» »

Pravilnik v srendnji šoli!!!

Pravilnik v srendnji šoli!!!

sonyboy ::

Zdravo!!!

Hmmm moja situacija je taka, da imam 3-tjo konferenco negativno an in še nisem dobil priložnosti za popravljanje ocene. Sam zanima me nekaj drugega. Če mogoče ve kdo, če je kje določeno koliko % dijakov iz enega rezreda more narediti letnik. Ker pri nas pri tem predmetu je okrog 15% pozitivnih - če je tolk. Hmmm upam, da kdo ve kaj o tem ali ima nov pravilnik(2004/2005) oz se je komu že zgodilo kaj podobnega in kako so uredili to zadevo. Ali pa če se da kako to pritožit????

Hvala za vsak odgovor!

LP Jernej

BigWhale ::

Mora narediti? A to pomeni, da ce jih premalo naredi, da se kriteriji nizajo ali kaj? Oziroma se jih sprasuje, dokler pac enkrat ne dobijo ene ocene, ki bi bila zadovoljiva?

mtosev ::

ne dobijo ene ocene, ki bi bila zadovoljiva?

LOL
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

sonyboy ::

Hmmm ja sam ni logično, da pač od 33 dijakov jih ima samo 5 pozitivno predmet. Potem se vprašaš ali je nekaj s tabo narobe al pa s profesorjem in njegovim načinom ocenjevanja oz nekaj v zvezi s tem. Po mojem mnenju je že kak člen kje kolk % dijakov more najmanj naredit en predmet. Ne vem sicer... drugače itaq ne bi spraševal.

gzibret ::

Na faxu profesorje prav boli k****, pa tudi, če vsi zgrnejo. Se nam je zgodilo enkrat, ko je kompletno cel letnik zmetal (ena profesorica iz BTF :D ).
Vse je za neki dobr!

nodrim ::

Pejt se učit 8-)

AndrejS ::

... imaš pa pravico do učenja.

ferdo ::

za kateri predmet se gre, na keri šoli si? "predvidevam, da si na srednji šoli", ke rna faxu je to bolj pogosto

za takšen primer prvič slišim "sprašujem se če govoriš resnico"..


zato, te bi najprej vprašal, kakšne aktivnosti ste kot razred že imeli, da bi sanirali trenutni položaj..?
zakaj pa ima manjšina pozitivno?, ponavadi je obratno:D

moje osebno mnenje: za takšen rezultat je definitivno odgovoren predavatelj/profesor/učitelj, šele nato učenci/dijaki/študentje. Večji del odgovornosti nosi tisti, ki to uči, ker je rezultat porazen, edino, če bi bilo obratno "manjšina negativna" potem pa seveda tisti, ki se to učijo...

V šoli smo zato, da se to naučimo, prfoksi so plačani in imajo interes, da nas naučijo.
Šola ma interes "želi", da to znanje pridobi čim več šolarjev itd..

Kaj pa, če se vi tega predmeta ne želite učit?... ali vam je samo prfoks/a antipatičen/a.. in na tak način protestirate:D :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

sonyboy ::

ferdo vrjem mi, da govorim resnico!!!

Hodim v 2.letnik elektro-računalniške šole na šolskem centru Velenje. Predmet pri katerem je toliko negativnih so Osnove Elektrotehnike (OET).

Kaj si mislil s tem, da bi nekaj senirali??? Ja moje mnenje je tud tako, da je profesor odgovoren za naš neuspeh v našem razredu, ker paralelke katere pa učijo drugi profesorji so pa vredu oz je manj negativnih an.

BigWhale ::

Ma naucte se tiste upore racunat, pa tuljave. To sem se jaz znal... ;>

CWIZO ::

ferdo: to da imajo prfoksi interes da nas cim vec naucijo, je vsaj v 70% laz. Zal.
V tem primeru je gotovo nekaj narobe s profesrojevimi metodami (razen seveda ce ste res vsi tok butasti, da se ne morete nauciti).
Me pa zanima kje mate razrednika in zakaj on nic ne ukrepa?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Super Sonic ::

"Ja moje mnenje je tud tako, da je profesor odgovoren za naš neuspeh v našem razredu"

je res tako... ampak uspeh bo zagotovljen šele takrat, ko bo cel klas napisu pritožbo naslovljeno na ravnatelja šole v katerem boste zahteval preverjanje pred komisijo...
Če bo kej iz tega... res je tudi da je nekaj hudo narobe s prfoksom...

drugač pa tukajle so zakoni.

