» »

Guantanamo Bay'

Guantanamo Bay'

1 2
3
4 5

Thomas ::

Današnjo svetovno krizo - kriza je itak skozi, ampak današnjo - je treba tudi prav razumeti, od kod izvira.

Iz geologije. To da ima toliko strateške nafte kultura, ki je najbolj v podnu. Arabska. Brez nafte bi bili Arabci ali Afričani ali pa bi prišli k pameti. Tako pa dobijo precej easy moneya, ki ga pridno investirajo v svojo ekspanzijo. "Normalno" ga ne bi imeli.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Samozavest je bila že dobra - ostalo je bilo bolj švoh!

Jah, to pa zato ker niso vedeli za obe plati medalje. Oz. so zavestno pozabljali na določene stvari.
Če bi vse preračunali že ne bi bili toliko samozavestni!

Res je, da imajo američani daleč najboljšo taktiko za uplivanje na svoje ljudstvo. V ZDA ljudje večinoma držijo z svojim vodstvom, medtem ko v evropi so(smo) vedno vedno v večini proti.
Moramo odločit s kom bomo držali(druge ni).
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Sem nekoč davno sklenil raziskati, kakšno je bilo stanje duha v Sloveniji pred drugo svetovno vojno. Brez filtra komunistične propagande in brez zdejšnjega duvanja demokratov, da so to vedno bili. V NUKu sem cel dan bral časopise iz tistega obdobja.

Lahko rečem, da so bili čudne, zbegane, neumne ovce.

Skrbela jih je Židovska infiltracija, propadanje narodovega telesa skozi vnos plutokratskih navad. Tako so ljubkovalno označevali demokracijo. Zelo jih je skrbelo pomanjkanje ordnung und disciplin.

Protofašisti in po svetovni vojni, je nihalo (normalno) zanihalo v komunistične bluze.

Zaostalost po domače. Jest jo vidim še zdaj. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Azrael ::

Men se zdi da je finta tega, zakaj v ZDA ljudje podpirajo svojo vlado, v Evropi pa ne v tem, da vsak novi presednik ZDA izvede nekakšen državni udar na demokratičen način. Zamenjajo se celotne uprave, vodststa in uradniki državnih inštitucij. Ko na ta način odletijo nepriljubljeni birokrati, se avtomatično poveča priljubljenost vlade - nova metla dobro pometa. V Evropi pa se tisti, ki so na oblasti ne upajo zameriti svojim prijateljem iz opozicije, ko bodo spet volitve, ta prijateljstva pomagajo obdržati stolčke in tako imamo v vladnih službah na kupe nesposobnih ali drugače neprimernih birokratov, ki so večno nekje na vladi ali kakšnem ministrstvu ali parlamentu. Nič čudnega, da Evropske vlade niso priljubljene.
Glede Guantanamo Bay pa bi rekel, da je to neka deponija, kjer spravljajo ljudi, ki so zelo nevarni ali pa vsaj dajejo tak vtis, samo nihče točno ne ve kaj naj naredijo z njimi, pred zid pa jih tudi še ne bi postavili, vsaj še nekaj časa ne. Iz zgodovine že poznamo Botany Bay ali Francosko Gvajano ali Sibirijo, kamor so v preteklosti pošiljali take primerke. Slabost takega sistema je v tem, da se med njimi lahko znajdejo nedolžni ljudje. Eh nič novega, bo pa zanimivo ko, če bodo gostje iz Guantanamo Bay prišli pred sodišče, samo za sedaj manjka še kar precej pikovih asov za nov Nurenberg.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Thomas ::

Tale Evropska nedosledna demokracija - je lahko eden od izvirov zla. Tudi. Če je edini, ali pa vsaj glavni - je pa to že razlog za manjšo proslavo. Potem bo reforma "dokaj" preprosta.

Žal pa jest vidim hudiča bolj črnega. Tole zavračanje "genetske koruze" s strani Afriških režimov, zaradi pritiska Evrope - je že sick.

Sej, Afriški režim se že odpove tej koruzi, saj pocrka le raja. Sami imajo celo boljše jedilnike, kot bogatuni v Evropi in Ameriki.

Zakaj se sploh lahko kaj takega zgodi? Ker 80% Evropejcev resno misli, da se koruze nikakor ne sme genetsko spreminjati, saj se od take lahko še umre. Ker je 80% Evropejcev neznalic, ki jih najbolj zabava Ameriško neznanje zemljepisa njihove EU državice. Zaradi tako široke podpore - sicer nepriljubljene vlade - lahko delajo take oslarije. Afričanom ki stradajo, prepovedujejo hraniti se z "ekološko neosveščeno hrano".

Halo!!!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Azrael ::

Pa še moje mnenje o združeni Evropi. Dokler Evropa ne bo postala Združene države Evrope, bo v Evropi tako kot je. Sedaj politiki vlečejo vsak na svojo stran, podpirjo svoje interese in frende doma in po svetu, Evropa pa zaradi takih igric vendno bolj na vseh področjih zaostaja za razvitim svetom: ZDA in Daljnim vzhodom.

Evro ni dovolj, Evropa rabi enotno in odgovorno zunanjo, notranjo politiko, enotno vojsko (NATO, ki ga lahko minirajo egoistični nameni Francije, kot tak ni zadosten) in usmeritev v prihodnost, ne pa vstrajanje na vrednotah izpret 200 let in seveda enoten jezik. Dokler ne bo tako, bo Evropa v svetu igrala vlogo jokerja, ki samo dela zmedo in s tem velike usluge diktatorskim režimom po celem svetu in na dolgi rok zelo škoduje sami sebi.

Res sistem ZDA je daleč od idealnega, ampak sedanji Evropski je pa še slabši, žal pa ne verjamem, da bo Evropa kdaj presegla ZDA.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Thomas ::

No - tole pa sploh podpišem!

