» »

Volja ADSL

Volja ADSL

1 2
3
»

MajorM ::

Pozdrav vsem.

Mal sem zanemarjal obisk na forumu. (Zakaj kej?:\ )

Vidim, da še niste vsi uspešno prišli do VolaDLS-ja.

Ampak vidim že bolj optimistične napovedi (Soti).
Itak je najbolj verjetno, da prihaja do komplikacij samo zaradi prevelike birokracije.

Jaz lahko rečem, da stvar dela super.

Lp.

P.S.: Držim pesti še za tiste, ki še čakate. Ko boste enkrat na ADSL, se boste spraševali kako ste lahko živeli in delali brez.

Tody ::

VDSL :) To je uno pravo :D Čeprav priznam bi šel tudi jaz na voljo če nebi bilo T2

Majmune ::

Prosil bi za pomoc,imam naslednji problem.
Pred tednom sem narocil volja ADSL, podpisal pogodbo in so mi ze poslali odgovor da bodo v kratkem priklopili ter volja ADSL CD. Med tem sem pa izvedel za T-2 VDSL in ker ima ugodnejso ceno za osnovni paket 1 Mb/256kb bi rad narocil slednjega. Klical sem ze na Voljino pomoc uporabnikom kjer pravijo da je nemogoce preklicati pogodbo brez placila globe v visini 30.000 sit. Se mogoce da preklicati to pogodbo iz kakrsnegakoli razloga, brez da bi placal ta penal? Glede na to da mi se niso priklopili volja ADSL bi rekel da je to mozno. Kaj pa pravica do odstopa pogodbe v dolocenem roku kot predpisuje Zakon o potrosnistvu?
Lp

Jan987 ::

poglej v ta zakon in če te ščiti jim ga pošli oz. jim pošlji tisti del pa mal bl pravniško napiši pa bodo mogoče pustil. zgubit itak nimaš nč

soti ::

Evo, dones me je klicu monter pa je reku, da v ponedeljek ob 16.00 pride zmontirat.
Zdej bom pa že počaku še dva dni, pol pa bo. V ponedeljek smo 10.10., sepravi, da bo 5 dni pred istekom roka pršu prklopt - SRAMOTA, glede na to, kakšne plače vlečejo. No upam, da po vsaj pol, ko bo že vse prklopljen delal BP. Močno upam.:\

Pa še to: Punca se je na netu naročila za VoljaADSL pred dvema tednoma, pa ji še vedno niso poslal pogodbe, da jo izpolne. Jst sm jo dobil v roku dva dni. Alk majo gužvo, al se jim pa ne da delat.

P.s.: vidm da tema ni več tok aktualna. T-2 tema je velik bolj:D
LP Jernej

tuoermin ::

Jaz sem se za Voljo odločil, ker sem bil že prej pri njih na dial-upu, pa tudi telefon imam zrihtan pri njih, da lahko na kitajsko kličem za 26sit/min :D Laufa mi že skoraj en mesec in do sedaj nobenih problemov. Da so mi ga prišli priklopit je sicer trajalo nekaj časa, ma glede na tukaj prebrano je to bila "normalna" čakalna doba.
Ko sem v FAQ prebral da lahko traja do 30 dni nisem mogel verjet! Ko sem si rihtal ADSL v Šanghaju sem šel popoldne na telekom in drug dan dopoldne je že bil monter pri meni. Ko sem se preselil, pa so mi ga prišli inštalirat med prazniki!!

soti ::

Evo, zdej sm pa tut jst na VoljaAdslu. Za enkrat dela v redu. Bom še poroču, ker zdele nimam časa, morm še kablovje uredit, sm imel neke probleme.
LP Jernej

MajorM ::

Soti čestitam.

Zdej boš pa vidu kok to LETI!!

Lp,
MajorM.

mitja_i ::

Danes sem dobil prvi račun. 10.694,70 SIT! Barabe zaračunavajo še prihodnji mesec zraven!! So mi pa zaračunali 0,53 prejšnjega meseca, ker sem bil priklopljen 15.9.

A to veste, da se ne da spremeniti gesla za dostop na njihovi strani?

tsh2 ::

naročil danes sem poslal VoljaADSL pogodbo... če hočeš priklopiti 4 računalnike rabiš 4 modeme ali samo enega? je treba kaj v računalniku štimat ali samo kabel v računalnik priklopiš? ker si težko predstavljam da bo inštaler šel rihtat vsak računalnik posebej. router ali switch?

dela star 200 Mhz računalnik z ADSL?

Tody ::

za 4 računalnike rabiš router ali switch, switch je samo stikalo in nič drugega nevarnost da imaš odprto omrežje tudi za tujce. Router je že malce bolj napredna stvar, kjer lahko tudi kaj drugega naštimaš predstavlja pa tudi hardverski firewall. Na vsakem je treba naštimati mrežno povezavo. Win že imajo nekega čaraovnnika in ukemu rabi 3 minute da zadevo naštima.

tsh2 ::

še par vprašanj:
kaj rabim da lahko vsi 4 računalniki istočasno uporabljajo internet, switch ali router? koliko je cena povprečnega routerja in kaj ljudje večinoma uporabljajo, router ali switch?