Ravno tako je zanimiv v teh primerih zakon o šolski inšpekciji, ker pogosto ugotoviš da jim lahko poserješ šolo do amena.


Moj nasvet se vseeno glasi, da se pejt rajš učit, če mislš karjero nadaljevati na tej šoli.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

ferdo ::

2 dni nazaj, sem po 9 letih srečal učitelco angleščine "iz osnovne šole", jaz je nisem prepoznal ona me je. In prvo kar je rekla, da se mi opravičuje, ker me je tako mučla..., pa sm ji reku, saj nisem zameril...:D .

cwizo, vsak zase najbolj ve, če ti smatraš tako, potem maš res zelo slabe in grenke izkušnje, me pa čudi, da jaz nisem mel probleme z profesorji, za razliko nekaterih posameznikov "par mojih sošolcev" pa je imelo probleme, in so krivdo zvalili na prfoksa, kaj ni to čudno, večina je pozitivna a on revež bolj pameten "picek več ve kot koklja" ja, my ass....

cwizo, svetujem ti, da umiriš hormone, na živlenje glej iz lepšega zornega kota, in kmalu boš opazil, da te bodo učitelji imeli radi, če boš svoje probleme znal reševat na pravi način, ne bit kot razjarjen bivol in tupat z glavo ob zid, mogoče te pa takšen način pripelje do pravega razmišlanja, samo glava zna bolet! " o stranskih učinkih se posvetuj z zdravnikom ali farmacevtom "
In glej ga zlomka, na koncu boš le pogruntal, da se je treba o perečih problemih pogovorit, se umirit, in najti skupni jezik, ne pa svojo jezo in krivdo zvalit na druge, za svoj neuspeh si odgovoren sam! tako kot učitelj, ki ima samo manjšino pozitivno...

Predvidevam, da nisi odgovoren! najbrš še nisi polnoleten "lep izgovor" ampak, 1x boš, kdaj boš sprejel odgovornost, kaj še zmeraj hodijo tvoji starši na govorilne ure?:D
Tisti, starši, ki hodijo ali se peljejo watever, dajejo potuho in obenem nezaupajo svojim otrokom, zato imajo njihovi otroci izgovor "saj bdijo nad mano, me bodo oni usmerjali" mhm... čim prej postani odgovoren za svoja dejanja, se boš hitro zresnil, in postal zgleden ostalim.
Kolk mi plačaš za tole, ker sem ti velik pametnega povedal, vsaj pivo si zaslužim!
Pa napiši, kaj ni res!!!, da vidim, kolk maš pod kapo.

Š T E K A Š ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

poweroff ::

No, valjda mora imeti učitelj interes, da te nauči. Ampak če TI niamš interesa, ti še tako zagret učitelj ne more pomagati.

Na faksu je pač tako, da se zahteva neka določena stopnja znanja. In ta meja se načeloma ne niža. Mogoče na dodiplomcu še, na podiplomcu pa zagotovo ne. Če vsi padejo, pač padejo. Se bodo pa bolj učili.
sudo poweroff

CWIZO ::

ferdo: ti si ziher nek hud psiholog, ker si na podlagi 2eh stavkov tako analizo skp sestavil.
Zal je napacna.

Koncujem srednjo solo trenutno (pac matura, mam se ustne izpite pred seboj).
Srednjo solo sem naredil zelo na eazy, ucil se nisem skoraj nic, bil sem dober vsa 4 leta. Ce bi hotel bi bil lahko tudi pravdober ali celo odlicen, ce bi se mi dalo uciti.
Umirim naj horomne? Ja ti si res nevem kaj. Mislim iz cesa sploh sklepas, da bi mogu umirit hormone. Đizz
Sem imel profesorje, ki so me imeli zelo radi (no, profesorice) in sem imel profesorje, ki me ze po defaultu niso marali (marale). Zakaj je bilo tako nevem, ce je prislo do konflikta sem se zmeraj lepo pogovoril z vsakim od njim. Eni so pac taki bili da jim je lajf jebat druge v glavo. Prot takmu pa pac nimas kej za naredit. Fora je sam v tem da vecina profesorjev misli da smo mi tam zaradi njih in ne obratno (drugjet po svetu imajo ta problem lepo resen, ko ucenci ocenjujejo profesorje, in ce niso zadovoljni s profesorjem le ta odleti).
Ce sem jest dobu sut zato ker se nisem ucil sem jest kriv. Ce pa sem sut dobu zato, ker me profesor ne mara in me je krivicno ocenil pa pomoje nisem jest kriv. In spet: od kjet ti sklepas, da vse valim na druge?
Odgovoren sem veliko bolj kot vecina mojih vrstnikov, kar lahko potrdijo vsi od moje mame naprej, in spet od kjet to sklepas?

