» »

AMIS air Triple Play

AMIS air Triple Play

1
2
3 4

Spajky ::

Windusrf je napisal:
...naredili razvod po celem bloku, da ne bo rabil vsak svoje antene nameščat, ampak se bomo vsi preklopili preko ene...

Mislim, da to ne bo šlo!8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Tr0n ::

Ah, saj Amis ima sedaj veliko cenesje pakete za kabelski internet (4096/512 za 6.2k), tako da ej to zame cisto dovolj. TV tak poredko gledam (ce ze, potem kaksne presnete serije ali filme), telefon pa tudi ne rabim razen mobilca.

MrStein ::

Kaj tile bodo tudi imeli nenormalno nizke uploade ? Pol se naj solijo.


BTW, DocSIS 2.0 zmore 35 mega uploada, tak da to ni izgovor.
Ne trdim, da tudi Air to omogoča.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

windsurf ::

Spayky je napisal:
"Windusrf je napisal:
...naredili razvod po celem bloku, da ne bo rabil vsak svoje antene nameščat, ampak se bomo vsi preklopili preko ene...

Mislim, da to ne bo šlo!"

Si boš prišel pogledat??? ;-)

LP
Windsurf

icek ::

Wireless ponudbe, kot je ta se ni niker v svetu. O tem, kako dela, pa govorijo prvi testni uporabniki, tudi na tem forumu.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Cinderela ::

Torej kaksni je officalni testni paket?

icek ::

Trenutno se ni omejitve.
Rider of Theli
www.air-tv.net

MrStein ::

icek , a to pomeni, da nad 2 mega UL sploh ni možno ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

IgorM ::

Prejel sem pogodbo o testiranju storitev AIR. Pa me zanime če ste prebrali tud člene pogodbe, namreč v 5. členu me nekaj bega, govori o že plačani priključniki v testnem obdobju ki bi naj bilo brezplačno. Sem klical na amis pa mi žal niso znali razložiti kaj konkretno so želeli s tem povedat. Moram pa jutri poklicat vodjo Air projekta, ki bi naj znal razložit tale 5 člen.
Tesni uporabniki znate mogoče vi kaj več o tem povedat oz. konkretno o priključninah oz. nekakšnih prispevkih, ki bi se naj razlikovali za 3 in 6 mesecev uporabe?
Igor

Spajky ::

@ windsurf : Internet ja (se naredi interno mrežo, ruter), problem bo z TV in telefoni razdelit po moje ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

icek ::

Teza, da so pri brezzicnem prenosi vecje motnje, kot po kablu, ni resnicna.

Upload je zaenkrat 2MB. V prihodnje se bo verjetno tudi to povecalo.

Oprema v casu testiranja je zastojn, potem pa jo bo najverjetneje potrebno odkupit.

TV ni problem in je neodvisna od interneta, saj se prenasa na svojih kanalih. Na eno sprejemno anteno lahko imas prikljucenih dosti DVB-T sprejemnikov in vsak lahko gleda svoj kanal. Potrebno je edino razdeliti in ojacati signal.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Cinderela ::

Jaz sem tudi dobil pogodbo zdaj. Zdaj pa mam eno montersko vprasanje. Kot sem ze nekje prebral deluje vse na Kabelskem modemu torej predvidevam da je povezava koksialni kabel tudi? preko katerega gre TV,IP,Inter.
btw. Kateri TV kanali so vse na AIRu? So POPTV, SLO pa ta sranja? Ta morajo bit obezno da nabi mater tezila in kdaj pricakujete ostale kanale?

To je pa moja shema kak mam trenutno koaks polozeno. In mene zanima ce se da zdaj kak mimo polaganja novega kabla.
SHEMA

Ta drugi koaksialni kabel kateri gre iz doze bi lahko recimo priklopo gor AIr? Ali se morda celo da skozi ta en in isti kabel z razdelilcem spustiti normalen Triera TV in AIR? verjetno ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

danielka84 ::

a torej TV ne bo deloval preko neta, kot pri npr. T2?

Cinderela ::

btw. NA moji pogodbi levo zgoraj pise AIR storitve (AIrTV, AIR IP. Ki pa dobim AIR internet lol. Al je to IP misleno tudi?

icek ::

AirIP je internet.

TV ne gre preko interneta kot pri IPTV. To je glavna prednost. Sistem je zelo podoben kablskem sistemu. Koliko sprejemnikov, toliko razlicnih
kanalov se lahko naenkrat gleda.