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Jah, Azrael je zelo lepo opisal današnje stanje duha v EU. Pač velike države se zaradi širitve bojijo, da bojo izgubile (pre)moč pri odločanju in kolko vem, se poskuša reformirati sistem odločanja v EU na tak način, da bi tri velike članice preglasovale! vse ostale manjše skupaj. Demokracija my ass;( Preprosto so velike države tako kratkovidne, da bi samo kratkoročno rade obdržale premoč v odločanju (dolgoročno jih očitno ne zanima, kaj se bo zgodilo). Če bi obstajala volja narediti res demokratično skupnost, bi naredili ena država - en glas, pol se pa naj dajejo med sabo in razpravljajo vsaj do minimalnega konsenza. Če so velike države res tako močne in fer, potem ne bi smelo biti problem pridobiti glasov večine.

Tako pa se rajši dajejo med sabo, pol pa pride GB pa se postavi na stran ZDA, pa ZDA malo "podkupijo" vilensko skupino in evo rastur! Krivi so pa seveda (kot vedno) drugi:\

Evropa kot ZDA pa je še za mnogo let zgolj pravljica za lahko noč (in našo škodo)

(zgolj moje skromno mnenje)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Vsaka država dva enakopravna "komisarja" (nobenih t.i. kastratov brez glasovalne pravice). Vsaka država številu prebivalstva sorazmerno število Evropskih parlamentarcev. Ti izmed komisarjev izvolijo predsednika Evropske vlade. Lahko pa, da tega volijo tudi (ne)posredno volilci po celi EU.

To so potem Združene države Evrope.


Sicer gre le za nekakšno carinsko unijo, katere članice se bodo itak povezovale transatlantsko. Poljska prva.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

noraguta ::

Sicer gre le za nekakšno carinsko unijo, katere članice se bodo itak povezovale transatlantsko. Poljska prva.


v splosnem ne vem zakaj bi bilo za zacetek s tem narobe.Saj ni potrebno , da se zenin in nevesta prisezeta zvestobo za vecno ravno prvi dan. ali pac? kurbajo se pa itak vsi(svetniki in podobna zalega seveda izvzeti).

Celo taksne demokracije kot amerika so do dandanasnjega stanja potrebovale 300 let, drzavljansko vojno (v boju proti suznjelastnistvu) katerga so potem v praksi obdrzali se dobro stoletje,da so nasle konsenz.

Vec ljudi vec ve pac, so pa tudi bolj vrocih glav.(hvala bogu za forume kjer lahko flameamo v neskoncnost brez pretirane skode).

Barakuda1 ::

:( :( :(

ko sem prebiral zgornje poste, skoraj nisem mogel vrjeti s kakšno neznansko lahkotnostjo (nekateri, ki sem jih imel celo za razgledane, čast izjemam) se sprejema nova oblika Globalnega korporacijskega fašizma.

Enkrat je nekdo že rekel tist znamenit stavek:

potem so zapirali ...pa so vsi molčali, potem so zapirali tudi...pa so spet vsi molčali...in potem so pričeli zapirati tudi ?!?, potem pa ni bilo več nikogar, ki bi lahko povzdignil svoj glas.

Bojim se, da se ta čas bliža nezadržno in grozljivo prehitro. Mar si res domišljate, da bo vam prizanešeno.:( :(

Narcos Satanicos ::

Same bedarije. Evropo mečete nekam skupi z naciji in fašisti zravn pa američani zganjajo koncentracijska taborišča, registracijo arabskih priseljencev, popolno nadvlado privatenga kapitala v ekonomiji in politiki, zravn majo pa še največji propagandi sistem, kr ga je zemla kdaj koli vidla. Sj niste normaln.

Sid Izprijeni ::

Prmejduš, da se enim kisajo možgani. Ameriki se je tako sfuzlalo, da nujno rabi alternativo. EU probava to bit, vendar ima še dolgo pot pred sabo.

Saj, saj, poreče nekdo. Ampak American Way funkcionira. Šur, da funkcionira, samo narod ni srečen. Svet peha v socialno krizo, ker prehiteva po desni, ker ga noben ne drži nazaj.

Majke mi, in potem grejo brihtne buče še pametovat, kako je EU v dreku. Še bolj bo, če ne bojo taki biseri, namesto da trobijo, kako je vse štala in sranje, raje malo zmigali svoje riti in kaj konkretnega naredili, če jim že kaj ni prav. Recimo vsaj zmanjšanje doze negativizma, ki ga sejejo naokrog, bi bilo dobrodošlo!

Kaka ihta!...

:\
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Nico ::

Jaz z veseljem plačam davek za prevoz evroskeptikov v njihovo obljubljeno deželo.
Everybody banana on your head!

Barakuda1 ::

zgolj zaradi jasnosti

Moj poust je bil namenjen (bolje rečeno je govoril) o ZDA in tistih državah, ki kr kaj jaz vem zakaj (pravzaprav si domišljam da vem) združno z njimi počnejo neumnosti, ki svet vodijo na rob katastrofe o kakršnem človeštvo še sanjalo ni v najbolj mračnih nočnih morah.

To česar me je pa dodatno strah, je to, da ji tudi Evropa vse preveč pri tem popušča.

Bodočnosti pač ne vidim svetle, lepe in rožnate, če se ne bo v kratkem kaj zgodilo in se bo to blazost nekako zaustavilo

barakuda

MadMicka ::

Čisto na kratko glede vojaških sodišč. Možno, da je kako vojaško sodišče v kaki državi kdaj v zgodovini bilo "pravično" kot naj bi sodišče bilo (vendar ne verjamem). Praviloma pa vojaška sodišča niso imela kaj dosti veze s sodišči. Celo v stari Yugi, kjer je bila vojska "bog i batina", so prišli do tega spoznanja.

p.s.: še kot zanimivost: Sodišča praviloma ne sodijo na podlagi pravičnost.

Glede same teme pa velja: Američani so kršiti temeljni princip: Bolj ko si močan, bolj si lahko velikodušen. Le tako lahko ohraniš kolikor toliko dobro ime.

Thomas ::

Namesto donečega "antifašizma" mene bolj zanima čisto praktičen odgovor na:

Afričani stradajo, Američani jim pošljejo koruzo, Evropejci nagovorijo Afričane, da tisto koruzo vrnejo, ker ni "genetsko košer". V zameno jim ne dajo nič.