Jan987 ::

povsot so lahko štirje na enkrat, sam pri swich rabiš 4 ip-je al kako že je 8dobiš jih brezplačno) pri routerju pa ne. Povprečni swich stane 5k, router pa 10k, vendar pa v router vneseš uporabniško ime in geslo in ko prižgeš računalnik ti ni treba se vedno povezovar kler je router sam skoz povezan. Hitrost pa se deli (kakor nastaviš)

Tody ::

Če mene vprašaš je bolje dati 10k sit in priklopiš zadevo in je konec. Z switchem imaš lahko tako varnostne kot tehnične težave, poleg tega bi rabil vrjetno še samostojni DHCP server ki ga pa ruter že vsebuje. Če ste kakih hudi leecharji ali igralci online iger se boste mogli samo še malce o protih in njihvoem odprtju naučit in ste na konju.

deco16 ::

Ehh!
Dobil voljADSL(1Mb) pred 2 dnevi!
prvi dan delal vse ok pingu suuuper povezava tud, učeri zvečer se je pa začelo zezat, pingi kar na 8008-O
dl samo 30.. itd.
danes zju3 s5 ok popoldne pa!! grr. kot zgleda ob večji uporabi omrežja zmankuje linije?
moji pingi!
če pingam www.volja.net :23ms
www.arnes.si :24ms
www.siol.net :800ms

jooj še en dan pa jih pokličem pa xxxxx!
vam tudi?

mitja_i ::

Ja, zdajle opažam, da so vsi pingi pri 30:O :'( (Arnes in Volja). www.siol.net je nedosegljiv za pinge.;( , www.siol.si pa 485ms :(
Hitrosti po testih pa so normalne (1024 KB/s).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitja_i ()

deco16 ::

Ja no sej zdj sm tud jaz probal pa je 400 samo uselih popoldne in učeraj je blo 800 groza, ma kaj naj delam s tako povezavo. Volja ušiti bolše >:D!

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: PaJo ()

deco16 ::

Prosim če lahko še kdo preveri pinge ali pa pove ali se tudi njemu kaj ''nagaja'' volja ADSL!
l.p.Dean

samek ::

ja tud js sm opazu, da so neki čudni pingi..
/dev/null

deco16 ::

eh!
dans sem jim pisal(za začetk email, če nebo pomagal pa klicanje) >:D

dobil sem odgovor:

Pozdravljeni!

Zahvaljujemo se vam za uporabo Volja storitev.

Vaše sporočilo je bilo posredovano pristojnemu oddelku, da se težava preveri. Kljub temu, da so nihanja v povezavi možna, je pri tolikšnem nihanju možnost, da gre za napako. V kolikor gre z napako, jo bomo poskusili odpraviti v najkrajšem možnem času.

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko pokličete tudi v naš klicni center, na telefonski številki 01/ 6000-000. Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v tednu!

Lep pozdrav,


upam da bojo hmali kaj popravil(napako) :))

MajorM ::

Pozdrav vsem.

No vidim, da se še tu neki dogaja.

V glavnem tudi jaz sem zadnje dni opazil neke težave s pingi. Predvsem do tujih strežnikov.
Kar me je motilo pri igranju WOW-a. Ampak kadar sem preveril ping do Volje ali Arnesa, je blo vse OK.

Pa še to. Kolk mate uploada? Ker men po raznih internetnih testih ne pride dlje ko do 18kB/s. Sva tudi s kolegom naredila testni prenos enga fajla. Moj upload je bil mislim da preračunano okrog 10 al 15k (se zdajle ne spomnem točno, njegov pa 22 ali 25kB/s.

Ampak sej tako pač je. V pogodbi itak piše da so hitrosti do....

Kako pa je glede tega pri vas?

Lp,
MajorM.

deco16 ::

MajorM: preveri še ping s www.siol.si(samo primer) in tako boš prbl. vedel kaki so pingi v resnici!
kot zgleda volja res ne deluje kot bi mogla, da hitrosti naj bi bile do 32(upload) ampak če so toliko majhne nekaj ni prav, piši na voljo kot sem to storil jaz, ju3 pride monter od telekoma ampak z mojo povezavo do centrale ni 0 narobe, pomoje je problem v hitrosti volja na splošno z drugimi strežniki, aja ali lahko poveste prbl. s kot ste?
l.p.Dean

soti ::

Sorry, ker se nism prej oglasu.