Bistvu bi se dalo povezat na obstojec coax, vendar ga bo v vsakem primeru potrebno potegnit do sprejemne antene. Po coaxu gre tudi napajanje za sprejemno glavo.
Kaj se tice nabora programov, je zaenkrat se bolj bogi. Zaenkrat se zajemajo iz satelita in posiljajo dlaje. POPTVja na satelitu ni, zato se je potrebno dodat del, ki bo zemeljske programe posiljal v sistem. To se je vse v planu.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: icek ()

Cinderela ::

Sej T2ju in Siolu tudi negre preko interneta. Ampak preko telefonske parice od njihovih oddajnih postaj.

No povejte keri kabel gre od Antene do modema in dalje? In ce ma kdo lahko slika ali pa narishe simple shemo z crtami kot mam zgoraj sam?
Ker dvomim da bodo prisli pa zaceli vrtat pos tanovanju in vlecti nove kable. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

Hepan ::

delujoce omrezje ko so priklopljeni testni uporabniki ni nobeno zagotovilo. Amis je imel ze pred casom brezzicno povezavo, ki je v testnem stadiju delal Odlicno, pod polno obremnitvijo pa je zadeva lepo pokleknila, tako da ne bo nic cudnega ce zadeva pozneje nebo delovala tako kot je treba.

Glede 5. clena pogodbe pa se obrni kar na amis, mogoce ti bo pravna sluzba znala svetovati, razen ce so clen prepisali iz kaksnega tujega vzorca

Cinderela ::

Hmja 5ti clen je svinski po pravici povedano. Nerazumljiv pa ni niti malo tak da nevem kaj jamras? Ta pogodba velja 6 mesecov oz dokler ne zacnejo komercialno ponujat. Ce pa se odlocis da nebos potem mel in v 14 dneh ne uspejo serviseri priti po opremo pa placas 100k. LOL.
Kaj oni res mislijo da folk dal 50-100K za prikljucnino?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

IgorM ::

Sem govoril danes z vodjo glede 5 člena, pa so uporabili kr komercialno pogodbo kot osnovo za tole testno, zaradi tega je prišlo do majhne zmede, predvsem pa zaradi tega ker preko telefonske pomoči niso vedeli zakaj se gre. Sem pa že odnesel pogodbo na amis, v pričakovanju testnega kompleta. Drugače pa upam da se bom lahko čimprej rešil siola in telekoma, saj nimajo posluha za zamenjavo kabla, ki do naše ulice visi kr na "rajci", sam pa ne bom inestiral v njihovo omrežje da bodo lahko oni tržili svojo storitev, pa še to previsoko ceno glede na konkurenco.

IgorM ::

Škoda da nimam več pogodbe tukaj. V 5. členu me je motilo ker piše o že plačani priključni, ki jo upoštevajo pri komercialni priključitvi, čeprav je testiranje brezplačno. Tako da sem iz tega sklepal da lahko oni tud v testnem odbodju kaj pokasirajo saj nikjer drugod ni bilo navedeno da je zadeva v celoti brezplačna, pa ne da nisem pripravljen plačat ampak rad vem vsaj približno kaj podpišem.
Druge stvari pa so mi že od prej jasne, tako da hvala za dodatno obrazložitev.
Mislim da je 100.000,00 vredna njihova oprema in dvomim da bodo toliko zaračunavali priključnino, ker glede na to da bi me stal priklop na kabelsko dobrih 80.000 ne vidim računice oz. ne bi niti pomislil na amis.
Igor

icek ::

Evo zelo groba slika


Opremo testni uporabniki dobijo zastojn. Po koncu testnega obdobja bojo verjetno opremo lahko zastojn obdrzali, vendar bo ta ostala v lasti Amisa.

Za vprasanja okoli pogodb in komercialnih zadev se raje obrnite na podporo v Amisu (080 20 10). Potem vas bojo najverjetneje prevezali do ljudi, ki so za take stvari tam.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Cinderela ::

Aha torej bo slo nakonec onega dolgega kabla brez problema ta aIR priklopit.
btw. kaj kolko si pa ti oddaljen od oddajnika in mas tudi 40/2. Kolko kaj upload vpiva na razdaljo ce sploh kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

icek ::

Odvisno od te kablske, ki jo imas zdaj. Ce so tam frekvence do 650 MHz, potem ne bo problema, ce pa so visje, pa se bojo kanali mesali in ne bo slo.
Jaz se zaenkrat nisem testni uporabnik. Upload od razdalije ni odvisen, seveda v dolocenih okvirih. Winsdurf je od oddajnika oddaljen 14 km in mu dela bp.