Kdo je tukaj (zeleni) fašist?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

noraguta ::

ceravno genetsko spremenjena koruza je problem(koser ni ravno adekvatna primerjava). Gre tu najbrzda res za teznjo po vplivu in ne dobrohotnost evrope nasproti africanom.

kopernik ::

hrane je že več desetletij dovolj tudi za Afriko, vendar se noben ni zmigal. Zakaj so se zda prav sedaj odločile, da bodo "nahranile" afriko z genetsko spremenjeno hrano? In če je ZDA toliko do ubogih afričanov, naj pošlejo genetsko nespremenjeno koruzo v afriko, genetsko spremenjeno pa naj jejo doma.

Mimogrede, evropa vsako leto nameni veliko $$$ za pomoč. Na žalost pa je to očitno premalo, ali pa se ta denar porazgubi v privatne žepe.

Double_J ::

Evropejci nagovorijo Afričane, da tisto koruzo vrnejo, ker ni "genetsko košer". V zameno jim ne dajo nič.


Afričani so neumni, ker to verjamejo...

Keyser Soze ::

Moja vzgoja Thomas? O njej ne veš nič. Nori gangster? Poglej si film. Morda boš doumel, verjetno pa ne.

Tako je Brane2. Razmišljaš kot laik.
Naj te opomnim. Instituti o katerih teče tema so si zelo podobni. Naše pravo temelji na skoraj istih načelih kot zahodnjaško. Razlike pa so tudi znane.


Islam. Želja razširiti ga po celem svetu. Zato je najprej potrebno uničiti Zahodno civilizacijo in njene pregrehe.

Traparija. Praznje marnje človeka, ki ga preganja paranoja pred svetovno dominacijo neke tuje, sovražne religije.
Thomas vedno išče rešitve svojih dilem ampak včasih začne na napačnem koncu. Mislim, da bi moral začeti pri drugi strani in njenem načinu uveljavljanja svojih interesov. Iz katerih so nato posledično nastali nasprotniki s katerimi se svetovna velesila tako vneto bojuje. So vzroki in so posledice. V tem primeru si močno zamešal oboje.

To smo mi. Pravzaprav cela Evropa. Imamo predsednike, ki bi morali biti v zaporu, kupe nerešenih medsebojnih odnosov, probleme z učinkovitostjo in sploh kupe druge navlake, še najbolj pa občutek za pravico, ki nas vodi kot kompas v nove in nove probleme...

Vlečeš analogijo z ameriko? Sistem vladanja tam in tu se rahlo razlikuje. Če niste pogruntali. Ko bo ameriški sistem veljal v Evropi bo tudi evropa enotna. A takrat ne boste slišali kakšne famozna kritike na račun vodstva. Takrat ne bo držav kot so Poljska, ki je imela možnost odločiti se, da podpre ofenzivo. Takrat bodo lutke na vrvici, ki bodo delovale na podlagi superiornega sistema.
Morda je tudi tako najbolje.

Današnjo svetovno krizo - kriza je itak skozi, ampak današnjo - je treba tudi prav razumeti, od kod izvira. Iz geologije. To da ima toliko strateške nafte kultura, ki je najbolj v podnu. Arabska. Brez nafte bi bili Arabci ali Afričani ali pa bi prišli k pameti. Tako pa dobijo precej easy moneya, ki ga pridno investirajo v svojo ekspanzijo. "Normalno" ga ne bi imeli.

Normalno ga ne bi imeli? Normalno bi ga imeli. Nenormalno ga ne morejo imeti. In kaj je sprožilo to krizo? Katere konec se bo verjetno začel leta 2004.

Žal pa jest vidim hudiča bolj črnega. Tole zavračanje "genetske koruze" s strani Afriških režimov, zaradi pritiska Evrope - je že sick.

Imaš probleme z off-topicmanijo. Pridemo iz Guantanama na koruzo? Halloo!!!Dobro jutro, ura je že 11.
Ampak če že hočeš. Za tebe je kemija kemija. Kajneda. Par vodikov, ogljikov, kisikov, pa še česa v pravem zaporednju ne more škoditi nikomur? Imaš kakšen dokaz, da je koruza, ki jo hočejo uvoziti v afriko popolnoma neoporečna?? Tudi zajci so neškodljivi kajneda.
V redu uporabimo gensko manipulirano koruzo za uboge afričane. Vzgojimo jo v ZDA prodamo v ZDA in z dobičkom pošljemo tja dol v bistvu "končen izdelek". Afričanom se tako ali tako ne bo dalo vzgajati koruze. Sama se pa tudi ne bo obdelovala. Če se pa bo, potem pa je nevarna.


Vsaka država dva enakopravna "komisarja" (nobenih t.i. kastratov brez glasovalne pravice). Vsaka država številu prebivalstva sorazmerno število Evropskih parlamentarcev. Ti izmed komisarjev izvolijo predsednika Evropske vlade. Lahko pa, da tega volijo tudi (ne)posredno volilci po celi EU.

Hja si pozabil omeniti, da bi tvoj "omiljeni" politik moral imeti vsaj kakšnega brata na čelu države, katere glasova bi bila odločilna. Ali pa bi preprosto vplival na elektorje, ups..pardon "komisarje". saj veš kako se to dela.?

Glede same teme pa velja: Američani so kršiti temeljni princip: Bolj ko si močan, bolj si lahko velikodušen. Le tako lahko ohraniš kolikor toliko dobro ime.

Ko si dovolj močan ne potrebuješ prava a ga moraš spoštovati. Če nisi dovolj močan te ščiti pravo. Tako naj bi bilo. A ni. Velja samo vojaška moč. Kaj ti preostane? Vdanost v usodo? Lezenje v rit? Nekaterim že.

Keyser Soze ::

P.S.: Odie - poglej moj mail. Če ti ne zadošča ti ne morem pomagati. Meni to popolnoma zadošča pri človeku. Poznam marsikateri forum, kjer se človek podpiše pod svoj post če koga "psuje". Na žalost se na tem forumu preveč ljudi preprosto skriva za lažno identiteto. In to jim daje neizmeren pogum.

