» »

[uradna tema] Pinnacle

[uradna tema] Pinnacle

1
2
3

pegaso ::

Ja 10-ka je eno sra*je od programa. Se kar neki sesuva, dela počasneje od 9.4.3, je polna hroščev, tako kot 9- ka na začetku.
Jaz ne priporočam, je veliko bolj zanesljiv 9.4.3 (mislim da imam to verzijio-nisem pri svoje PC-ju). Pa še ta ga mi malo ponagaja kdaj pa kdaj.
Je še samo vprašanje časa kdaj se naučim premiere.

lp Pegaso

Spock83 ::

Mogoče najdete rešitve za svoje težave na Pinnaclovem forumu?

http://www.pinnaclesys.com/wwwsupport/f...

http://webboard.pinnaclesys.com/read_fo...

JohnyB ::

jest sm jo najdu v tem da sem jo dol vrgu >:D in dal nazaj 9ko
Apple iMac

guzmiricka ::

Sem začetnik pri zajemanju filmov s kamere. Imama pinnacle 9.3.5 in me zanima kako dodat svojo musko na filmček, amak samo na dvd meni.
Če ga z miško nesem na spodnji del mi ga prenese čez cel film, jaz bi pa rad samo musko na DVD meniju. Če izberem musko, ki je dana v programu (klikneš na noto), pa gre, samo tam ne moreš dodati svoje muske, ali pač ;( ?

PINAC ::

Če ga z miško nesem na spodnji del mi ga prenese čez cel film, jaz bi pa rad samo musko na DVD meniju. Če izberem musko, ki je dana v programu (klikneš na noto), pa gre, samo tam ne moreš dodati svoje muske, ali pač ;( ?

Zelo enostavno, kot vso musko tudi to (za meni) enostavno preneses v spodnjo vrsto (za zvok). Ce ti je predolga jo z britvico skrajsaj. PAZI! Muska za meni mora biti malce krajsa od slike, sicer pride pri ponavljanju menija (OB PREDVAJANJU) do neljubeka presketanja.

temni angel ::

pozdrav vsem

mam en problem.Imam pinacle studio plus 9
ko iz kamere zajamem film in ga zmontiram dodam musko in vse ostalo nato pa ga posnamem z nerotom na cd mi na pc-ju vse lepo deluje ko pa ga hočem pogledat na dvd predvajalniku film prekinja ( glas).

v čem je problem.

gogyk ::

živio !
Imam sledeči problem.V pinnaclu 9.3 zajamem video in ga lepo obdelam oz. zmontiram.Rad bi da bi na koncu ali kje vmes dodav napis in to tako da bi priletel na sliko drugače kot samo iz desne proti levi oz. od spodaj navzgor.Ai se lahko to spremeni?Je mogoče nastaviti napise da potujejo recimo hitreje?Včasih so prepočasni in naslednji titel mi ga prekrije.Če pa podalšaš prelet napisa pa leta potuje še počasneje.Se pravi se da kje nastavit hitrost prehoda napisov in ali se da nastavit iz katerega konca bo napis priletel?

hvala !

PINAC ::

Mislim, da imas v mislih posebne t.i. HOLYWOOD prehode. Stvar je cisto enostavna. Dvakrat klikni na efekt (potem, ko si ga vstavil v film) pa se ti bo odprl programcek za urejevanje teh prehodov. Tu jim lahko nastavis prakticno vse... Od smeri gibanja, izvora svetlobe, hitrosti gibanja i.t.n. Skratka, do nezavesti kombinacij.....

ptg ::

Studio plus 9.4.3 je dokaj stabilen.
Parkrat se sesuje ampak saj so samo XP- ji, kajne.
Me pa zanima, če je kdo že imel podobno situacijo:
ko želim nasneti (AUDIO DUBBING) mi enostavno ne naloži glasbe ( Mp3 ),
ki je na disku. Pravi, da je nalaganje failed.
Efekti ja, moja muska ne.
Cd pa mu tudi ne diši kaj preveč.
Pa sedaj.
Hvala za ev. info.

