» »

Divx Encoding: SBC vs. m4c

Divx Encoding: SBC vs. m4c

eraserr ::

v enem topicu je blo nekej napisanga od SBC-ja (Nanub se reče programu), da sploh über pa to, sam sem ga probal, pa mi zadeva ni dala ven takih rezultatov, kot bi pričakoval. Gre za to da je slike kar dobra, samo pri napisih so pa očitne napake v 8x8 kvadratkih. Morda (verjetno) je problem samo v tem, da sem mel kaj narobe nastavljen, samo sem pa uporabljal vcf nastavitve z Doom9 pa bi reku, da bi mogle bit uredu. Isti trailer sem naredu tud z m4c-jem preko AviUtl-ja, pa Locutus Plugina, pa ni blo nobenih napak.

Zanima me v bistvu, kako se SBC odreže proti m4c-ju oziroma FairUse-u, ki je v bistvu en GUI za m4c.

matevzm ::

Poskusi z AnitShit nastavitvami v Nandubu in prestavi crispness iz 75 na recimo 100. Nekdo je porocal, da je imel najvec napak okoli podnapisov pri 75, v obe smeri so nato napake izginjale.
Napaka je bojda ze kar v codecu, samo se zelo redko pojavi.
m4c ni iz istega razreda kot SBC. m4c je 'quality' tool. Dobis zelo lep izdelek, samo dolzina je pa lahko grozna. Pa nastavitve so zivi loto.
FairUse je pa precej dalec od GUIja za to. Zadeva je narejena na novo, dela fast in low motion in nato miksa na zeljeno velikost pri max kvaliteti. Nekaksen avtomatski AviRevolution. Je spotoma se odlicen ripper, pa izjemno lahek za uporabo. Samo zvoka se ni. Ima se preverjanje napak codeca, v glavnem je zadeva meni vsec, predvsem ce ciljas na doloceno velikost.
SBC ima pa najvecjo kontrolo nad codecom, kar je plus, hkrati zaradi stevila nastavitev tudi minus.

eraserr ::

Ja sej s tem ko sem napisal GUI sem mislu "GUI".
A pa ima smisel se zajebavat z SBC-jem a je FairUse na zelo podobnem nivoju? Edino kar je bad pri FairUse-u je to da ne morš iz vobov encodirat ampak more on sam zripat dvd.
V kakšni obliki pa FU zripa dvd, a lahko iz tistga pol normaln ac3, pa podnapise ven potegneš a ne?
Pa če mu nastaviš na 2 Cd-ja kako film razdeli?

eraserr ::

zdele sem se mal pozabaval z FU, pa vidm da ma po defaultu kar 4 encodiranja. A je kul če daš da ti jih on izbere, a je boljš, če jih sam nastaviš. Če jih a je smiselno met 4 encodiranja.
Pa še to, a je možn, da bi dal film z FU na dva cd-ja?

matevzm ::

On vzame po defaultu 4, jaz obicajno dodam se enega (redko dva) dodatno, se nekoliko visji bitrate LM.
V cem pa je problem narezati na dva dela?
Pri FairUsu na koncu poglej tekst datoteke, kjer imas statistiko kvalitete. Ce je ocena napake pod 12000, je obicajno kvaliteta zelo dobra. Obicajno je tudi FMja v tem primeru pod 5%.

eraserr ::

Premišljeval sem kako bi na 2CD-ja naredil, pa bi pomoje šlo tako, da FU nastaviš 1400MB mejo pa ti nardi tolk velik AVI, pol mu dodaš zvok pa samo še v VirtualDub-u razdeliš. Sem probal z Gladiatorjem, ki ma zraven še AC3, pa me moti to ker tisti novi izsek na začetku laufa z več frami kot pa je treba, pol v parih sekundah se pa umiri. Samo zanima me zakaj se to dogaja, ker pri originalnem aviju se pa ne.

matevzm ::

FairUsu lahko mirne duse reces 1400MB, z\vok toiko in toliko in potem sam narezes.
Ne vem, kaj ti nagaja pri AC3. Ti ob startu slika brez zvoka pospesi? Ob pan scenah trza? Ce je to, potem moras spremeniti preload/audio interleave. Ce imas 384 kbps, potem daj na 120/120, ce to ne dela na 96/96, meni je zadnjic pri enem filmu najlepse delalo 80/40 (prestavi na ms, ko pises cifre, default je frames).

eraserr ::

Ja pa je blo res to narobe, sem pozabu, da je treba vsakič na novo nastavt, sem mislu, da še iz vira pobere vrednost...

hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Velikost DivX-a z FairUse 3.0?

Oddelek: Zvok in slika
51199 (1103) matevzm
»

Rip zvoka z DVDja + zdruzitev zvoka in slike

Oddelek: Zvok in slika
181542 (1375) zile
»

DVD ripper!

Oddelek: Programska oprema
141575 (1375) Mr.B
»

Kateri program za dvd v dvix...

Oddelek: Zvok in slika
132001 (1780) Matty
»

kako narediti najbolši DivX?

Oddelek: Zvok in slika
241966 (1416) matevzm

Več podobnih tem