Tisti Amisov wireless ki so ga imeli pred casom, je bil navaden WiFi. Ta zadeva je popolnoma drugacna.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Cinderela ::

Ah tako. No na Amis pogodbi pise 1Mbit Internet in kot je reko ma Windsurf neke vetze tak da zgleda da testeri nedobijo vec kot 1Mbit te. Ce bi vsak mel 35MBit bi tak zasuli oddajlnik lol.

Cinderela ::

Kaj lahko zdaj kdo officialno pove kaki so testni paketi sploh. So 1Mbit?

Cinderela ::

Ja kolko je meni to logično je zadeva enaka kot da si na kablu.
Kajti preko kabla gre hitrost "zvoka" in v tem primeru tudi tako, da lahko pričakujemo enake pinge kot preko kabla.
Prednost preko kabla pa je to, da je majn motenj in bolši signal.


Preko kabla negre hitrost zvoka . Hitrost svetlobe oz del le te. Sej niti preko optike negre hitrost svetlobe 2/3. Btw hitrost zvoka je 340m/s torej bi po tej logiki mel na 12km ping 3.5 sekunde eh?

Drugace pa od cesa je pingtime odvisen ce ne od hitrosti same. Ker ce bi bil samo od hitrosti bi mogli biti pingi blizu opticnih hitrosti. Potem pa ko pride do modulacije opticnega signala v eletricnega se bi potemtakem moglo opocasnit opticno napram elektricnem.

No razlozi icek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

windsurf ::

Paketi v testnem okoklju so trenutno odprti (beri: brez omejitev) in služijo pridobivanju podatkov o najvišjih možnih hitrostih, obremenitvah, dometih, morebitnih izgubah (ki jih mimogrede ni niti pri moji razdalji 8-) ) itd. Ko se bo začela faza 2 se bo verjetno vse testne uporabnike omejilo v skladu s pogodbo. Ti testi bodo služili predvsem pridobivanju podatkov ob istočasnem priklopu več 100 uporabnikov na eno bazno postajo, pri čemer se ne pričakuje večjih zapletov.

Razvod TV in IP je mogoč neglede na konfiguracijo domačega koax omrežja.

Kar se tiče oddaljenosti in kakovosti: dokler dela, dela 100%.

Kar se tiče pogodbe, se nima smisla sekirat, je le raca... preverjeno.

Mislim, da bo lažje dobiti odgovore na vsa morebitna vprašanja kar tu, na forumu.
Poleg tega se prepreči, da se postavljajo ista vprašanja vedno znova, ker lahko šr ostali udeležencci foruma preberejo odgovore. Forumi so zakon!!!

LP
Windsurf

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: windsurf ()

Cinderela ::

So kaksni podatki kak dolgo bi nej testiranje sploh trajalo?

windsurf ::

odgovor sem našel na amisovi strani:
http://www.amis.net/home/novinar_3_0.ph...
Tam piše, da naj bi se trženje začelo neke začetku poletja.

LP
Windsurf

icek ::

Do zacetka poletja je nekje minimalni cas. Po moje se bo se malo raztegnil.

Okoli Ping timeov nebi kaj prevec razlagal. Normalno je, da signal potrebuje nekaj casa, da pride iz ene tocke v drugo. Vse je odvisno tudi od zasedenosti usmerjevalnikov (routerjev), preko katerih gre signal.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Cinderela ::

Ja saj. Jaz mislim da je enostavno premalo znano glede tega.
Prvic nevem ce bom lahko samo internet mel, nevem ce bodo paketi sploh konkurencni in cene. Res je da nerabijo placat telekomu nic ampak to pomeni samo da bojo vecji dobicek delali ne pa da bo ceneje za uporabnika. Cena 8000k Sit tudi nepove dosti za ta osnovni paket...
Televizijo cenijo na 2k, telefon 1k, internet 5k? To je vseeno predrago.

