» »

Kako narediti wireless router it PC-ja

Kako narediti wireless router it PC-ja

bozjak ::

Lp!

Wireless mi se vedno ne da miru. Kako bi si lahko naredil wireless router iz mojega PC-ja, v katerem imam vgrajeno PCI brezžično kartico? Ali moram res imeti še nek zunanji hardware (access point, Wireless Router, kej tazga) ali se da to narediti tako, da računalnik deluje kot router in se drugi connectajo nanj?

Hvala za odgovor, Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

#000000 ::

Rukni si gor vmware in v njem zaženi kak namenski linux, pomojem laičnem mišljenju bo gnalo. Recimo tukaj imaš že narejene vmware slike za m0n0wall, ampak sej najdeš lahko tud kak drug distro.

OmegaBlue ::

Namenski linux v vmware za wireless je traparija. V samih windows lahko nastaviš ad-hoc in se povezujejo lahko na tebe, potem ali narediš bridge med mrežno, ki ima internet ali pa postaviš ICS.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

shock ::

Kupi si kartico z atheros chipsetom + linux (ali freebsd) sistem kot je m0n0wall, clarkconnect ali kaj podobnega + madwifi driverji (za atheros wifi bazirane kartice) in imaš wireless router. Drugače jaz imam ClarkConnect + Netgearovo WG311T kartico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shock ()

Mr.B ::

Kupiš najcenejši ruter z wirelesom, pa imaš mir.
Razen če že imaš wireles kartico...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

desperados ::

Problem je le dobiti kartico ki podpira hostap

shock ::

Zakaj pa hostap? Saj imaš še druge izbire.

bjelakrez ::

shock a s to kartico mas narjen ti pc kot wireless router? a dela uredu (js bi meu to sam za ksn dlancnik, prenosnik kdaj pa kdaj - redko in nic zahtevnega)? kasn je pa domet? a je to ta al sam pise da je ta, pol pa dobis neki druzga in se zgodi da ne dela? a je se ksna druga (cenejsa) kartica k je lahko ap in je cenejsa in ma atheros chipset? al se res tok splaca dat 40eur za to? ma kdo ksn link kako narest linux wireless router (razn tega)? kaj je to hostap in kaksne so druge moznosti? oprostite, sam z wirelessom se nimam izkusenj.

borchi ::

> Zakaj pa hostap? Saj imaš še druge izbire.

katere so še druge opcije? s podporo wpa2, radius...
l'jga

shock ::

borchi:
hostAP sem mislil kot driverji za orinco prism/II itd. Če pa je mislil hostapd pa je drugo.

don_ziggy:
Kupi si raje poceni router, če ne misliš nevem kaj preveč obremenjevat z linuxom. Buffalo serija WHR-HP ima zelo dober domet in še cenejši je od linksysa.

borchi ::

> hostAP sem mislil kot driverji za orinco prism/II itd

a, ok! sem na hiter prebral.

btw, mogoče veš kako je kaj z madwifi podporo 11n atheros čipov? sem videl, da je pred časom en branch v madwifi bil naret z 11n podporo, pa me zanima če ma kdo first hand izkušnje.
l'jga

bjelakrez ::

raj bi sam naredu wireless linux router. 'normaln' router mam ze narjen, tko da bi blo treba sam wireless kartico kupt pa nastimat. sam bi rd kupu tako k bi delala. v oci sta mi padli da netgearova in tp-linkova TL-WN651G. zakaj je netgearova ca. 15eur drazja, glede na to da ma slabso enkripcijo? a sta obe kartici dobri za to, kar hocem? priporocate kaksno drugo?

#000000 ::

Netgear "naj" bi delal na večini linux distribucij, če seveda uporablja pravi atheros čip, teh driverjev in kartic ki delajo je pa tolk da glava boli, najboljš je kupit tisti kero priporočajo na uradni strani, recimo m0n0wall naj bi delal z netgear WPN311, ampak ne dela, niti tanova beta verzija ne, čeprav bi kao naj delalo.

