» »

Windowsi XP crknejo vsaki dan !!!

Windowsi XP crknejo vsaki dan !!!

Kaboom ::

;((;((;((;((

v torek so čez dan delali normalno, v torek zvečer sem iz windowsov 98 zagnal scandisk particije na katerih so xp (ker je tisti scandisk v xp za bimbeke).
v sredo zjutraj so javli da ne obstaja \SystemRoot\System32\Config\system fajl, pa sem ga v 98kah zamenjal z njegovo system.sav verzijo, sicer sem izgubil dosti zadevic, ampak delali so celi dan.
zvečer sem spet preklopil na win98, ampak nisem nič z scandisk delal, danes spet vklopim in javi da je fajl \SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE corrupted ali pa missing. ampak tam je, in tudi njegova .sav verzija, samo ne bom zamenjal ampak me prej zanima razlog in če je imel že kdo to... virus ? moja napaka s scandiskom ? luknja v internetu ?

(pa sem mislo da sem se rešo ko sem preklopo na xp...) linux - here i come...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

MTB ::

Moj nasvet: Instaliraj si antivirusni program. V casu, ko krozijo virusi preko mailov, je kar malce rizicno (da ne recem neodgovorno) od vsakega posameznika, da ne poskrbi za zascito.

RS

Borci ::

Očitno imaš za XP-je še vedno FAT32 tabelo. Svetujem ti, da jo pretvoriš v NTFS ter si za izmenjavo datotek z win98 narediš eno dodatno particijo, ki pa naj bo FAT32.

g0Run7 ::

kaboom: hmmm...luknja v vesolju?:)

PupaSuchen ::

če hočeš narest sam sebi uslugo, dej čimprej nazaj Win200. jest sm že sprobu XPje, pa so delal točno 2 tedna, pol se je pa vse skupi sesul.

OrlyTM ::

Ne vem kako vam rata USUT winXP ... ja, so kake težavice, vendar se v 98/100 primerih dajo porihtat brez kakih posebnih muk, sam mal je treba sistem pobrskat.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

g0Run7 ::

se popolnoma strinjam z Orly-jem, če vam XP-ji ne delajo je znak nepravilne skonfiguriranosti strojne opreme že v samem biosu, tako da ne imeti in zbrisati XP-je dol je samo zatiskanje oči.

ni vam treba čakat na nobene update-e in ne vem kaj, ker jih ne potrebujete.

Kaboom ::

imam Sophos November update...
med NTFS in FAT32 je samo razlika v obliki interne zaščite
20 dni so delali normalno, brez problemom, tudi po tri dni brez reseta so delali normalno...

ne vem, zakaj, ampak dvakrat zaporedoma je v istem windows direktoriju poškodovalo sistemske datoteke... kar mi ni podobno na hardversko napako, ker če je hardver, pol štekajo windowsi in ne le teh datoteke... pa bad sektorjev ni, ker jih dan pred tem ni blo

še kaki pametni predlogi ? drugače bom presnel config.sys preko config... ampak jutri bo pa kaj drugo crknlo...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

BigHugo ::

Daj povej natančneje kakšen hardware imaš. A imaš morda navit procesor?

LP BigHugo
LP BigHugo

miranpozar ::

Kaj se toliko pritožujete nad XPji!?!? Ste kupili original? Ker niste tako zabiti, da bi jih res, potem bi lahko tudi vedeli, da po naši deželici kroži več črnih kopij, od katerih je vsaj nekaj ne popolnoma vernih posnetkov originala... beri... ZJEBANE DATOTEKE NA CDJU.
Peace.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Kaboom ::

sem zamenjal datoteko "software" z njen .sav fajlom, pa zdaj pride do log-in screena ampak ko vpišem kodo, mi javi error : "Windows Product Activation" - "A problem is preventing Windows from accurately ckecking the license for this computer. Error Code: 0x80070002."

sux, kaki predlogi ?

(nimam navitega procesorja, asus a7v-m, 800duron, 256mb, kyro2 64mb, ibm 10gb disk, creative cdrom, sony floppy, ati xpert&play 8mb, ati isa tuner, ovislink 100mbit wol ethernet, ne vem kaj ti je to pomagalo, ampak...)

miran-v-ognju, ne predvidevaj preveč. peace
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

matevzm ::

Ne igrajse prevec z registry datotekami. Posebno iz 98 ne. Ce bi se ti datoteka res usula, se ti XPji ne bi vec bootali.
.sav se naredi vsakic, ko naredis rescue disk. Priporocen obcasni update, ce se dogaja kasno sranje. Pri meni je bilo podobno (software del registryja je sel pa pa obcasno). To je bil prvi opozorilni znak, da je z racunalnikom nekaj narobe. Sem pognal diagnostiko (Maxtorjev MaxDiag), je javila resno napako, pisal Maxtorju, so rekli, da je disk hin in naj jim ga posljem (mi ga je zamenjala trgovina potem). Drugace je disk delal. Tako da preglej HW. V w2k in XP je pogosto tako, da ce ni najti patcha, potem je nekaj narobe s HWjem - zadeve se obicajno ne obesajo iz ljubega miru kot 9x.

andrej ::

Kaboom: med NTFS in FAT32 je bistveno vec razlike kot samo interne zascita. FAT32 se ne more primerjat z NTFS ...