Ce se ne motim je en rkeo da majo ceneje kot T2. Ampak se mi racunica ne izide. Internet 3.5k, telefon 1k, Tv 3k = 7500SIT in oni uporabljajo telekomovo omrezje tak da...
Ce bi dobo za isti dnar taksne pakete ko T2 ponuja odlicno ampak zdaj da bi sel nekaj testirat pa pol opremo nazaj dat mi lih ni nejbol. Bom reje pocako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

icek ::

Kako bo s temi paketi, se tudi meni ni popolnoma jasno. Jaz ti lahko povem nekatere tehnicne stvari, ekonomija pa mi ne lezi prevec. :)
V enem prejsnjih postov sem povedal, da bodo po testnem obdobju testni uporabniki opremo obdrzali naprej brezplacno, le da bo ta v lasti Amisa (na izposojo).
Rider of Theli
www.air-tv.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: icek ()

Cinderela ::

Ja samo ce paket ni bolsi in cenejsi kot Triera torej T2 konkurencen te reje triero vzemes.
Kolko je dozaj znano AMis uvaja samo dva nova paketa na docsis 2.0 stndardu in 2 in 4Mbit. Erm... tak da vprasanje ce bo sploh kaj vec pri AIRu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

icek ::

Idi k tistemu ponudniku, kateri se ti zdi najbolj ugoden. Zato pa je konkurenca. Doben te ne sili k Amisu. Testni uporabniki se bodo ze nasli, saj je zanimanje dovolj veliko.
Rider of Theli
www.air-tv.net

_swift_ ::

Cinderella:
Če se ne motim je en rkeo da majo ceneje kot T2. Ampak se mi racunica ne izide. Internet 3.5k, telefon 1k, Tv 3k = 7500SIT in oni uporabljajo telekomovo omrezje tak da...

to ne bo držalo. ti pr T2 dobiš 1 mega internet za 3k pa pol če obdržiš telekomov ISDN . če pa uzameš njihov IP telefon pa te pride internet 5k tv 3k in telefon 1k. torej bo imel amis cenejši triple play
its not just the way you move its the way of life

bvcxy ::

Cinderella:
> Prvic nevem ce bom lahko samo internet mel, nevem ce bodo paketi sploh konkurencni in cene.

Bilo je že večkrat povedano, da boš lahko izbral samo eno od storitev!


Cinderella:
> Ce se ne motim je en rkeo da majo ceneje kot T2. Ampak se mi racunica ne izide. Internet 3.5k, telefon 1k, Tv 3k = 7500SIT
> in oni uporabljajo telekomovo omrezje tak da...

Računica je takšna:

T2 - Skupno razvezan VDSL dostop do interneta:
3500 T2 internet (1/256)
2500 telefonija Telekom
3000 navadna kabelska TV (okoli 50 programov)
__________
= 9000 sit

ali

T2 - Polno razvezan VDSL dostop do interneta:
5000 T2 internet (1/256)
1000 T2 telefonija
3000 T2 TV (do 120 programov)
__________
= 9000 sit

Amis AIR:
AirIP - internet (1/256)
AirTel
AirTV (okoli 100 programov)
__________
= 8000 sit


Cinderella:
> Kolko je dozaj znano AMis uvaja samo dva nova paketa na docsis 2.0 stndardu in 2 in 4Mbit.
> Erm... tak da vprasanje ce bo sploh kaj vec pri AIRu.

Razlog da je navečja hitrost v kabelskem omrežju 4 Mbit je predvsem v samem omrežju, ki še ni blo dovolj stestirano za večje hitrosti. Tako da bojo višje hitrosti na voljo v prihodnosti.
Pri Trieri pa so že zdaj ponudili tudi večje hitrosti (8 Mbit in 12 Mbit), ampak marsikje kjer je na voljo docsis 2.0 ne omogočajo večjih hitrosti kot 4 Mbit (zaradi zastarelosti omrežja), tako da so te zaenkrat samo na papirju!

Glede na to, da imajo nekateri testni uporabniki Amis AIR že zdaj hitrost 35 Mbit, bo verjetno takšna hitrost tudi na voljo v komercialne namene...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bvcxy ()

Malkec ::

Kako kaj dela AirIP v tem slabem vremenu?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

windsurf ::

Lokacija: Rače
Razdalja od bazne postaje: 12,2 km
Vreme: Klinčevo (dež)

Ping statistics for 212.18.32.18:
Packets: Sent = 1000, Received = 1000, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 6ms, Maximum = 64ms, Average = 10ms

Od včeraj imam tudi telefon, ki dela BP.

LP
windusrf

danielka84 ::

windsurf, daj malo poslikaj vse kar si dobil od amisa, da tudi mi vidimo kaj si dobil.

malo me zanima tudi na kolko mW deluje to brezzicno omrezje?, predvsem oddajna antena ki jo namontiras doma.

ceefax ::

PuLpKeKs: če greš na www.air.si in stisneš na levi strani na advanced se ti odpre še shema, ki prikazuje kako zgleda sistem pri uporabniku doma. Če klikneš na shemo se ti odprejo original slikice opreme, kot jo imam jaz doma. Antena, je hkrati sprejemna in oddajna. Je pa točno taka. Drugačen je le modem (Thomson 425 če se ne motim).