Tvoj post bi bil pameten, ce bi ga povedal nekomu, ki je resnicno tak kot ga opisujes, meni pac ni pameten in zato tudi piva ne dobis:D

a Š T E K A Š ti, da prazne slame ni glih dobr mlatit?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Tody ::

//// Tisti, starši, ki hodijo ali se peljejo watever, dajejo potuho in obenem nezaupajo svojim otrokom, zato imajo njihovi otroci izgovor "saj bdijo nad mano, me bodo oni usmerjali" mhm... čim prej postani odgovoren za svoja dejanja, se boš hitro zresnil, in postal zgleden ostalim.////

Ferdo večjih bedarij pomoje še nisem slišal, nekateri prfoksi so preprosto EVIL in nekateri profoksi so cool in nekateri profoksi just don't give a shit ! Tako da ja krivda dost na strani prfoksov v tem primeru, pa ne zato ker neznajo razlagat svoje snovi, toda zato ker niso dorasli svojemu poklicu, ki ni predavanje ampak učenje tako da si bo folk je zapomnil, tako da se bo še kaj bolj življenskega naučil, jim vcepili delovne navade in vzorce razmišljanja, spotoma pa še kaj o biologiji, zgodovini in mehaniki povedat.

civic_ ::

pravilnik na kratko:


1.člen
Profesor ima vedno prav.

2. člen
Če profesor nima prav, glej 1. člen.

civic_ ::

pa še to danes:

profesorca(zgo, geografija) obljubi:

če bo čas vaju bom vprašala jutri, časa je blo 35minut in ona je rekla, da se ji ne da. in jim obem zabila popravce.
jest sem imel tist dan za zvišvat oceno. ampak kljub temu sem se malo skregal z njo.
pol me je prašal same letnice, čist zadnjo snov, z neke razstave...ampak 4 sem pa vseno dobu >:D prokleta raca

SebaR ::

Najhuje ko si prijazen pa vse pa ti še sam profesor noče pomagat - obrne hrbet še pri lepem človeškem pogovoru.

Tako je moja profesorica za geografijo. Na test sem bil bolan in ko sem prišel naslednjič k uri mi je ona porinila test pod nos. No meni ni to prav nič pasalo zato sem se zdrl nad njo (takrat ni bilo nobene ocene :)) )...to ni blo prav ampak pritisk je šel čez mejo :8)
No pri tej profesorici je pač na splošno znano da se z njo sploh ne da pogovarjat ker se noče...kot da nima jezika, obrača ti hrbet ipd. (pa ne samo meni =)). Pri spraševanju daje pa BREZ postavljanja vprašanja enico 8-)
No sedaj mi kaže na popravnega. Zadnje tri tedne sem se do nje obnašal še prelepo (KRIZA), v bistvu tako da me je kar malce sram kako sem se prilizoval :>. Ženska pa nas (poleg mene sta še dva) jebe niti 5% da bi nas vprašala.

Kaj je nauk te zgodba? Obnašajte se človeško, ne iztopajte, in učite se čimveč...ker jaz obžalujem :(

Vseeno pa upam da boste držali pesti za jutri ko jo bom še zadnjič prosil da me vpraša :D
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Microsoft ::

Glede na to, da sem pred parimi leti hodil na tisto solo, me zanima, ce poves priikmek ucitelja, da vidim ce me je ucil in povem se jaz iz prve roke.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

SebaR ::

Microsoft če misliš mene ;) se piše Greša*

namesto * je k

varnostni razlogi :S
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Microsoft ::

Mislim, da se je tako pisal ucitelj za fiziki... Nikakor pa ne za OET. Tako, da ne poznam tega ucitelja...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

ferdo ::

evo me, malo z zamudo..
Če nisem bil objektiven se ti opravičujem "iskreno".

vecina profesorjev misli da smo mi tam zaradi njih in ne obratno (drugjet po svetu imajo ta problem lepo resen, ko ucenci ocenjujejo profesorje, in ce niso zadovoljni s profesorjem le ta odleti)
realnost je takšn, da profesorji pred penzijo so takšni, mladi pa ne več, ker je to dobesedno skregano z logiko.

