» »

Licenca za Zone Alarm antivirus

Licenca za Zone Alarm antivirus

Death Paladin ::

Torej zanima me, ce se da kje pri nas kupiti to licenco. Nebi se rad ubadal s placevanjem preko interneta. Imel sem gor Avasta, BitDefenderja (licenca preko Siola) ter zdaj imam naposled ZoneAlarm. Po firewallu je dalec najbolj napredn ZoneAlarm, tudi antivirus je za silo. Vmesnik ZoneAlarma mi je tudi bolj pri srcu. BitDefender se mi je ze 2krat vsul (zaradi nekih Trojancev, ki jih je sicer zablokiral, ampak je BD sel po gobe, da ga ni blo moc uninstalirat ali reinstalirat ali zagnat). Avastu (free) pa fali firewall. Tak, da prosim nekoga, ce pozna kje kako podjetje, ki bi prodajalo to licenco za ZoneAlarm antivirus.

Hvala,

LP

AndrewSmith ::

Antivirus od ZA ni vredu.
Jst uporabljam Avast in ZA firewall,oba free in nimam problemov
sploh.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Death Paladin ::

Prosim bolj argumentirano utemeljitev, zakaj ni uredu. Ali je to pac osebno mnenje ? Se ti je ze kdaj sesul ?

LP

jan01 ::

Če že kupuješ vse v enem(internet security pack) antivirus+firewall+antispyware+.. Vzami kaspersky internet security 60€
Če kupuješ firewall ti priporočam outpost. Ja poznam zone alarm, sem ga imel, a v bistvu je to slab firewall, ker te ne sili dajanje pravil(kar sam za programe nastavlja any port, any direction, any protocol in to je za nooba dobro(nič ne teži, vse dela), a iz varnostnega stališča polomija!
Outpost ima morda sprva malo drigačen vmesnik, a hitro boš spoznal da je to bolše. Pravila te bo tudi bolj silil nastavljati(saj znaš za npr utorrent, kaj? out iz 1024-65535 tcp&udp k 1024-65535tcp&udo ter 80,81,(statistika trackerja, še druge porte, če jih tracker uporablja. IN: from 1024-65535tcp&udp v port, ki si ga nastavil tcp&udp)
Drugače pa priporočam tudii free comodo firewall. Najboljši free direwall in boljši kot mnogi plačniški home firewalli.
Za free antivirus: antivir classic je mnogo boljši od avast free(http://www.av-comparatives.org).
Za proti spywaru pa še kak avg-antispyware(nekdanji ewido)-update in manual scan deluje tudi po preteku trial dobe..

AndrewSmith ::

Ni se mi sesu,mi je pa marsikaj spregledal.Ko sem nalozil Avasta
mi je najdu 3 trojance na D particiji.
Meni se zdi nesmiselno placevat licence ko pa imas cisto vredu zadevo free in legalno.
Mam pa nalozene tudi Spybot in Spyware blaster.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Death Paladin ::

Hvala vama za agrumente. Me pa sicer zanima, jan01, a ti govoris o ZoneAlarm free al ZoneAlarm pro firewallu. Cisto za vsako dejanje ti tezi, za (skoraj) vsak proces na tvojem racunalniku. Smart defense advisorja je treba premaknit na manual (privzeto je nastavljen na AUTO), ce ne se sam poveze na ZA labs in aplikaciji da pravice, ce je na ZA labs registrirana. Je pa res, da aplikaciji port sam nastavi (ko te vprasa za Alow, mors sam vedet, ce ji res zaupas :) ), da ti ni otezeno nastavljanje portov. Sicer pa to se ne pomeni, da ji ne mors sam nastavit parametrov. Poglej pod program controls in za vsako aplikacijo Expert rules. Tam lahko cisto vse nastavis: od portov, do incoming-outgoing IPjev, do protokola.. prakticno vse za vsako aplikacijo. Nikakor pa ni Zone Alarm Pro firewall za nooba. Free varianta pa v nasprotnem primeru je. PC je itak skrit za Routerjem, kjer imam forwardane samo 3 incoming porte. Gre za outgoing trafic in OS firewall. Za antivirusnik pa ne morem kaj argumentirat, ker se dejansko nisem naletel na kak virus s tem programom. Recimo BitDefender mi je ze 2krat podlegel vrisuom iz spletne strani, ki ga je zablokiral sicer, ampak mi je to vsulo antivirusnik, da ga ni bilo mogoce ne reinstalirat, odstranit ali zagnat. Tudi v Safe mode ne.
Edino zanima me, ce obstaja kak firewall, ki bi kazal specificen port v Stealth stanju takrat, ko ga aplikacija uporablja. Ampak ta stavek je verjetno v protislovju.
Bom pa se kaj drugega preizkusil, preden bi kupil kje licenco.

jan01 ::

@Death Paladin
Saj sem uporabljal pro. Imel vse na manual, a program privzeto za npr firefox samo obkluka tvari, kar pomeni vse any! Moraš pa sam potem dajat expert rules, ki so za mene nerodna
No morda se je pri najnovejši verziji 7 kaj izboljšalo, nazadnje sem uporabljal 6.5.xx
Takrat je bilo takole: http://fileho.com/download/061150811550... (rarani screenoshoti)

Zakaj outpost? Ker te sili(res močno) k delanju experts rulesov...

Death Paladin ::

Ja res je, da privzeto lahka program, ki si mu zaupal, dela karkoli. Recimo jaz nimam gor Firefoxa, imam IE7.
Do tukaj je za povprecnega uporabnika. Access ali pa Server me je za cisto vsako aplikacijo vprasalo.

Expert rules pa nastimas, ce nisi popolnoma zaupljiv do aplikacije al pa ce enostavno ne dela na High internet zone. To je pa delo za take kot sva midva :) . Mene ne moti, da me ne sili za detajle posamezne aplikacije. Ampak si jih nastavim samo za tiste, ki jih jaz zelim.

Povej mi prosim, ko vidim da mas kar nekaj izkusenj iz ZA pro, kaj bi storil s spilom, ki ga ne morem hostat na High internet zone ? Obstaja kaka kombinacija expert rulesov, da mu to omogocim ? Tak recimo dela, da rocno dovolim port za splosno Internet zone, ampak nocem, da je port viden cel cajt.

LP

Zgodovina sprememb…

Death Paladin ::

Ostajam na Kaspersky Security Suite :D . Boljsega suita se nisem videl. Tudi firewall ti da popoln nadzor nad vsem in za vsako pravilo vprasa. Poleg tega so se na voljo Aplication Templates. Edina skoda, ko mi bo Trial licenca potekla cez par tednov. :'(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413130216 (19703) Qushaak
»

Kateri AV je najbolje imeti?

Oddelek: Informacijska varnost
202245 (1604) hamax
»

Kaj uporabljate za zaščito in čistost vašega sistema?

Oddelek: Programska oprema
151650 (1415) pivo
»

kateri antivirus naj izberem?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
619429 (8225) fitipaldi
»

kateri firewall v sožitju z P2P??

Oddelek: Programska oprema
292083 (1551) Jst

Več podobnih tem