Pinge probal danes ob 15.05:

Povprečje:

www.siol.si:

1.) 48 ms
2.) 65 ms
3.) 50 ms
4.) 42 ms

www.volja.net:

1.) 25 ms
2.) 14
3.) 21
4.) 22

www.slo-tech.com

1.) 18 ms
2.) 18
3.) 19
4.) 18

ob 15.20:

www.siol.si:

Poizkusu pinge vsaj petkrat: padali iz 138 ms na 40 ms

Zanima me, če so zgoraj navedeni pingi vredu al ne.:\

P.S.: po moje ni odvisno samo od volje, ampak tudi od strani na kateri probaš pinge (lahko, da se motm)0:)
LP Jernej

deco16 ::

soti: ni toliko to važen, zdaj so pingi že v redu, probaj pingat www.siol.si ali kako drugo stran ob 21:00, čas je zelo pomemben, ko je omrežje zasedeno se pingi zelo povzpejo jaz sem jih v soboto imel 800!;((

soti ::

ok!

bom probu poli zvečer, pa sporočim kaj bo!
LP Jernej

soti ::

evo, zdele sm probu:

Slo-tech - isto kot prej;

volj - isto kot prej;

siol - skače med 500 ms in 550 ms;

Sm poskusu še druge strani, pa so vsi okol 50 ms ali manj.
Po moje tuki neki druzga ne štima. Če kdo ve za kaj se gre pri teh pingih, naj prosm malj bolj razloži, da bomo mi "lajiki" vedl za kaj gre. Kaj naprimer pomeni ta čas v ms?
LP Jernej

deco16 ::

Evo si videl da so se povečal!! to pomen da so pingi, v slovenskem omrežu v redu(nekje) v tujino pa zelo slabši! po tem sklepam da volja ni dokupila zadosti hitrosti prometa v tujino in zato ob zasedenosti ping naraste!
ping: pa pomeni čas(ms) od tebe do nekega drugega računalnika(in nazaj!)(v tem primeru strani), in zato je bolš da so pingi čim manjši saj računalniki velikokrat samo kličejo en druzga!(povedano na čudn način0:))
in je volja kriva ker so visoki pingi tudi drugot!(npr. pri igricah)
volji sem že pisal, in upam da bojo to reč hmali poštimal!
l.p.Dean

angus255 ::

Ze velik casa ni nben pisal v to temo. No kaj je novga z Voljo. Se priporoca al ne ?

mitja_i ::

Jaz jo lahko samo priporočam. Sem se odjavil od Volje po 1 letu in sem sedaj na T-2. Prijavil sem se 1 mesec preden je prišel T-2 na sceno in sem se pri njih zavezal za 2 leti. Še vedno me bo bolj ugodno prišlo na T-2. 1 leto so mi zagotavljali res izjemne storitve! V enem letu so mi 2x povečali hitrost za isto ceno! Nikoli nobenih težav. Upam, da bodo dobri še naprej!
Slabosti: vezava za 2 leti, slaba IPTV, prevelika navezava na Telekom (tehniki).

angus255 ::

Ja kokr vem se ni treba vec vezat za 2 leti, ce mas moznost razvezanega dostopa. Pa na volji je internet + telefonija neki cez 5 jurjev, pri t2 pa 6 jurjev. Tak da naj bi blo cenej tle. Zj ce ni fora pol se v kisnih drugih stroskih. V cem je fora pa tega IPTV-ja? A to je TV ?

mitja_i ::

Po najboljših močeh ne razumem cenika Volje. Tam je samo cena za internet+telefonija ne govori pa ali je to skupno razvezan dostop ali polno! Itak je pa skrita cena potem v montaži, ki ti jo dajo brezplačno samo ob VEZAVI!

amigo_no1 ::

Dostop preko VOLJATEL omrežja je možen samo tam, kjer ima Volja svoje DSLame


http://www.volja.net/index.php?option=com_content&task=view&id=191&Itemid=648

Cenik:
Odločitev za paket internetnega dostopa in IP telefonije na VOLJATEL omrežju vam omogoča, da odjavite telefonski priključek Telekoma Slovenije, obdržite obstoječo telefonsko številko in se tako izognete plačevanju drage mesečne naročnine.

gre za razvezan dostop.


Cenik namestitve
http://www.volja.net/index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=527


INTERNET v VOLJATEL omrežju = razvezan dostop -> Lastna namestitev -> 0 sit


//linki. jvolk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

mitja_i ::

Omogoča da odjavi ja! Ista cena za skupno in polnorazvezan dostop pa je neumnost! Volja mora za parico pri polni razvezavi plačevati vsaj 2-3x več Telekomu.
* Subvencionirana prikljucnina v primeru sklenitve narocniškega razmerja za 24 mesecev. (pdf cenik)

angus255 ::

Sj montazo lahko opravis sam, tak da to ni problem. So mozni se kisni drugi stroski ?
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinfonika (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
30027590 (11775) overlord_tm
»

ADSL brez ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
132305 (1950) Gwanaroth
»

Visoki pingi Siol ADSL 1024/256 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10211079 (7658) Alexius Heristalski
»

Visok ping pri adslu

Oddelek: Omrežja in internet
323026 (2387) MOJNET.net
»

SiOL mrk (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
17210338 (10338) hruske

Več podobnih tem