preveč se zgovarjate na profesorje..., če misliš, da zahteva preveč poglej okoli sebe, kakšen je uspeh ostalih.
Vedno imate občutek, da vas ima na piki...a vi njega nimate na piki? to je obojestransko-konflikt
Ste uporniki, in se mu ne mislite podrejati, iščete stranpoti, kako zaobit pravo pot do znanja "plonkanje"
To pa ni nič kaj ne? in če kršiš pravila in to ugotovi, se vi ne strinjate z posledicami, kako pa človeka nekaj naučit?
Hitro najdet izgovor, me ima na piki, samoobramba v svojo korist...

eni se ne strinjate, da če pride do najhujšega, ne sprejmete odgovornosti in posledic, skušnjava po plonkanju je pa tako nujna, zaradi vaše lenobe.. dvojna neumnost
in pol so profesorji krivi, in vas ne marajo, ker ste pridni.

vse sem dal čez, da te bi prfoks na suho zajebaval, takega treba pred sodnika, mislim pa, da takih ni, drugače pa jih pokaži, ga s skupnimi močmi uničimo. in sem prepričan, da tekega nimaš za pokazat...

CWIZO ::

ferdo: What the fuck?
Pa iz kjet ti take buce vleces?
Fak ej a ti mene al pa kergakol kle osebno poznas, da lahko tkole govoris kaksni smo mi? Dej se mal skuleri no.
Zdej si ze kr en plonkanje vn pruleku. Pejt psihologa km drugam spilat.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

poweroff ::

vecina profesorjev misli da smo mi tam zaradi njih in ne obratno (drugjet po svetu imajo ta problem lepo resen, ko ucenci ocenjujejo profesorje, in ce niso zadovoljni s profesorjem le ta odleti)

Na fakultetah se profesorji in asistenti ocenjujejo. In če kdo ne dobi pozitivne ocene, ne napreduje.

V Sloveniji, ja.
sudo poweroff

CWIZO ::

No tega pa nisem vedel. Pohvalno:))
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

gzibret ::

> Umirim naj horomne? Ja ti si res nevem kaj. Mislim iz cesa sploh sklepas, da bi mogu umirit hormone. Đizz

Tvoj ponos te izdaja.
Vse je za neki dobr!

hunter01 ::

No mi smo meli pa profesorja k je konstantno žalil sam tak da smo se mi k nam je blo itak vseeno samo smejali.

NPR: pride sošolc do njega da mu reče da ga nebo pri njegovi uri, ker gre psihologu, da mu izračuna če bo imel dovolj točk za vpis na fakulteto (če bo pač naredil maturo tolko kot sam misli da bo), pa mu profesor odvrne: "Skrajni čas." Se obrne in gre stran.

Mi pa itak vsi v smeh pa sošolca še malo pikat... (sej se je tudi sam smejal)

CWIZO ::

gzibret: dej no dej. Clovek pove nekomu, da nej pac ne mlati prazne slame pol je pa ze ponosen. Petj ksnmu frendu k ga poznas pametvat kaksn je pa nej se spremeni, une k jih pa ne poznas pa lepo pust na mer.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Gandalfar ::

Kaj si mislil s tem, da bi nekaj senirali??? Ja moje mnenje je tud tako, da je profesor odgovoren za naš neuspeh v našem razredu, ker paralelke katere pa učijo drugi profesorji so pa vredu oz je manj negativnih an.



Eh, bullshit. To samo pomeni, da se stvar ocitno DA naucit za pozitivno. Danes je itak cel solski sistem narejen tako, da se lahko vse sam naucis. Vzames knjigo in se zacnes ucit. Ce si nisi sposoben narediti pri tvojem profesorju uporabnih zapiskov si jih pac dobi iz pararelke. Ce ti kaj pri ucenju za pozitivno oceni ni jasno se lahko pozanimas v pararelki kjer ljudje ocitno znajo snov.

V 'najhujsem' primeru pa lahko stopis tudi do kaksnega drugega profesorja in ga povprasas, ce ti kaj ni jasno. Ampak, ce se 'cez noc' hoces naucit za pozitivno potem ocitno nisi pripravljen dosti vlagat v ta del tvojega solanja in razocaranje profesorja in posledicno slab ucni uspeh niti ne presenecata.

