» »

Glasbeni stolp [nakup]

Glasbeni stolp [nakup]

borcy ::

Živjo!

JA nevem kako naj sploh vprašam. V kratkem hočem kupiti nov glasbeni stolp, vendar o glasbenih stoplih nič kaj dosti nevem...sploh kakše karakteristike moram gledat oz na kaj vse moram pazit...pravzaprav sem še v tem pravi začetnik. Namreč vprašal bom kar direktno...Kateri glasbeni stolp mi priporočate, ki je morda ta hip the best buy...ne glede na ceno :P samo da so karakteristike tiste prave, ki do potem dale užitek ob poslušanju glasbe. Ter da nebom potem obžaloval nakupa, da zdaj ta stolp nima tega in ne tega in tega...tako da bo zadoščen vsem željam. Gledau bi pa kaj takega tudi, da bi malo posegalo že v prihodnost...mogoče kot kak usb na glasbenem stolpu al kaj podobnega...

(p.s.: Upam da lahko postavim tud takšo temo na forumu! :D Če ne jo izbrišite...ali me preusmerite)

Hvala in lp! ;D

ales400 ::

kaj pa, ce bi si namesto stolpa raje kupil kake dobre zvocnike za racunalnik? :)
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

dukenukem ::

sm mel ene 3 stolpe, pa so mi še najbolj logitech z 5500 na compu,kjer lahk z musko vse čaraš ;)

korenje_ver2 ::

a niso glasbeni stolpi ze 10 let iz mode? prakticno so neuporabni kup plastike in elektronike...

mmmato ::

Se kar strinjam s korenčkom. Tunerja ne rabiš, ker večino radijskih postaj lahko streamaš prek neta. Če misliš uporablat stolp za predvajanje mp3jev s kompa preko aux vhoda, si raje kupi sam ojačevalec+zvočnike ali pa nek sistem zvočnikov od logitecha ali altec-lansing. Pa lah investiraš tudi v kašno boljšo zvočno kartico, čeprav majo novejše plate čist solidne integrirane zvočne.

EDIT: Da ti še odgovorim na vprašanje. Važna je moč zvočnikov RMS in ne PMPO. Pojdi v bigbang in zateži prodajalcu naj ti predvaja en CD na par stolpih. Vsak proizvajalec ima svoj sound, vsakmu ugaja neki druzga. Poglej si modele od philipsa, JVC, sony.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mmmato ()

Roadkill ::

>> čeprav majo novejše plate čist solidne integrirane zvočne.

Povej mi en primer, da jo grem stestirat nekam, ker zaenkrat sem naletel na samo sranje.
Ü

sidd ::

Najprej: se strinjam z večino. Če misliš kupovati za računalnik, kupi en komplet zvočnikov za računalnik! Računalnik v dnevni sobi ima tudi svoje prednosti!

Če pa že želiš glasbeni stolp, jaz imam tegale sony-ja. Je že stara zadeva, zato še ga tudi imam. Nima nevem koliko funkcij, nima usb priklopa, samo zvok pa je imel takrat najboljši. Sedaj že dobiš z vgrajenim trdim diskom in podobno.
Aja, ali pa razmisli raje o nakupu hišnega kina! Imaš radio gor, še kakšen vgrajen trdi disk, predvaja skorajda vse živo, 5.1 sistem,....je vredno razmisliti!

lp
no idea for signature
signed
I

mmmato ::

čeprav majo novejše plate čist solidne integrirane zvočne.

Povej mi en primer, da jo grem stestirat nekam, ker zaenkrat sem naletel na samo sranje.
Vnesite tukaj
>

OK se bom popravil.
Ker glih nima pojma o stolpih in podobnem mu bo najbrž zadoščala tudi AC97 zvočna. Zadovoljen?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mmmato ()

zcetrt ::

Vseeno ima stolp svoje prednosti. Predvsem tihost delovanja. Se pa strinjam, da je hišni kino tudi dobra izbira.