1. upam, da nimas XP in win9x instalirane na isti particiji.
2. ne uporabljal scandiska v Win9x za XP particije...

Kaboom ::

zdaj so mi že četrtič crknli... na isti način... imam jih na NTFS particiji. tik preden je za vpisat kodo za logon (po nalaganju), ze za miljoninko sekunde pojavi blue screen (dump of physical memory) in se računalnik takoj resetira. pred tem se pa izklopi disk. potem ko pa je na začetku zaganjanja računalniko auto detect IDE kontrolerja, pa nekaj časa čaka za disk, in ko se začne dovolj hitro vrtet (to se sliši), potem ga komaj zazna. imam IBM-DTTA-351010 10.1GB disk, ki je imel že bad sectorje. sem se jih rešil z low level formatom (zagotovo), mogoče je kaj drugo narobe z diskom. ampak že četrtič so crknli na isti način, tokrat v ntfs particiji. vmes so vredu delali win2000 server (2mesca) ki so bili inštalirani preko winxp (nekako sem mogo rešit datoteke). tokrat pa imam dual boot, še win98, ampak ne morem na ntfs, in tisti program "ntfs for windows 98" mi ne more delat, ker je za njega treba posnet datoteke iz NTFS windowsow. (??????). če štartam varni način potem se isto resetiro po/med nalaganjem systemdriversmup.sys datoteke. v repair konzoli bi mi edino chkdsk /r pomagal (ampak ne popravi ničesar)... kaj mi je narediti ????
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaboom ()

SLOWWWeb.net ::

PC na servis, težave s plato ali diskom. Imel sem iste probleme, tudi serviser je imel isto, saj mi je naložil XP home OEM verzijo, ki sem jo narčil poleg plate.
Rešitev je da z kakšnim programom [fix-it] preveriš hardwer.
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Pisk ::

za dobit podatke uporabi program get data back, ki dela v vseh razmerah, tudi ko se particija totalno sesuje.
poglej na tucows.com
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

CaqKa ::

em torej em predno neseš racunalnik na servis se res prepricaj da stvar ni softverskega znacaj (aka reinstal windows, pri tem mislim na format in ostalo šaro), sicer reinstall windowsev več pri meni ni stalna praxa odkar imam xpje .. ampak newem mogoce bo kaksen norton windoctor odpravil tezave. glede na to da si kar sam od sebe šaril po registryju in winxp direktoriju je velika verjetnost da si kaj sfukal.
btw bimbo si ti. racunalnik je pa itak samo stroj ki naredi to kar si mu ukazal
če misliš xpje uporabljat bo najboljse clean instal in poslovitev od win9x verzij

Mercier ::

Videl sem popolnoma isti primer. Pisal tu. Zamenjal OS.

krucymucy ::

eh ja ... sicer mam samo winXP na NTFS particijah pa vseeno... sej kr delajo sam še pogruntat moram zakaj mi vsak dan parkrat napise, da mam zjebane driverje... pa sem probu vse detonatorje kar so jih izdal... no skor :D

Mercier ::

Aja, problem nima veze z datotečnim sistemom (tisti zaradi katerega je bila odprta tema).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

appz ::

Kaboom pravis da ti preden se resetira vrze blue screen in napise damp by fizikal memory ... to je cisto mozno ce si predno se ti je to zacelo dogajat menjal kaksne driverje al pa kaksno napravo na novo instaliral ->kar pomeni si moral nalozit tudi driverje....ce je temu tako jih moras te nazadnje dane driverje dane gor odinstalirat (ker sistemu ocitno ne pasejo)oz rocno pobrisat....no vsaj taksen problem se mi je naredi l v w2k ...in sem ga na taksen nacin uspesno resil!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
706842 (5303) Mavrik
»

Kako na nov naložiš win98 če maš zravn še winXP?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141750 (1527) franc3e
»

Probem - XP particija

Oddelek: Programska oprema
7900 (796) mh8759a
»

FAT32 ali NTFS

Oddelek: Programska oprema
233216 (2810) andrej
»

NTFS--->FAT32 convert v WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
222279 (1977) Tito

Več podobnih tem