Tody ::

Hja seveda, povejte mi če je normalno da profoks zahteva nemsto piike ki jo delamo za znak krat tale znak * in da ne bo pomote more bit sestavljen točno iz 3 črtic. Decimalke morajo biti označene z pikami čeprav je v sloveniji drugačen sistem in gledako ti gre odbijat pike če pozabiš kako vejco V ODGOVORU. Da ne rečem da so tipi zahtevanega odgovora milo rečeno butasti. Ko izračunaš povprečje pri nalogi se ne smeš drzniti napisati povprečje delavcev je 15 ampak Če vsi dejavniki ki so vplivali leta 1995 ostanejo nespremenjeni in če upoštevamo samo bla bla bla bal bla je bilo vseh delavcev enako v povprečju pa 15. In take oslarije se moramo piflat napamet da lahko naredimo izpit. Če ni pravilnega odgovora je pol naloge narobe in podobne zadeve. Tako da mi ne govorit o takih profksih k te na suho nategnejo, še veliko preveč jih je.

BlazP ::

@ferdo: Ti pa zelo zanimivo sklepas.

Iz CWIZOtovga odgovora:

"ferdo: to da imajo prfoksi interes da nas cim vec naucijo, je vsaj v 70% laz. Zal.
V tem primeru je gotovo nekaj narobe s profesrojevimi metodami (razen seveda ce ste res vsi tok butasti, da se ne morete nauciti).
Me pa zanima kje mate razrednika in zakaj on nic ne ukrepa?
"

Prvo kar je napisu bi se strinju z njim, sam da bi drugace povedal. Dolznost profesorjev je res, da ucijo mularijo po solah, vprasu bi se pa koliko so njihove metode ucinkovite.
Drugo kar je pa napisu, je pa sam ponovil za tabo:

"moje osebno mnenje: za takšen rezultat je definitivno odgovoren predavatelj/profesor/učitelj, šele nato učenci/dijaki/študentje." Tvoje besede.

Ti pa iz tega njegovega odgovora sklepas, da se obnasa kot razjarjen bik, neodgovorno in ne zna prevzet odgovornosti za svoja dejanja? Si ti ziher, da si pravi osebi odgovoril? Drugac me zanima kje robo kupujes, ker zgleda ornk zadene.

Neon87 ::

Hehe SonyBoy.

A misliš na gospoda Podpečana?
Res ne vem kaj mu je letos, vendar, ko nas je učil RSM v 1.letniku smo imeli kar dobre ocene, sploh pa je pri njemu pravilo takšno, da če je ustna ocena(iz 3 znakov) pozitivna, da je konferenca tudi pozitivna. Pri nas so imeli kakšni štirje-pet popravni izpit pri njemu, več ne.
Sedaj sem 3.letnik in me ne uči več. Hvalabogu. :)
Ta profesor ima svoje muhe in popolnoma nič ne popušča.
Ka vam nej rečem dijakon 2.letnika kot pa do da se naučite, saj kolikor vem je na popravcih precej strog in le malo kdo naredi.
Verjetno pa obstaja tudi pravilo, da ne more biti toliko dijakov negativnih.

LP.

flipflop ::

Sem jaz tudi mel popravca pri Podpečanu ko sem še hodil v SŠ, pa ni bil nič kaj strog. Nauči pa res zelo malo.|O

Tear_DR0P ::

he he pri nas je sonjak v tretjem reku da bo fuknu vsaj deset ljudi na do konca leta. No več kot pol razreda, 17 ljudi je mel popravca pri njemu. Popravca nas je naredl 6.

Pr Zevniku smo pa enkrat pisal kontrolko šut 26 komadov, pa ena dvojka in ena petka. Naslednjič (pri ponovitvi) je blo pa 27 šutov in ena petka, pa ni blo nobenga dogovora, preprosto smo bli dost nesposobni za to odpisat pozitivno. Je pršla neka komisija iz ministrstva in so bogega človeka ful nadlegoval. pol sta pa nas nadlegovala ravnatelj in svetovalka. no do konc leta smo vsi dozorel in se naučil.

Pa za tiste ko ne vete - Zevnik je prfoks pa pol, pr njemu je bla vedno disciplina, pa vsi smo radi hodl na ure. učil je pa RSM - elektroniko v glavnem.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

hunter01 ::

no do konc leta smo vsi dozorel in se naučil.


hehe

strictom ::

Vseeno pa upam da boste držali pesti za jutri ko jo bom še zadnjič prosil da me vpraša

SebaR: A bo kaj ker me zanima?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

SebaR ::

Mnah nč ni blo :(

Je rekla naj se lepo naučim čeprav je kao 'poskušala' spraševati.
Sošolca je mučila 30 minut potem je zmanjkalo časa in dala obema popravca. No nasljednjo uro mi ja pa še slovenščino stisnila popravnega tako da imam sedaj dva, oba sta iz tretje konference (še sreča ker imam prvič popravne).