Thomas ::

> Moja vzgoja Thomas? O njej ne veš nič. Nori gangster? Poglej si film. Morda boš doumel, verjetno pa ne.

Ja. Sem že gledal in doumel. Kyser Soze pobije svojo družino, da naredi vtis na konkurenčno mafijsko podjetje.

:|

Kaj tukaj za doumet?

> Afričani so neumni ker verjamejo.

Mogoče pa niti niso imeli izbire. Evropejska grožnja je bila, da bo Evropa prenehala z uvozom tudi njihovih industrijskih rastlin, od katerega so Afričani dokaj odvisni. Če ne vrnejo genetske koruze.

Point?

V Evropi je iracionalna histerija zameglila vsako zdravo presojo glede GM hrane.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Ha. Thomas missed the point. Zopet:(

Manipuliranja Thomas. Tako se dela dandanes. Saj veš za naš blagor. Pa naj umre tistih par afričanov, imamo vsaj mi denar in posledično kaj za pojesti od tega. Pač sledimo načelom naše velesilne zahodne sosede. A ni to čisto v skladu s tvojimi prepričanji in verovanji.

Torej praviš da je GM koruza namenjena afriki popolnoma neoporečna?

Brane2 ::


Tako je Brane2. Razmišljaš kot laik.
Naj te opomnim. Instituti o katerih teče tema so si zelo podobni. Naše pravo temelji na skoraj istih načelih kot zahodnjaško. Razlike pa so tudi znane.


Na "Funny Links" v Loži imaš link na Hitro Prelaganje Jogurtovih Lončkov. neverjetno je, kaj mladi tekmovalci zmorejo. Tudi v tej disciplini sem laik, pa se ne sekiram.
Če bi bilo pravo resneje povezano s kakršnimkoli naravnim zakonom, kot je Hitro Prelaganje Jogurtovih Lončkov, bi se zaradi svojega pramjhnega poznavanja prava bistveno bolj sekiral.
Tudi Prekladanje Lončkov ima svoje inštiticije, pa to še ne pomeni, da gre za resno znanost, ki bi morala zanimati svet...


Vlečeš analogijo z ameriko? Sistem vladanja tam in tu se rahlo razlikuje. Če niste pogruntali. Ko bo ameriški sistem veljal v Evropi bo tudi evropa enotna. A takrat ne boste slišali kakšne famozna kritike na račun vodstva. Takrat ne bo držav kot so Poljska, ki je imela možnost odločiti se, da podpre ofenzivo. Takrat bodo lutke na vrvici, ki bodo delovale na podlagi superiornega sistema.
Morda je tudi tako najbolje.


Prevladal bo boljši. Naravna izbira. Lahko se sicer odločimo (če smo paemtni) kako ostra merila hočemo in kaj naj se zgodi s poražencem. Če pa to nismo, bo o tem odločal nekdo drugi.
Ne moremo pa naravne izbire izklopiti, vsaj za sedaj tega še ne znamo. Ne trajno, samo v obliki kredita s solidnimi obrestmi.


Imaš probleme z off-topicmanijo. Pridemo iz Guantanama na koruzo? Halloo!!!Dobro jutro, ura je že 11.
Ampak če že hočeš. Za tebe je kemija kemija. Kajneda. Par vodikov, ogljikov, kisikov, pa še česa v pravem zaporednju ne more škoditi nikomur? Imaš kakšen dokaz, da je koruza, ki jo hočejo uvoziti v afriko popolnoma neoporečna?? Tudi zajci so neškodljivi kajneda.
V redu uporabimo gensko manipulirano koruzo za uboge afričane. Vzgojimo jo v ZDA prodamo v ZDA in z dobičkom pošljemo tja dol v bistvu "končen izdelek". Afričanom se tako ali tako ne bo dalo vzgajati koruze. Sama se pa tudi ne bo obdelovala. Če se pa bo, potem pa je nevarna.


Ampak to ni bistveno vprašanje. Bistveno vprašanje je ali bo taka koruza povzročila afričanom več škode kot NIKAKRŠNA koruza. Če si nebogljen, se pač moraš zadovoljiti s tem, kar ti dajo in delati na tem, da se spraviš iz tega položaja. Če pa ob tem še SAM z lastnimi medplemenskimi pobijanji daješ nikakršno vrednost svojemu življenju, a se ima potem sploh smisla sekirat okrog tam neke koruze ?


Glede same teme pa velja: Američani so kršiti temeljni princip: Bolj ko si močan, bolj si lahko velikodušen. Le tako lahko ohraniš kolikor toliko dobro ime.


Kje v naravi velja ta TEMELJNI princip ? ZAkaj bi močne moralo skrbeti dobro ime ?


Ko si dovolj močan ne potrebuješ prava a ga moraš spoštovati.


Zakaj ga MORAŠ spoštovati ? Obstaja kakšen naravni zakon, ki pobija nespoštljive ? Dogodki okrog nas ne potrujejo tega...


Če nisi dovolj močan te ščiti pravo.


Če nisi dovolj močan, te ne more zaščititi nihče. Še najmanj pravo. Pravo je samo kolo v ustroju državnega aparata, ta pa v osnovi ne temelji na "pravičnosti".
NAjlepši dokaz za to so ravno nerazviti. Kdaj je njih zaščitilo pravo zaradi tega, ker so bili nemočni ?
Zaščita prihaja predvsem takrat, ko sami kaj naredijo zanjo...


Tako naj bi bilo.


Po katerih zakonih ? Pravnih ?


A ni.

Potem OČITNO ti zakoni ne veljajo, a ne ? :D
Ker pa sem laik, prosim za "profi" razlago... :\


Velja samo vojaška moč.


Velja moč v katerikoli, priložnosti ustrezni obliki. Inteligenca, rudna bogastva, usklajenost z okoljem, moč, zaloga znanja, tudi moč-fizična, vojaška, biološka (zdravje) itd.