Lep pozdrav,

P.

ptg ::

Vse urejeno.
SIMPLKPASUL
Popraviš kodek in zadeva špila...
Pa še to, če bo ravno kdo prišel na to stran glede odločitve,
katero zadevšno naj bi uporabljal za zajem in obdelavo.
9.4.3 je odličen video edit programček.
Samo malo je treba pobrskati po help-u in si car.
Seveda je pa treba naložiti ključe za vse efekte.
NULLPROBLEMO...
Če pa obvladaš še Hollywood FX ( šala mala ) potem so pa razni Premieri, kjer nobena humana mašina ni dovolj dobra ( zatikanje, počaaasnost, OGROOOMNA poraba resursov )
totalna bedastoča.
Simpl je ta narbuli !
Sicer pa je potrebno preizkusiti več te krame in se sam odločiš, kaj je tisto pravo.

Čau,

P.

Volk| ::

Pozdravljeni
Jaz mam gor Pinnacla 10.5
Vse dela ok, vendar me zanima kodiranje v mpeg4. Ko bi hotel kodirat v mpeg4 mi javi da moram kao brezplačno se registrirat in me poveze na njihovo stran. Tam pa seveda več ni brezplačno ampak zahtevajo $$.

Torej me zanima kako bi lahko usposobil kodiranje v mpeg 4?!
Predvsem pa niti ne poznam razlike v mpeg4 in mpeg2!
No, ce mpeg4 kaj bolj stisne(in ohrani kvaliteto) je pol cool, če pa ne pa je tak isto sranje.
Hvala za pojasnila!

ptg ::

Praviš: Torej me zanima kako bi lahko usposobil kodiranje v mpeg 4?!

Od kje si pa naložil na PC to verzijo ?

P.

Volk| ::

Z cd-ja. Zakaj? Bi mi moralo delat?

ptg ::

Praviš : Z cd-ja. Zakaj? Bi mi moralo delat?

Glede na to, s katerega CD-ja.
Vprašanje je kako boš naložil ključe.


P.

Volk| ::

ptg:
Ne razumem.
Dobil sem 2 cd-ja. Inštaliral prvega in je pol zahtevalo drugega. Verjetno drugega ne bi rabil toda tezi mi za tisti Holywood FX ki ga moraš naložit(ni opcije da bi ga odkljukal). Kodo pa sem vnesel kot....vsake druge:D .
O katerih ključih govoriš?
Pa še zdaj mi ni noben pojasnil razlike med mpeg2 in mpeg4!:'(

#000000 ::

Aleko7 ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanimajo vaša mnenja in izkušnje glede Pinnacle Studio v9.4 in v10. Imel sem najprej v9.4, s katero sem bil zelo zadovoljen. Ko je prišla v10 sem to namestil na PC vendar po lastnih izkušnjah in prebranih mnenjih drugih uporabnikov, je bila ta izdaja bolj ali manj razočaranje, zaradi česar sem se vrnil na preverjeno v9.4.

Zanima me ali patch v10.5 odpravlja pomanjkljivosti v10?

ptg ::

Praviš: Kodo pa sem vnesel kot....vsake druge .

V redu, torej boš vnesel kode tudi za vse ostale ključe, ki ti odpirajo HFX, MPEG- e itd.
Se jih pa vsekakor splača, ker brez njih je Pinnacle suh ko poper.

Desetka je po pripovedovanjih slaaabo, tudi pači nič ne rešijo.
9.4... je vsekakor prava izbira.

Lep pozdrav,

P.

JurcaG ::

Imam Pinnacle mediastudio 10. Žal sem kupil originalno verzijo, saj so z njim sami problemi.

1. Pri zajemanju filma pride do določene točke ko ne posname zraven zvoka. (ko zajemaš samo tisti del potem zadeva špila)
2. Ne vem kolikokrat sem mi je zadeva sesula predvsem pri dodajanju osnovnega menuja, ko pa zaženeš zadevo, pa spet traja in traja da jo dvigne (nimam slabe mašine P4, 1Gram, Asus pro 256m grafična...)
A so prejšnje verzije tudi tako v k...., ali delam kaj narobe. Mi zna kdo zadevo razjasniti. Sem pisal tudi na uadno pomoč Pinncala pa ne odgovarjajo (zgleda da so jih zasuli z mejli)

za vsak dober nasvet bom hvaležen
Nihče ne ve vsega, tudi jaz ne

Volk| ::

Dol si potegni patc da jo nadgradiš v 10.5
Meni dela ok.
Samo kodeka za mpeg4 nimam. Ti ga maš?