Grem spat ker se bom ju3 učil.

c YA!;)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Gandalfar ::

Sej na popravnem izpitu mas itak snov celega leta

blblb ::

Gandalfar: to je odvisno od profesorja ce se ne motim... :)

Switch ::

Profesorji po mojem mnenju niso tako nedolžni pri neuspehu dijakov. Njihove metode učenja so pogosto napačne, kar pa je (glede na to, kako so pedagoški predmeti, ki jih morajo opraviti na FF predavani) popolnoma logično. Vprašanja (vsaj pri jezikih - se spoznam samo na to področje) so zastavljena dvoumno, upošteva pa se samo ena rešitev. Takih primerov je ponavadi ravno toliko, da je povprečna ocena za eno številko nižja kot sicer.
Tudi pri analiziranju kontrolnih nalog so profesorji površni. Pogosto pri inštrukcijah obrazložim celo nalogo, ker si dijaki za popravo le prepišejo rešitve, ki jih profesor položi na grafoskop pri tem pa ne razloži, zakaj je npr. v xy povedi uporabljen določen čas. Takih napak je še veliko - vse pa kaže na to, kako so metode učenja in ocenjevanja pri nas nedovršene.
Kriteriji za ocenjevanje so nepravični. Ponavadi piše negativno le tak odstotek revežev, da profesorju ni potrebno ponovno pripravljati testa - 50% pravilnih rešitev (normalna meja za pozitivno) se včasih spusti na npr. 40%. Profesorjev pri tem ne skrbi znanje svojih dijakov ampak lastno delo, ki si ga bo naložil z ponavljanjem testa.
Tudi dijaki niso nedolžni - kampanjsko učenje ipd.

Če povzamem: probleme imajo dijaki in profesorji.

Robyx ::

Po pravilniku,bi moral imeti priložnost do popravljanja ocene,razen če si že imel možnost,da bi popravil oceno in dobil 1!!!

Sicer pa smo mi imeli v srednji šoli isto sceno Pri Osnovah Elektrotehnike 2,in je strar vrgel na popravca 14 sošolcev od 23,....
Rres pa je da so pol vsi naredili,in to na dodatnem popravnem roku,ker se je kao svet staršev zbunil,....Stari pa še kar veselo v šoli pije živce dijakom


Učenje,je ključ do uspehajavascript:smesko('>:D ');
javascript:smesko('>:D ');

CWIZO ::

Od kar so letos sprejeli ta nov solski pravilnik na nasi soli ne spuscajo vec kriterija, kar so prejsnja leta velikokrat delali (predvsem pri matematiki).
Sicer ne vem kako je na ostalih solah, vendar vem da se testi pri katerih je kriterij znizan razveljavijo, ce bi to odkrila inspekcija...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

BlazP ::

Enkrat sem nekoga iz srednje sole instruiral elektrotehniko, ker mu je grozil popravni izpit. Presenetilo me je, da je fant stvari ze prakticno zelo dobro znal. Potem mi je pa pokazal test, za katerega je dobil negativno oceno. Pri eni nalogi je moral izracunati delovno in jalovo moc sistema. Cel postopek je bil pravilen, tudi stevilke in rezultati so bili tocni. Sam na koncu ni okrajsu kompleksnega ulomka(delovna in jalova moc), da bi dobil decimalno stevilo ampak je pustil ulomek. Za nalogo je dobil nic tock, kljub temu,da je bilo vse pravilno.

ferdo ::

kaj je bila to edina naloga?
Kako so bile pa kaj rešene ostal enaloge?

strictom ::

Ne vem zakaj se ne pritožite kakšnemu ravnatelju da mu malo pokaže kako in kaj. Če pa ravnatelj to dela oz. noče ukrepat pa pokličeš eno številko ki ti pomaga do pravice :) in po potrebi lahko pošljejo inšpektorja. Številke se ne spomnim vem pa da so bili plakati izobešeni po šoli kjer je pisalo "Za pomoč dijakom...".
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem v šoli. Zaplet s profesorico. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
15917228 (3071) Sodck
»

Ali imam lahko popravca?

Oddelek: Šola
494527 (3221) smilyxx
»

Dobil popravca pri MA (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
887719 (5686) klemen22
»

kazenski test 13. junij, a ni da 2 tedna pred koncem... (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
779351 (7931) ERGY
»

Profesori krešijo pravila? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
756577 (5719) [BISI]

Več podobnih tem