Kaj ti preostane? Vdanost v usodo? Lezenje v rit? Nekaterim že.


Manj Haložana in ostalih opijatov, aktivno učenje od rojstva do smrti in delo na izboljšavah tako svoje osebnosti kot okolja...

Sid Izprijeni ::

> Ja. Sem že gledal in doumel. Kyser Soze pobije svojo družino, da naredi vtis na konkurenčno mafijsko podjetje.

Če smo že čisto offtopični. Keyser Soze je sprotni izmislek Kevina Spaceya, ko je na informativnem pogovoru z detektivom. Instanten mit, ki pooseblja ljudske strahove in se z njimi poigrava. Bolj to, kot pa kaj drugega.

To je tu za doumet.

;)

Drugače pa nehaj že s to koruzo utrujat. Prav, Evropejci so prasci, ker hočejo skenslat GM pošiljke iz ZDA. Zdaj pa nadaljujmo o izvorni temi. Torej zloglasni Guantanamo.

Če damo sočutje na stran, ker je tehtanje sočutij itak ena perverzija, ki vodi v relativizacijo, lahko rečemo, da je zadrževanje modelov v Guantanamu (četudi imajo tam magari luksuzni hotel z eksotičnimi maserkami) kršenje človekovih pravic. In to tistih, ki jih Američani sicer vehementno branijo po celem svetu in nekateri od njih skoraj samovšečno mislijo, da so jih sami izumili. Že večkrat sem napisal: če postaviš pravila, si jih dolžan najprej sam spoštovati!

Pa čeprav hočejo nekateri tukaj z jamranjem, kako je pa npr. še večim moskovskim brezdomčkom stokrat huje, zmanjšati pomembnost parih mladoletnikov v Guantanamu. Najbrž se delajo neumne, da ne priznajo pomena precedensa. In to je precedens. Zelo neugoden...

Najprej se spuca lasten prag. Ne pa da se gleda k sosedu in se tolaži, da on ima pa še bolj svinjsko!

:(
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Keyser Soze ::

No vidiš Brane, saj ti gre dobro to razmišljanje laika. Se potrjuješ iz posta v post. A ne se sekirati. Tako kot ne razumeš prelaganja jogurtovih lončkov, tako ti ni potrebno razumeti tega. ;)

P.S.: Nisem pa vedel, da živiš v obdobju, ko so strogo veljali zakoni narave na katere se tako korenito opiraš. Kdaj je že bilo to?
Haložana praviš. Veš je bolje nehati s šmarnico in nadaljevati z Haložanom. Ti vsaj kolikortoliko rabi tisto konstantno izobraževanje.;)

Sid. Good point. Sem mislil da je Thomas bolj fleksibilen pri svojem mišljenju.
OM, F, G!

Daedalus ::

>Majke mi, in potem grejo brihtne buče še pametovat, kako je EU v dreku. Še bolj bo, če ne bojo taki biseri, namesto da trobijo, kako je vse štala in sranje, raje malo zmigali svoje riti in kaj konkretnega naredili, če jim že kaj ni prav. Recimo vsaj zmanjšanje doze negativizma, ki ga sejejo naokrog, bi bilo dobrodošlo!

EU je v dreku, pa če si boš to priznal al pa ne. O negativizmu pa samo to: od kdaj je kritika negativistična (upam, da sem prav napisal)? Pač vsak ma svoje mnenje, in v tem primeru sem ga pač napisal. Bolj mi gre na kurac to, da marsikdo ve, kaj bi bilo boljše za narediti, pa tega ne naredi - ali nima jajc ali pa ga vodijo sebični interesi.

Kaj se pa tiče konkretnega izboljševanja situacije: eni se že na določenih organizacijah trudimo na narediti red s svojimi pripombami in konkretnim delovanjem. Tako da nismo samo "brihtne buče", ampak dejansko vemo, kje so težave: voditelji pač nimajo jajc (se neutemeljeno bojijo črnih BMW-jev), al pa majo lastni interesi prednost pred tistimi, ki bi bili dobri za celo skupnost. In oba primera zelo dobro poznam.

lp
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> Najprej se spuca lasten prag. Ne pa da se gleda k sosedu in se tolaži, da on ima pa še bolj svinjsko!

Se zelo strinjam. Slovenski/Evropski prag je dosti bolj usran kot Ameriški. Zato pa pravim, da spucajmo predvsem doma - v EU.

Pa ne zaradi vrstnega reda - najprej doma, potem pa še pri sosedu - pač pa zato, da ne bo Evropa še naprej tonila v margino.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Keyser Soze:

Precej "ženskih" značilnosti imajo tvoje debate.

Z nekakšnimi mentalnimi korenčki, palico in materinskim pokroviteljstvom poskušaš prikazati folk, ki razmišlja drugače od tebe, kot nekakšne poredne otroke. Luštne, zanimive, zabavne, a poredne.

Ni veliko logike v tvojih postih, le želja po vzgajanju. Vsaj jaz jih tako vidim. Ne ukvarjaš se veliko s samimi trditvami, bolj te zanimajo lastnosti folka "na drugi strani žice"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

Pišuka! Kako globok je Holivudarski izdelek o Kyserju Sozeju, pa zgleda res nisem zapopadel.

Nisem kakšen zmrdovalski nasprotnik Holywooda, ampak tako "globokih" twistov pa v tem filmu nisem videl.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Brane2, Thomas. U got it all. Nisem rekel da je Osumljenih pet nek težko doumljivi izdelek(čeprav zate verjetno je) je pa zelo dober film(zame).

Je pa žalostno, da ne dojameta ne eden en drugi da sta oba približno takšna "...." kot inšpektor v filmu o dotičnem gangsterju.

P.S.: "...." pa korenček ---> se vama svita?

Poredni otroci. Hvala Brane za duhovite kvazi "psihološke" analize. Saj veš smeh je pol zdravja. Tudi pri takšni problematiki kot je Gvantanamo.
OM, F, G!

Thomas ::

> Nisem rekel da je Osumljenih pet nek težko doumljivi izdelek(čeprav zate verjetno je) je pa zelo dober film(zame).