JurcaG ::

Sem potegnil 10,5 dol, (jutri probam če bo zadeva delala bolje). Ne kodeka za mpeg4 nimam (le mpeg2), sem pa vse odkelnil pa registriral!
hvala za nasvet
Nihče ne ve vsega, tudi jaz ne

pyo_xo ::

dobil sem rabljeno pinnacle pctv pro kartico in imam sledec problem...
zvok mi ne reagira na kontrole zvoka oz. ko dam glasneje, tisje ali mute, je zvok vedno isto glasen-sploh ne reagira. audio imam povezan cez zunanji bidge na line-in, ker kabelcka za notrani bidge nisem dobil zraven. v nastavitvah pod audio sploh ni nobene naprave pod device, tako da tudi tv playback input ne moram izbrati...je za panimivo da zvok vseeno dela...je to kak cuden bug? softwer=PCTV vision 5.50, pa nek fix sem dodal...
We are all geniuses up to the age of ten.

..::Wacky::.. ::

Mene pa zanima kako v Pinnacle Studio 9 odrezes sliko.. Rad bi imel samo osrednji del slike (npr. namesto zdajsnjih 1024x768 bi imel samo 1024x512, tak da bi odrezal malo spodaj malo zgoraj..)
DFI/A64/Redline/7800GTX/2x160GbStrip/X-Fi/Logitech5500/ViewSonic/OCZModstream520

zupanc14 ::

Poizkusi odrezati sliko z funkcijo ZOOM.
Sam uporabljam to možnost kadar dodajam "sliko v sliko"

|Luka| ::

Pozdravljeni!
Imam težave z Pinnaclo kartico PCTV Pro. problem so samo gonilniki. namreč original CD sem posodil, pa ga ni bilo več nazaj;(
Če je kdo ki ve kje se na netu dobijo driverji - kar pogumno, sem preguglal vse pa so samo linki ali pa reviewji do kartice. Ali pa če je kje kak dobrotnik da bi mi vse skupaj na CD vrgel :D

LP Luka

PS: dam za CD in sixpack :P

pyo_xo ::

...si pomislil na uradno stran:\
We are all geniuses up to the age of ten.

|Luka| ::

Ja tudi na uradno stran sem pomisli, si morš mislt:D Zlovdav nek update z driverji ampak ni pravo. Je za Rave varianto za PCTV Pro pa ne...

LP

dj_em ::

luka na muli maš to kar rabš je pa okol nevem toč uglavnem za en CD je tko da si lahko s tam dol potegneš...

|Luka| ::

Software je bil čist ok, problem je bil v mojem abaku. kartico sem prestavil v drugo PCI režo in takoj je zašpilal;(
zgubu sm pa glih ene 3 dni grrrr;((

ferkes ::

Hja imam en problem v Pinnaclu 9.3: delal sem en projekt katerega sem shranil. Sedaj sem to datoteko prenesel na drugi računalnik in sedaj, ko jo odprem mi vrže samodejno iskanje slik pa čeprav se te slike nahajajo na istem mestu kot na prejšnem računalniku (na namizju)

Sedaj zahteva ročno iskanje, vendar se mi ne da, saj je preko 200 slik ... Obstaja kaka rešitev?

powerrr ::

Jaz sem najprej poizkusil Pinnacle studio plus verzijo 9.4.3. Ker mi ga je kar naprej sesuvalo, sem instaliral verzijo 10, in potem nadgradil na 10.5 in na koncu na 10.5.2. Zadeva sedaj dela odlično . Mislim, da sem preizkusil vse podobne programe, in lahko vam povem , da je Pinnacle studio 10.5.2 najboljši program za zajemanje videa, montažo in izdelavo dvd-jev.

astromaus ::

Pozdravljeni!
Trenutno imam nameščen Pinnacle studio 10.5.2. Vse lepo in prav, dokler ne dam delat DVD-ja. Lepo izdela DVD, samo na koncu "odreže" cca. pol minute filma tako, da DVD nima zaključka. Poskusil vse mogoče, le AVI datoteko in TAPE naredi OK!
Kakšen predlog oz. razlaga obstoječe težave?

Hvala!

