» »

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ...

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ...

1
2
»

CCfly ::

Pri nastavitvah za kartico obkljukaj možnost prikaza ikone omrežne povezave v trayu. S desnim klikom na ikono boš dobil na voljo izbiro Enable ali Disable v dvižnem menuju.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

dunker ::

CCfly, vidim, da imaš izkušnje. :D

Problem je v tem, da na sledeč način stvar deluje povsem brezhibno ---> če prej s pomočjo Acer HotKeys zaženem kartico, torej pritisnem na tipko. Ko sem izbrisal Launch Manager (ki vsebuje Acer HotKeys) in v trayu kliknil "Enable Radio", sem dobil sporočilo:

The radio on your 802.11 network adapter is still disabled. Use the hardware radio control switch to enable it.

Grrr! ;( Enivejz, očitno bom prisiljen imeti inštaliran butast Acer HotKeys, ki se mi ob prihodu v Windowse vedno usuje in me pozdravi s sporočilom o napaki ... prav moreče. Ima kdo kakšno idejo, s čim naj se HotKeys ne bi maral oz. kaj lahko ukrenem v zvezi s tem?

Vseeno zares lepa hvala za trud, CCfly in ostali. :D

dunker ::

Hehe, pa sem ga ugnal, vraga. :D

LaunchManager, ki pride z Acerjem, je lepo razdeljen programček na razne podprograme, ki se zaženejo ob nalaganju Windowsov. Tako imaš npr. tale famozni hroščati HotkeyApp.exe, nadzor glasnosti CtrlVol.exe, PowerKey.exe in še marsikaj. Med podprogrami sem opazil tudi Wbutton.exe, malo pogooglal in ugotovil, da je to ločen krmilnik za mrežno kartico (wireless button). Vse ostalo sem v msconfig izključil in sedaj zadeva končno deluje, tako kot je treba - nobenih nadležnih napak več, wireless internet pa se poveže, še preden se vse do konca naloži. Jupiii!

:D

dunker ::

Okeeey, še eno vprašanje bi imel za vse, ki boste kaj vedeli o tem. :D Ena reč mi nekoliko načenja živčke.

V prenosniku (Acer Aspire 3023WLMi) tiktaka procesor Mobile AMD Sempron 3000+. Ob polni obremenitvi deluje s 1800 MHz, sicer pa z 800 MHz. Problem je sledeč: Tudi pri delovanju z 800 MHz, ko brskam po internetu ali se (kot sedajle) učim kakšno reč, ima procesor nekje med 50 in 53°C. To pomeni, da ventilator NON-STOP lavfa - ne sicer močno, ampak vedno se sliši to annoying šumenje. Če imam v sobi extremno hladno, se pri 47°C ventilator ugasne in do 60°C (kar traja slabih 5 minut) je prenosnik povsem neslišen, nakar ventilator pošteno zahrumi in prične hladiti zadevo.

Torej, kaj vraga lahko naredim, da se bo procesor manj grel? Zadevo sem prečistil, kolikor je šlo (čiščenje s sesalcem, prepihovanje s kompresorjem), Notebook Hardware Control mi ne pusti nastavljati voltaž in frekvence procesorja, tudi na ventilator ne morem vplivati ...

Kaj mi priporočate?

Zares hvala za odgovore,

Anže

Čmrlj ::

Kupi si Notebook Cooler Pad.Očitno se ti proc pregreva in posledično throtla( ko proc throtla posledično zmanšuje svojo ferkvenco,da bi se manj grel, ker mu je PREVROČE).

Recimo kaj temu podobnega klik

Ali pa zamenjaj ventilatorje v laptop-u.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Čmrlj ()

dunker ::

Ne ne ne, read again. Procesor deluje z 800 MHz samo takrat, ko procesor ni obremenjen, kar je povsem pravilno. Moj problem je v tem, da tudi takrat, ko deluje z 800 MHz, oddaja toliko toplote, da mora ventilator non-stop delovati in posledično moj laptop vedno povzroča hrup. Zanima me, kako naj dosežem, da se bo procesor v idle manj grel (namesto 50°C recimo 45°C) in da posledično ventilator sploh ne bo deloval (pasivno hlajenje z redkimi vključitvami ventilatorja).

Čmrlj ::

Kot sem že zgoraj napisal, montiraj si ventilatorje z večjim pretokom in pomožnosti si kupi še kaki Notebook Cooler Pad.

venetu ::

Imel sem podobne probleme (Aspire 5024) s pregrevanjem (nisem mogel inštalirat winsov, vgašanje laptopa v bios-u , procesor in hdd stalno pregreta). Rešil sem jih tako, da sem ga poslal na servis, kot obrazložitev kaj je narobe, pa sem napisal, da ventilator občasno spušča čudne zvoke oz. je glasen. Kot obrazložitev kaj je bilo narobe so napisali, da se je pregreval. Sedaj mi vse lepo dela, pri 800MHz se ventilator redkokdaj prižge, pa še to za kratek čas.
Torej: če ga še nisi odnesel na servis ti priporačam, da ga odneseš (meni ni bilo potrebno nič plačat). Bo pa laptop kmalu spet romal na servis, ker so mi poškodovali ohišje ;((
venetu
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
404570 (3339) solatko
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
337007 (6283) Stupo
»

prenosnik HP 6735s se greje

Oddelek: Pomoč in nasveti
424065 (3665) jan01
»

Problem s prenosnikom ! Pregrevanje CPU!!!

Oddelek: Strojna oprema
162339 (1910) Pyr0Beast
»

Anni FL90 prenosnik (Novo)

Oddelek: Kaj kupiti
133964 (2951) Miha76

Več podobnih tem