» »

Rabim mnenje programerjev VB 6.0 oz. VS.net

Rabim mnenje programerjev VB 6.0 oz. VS.net

comslo ::

Imam nekaj vprašanj pa če se komu ljubi naj napiše

Odločil sem se, da bom začel programirati v VS. net ( sem začetnik z nič predznanja) :O

1. Kateri jezik priporočate v VS.net
2. Ali se da naučiti tega doma ali so potrebni tečaji (vsaj začetni ? ), kje imajo primerne tečaje oz. kje se da dobit kako pametno gradivo v slovenskem jeziku vsaj za začetek ?
3. Imam v sorodstvu človeka, ki se ukvarja že 30 let z VB 6.0 in odhaja v pokoj. Pripravljen me je naučiti se tega jezika, toda moje mnenje je da je VB 6.0 že zastarel. Ali je velika razlika z VS.net oz VB.net, ker mi je pripravljen dati tudi sourse ?
4. Kaj se mi bolj splača da se učim VS.net ali da me nauči Vb 6.0 pa potem preidem na VS.net


HVALA TISTEMU KI SI BO VZEL SEKUNDO IN KAJ NAPISAL

matevz1337 ::

VIsual studio je samo razvojno okolje, v katerem lahko programiraš v več jezikih, tako, da se ne moreš naučit VS.net. Osnove se lahko naučiš v katerem koli programskem jeziku. Če imaš priložnost, da te kdo nauči VB 6.0 jo kar zagrabi :P Kasneje boš lahko prešel na jezik, ki to bo bolj všeč. Iz VS.net bi ti jaz predlagal VB.net

Lp

comslo ::

Vem, da je VS.net razvojno okolje z 4 imi jeziki vendar me skrbi prehajanje iz VB 6.0 v VB.net, ker mi je znanec povedal da so veliki problemi z kodo oz. v convertiranju. Glede na to da mi bo dal source, ki jih ni malo.

P.S. Kje ste se vi naučili programiranja ?

Hvala za mnenje

sverde21 ::

1. osebno bi ti priporočal C#, saj se mi zdi da je to jezik, ki je trenutno "in", poleg tega pa je VS nekako optimiziran za ta jezik (avtomatsko dopolnjevanje je boljše kot pri drugih jezikih, ki jih VS podpira)
2. če imaš voljo se lahko naučiš vse doma zastonj s pomočjo interneta (google najde precej na to temo), če pa imaš raje kakšno knjigo pa bi tudi v knjižnici morali imeti kaj zate
3. VB je zastarel IMHO, je pa vseeno lahko dober, da se naučiš programerskega razmišlanja
4. To je tvoja osebna odločitev, ampak mogoče najmanj časovno potratna opcija bi bila da se kar takoj začneš učiti C#, svojega sorodnika pa lahko uporabiš, da ti razloži osnove (te so pri večini jezikov zelo podobne), ga sprašuješ če se kje zatakne itd.

Jaz sem se naučil programiranja čisto sam s pomočjo tutorialov in manualov na internetu, nekaj pa je prispevalo tudi sodelovanje na forumih s to tematiko. :)
<?php echo `w`; ?>

salesky ::

Tudi jst ti priporočam C# zaradi vseh naštetih prednosti in ker ima zelo podobno sintakso z Javo, kamor lahko potem tudi prestopiš.

Jst imam nekaj dobrih PDF knjig na temo C#, če te zanima mi piši mejl.

LP

frudi ::

Kar se funkcionalnosti tiče, med C# in VB.NET ni večjih razlik; kar se da narediti v enem, se da tudi v drugem, včasih enostavneje, drugič težje.
Iz 'socioloških' razlogov pa se ti bolj splača uporabljati C#. Prvič zato, ker je popularnejši (bolj 'in') in ima posledično tudi boljšo neuradno podporo (na googlu najdeš več C# tutorialov/nasvetov/trikov kot za VB.NET); drugič zato, ker te bo marsikdo gledal postrani, če omeniš, da programiraš v VB.NET.

Se pa ne strinjam, da je VB.NET kakorkoli 'zastarel' ali da je Visual Studio primarno namenjen ali optimiziran za C#. Intellisense (autocomplete), realtime zaznavanje sintaktičnih napak... vsaj to dvoje je recimo za C# zares postalo uporabno šele z verzijo 2005; v 2003 je bil, kar se tega tiče, VB.NET vsekakor bolje podprt kot C#. Z 2005 se je to izboljšalo in sta jezika tudi tu bolj ali manj ekvivalentna.

Na koncu bi ti priporočil takole: če se res hočeš odločiti za enega, izberi C#, iz zgoraj naštetih praktičnih razlogov. Sicer pa ni nič narobe, če se naučiš obeh; sintaksa je nekoliko drugačna, ampak glavna moč obeh tako ali tako leži v .NET knjižnicah. Zato se mi zdi, da je prehod med C# in VB.NET precej lažji, kot si večina predstavlja.
In če se boš slučajno v kakršnikoli meri res lotil (tudi) VB.NET, še ta nasvet: ne se pretirano zanašati na izkušnje nekoga s 30 letnimi izkušnjami s starejšimi verzijami Basica. VB.NET je precej drugačna zver in IMHO se bpš tako kvečjemu nalezel več slabih kot dobrih navad...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

sverde21 ::

No ja mogoče sem malce pretiraval z besedo "zastarel" ;) , ni pa več toliko v uporabi, kot je bil včasih. Glede avtocomplete (al whatever je že Microsoftov izraz za to) pa ne vem kako je bilo v VS2003, jaz sem programiral v C# in nekaj malega v J# ter VB.net in sem imel občutek da pri slednjih jezikih stvar ne deluje toliko učinkovito kot pri C# (seveda je to subjektivno mnenje, tako da ga mirno ignorirate).
<?php echo `w`; ?>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visual Basic.NET - za začetnika ?

Oddelek: Programiranje
304620 (3739) mHook
»

Cena Visual Basic.NET

Oddelek: Programiranje
61412 (1300) cekr
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
12212172 (9843) 64202
»

[VB6] Program Odštevalnik - verjetno preprosta rešitev ampak jest je ne najdem (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
515066 (4540) Nerdor
»

Podoben jezik kot VB ?

Oddelek: Programiranje
61150 (1058) jype

Več podobnih tem