Ker distro boš ponucal, če smem vprašat ??

bjelakrez ::

router mam narjen z ubuntu server + shorewall. a bo to uredu? tp-link naj bi tut delu, zato me zanima zakaj je netgear tok drazji?

shock ::

Ker živi v lovorikah. Drugače to kartico se da tudi sfrizirat na 400mW (model WG311T). Če ne misliš delat neke extra dolge linke kupi cenejšo. Saj po hiši je dovolj 63mW.

desperados ::

Naj malce oživim temo, saj je zanimiva,... No problem je v tem da mnogi wlan routerji ne zdržijo prometa(dandanašnje hitre internetne linije pa k temu še dodatno pripomorejo), vsaj meni se je ruterček obešal vsakih 15 minutk. Torej zakaj bi uporabljal server-router za lan potem pa dodatno za wlan še wlan rpouterček, če pa lahko vse naredim v enem mahu.

One netgerove WG311T z atheros čipsetom ni več moč nabaviti, se pa dobi tp-linkova TL-WN651G. Tako da za vse tiste ki že imate kak serverček v kotu stanovanja in ste prikljopljeni na nove hitre povezave, je to idealna rešitev.

No sedaj me pa zanima kako se postavi wpa zaščita brez uporabe hostapd in wpa_supplicant.

ps: sedaj ima baje tudi ralink podporo za ap. Je slučajno že kdo to preizkusil? Namreč kartice so rahlo cenejše.

jutri nabavim tp-linka in vam sporočim kakšni bodo rezultati

Zgodovina sprememb…

christooss ::

Prosim, da sporočiš ker sam razmišljam o eni taki wifi namestitvi. Router mam že postavljen sam me zanima kako se obnese če bi dal še wifi not.

Domet ipd. specifike :)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

bjelakrez ::

js tut mislm to tp-linkovo not vrzt. porocaj!

bjelakrez ::

a ti je uspelo kej narest?

shock ::

Zgleda, da so ostali le pri besedah. Saj pri takih zadevah moraš biti malo mazohist. Saj linux ni kot nek windows, kjer zaženeš nek wizard in daš Next-> Next-> I agree-> Next->Yes-> Finish. Tule pa je vseeno treba kakšen How-to prebrat in ne se ustavit pri prvem problemu, ki nastopi.

matjazm ::

Jaz imam doma FreeBSD 7.1 in ralink kartico z mimo podporo v AP nacinu, a imam probleme recimo pri izpadanju signala, problemi med priklapljanjem med nacini itd itd, tako da odsvetujem. Deluje sicer, a recimo v 20% zadeva crkne in je treba hostapd resetirati. Problem je, da pade prenos iz 1.5 MB na recimo 30 kilo in se ne pobere vec. Kartica je pa sledeca:

ral0: Ralink Technology RT2661 mem 0xcfff0000-0xcfff7fff irq 11 at device 17.0 on pci0
ral0: MAC/BBP RT2661D, RF RT2529 (MIMO XR)

Proizvajalec je pa Gigabyte, model ce se ne motim Gigabyte GN-WP01GS ampak z MIMO.

Lp,
Matjaz

All ::

jest mam en levelone usb wifi stick, ki ima priložen programček s katerim 123 v oknih uštimaš dostopno točko....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

linux - brezžična kartica s podporo 802.11a/b/g

Oddelek: Omrežja in internet
231662 (1352) Spajky
»

Wireless in racunalnik kot server

Oddelek: Omrežja in internet
101098 (995) shock
»

Katero WiFi kartico za Linux AP?

Oddelek: Omrežja in internet
101184 (985) Mavrik
»

Varnost! Koliko je varna moja WiFi omrežje?

Oddelek: Omrežja in internet
252670 (1352) JamesBond
»

LINUX SUSE 10 in brežično omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
51104 (1064) shock

Več podobnih tem