» »

Stanovanjski problem mladih!

Stanovanjski problem mladih!

1
2
»

kopernik ::

celada, odvisno od višine kredita. Če nimaš prav dosti našparano, te obrok hitro pride za dvakratnik najemnine. Je pa precej odvisno od, kot rečeno, višine kredita in višina najemnine.

celada ::

Ja to normalno, moje mnenje temelji prevdse na temu da mas ze neki malga nasparanga in da obrok za kredit res ni prevelik.

Cofko Cof ::

Ja to sm tud jz reku pa je folk vztrajov, da je bolš bit podnajemnik pa vlagat v skade.
Ars longa,vita brevis.

celada ::

To se men ne zdi smiselno, ker rabs precej vec dnarja kukr da sam kredit najames, saj rabs najprej denar za najemnino + denar ki bi ga v sklade vlagu, torej v bistvu prakticno dve najemnine.

BluPhenix ::

celada dej preberi zgoraj racunice ki smo jih delali.

Jaz bi recimo dajal za kredit za stanovanje kjer sem zdej priblizno 130k 10 let. Najemnine pa dajem 50k. Torej lahko 80k nalozim nekam drugam. To, da bos dosegel da bos imel obrok kredita enak kot najemnino je v sloveniji zelo tezko. Zelo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Mati ::

Ljudje ne razumejo in niti nočejo razumeti. Vsi bi želeli, da jim država priskrbi stanovanje. Po možnosti zastonj in v centru kakšnega večjega mesta! Sami zato nebi storili ničesar. Zakaj bi, saj jih starši še danes futrajo, kako lepo je bilo pred 30 leti, ko so oni popolnoma zastonj dobili stanovanje.

celada ::

Sam ok 50k je zelo mal za najemnino za ksno stanovanje v ljubljani, ker sm gledu redko kero stanovanje v ljubljani se oddaja za mn kukr 80-90k

celada ::

Aja je pa res da si jst nebi upu vlozit v sklade saj je le dolocn riziko pr tem, in jst si nebi upu igrt s tojsnim premozenjem.

BluPhenix ::

Ej, sej poznaš če nič ne reskiraš nič nimaš. Pa sej ne reskiraš z vsem premoženjem, ampak vedno s tistim, katerega "lahko pogrešaš".

V skladih je seveda tudi nekaj rizika, ampak ni pa tak bav bav. Misiš da je kredit tako sigurna zadeva? Si že slišal za banke, ki zvišujejo obresti? Ko namesto 10 let na koncu plačuješ 12 ali več?

In nehaj že enkrat s to Ljubljano. Niso samo v Lj problemi s stanovanji. Ja, v Lj so dražja stanovanja, ampak tudi plače so nekaj višje. Tako da nehajte stalno s to Ljubljano.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

celada ::

Jst govorim za ljubljano zato ker se to nanasa name in se najbl vem cene nepremicnin. Drgac pa vem za visanje obresti in tudi se mal spoznam na sklade sam jst bi se s njimi ukvarju pol ko bi ze meu zrihtan flat.

gzibret ::

V nobenem skladu ni toliko donosa na mesec, kolikor je velika ena mesečna najemnina!
Vse je za neki dobr!

Mati ::

V nobenem skladu ni toliko donosa na mesec, kolikor je velika ena mesečna najemnina!


Ja in? A potem je pa bolje, da folk ne nalaga nikamor, za stanovanje itak nima, kredita si tudi ne more privoščit, ter živi pri starših in tistih 200 čukov na mesec zagoni?

Poglejte, tudi banke ne financirajo celotnega stanovanja, pač pa le okoli 60%.

Cofko Cof ::

Jz bi sam reku da tisti, ki lahko da 150 jurjev na mesec za stanovanje(pač skladi + najemnina ali pa kredit) verjetno ne bo imel problemov. Problem je na tistih, ki komaj dajo za najemnino. Če kdo pozna kakšno pametno rešitev za njih kar na plan.
Ars longa,vita brevis.

BigWhale ::

Jaz sem se vozil kar nekaj let iz Lj v Kr in potem par let se iz Mb v Lj.

Tukaj pa eni jamrajo kolk cajta zapravijo na troli.

Vsakmu bom dal eno okol kepe! Pa v vrsto vas bom postavil, da nau kdo dvakrat dobil, kak pa brez ostal! :P

gzibret ::

> Problem je na tistih, ki komaj dajo za najemnino. Če kdo pozna kakšno pametno rešitev za njih kar na plan.

Enega bogatega partnerja najdit.
Vse je za neki dobr!

Tear_DR0P ::

Tukaj pa eni jamrajo kolk cajta zapravijo na troli.

BW men osebno se bolj splača vozit iz celja v LJ, kot pa tam žvet - z osebnim avtom si v 45 minutah v eno smer - če nebi blo neumne omejitve 100km/h od vranskega do lukovice, je pol ure - pri 130 km/h

kupit stanovanje vLJ zato, ker računaš da oš čez 10 let oddajal študentom, je neumnost - čez 10 let bo tolk univerz v sloveniji, kolkr je škofij, mogoče kaka manj no.

kupit stanovanje v sloveniji mi je težko, ker nimam namena vse življenje živet v istem kraju, niti v isti državi.

a kdo ve kako je z lizingi. men znanci iz ZDA pravijo, kako je lizing kul zadeva. stane te do 10% več kot najemnina, sam če plačujep do konca, ostane predmet lizinga tvoj.
gre pa za nakup stanovanj, poslovnih prostorov, službenih vozil in drage tehnološke opreme ala superduper fotokopirci. torej če pri nas vzameš stanovanje na lizing - a plačuješ le malce več kot za najemnino al je "drago ko pes"?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Mati ::

Drago ko pes, če nimaš podjetja in si ga ne moreš knjižit v stroške.

Tisti, ki komajda 50 čukov skupaj skrampa za najemnino, naj ne razmišlja o nakupu stanovanja in pika. Še enkrat poudarjam. Banke ne financirajo 100% vrednost stanovanja, kakšen miljonček, dva, tri....morate sami imeti v žepu. Zatorej najprej varčevat, potem pa razmišljat o nakupu stanovanja.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddajanje stanovanja v najem je bajno dobičkonosen posel! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21059608 (41141) Mato989
»

Nakup stanovanja kot naložba (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
504110489 (63462) tommy300
»

Najemnine vs. lastništvo nepremičnine (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Loža
1029164883 (134828) thramos

Več podobnih tem