LP

ervinm ::

Z videom se ne ukvarjam dolgo, zato vas kot popolni začetnik prosim za nasvet.

Posnet material z mini DV prenesem v Pinnacle 10.5.2, ga obdelam in nato ustvarim DVD- vse s pinnaclom. Končni DVD je veliko slabše kvalitete, kot je mini Dv??? Tukaj je moj največji problem. Rad bi , da bi bil končni izdelek v DVD formatu zelo kvaliteten, enakovreden mini DV. Nastavitve v pinnaclu imam nastavljene na best quality. Uporabljam pa mpeg 1 , ki je kot osnova že v pinnaclu.

Prosim vas za pomoč, kaj točno moram storiti, da ohranim kvaliteto???

LP, Ervin
Ervin

podtalje ::

Uporabljaj MPEG2, ki je bolj primeren. Prav tako verjetno nekje v programu obstajajo podrobne nastavitve,
kjer lahko nastaviš resolucijo in bitno hitrost, ki bo uporabljena pri kodiranju, kar je ključno za kvaliteto slike.
Ker tega programa ne uporabljam, ti kaj več ne morem povedati.

franci ::

Ja se strinjam: MPEG2 ter 6000kbit. Če imaš dober posnetek s kamero daj tko do 8000kbit.
Resolucijo dam pa zmeraj 720*576. Tako kot posname kamera.
Hello, hello, hello, how low?

ervinm ::

Zaenkrat hvala za odgovore.

Se pravi, da po obdelavi v pinnaclu grem na make (disk? ali file?) in če grem na make file imam tam to opcijo mpeg 2 in dvd compatible.
Je to to, ali rabim še kak drug prej omenjen program za mpeg 2?

Katero opcijo vi običajno uporabljate
-make disc
ali
-make file?

Zaenkrat hvala
Ervin

franci ::

A misliš tam k zbiraš 'disc' ali pa 'file'?
Jst dam zmeri file. Da mi posname datoteko na disk. Če bi dal 'disc' bi ti direkt na DVD posnelo.
Če te razumem kaj misliš.

DVD compatible: če to izbereš ti desno piše, video 6000kbit/sec ane?
To bo vredu. Če pa še ne boš zadovoljen, izber pa 'Custom' in nato spodaj 'settings'
Pa imaš spodaš na izbiro 'data rate'. Tam naštimaj do 8000kbit/sec
Hello, hello, hello, how low?

Mr.B ::

Meni pa pinnacle studio 10.5 , šteka. Test prenosa diska mi kaže 30MB/s read ter 7MB/s write performance. Plata je Nforce4 Ultra disk pa sata2 200GB.

Sistem sem postavil na novo, namestil gonilnike studio 10 + popravke, ter gonilnike, ki so tazadnji. Sistem ni videl interneta, hitrost diska je še vedno identična. Procesor je X2 4200.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

soso ::

Problem z TV pinnacle. V prejsnjem racunalniku mi je normalno delalo na zvocni genius 5.1, sedaj na novem ,kjer imam vocno realtek 6.1 pa zvok pride na zvocnike ,vendar se ga ne da spremijat na TV tunerju. Pa sem probal nastavit v options ,Tv playback input pa je prazno okence,nic ni not nobene moznosti.Moglo pa bi bit varianta line in oz. out nekaj takega je bilo v prejsnjem racunalniku. Kaksna ideja kaj bi bilo narobe?? Ostalo vse spila kot treba. lp
Ah ni nam lahko!!!

detroit ::

jst mam tud en problem
naredim z 10ko plus pa naredim kao en slideshow v dvd formatu z menijem in backgroudn muziko in ko dam da mi to pretvori v dvd mi stvar melje ene par min (1h:) in pol vn pride izdelek ki ga zazenem s powerdvdjem in slike ni neki crte so muska je in gumb v meniju prime sm slike pa ne pokaze prave sej pravim kr ene crte:(

mam se liquid 7ko sm je mau tezk za zacet
Skero

Spock83 ::

Inštaliraj zadnji patch.

Brainstorm ::

A je imel kdo kdaj podoben problem, da mu je Studio obremenil disk na 100% ?