Sej v tem ni nič problematičnega. Holivudski ali ne film ti je všeč ali pa ti ni všeč, ali pa ti je zelo všeč, ali pa ga sploh ne maraš. No big deal ethier way.

Zanimivo postane, ko (tudi) skozi globoke (ali "globoke") Ameriške filme dokazuješ domnevno superiornost Evropske kulture. Ko se obregaš ob mojo vzgojo in anonimnost - sam pa praviš, da maš email.

Smešno je tudi to, kako niti ne znaš braniti svojih stališč, ampak deluješ čisto gverilsko. Navržeš nekaj tu in nekaj tam - in pustiš neargumentirano.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Zanimivo postane, ko (tudi) skozi globoke (ali "globoke") Ameriške filme dokazuješ domnevno superiornost Evropske kulture. Ko se obregaš ob mojo vzgojo in anonimnost - sam pa praviš, da maš email.

Spet nisi razumel. c,c,c,..

Tudi ti postajaš smešen Thomas. Kaj ti je pa potrebno razložiti? Vprašaj.

Čeprav mislim da sem bil dovolj jasen.;)


P.S.: Vzgojo, tvojo nikakor ne Thomas. Ker pomoje je bila zgrešena. Aninimnost, že velikokrat pa se ni nič spremenilo. Thomas še vedno nosi masko.

Da imam email? kje, a res, ne.... Jaz sem pa vseskozi mislil, da je to elektronska pošta???
Ne razumeš kajneda.:\
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Keyser Soze:

Dva tvoja naslednja posta, in spet v obeh govoriš o folku, ne o idejah.

Poskušaš prepričati ljudi, da so defektni, ker sploh imajo določene ideje.

Ne napadaš ideje, ampak njihov izvor.

Upaš na "pozitiven" efekt tega ?

Če dokažeš, da je ideja napačna, lahko to uporabiš kadarkoli jo kdo zagovarja.

Če pa napadaš zagovornike te ideje, lahko v "najboljšem" primeru utišaš konkretnih par ljudi, ki ti niso všeč.

Kaj boš z ostalimi ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Keyser Soze ::

Brane, besede iz ust človeka, ki utemeljuje svoje ideje z:

Zakaj ga MORAŠ spoštovati ? Obstaja kakšen naravni zakon, ki pobija nespoštljive ? Dogodki okrog nas ne potrujejo tega...

Trden argument...

Kje v naravi velja ta TEMELJNI princip ? ZAkaj bi močne moralo skrbeti dobro ime ?

Drži kot pribito...


Vidiš Brane. Nisi ravno človek, ki bi se držal svojih načel.
Je pa težko utemeljevati stališča v temi kot je ta. Kjer se pričakuje osebno mnenje posameznika.

Torej večino trditev ni potrebno utemeljevati. Ker pa vi ne razumete koncepta pravil oz. zakonov tudi ostale utemeljitve padejo na neplodna tla. So vam enake nič. Kako se lahko človek normalno pogovarja oz. debatira v neki stvari s egocentrikom kot je Thomas, ki ne razume da so pravila bila pisana zato, da bomo "igrali" po njih(sedaj pride Thomasovo vprašanje kje to piše ali pa tvoje, kje v naravi je temu tako) ali pa s ljudmi ki zelo opazno skušajo živeti Thomas stil.

Beseda je tekla o Gvantanamu. In tistemu, ki mu ni jasno, da je to z moralnega in pravnega vidika sporno, tega ne boš dopovedal.
OM, F, G!

Brane2 ::


Vidiš Brane. Nisi ravno človek, ki bi se držal svojih načel.
Je pa težko utemeljevati stališča v temi kot je ta. Kjer se pričakuje osebno mnenje posameznika.


In seveda tudi tvoj zadnji post govori o meni, ne pa mojih trditvah in vprašanjih. :D


Torej večino trditev ni potrebno utemeljevati. Ker pa vi ne razumete koncepta pravil oz. zakonov tudi ostale utemeljitve padejo na neplodna tla.


Ali pa mogoče ker ta pravila oz. zakoni nimajo podlage v naravnih zakonih ?


Kako se lahko človek normalno pogovarja oz. debatira v neki stvari s egocentrikom kot je Thomas, ki ne razume da so pravila bila pisana zato, da bomo "igrali" po njih(sedaj pride Thomasovo vprašanje kje to piše ali pa tvoje, kje v naravi je temu tako) ali pa s ljudmi ki zelo opazno skušajo živeti Thomas stil.


Pa saj ravno to me zanima. Kako pa ti veš, "zakaj so bila pisana pravila" in zakaj "bi se moral ravnati po njih" ?
Ali je to spet ena od stvari, ki je fundamentalna sama po sebi in "je ni treba utemeljevati" ?


Beseda je tekla o Gvantanamu. In tistemu, ki mu ni jasno, da je to z moralnega in pravnega vidika sporno, tega ne boš dopovedal.


Saj meni je jasno, da je to sporno iz teh vidikov. Samo pravim, da so ti vidiki:

-spremenljivi. Danes so taki, jutri so drugačni.
-nepovezani z naravnimi zakoni in zato nekakšen "luksus". Niso nujno potrebni in vzdržujemo jih "na svoje stroške". Upam si reči, da so izven nekega pomirjanja vesti irelevantni...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

MadMicka ::

Zakaj bi moralo močne skrbeti za dobro ime? Zato, ker če imajo dobro ime, lažje in dlje vladajo. Namreč nihče ni tako močan, da bo vladal nad eno ogromno maso ljudi za vedno.

Pa še glede tistih, ki pluvajo čez EU ob njenem povezovanju. Tist, ki zna samo pljuvati, v bistvu pljuva sam nase. Da pa bi kar nek ameriški model prenesli v EU, to je pa neumnost, ki jo lahko izreče le človek, ki nima pojma o teh stvareh. Namreč, ameriški model se je porodil v ameriki upoštevajoč njihovo specifiko, ki pa je drugačna kot tukaj, in zato se modele ne more umetno prenašat iz enega okolja v drugega.