Cinderela ::

Bilo je že večkrat povedano, da boš lahko izbral samo eno od storitev!


Sem jih vprasal po emailu na tisti support email ko pise na pogodbi ce bo mozno po testnem obdobju dobit samo internet pa so rekli "Paket air Triple play je možno dobiti samo v kompletu. "

Zgodovina sprememb…

dejanslo ::

jaz sem se že pred časom prijavil za testnega uporabnika in sem dobil tudi prošnjo za moje podatke, ki sem jih poslal in za katere so se mi lepo zahvalili. pripisali so še, da me bodo kontaktirali, ko se bodo priklopi začeli. in očitno so se že, od njih pa nisem prejel nič.. so pozabli na mene ali pač nič ne bo ali kaj..? :)
There`s More Than One Way To Do It

icek ::

Tole okoli paketov se zgleda ni popolnoma doreceno. :)

Testni uporabniki pa se zbirajo cim bolj razprseno po celem obmocju pokritosti in ne po nacinu "kdor prvi pride, prvi melje". Priklopi se se niso uradno zaceli, samo pogodbe se posiljajo.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: icek ()

TgT ::

Ok, torej ble so prve nevihte letos samo nevem če je blo na vašem območju kaj? če je blo kako je storitev delovala? Signal dost padu? Motnje & visji ping (dvomim za vse naštete) :o Zanimivo da niso prodal te storitve za pokrit Rhode Island-a :> Pač Američani papki...
Hit'N'Run

icek ::

PuLpKeKs: Sama oddajna glava dela z mocjo 1 mW. JE pa poleg se parabola, ki signal ojaci. Grem pa tako za usmerjen signal, ki gre vstran od stanovanja.
Rider of Theli
www.air-tv.net

globoko grlo ::

A to je sam okol pohorja, al tut na dolenjskem?

icek ::

Zaenkrat je oddajnik le na Meljskem hribu

Signal na paraboli pa se ojaci nekje na 100 mW - tudi odvisno od frekvence
Rider of Theli
www.air-tv.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: icek ()

Spajky ::

Sem si pred par dnevi malo pogledal specifikacije na www.air.si bolj detaljno (da ne bi dal še kaki neumni post kot prej tle 0:) ); zadeva ima oddajnik za Net in VoIP-telefon 10mW moči, antena ojača nato za dobrih več kot 100x v zelo ozkem snopu (dish), kar predstavlja dejansko kot več kot 1W v smeri "dostopne točke".

Signali so v več pasovih od 2GHz (VoIp najnižje, vmes Net) dalje pa vse do preko 20GHz (najvišji pasovi TV-podobno kot s satelita vendar še višje!), "magična škatljica" pa pretvori vse skup v Ethernet (ali Cable?-nisem siguren) signal za Net+VoIP in posebej dol_konvertira TV signal (digitalni) v format digitalne kabelske (pod 1GHz), ki se pol lahko razveja po potrebi in uporablja dalje enako kot CaTV, kar je bolje/drugače kot TV-over-IP npr.od SiOL-a_ po navadni žici-parici, kjer lahko uporabljaš samo en signal/gledaš eno postajo hkrati na izhodu za TV (Glava ala LNB na krožniku je pa interno dvojna; oddajno-sprejemna za Net+VoIP in sprejemna za TV.

Antene se morajo videt med seboj in vremenske motnje vplivajo na zadevo enako kot na navadno satelitsko (poslabšanje signala v hudem nalivu ali sneženju, drugače no problem). Po moje bodo linke omejili na max.20km zaradi kvalitete storitev, čeprav bi zadeva komot nesla tudi nekajkrat več, če je vidna razdalja ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

icek ::

Amen!
Informacije so, samo prebrat jih je potrebno.

Intermet je mozno dobit posebej, brez TV in obratno. To je odvisno od samoega providera, kako se odloci.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: icek ()

mare87 ::

Baje pogodb ne pošiljajo tistim, ki so oddaljeni več kot 15 km od repetitorja. Lahko kdo to potrdi?
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ario ponudnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5415271 (2978) markasaso12
»

AIR bo le zaživel (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Omrežja in internet
1086190763 (13944) markasaso12
»

Lastovka TV - Krim (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
16930480 (19100) Marko86
»

amis (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11212242 (8427) EvilDare
»

AMIS internet

Oddelek: Omrežja in internet
325100 (3446) Cinderela

Več podobnih tem