Uglavnem men lučka za disk ko že samo zaženem Studio 10.6, ne rabim niti nič delat, skoz gori in disk mleje in šrota 100 na uro.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Koliko pa je frej rama, ko melje...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Brainstorm ::

Rama je fraj 200Mb, kuri pa ga studio 210MB, procesor pa je vsega skup obremenjen okol 4-22%.

trnvpeti ::

sem zacetnik
zraven kamere dobil pinacle 9 SE
sem sprobal program, deluje ok, marsikaj sem lahko naredil
vendar...
na koncu bi imel tko kot v filmih, da se prikazujejo igralci , napisi, pa da letijo dol
to ne morem narediti, ali pa ne znam z SE verzijo
je to mozno?

ce ni, kaj moram kupit?
koliko to kosta?

pol pa naslednjo razmisljanje:
ce moram kupit pinacle studio
a lahko to primerjam z Apple MAC iDVD oz iMovie
je tam to priblizno isto
pa ne bom imel za profi, ampak za amatersko dejavnost

#000000 ::

Ne vem zdej točno, ker je že neki let odkar ne pipam nobenga pinakla, ampak kokr se spomnim je imala verzija 8 ta effekt zraven, najdeš ga tam kjer dodajaš text in mal poglej možnosti za animiranje (ne vem mogoče kak meni ali desni klik ipd. mal probaj) če pa ne pol pa F1 in poišči recimo Credit rool ali pa animated text oz. nekaj ne to sceno.

Predlagam pa ti sledeče, vsi pinakli so znani po svojem zmrzovanju sredi dela, ne glede na RAM in CPU brzino, kar zna bit hudo če si se na nečemm matral nekaj ur na koncu pa zmrzne in tega ne dobiš več nazaj, ali sproti shranjuj ali pa zamenjaj software, recimo z AVID free da ti ne bo treba plačevat http://www.avid.com/freedv in še nekaj tutorialov http://www.avid.com/freedv/tutorials tole mal predelaj in si zmagal, sej več za domačo uporabo ne rabiš.

Če pa imaš možnost oz. bi kupil video editing software pa si nabavi recoimo tole http://www.sonymediasoftware.com sonny Vegas je majka, in če dobiš še kako starejšo verzijo (jest mam še vedno 4) si še najbolj skoz pršu
v vegasu zgleda zadeva tkole in je simpl ko pasulj za delat, samo potegneš v pravi layer nastaviš in zadeva končana. LP

trnvpeti ::

hvala, bom pogledal
kaj pa pravis na apple mac software, ki je zraven (iLife)

#000000 ::

Kva pa vem, MAC je dobra zadeva in če ga že imaš vsaj sprobaj kak trial dol snet in mal probat, dejansko pa je tko, z vsakim programom moraš znat delat, in tud nekaj vedet o sami zadevi da lahko delaš kaj bolj očesu prijaznega od enostavne prijavne / odjavne špice ter videa vmes, ni programa ki bi ti to naredu sam, dobr nekatere zadeve so v dosti programih narejene na primi/spusti ampak še vedno je treba nekaj vaje in očesa da pride ven kaj takega da ti ni treba zardevat ko to vidjo drugi :D

Uglavnem probaj jih čimveč pa boš hitro ugotovil ker ti leži, mogoče ti bo nazadnje všeč celo after effects kaj veš. LP

mbra ::

Zdravo, kar nekaj časa nisem obiskal tega foruma in sedaj slučajno vidim temo Pinnacle.Imam inštaliran program Pinnacle 10.5 in laufa noro dela brez napak, edino grfična kartica je potrebna zamejave, tako da bi program delal NEKOLIKO HITREJE Z NOVO IN ZMOGLJIVEJŠO GRAFIČNO KARTICO (sedaj imam Ati Radeon 9600 SE ki jo bom zamenjal z Asus Ati Radeon X1600 PRO 512 MB ) Kar se tiče efektov, prehodov in ostalih dodatkov in izbiljšav je program prve klase.
Prej sem imel 9.4 Plus in je bil OK .

LP Mbra:D :D :D :D
mbra

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mbra ()

Mr.B ::

Če boš delal HD, potem 2GB rama minimum...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507097 (5164) Tiash
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375332 (4160) m1h4
»

Pinnacle PCTV revealed (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
536937 (4873) maxy
»

pinnacle studio 9

Oddelek: Zvok in slika
122324 (2093) CaqKa
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392388 (1775) marS

Več podobnih tem