» »

problem z povezavo

problem z povezavo

WTF? ::

Mam smotan problem in sicer : pred kratkim sm kupil novo maticno(K8N-E deluxe) in procesor (A643000+)
Formatiram windowse,nalozim gonilnike ! Vtaknem not UTP kabl in nic.internet mi ne dela ! Prej je pa vse delal pred formatiranjem ! zej pa ne vem kje je problem ! trenutno mi modem dela prek USB2.0 in je vse v redu ! Problem se pojavi samo pri igranju Counter-Strika, jer mi pinga ko 100 mater !
Rad bi nastelu internet tko,da mi bo delu prek UTP kabla !

bastadu ::

Maš kabelski net? Ker nekateri kabelski modemi so zaklenjeni na MAC adeso mrežne kartice, tako da če si skupaj z matično zamenjal tudi mrežno, zna biti to to...

wonderboy ::

WTF, mam isto plato in isti procesor in... isti problem!! Tut men ni nikakor uspelo vzpostavit adsl prek integrirani mrežne. Dokler nism vrgu notr novo mrežno na PCIju, pol je pa vse lepo delal. Ne vem v čem bi bla težava, jest sm že mislu da je mrežna skurjena al pa kej!

WTF? ::

Ok, THX ! Dela zej (kupu PCI modem)

Lith ::

eh , nimate lih izkušenj, pa vam povem, da imajo te 'deluxe' plošče Gigabitne mrežne vgrajene (ponavad neke Marvell al neki tazga) in tisti drajverji na CDjih zraven ne delajo v XPjih s SP2. Vzemi drajver od XP2003 verzije in bo delovalo, al pa WinXP s SP1 !!
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

fexon ::

Upam da mi bo lahko pomagal pri sledečem problemu(na kar nekaj forum-ih nisem naletel na tako težavo) .
Najprej naštejmo igralce v tej igri:AMD 3200,ASUS A7N8X-X,512MbRAM,mrežna starejša Realtekova 10Mb(ta na plošči ne dela) XP Pro+SP2,antivirusni in firewall-Kaspersky,PestPatrol.
ADSL pa uporabljava dva osebka (sosed in jaz) s tem da greva na mrežo preko switcha in da sem jaz v "slave" poziciji,oziroma je med mano in switchem 30m kablla,imava pa 4Mb paket.
Težave pa so sledeče :pred par dnevi-cca5- sem malo (po moji oceni) malo preveč DLal-v enem dnevu blizu 10Gb;od omenjenega dneva naprej pa imava s sosedom podobne težave-ko UPLOAD-am (ali DL) zadeva steče za kako minuto nakar pade brzina na 0.Vkolikor prekinem povezavo in jo ponovno vključim zadeva ne gre nikamor,po večkratnih poizkusih mogoče vzpostavim povezavo,največkrat pa ne, tako da moram comp reboot-at.Tako stanje stvari (nikakav bandwith) traje nekaj ur nakar zadeva spet steče,je pa ob tem vzniknila nova težava-grem iz hiše comp dela (DL-ja in UL-da) ko se pa vrnem je ADSL povezava izključena???
Fantje jaz sem absolutno nemočen ob tem in edino kar mi pride na misel je "tiho" SIOLOVO pripiranje pipice-a je že kdo že kdaj slišal za kaj takega?
Aja še to-XP-ji so inštalirani na sveže (14 dni) .Fantje pomagajte-prosim.
Alen

Lith ::

ni sicer izključeno, da je to crkot ADSL modema (tist Callisto al kaj pač imaš) oz. switcha ? probaš dat comp direkt na ADSL pa vidiš če je switch oz. če še vedno enako, pol pač probi telekom da ti pridejo zamenjat modem
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1782553074 (1343) Kroos
»

ADSL ?

Oddelek: Omrežja in internet
397798 (4529) BlazP
»

ADSL- dva kompa

Oddelek: Pomoč in nasveti
432468 (1892) Gandalfar
»

Domace omrezje

Oddelek: Pomoč in nasveti
151789 (1485) ToniT
»

LAN v Sloveniji ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
814887 (4082) PaJo

Več podobnih tem