Če pa misliš glasbo poslušati 95% med delom na računalniku, potem je pa res brez veze.

Seveda pri vsem predpostavljam, da boš poslušal mp3-je in ne kakšnih audiofilskih zadev. Za Mp3-je pa menim, da je vsaka dandanašnja zvočna kartica dovolj dobra.
4.

borcy ::

Aha ja saj sem sam tudi premišljeval med stoplom ali kakimi boljšimi zvočniki za računalnik. Ja drugače sem že nekaj gledau tile zvočnike in so se mi zelo dopadlli (Logitech Z-5500 THX), sam sedaj bi še pol rabil kakšo boljšo zvočno kartico amp ker tud tu se čisti noob vas še tu prosim za svetovanje. Sicer sem nekaj že gledau Creativove zvočne kartice...koliko sem videl so zelo dobre...vsaj mislim! :D Najbolj pa se mi je dopadla tale: Zvočna kartica Creative X-Fi Platinum

- Sam zdaj me še tle neki zanima...a je na zvočni dovolj vhodov za vse kable ki so prisotni pri zvočnikih in koliko kablov sploh imajo tile zvočniki?
- Ter če še rabim kak dodaten ojačevalec za zvočnike?

lp ;)

Tac20 ::

Itak dovolj priklopov je, ti samo kupi v tej kombinaciji pa ti bo špilalo kot se šika (x-fi + z5500) In ne rabis ojačevalca ker je vgrajen, oz. je v vuferju

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tac20 ()

sidd ::

tako bo čisto dovolj, ja. Jaz imam stolp na računalnik prikloplen, pa samo plac zaseda. Trenutno čakam na denar (štipendija če bo), pa nabavim enako kot ti - zvočno ter zvočnike za računalnik. Best choice.
no idea for signature
signed
I

5er--> ::

@borcy:Če boš kupil Logitech Z-5500 THX (imajo svoj dekoder), kupi raje Club 3D Theatron DTS Agrippa 7.1 PCI (Dolby Digital Live!).
Povežeš pa ju samo z 1 optičnim oz. koaksialnim kablom. (kakor ti je ljubše)

PS: Če bi rad zapravil več denarja, lahko seveda kupiš Razer Barracuda AC1 zvočno kartico, ki temelji na istem čipovju kot zgoraj omenjena. (in IMO pohrusta vsako X-Fi)

"If you are in need of a great sound card for gaming and can not decide between the X-Fi and Razer, the Razer gets my strong recommendation...."



Za več prebrskaj po forumu oz. za review-i na netu.

borcy ::

Aha bom premislu...ja bolj gledam sedaj razer-jevo mašinco. Amp se da to zvočno kje sploh prinas dobit? Pa glede povezave zvočnikov in zvočne kartice...kot vidim drugače sploh ne moreš na to zvočno kartico povezat zvočnikov drugače kot digitalno...tako da če bom kdaj v prihodnosti menjal zvočnike bom moral gledati take zvočnike ki bom jih lahko potem priklopil na to zvočno al kako? Razumem prav? ter če bom hotel na to zvočno priklopit kake druge zvočnike ki se povezujejo preko bananic kako je potem s tem?

Pa obstajajo kje kakši testi med creativovimi in razerjevimi zvočnimi karticami?
- ter če mi lahko na kratko poveš v čem je ta Razer Barracuda AC1 zvočna kartica boljaš od creativovih razen tega da imajo možnost digitalne povezave?

Hvala in lp! ;D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borcy ()

5er--> ::

Za več prebrskaj po forumu oz. za review-i na netu.
- Beri.

PS: Zaradi mene lahko tudi Creative kupiš. Denar je tvoj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5.1 zvok v PC igrah?

Oddelek: Zvok in slika
384806 (1222) KTr1sk
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33048729 (17223) Matej_K
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19627064 (14320) psytoma
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018285 (10621) sash69
»

Katero X-Fi zvočno kartico?

Oddelek: Zvok in slika
181667 (1600) TekO

Več podobnih tem