Brane2, Gvantanamo je sporna zadeva danes in tukaj. Zato o kakih spremenljivkah nima smisla razlablati. Na današnji stopnji zahodne civilizacije je ta zadeva zločin! IN če mi ne bomo (ljudstvo, množica) rekli NE, se nam kaj slabo piše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

Sporna je po tem, kar učijo na Pravni fakulteti v Ljubljani.

Sej ti je že Brane povedal, Mici.

Ameri so pa rekli, da jim nihče ni napovedal vojne, tele ilegalne borce, bodo pa tretirali takole.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Eschelon ::

Solze:
Kje imaš podan svojo emajl? V ST osebnih podatkih sameva le tvoja starost - 21.

S>Tako je Brane2. Razmišljaš kot laik.
Naj te opomnim. Instituti o katerih teče tema so si zelo podobni. Naše pravo temelji na skoraj istih načelih kot zahodnjaško. Razlike pa so tudi znane.

Glede nato, da je razlik malo, bi jih lahko prosim navedel, prosim?
Počasi me že malce jeziš s svojim hohštaplerstvom. Niti enega vira (magari učbenika) še nisi citiral, pa toliko mahaš s pravom (kjer se brez navajanja zakonov še čevlja ne zaveže). In če ga ne misliš navesti zdaj, raje ne odgovarjaj - me ne zanima.
Brane čisto spodobno argumentira, s tem da se sklicuje zgolj na logiko, ti pa se sklicuješ na pravo!, brez navajanja?!?! Kje si ti gor rasel?

T>>Islam. Želja razširiti ga po celem svetu. Zato je najprej potrebno uničiti Zahodno civilizacijo in njene pregrehe.
S>Traparija. Praznje marnje človeka, ki ga preganja paranoja pred svetovno dominacijo neke tuje, sovražne religije.
...
T>>To smo mi. Pravzaprav cela Evropa. Imamo predsednike, ki bi morali biti v zaporu, kupe nerešenih medsebojnih odnosov, probleme z učinkovitostjo in sploh kupe druge navlake, še najbolj pa občutek za pravico, ki nas vodi kot kompas v nove in nove probleme...
S>Vlečeš analogijo z ameriko? Sistem vladanja tam in tu se rahlo razlikuje. Če niste pogruntali. Ko bo ameriški sistem veljal v Evropi bo tudi evropa enotna. A takrat ne boste slišali kakšne famozna kritike na račun vodstva. Takrat ne bo držav kot so Poljska, ki je imela možnost odločiti se, da podpre ofenzivo. Takrat bodo lutke na vrvici, ki bodo delovale na podlagi superiornega sistema.

Toliko o paranoji ;)

P.S. - nasprotniki guantanama. Dajte, navedite nekaj uresničljivih alternativ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Eschelon ()

Sid Izprijeni ::

> P.S. - nasprotniki guantanama. Dajte, navedite nekaj uresničljivih alternativ.

Kaj praviš na alternativo brez Guantanama?

Pa kaj se ti to plete? Guantanamo krši človekove pravice. Poleg tega je negativen precedens, katerega posledice boš lahko nekoč začutil tudi ti. Z nenasprotovanjem Guantanamu, ki je BTW v nasprotju z načeli, ki si jih je t.i. Zahodna civilizacija sama izmislila in postavila (izmisleki a-la človekove pravice ipd.), pomagaš pri kopanju lastnega groba. Oz. vsaj ne narediš nič proti temu.

Če se že hočeš it take afne guncat, kot to počnejo Ameri, moraš najprej spremenit pravila, ki si jih sicer sam postavil tudi za ostale. Ali to ali pa vsesplošna anarhija, vojna in kaos.

Kaj je tukaj za nerazumet?

:\
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> Kaj praviš na alternativo brez Guantanama?

Slabo! Že to je dost slabo, da jih nimajo vseh Alkajdovcev z Binom vred tam.

Jest sem včasih mislil, da bi jih morali imeti zaprte v Ameriki pod njihovim sodnim sistemom. Potem so me pa prepričali, da za njih Ameriška ustava pač ne velja, jih bodo imeli raje kar na Kubi.

Okay with me!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

odiedog, človeka kr pri srcu stisne, ko sliši tako, češ, kakšna je sploh alternativa Guantanami.

Kakšna neki? Sploh se ne gre za alternativo. Gre se za to, da se ujetnikom zagotovijo temeljne pravice in svoboščine, ki pritičejo vsaki, tudi zaprti osebi. Da pustimo ob strani problem, kako to, da so sploh ujetniki.

Dejasnko se v konkretni zadevi zastavlja vprašanje, koga postaviti pred ICC. Ujetnike ali ječarje.

In še tista, češ da na pravni fakulteti narobe uči. Ma kaj ma to veze s pravno fakulteto? Če ti na tej stopnji kulutre zdrav razum ne pove, da je potrebno z ljudmi ravnati z več dostojanstva, potem je žal nekaj z našo civilizacijo in vzgojo hudo narobe.

Sid Izprijeni ::

> Slabo! Že to je dost slabo, da jih nimajo vseh Alkajdovcev z Binom vred tam.

Pa dej no. Sej nisi tko naiven. Kako boš mel vse zaprte, če pa rastejo hitreje kot gobe po dežju. In le zakaj? Imajo dober humus, ki ga delajo Ameri, ko orjejo po svetu. Tko ne boš nič rešil. Sam še več jih bo.

Pravzaprav kot bakterije. Še bolj nori in trdovratni bojo.

Tudi to je American Way, ki je sicer superioren na mnogih področjih. Namreč zdravljenje simptomov namesto vzrokov. Jako kratkovidno.

:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Thomas ::

Sid,

Gledanje na vse težave po svetu, kot na posledico "Ameriškega vmešavanja" je sila ... otročje.

Potem so tudi nadaljni sklepi - pravljični.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sid Izprijeni ::

> Gledanje na vse težave po svetu, kot na posledico "Ameriškega vmešavanja" je sila ... otročje.

Sej sem kratek post napisal. Notri ne piše, da mislim, da so vse tegobe sveta posledica ameriškega rogoviljenja.

Je pa ameriško 'vmešavanje' po svetu, tam kjer se seveda dogaja, pogosto takšno, da vzbuja odpor. In pogosto je kratkovidno, sploh pa zdaj, ko skorajda odkrito priznavajo, da gre predvsem za ameriške interese.

Torej, svet je v težavah, tako kot že celo zgodovino. Ameri se lotevajo reči z napačnega konca, ker American Way ne upošteva, da sta pot in cilj medsebojno odvisna. Ščijejo proti vetru in se pizdijo.

:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Thomas ::

Ti in tvoji Evropski prijatelji bi naredili bolje?

Povej kako - ni treba tudi izvest, kar je olajševalna okoliščina zate.
;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sid Izprijeni ::

> Ti in tvoji Evropski prijatelji bi naredili bolje?

Za Evropske prijatelje nimam pojma, jaz pa bi. Valda. ;)

Dostikrat je celo bolje pustit drek, da razpade do konca, kot pa da mešaš po njem in smrdi še bolj. Še boljše je pa, če manj serješ.

Če smo ravno pri teroristih, ki so srčika te debate, se je treba vprašat, zakaj je pojav terorizma tako množičen. To je kompleksno vprašanje in nikakor si ne umišljam, da vem odgovor nanj. Se mi pa sanja vsaj toliko, da bo problem rešen samo takrat, ko boš odpravil razloge za razrast terorizma. Dokler pa tega ne, se boš pa proti njemu večno boril.

Problem je samo v tem, da se teroristi ne bodo naveličali, medetm ko se tvoja javnost bo in te bo zbrcala dol z vodstvenega stolčka. No, razen če še lastno javnost trdo primeš. S čimer si pa po mojem dolgoročno narediš medvedjo uslugo. Tudi Stalin ni bil večen...

:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Thomas ::

Najprej priznaš da ne veš, kje so razlogi za terorizem.

Potem pa implicitno še kar vztrajaš, da naj bi bili v "obnašanju Amerike".

No, jest vem, kje so vzroki za terorizem.

Določen odstotek ljudi so muverji in šejkerji. Pomeni aktivno se udeležujejo dogodkov in jih celo kreirajo.

Kako in kaj bodo počeli, je pa popolnoma odvisno od mempleksa, ki človeka tako ali tako povsem obvladuje.

Celotni Bližnji in Srednji vzhod, je pa tako ali tako kontaminiran s kancerogenim islamskim fundamentalizmom.

Muverji in šejkerji od tam, potem namesto kaj pametnega in konstruktivnega, vse svoje sile usmerjajo v "uničevanje Izraela in njihovih Zahodnih zaveznikov". Ker drugega niti ne znajo.

Moraš gledati evolucijsko. Če Islam ne bi bil ekspanziven, bi ga (več) ne bilo. Ker pa je, se hoče širiti po celem svetu. Što milom, što silom.

Spopad ideololoških sistemov ki bo trajal, dokler Transhumanizem ne prevlada.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sid Izprijeni ::

> Najprej priznaš da ne veš, kje so razlogi za terorizem.

Tega nisem priznal. Priznam samo, da ne vem odgovora v vsej njegovi kompleksnosti. Malo pa vendarle.

> Potem pa implicitno še kar vztrajaš, da naj bi bili v "obnašanju Amerike".

Če ti je Amerika v mojih izvajanjih trn v peti, jo pa razumi kot obnašanje svetovnega kapitala, ki ima ideološko podstat takšno, kot jo najbolj pooseblja prav današnja Amerika.

> Celotni Bližnji in Srednji vzhod, je pa tako ali tako kontaminiran s kancerogenim islamskim fundamentalizmom.

Islamski fundamentalizem in fundamentalizem kapitala je isti drek. Fundamentalizem pač. Ta je pa vedno notranje protisloven. Mene skrbi oboje.

> Moraš gledati evolucijsko. Če Islam ne bi bil ekspanziven, bi ga (več) ne bilo. Ker pa je, se hoče širiti po celem svetu. Što milom, što silom.

Ne vem, če je stvar islama. Islam je pač samo del zgodovinskega spomina Bližnjevzhodnih ljudi. In bolj so ponižani in v dreku, bolj se opirajo na svojo tradicijo. Tudi domoljubje se najbolj razvije med vojno, kjer gre za usodo naroda. No, zato je končni izgled, kot da se hoče islam širiti. Bo pa po mojem počasi izgubil to ambicijo, če bo primež Zahoda začel popuščati.

Bližnji vzhod in vpleteni (torej tudi zahodni svet z ZDA na čelu) rabijo še veliko cajta, vlaganj, prilagajanja in potrpljenja, da se bo vse skupaj skuliralo. Ampak samo tako bo šlo. S silo pa bolj malo plus fundamentalizem in teroriste boš dobil v zameno. Res, res! It's a fucking long way to go, but...

> Spopad ideololoških sistemov ki bo trajal, dokler Transhumanizem ne prevlada.

Ko ravno podajaš žogo. Meni se zdi, da bo pa v temle transhumanizmu totalen dolgčas. Sam užitek, nobene smrti in nobenih pravih motivov. Nobenega pravega gibala. Pa še potem bo enkrat AI kapnilo, da z nami samo troši brezvezno energijo in bo počasi stuhtala način, da nas odklopi in se nas dokončno znebi. Skratka spopada bo res konec. Vendar ne bomo mi tisti, ki bi lahko uživali zmago. Do končne usode, ko nas bo AI poradiral na vekov veke, se pa lahko zato rajši trudimo vsi skupaj lepše organsko živet, kot pa da se mikastimo med sabo.

Ej, če se pa tukaj motim, se pa iskreno opravičujem, ker sem s transhumanizmom pa res bolj pičlo seznanjen...

0:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izzivalci vojne (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
41057578 (50631) larissa
»

Prerok Chenney (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1117147 (5011) donfilipo
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60026322 (18741) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1508073 (6917) nevone
»

imuniteta ameriških vojakov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1537532 (5867) Thomas

Več podobnih tem