» »

Teleporting

Teleporting

1 2
3
4

Double_J ::

Program človek vsekakor je. Niti predstavljati si ne moremo, da bi bil kaj drugega. Pač procesiranje podatkov, ter njih shranjevanje za nadalnje boljše procesiranje.
Je pa eden najzanimivejših programov. Tud to je nekaj:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Maria ::

Boeing, v življenju je več tipov ljudi. Eni so raziskovalci, drugi umetniki, tretji komandanti, četrti ... Ti si očitno raziskovalec in ti največkrat funkcionirajo tako, da imajo dušo in srce odprto za novo, nedokazano, nefiksirajo.

Drugi (po postih in stališčih bi v to programirano skupno spadal Thomas - tako je vsaj omenil v enem svojem postu) pa so raje na trdnih tleh. Kar se (jih) naučijo ljudje, ki raziskujejo, po nekem času osvojijo, sprejmejo in zagovarjajo.

Temu svetu so potrebni tako prvi kot drugi, pa tudi drug drugemu, ker rastejo eden zaradi drugega.

Torej Boeing, ne se jezit na Thomasa, ker je pač bil in je sprogramiran tako kot je. Uporabi raje svojo energijo za kakšen nov način hlajenja in pokaži, da je v tebi res pravi raziskovalec, ki zna in zmore spreminjati svet. In potem ti bo Thomas lahko sledil. Ker se bo čutil varnega.

Pozdrav

M

Thomas ::

Ja, sej res ne morem pomagat, če sem programiran.

Kar se pa novih načinov hlajenja tiče ... mam eno popolnoma frišno idejo, ki je nisem še nikoli slišal.

Rekompilacija programa tako, da je kriterij ta, da se čimmanjkrat obrne bit. Ker takrat ko se biti flipajo pride do gretja.

C++ - whatever - compiler ki bi to znal ... bi bil kar dober "hladilnik".


Moj point je pa ta, da ima programiranec lahko novo idejo. Da pravzaprav vse nove ideje izvirajo od njih. Da smo vsi sprogramiranci.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cahahopie ::

Teleproting se bo razvil, ko bo temeljito razvita nanotehnologijo oz. full nano. Računalnik bo poskeniral vaš body in mozak ter vse do najmanjšega atoma in hkrati vse tujke (feces in sečnica recimo). Nato pa vam bojo na drugi strani nanorobtki zgradil dvojnika in na koncu še transport vseh informacij iz mozga. Nato pa uničenje prejšenga telesa enako z nanorobotki. Zakaj tako kompliciranje? Mrbit ker bi kar tako bolelo in če bi pršlo do napake... hmm...
Seveda pa naploh obstajajo možnosti napak pri sistemu.
Druge možnosti ne vidim. Da bi nas nekako transportiralo z super hitrostjo.. z nekakim kvantnim pogonom (warp engine iz Star Trek)... je bolj mal verjetno, ker bi nas pri takšni hitrosti upor zraka olupil (hm... kako bi zgledalo, da bi se v nas zaletela muha?).

pecorin ::

kaj pa ce bi se "teleportirali" s pomocjo crvjih lukenj(worm holes)? imamo vhod in izhod, vesolje se upogne tako da sta vhod in izhod na isti tocki, mi pa samo stopimo skozi. seveda bi potrebovali precej velike energije..:)

za crvje luknje pa eni pravijo da jih je v vesolju po celem prostoru veliko, ampak so tako majhne da niti atom ne more skozi. drugi pravijo da bi jih lahko naredili, tretji pa spet da jih ni in ne morejo obstajati..

ve kdo kaj vec o tem?

Brane2 ::


Rekompilacija programa tako, da je kriterij ta, da se čimmanjkrat obrne bit. Ker takrat ko se biti flipajo pride do gretja.


Hmm, najbrz samo tezko pri danasnjih procesorjih, ki niso penaljeni za take stvari.
Kok bo kaka instrukcija v danem momentu pozrla je verjetno odvisno od veliko faktorjev (stanja v cacheju, rezima delovanja, polozaja glede na sosednje itd)...

Eschelon ::

Najbrž s flipanjem tukajle misliš na preklop tranzistorja? V CMOS tehniki je to res glavni vzrok za tokove (na splošno ni nujna tako močna povezave med preklopom in tokom...ampak ostanimo pri CMOSu, ker je najbolj pogost).
Če hočeš manj gretja, rabiš manj preklopov - manj preklopov pa pomeni manj instrukcij. Razen, če ne predvidevaš, da so razvijalci dodali posebne, vroče instrukcije, ki zanalašč kurijo več ciklov, da potem tiste, druge, ki bi jih iskal cool kompajler lahko hladijo procesor.
Kar se črvin tiče - zahtevajo da se spremeni sosednostna struktura prostora. Kar je bul... Črne luknje ukrivijo prostor, vendar se sosednosti ohranijo, ergo no way. (govorim s stališča nekaj malega, kar sem si prebral o teoriji kvantnih zank - superstrune omogočajo preveč poetike (že samo zato, da se enačbe približno omejijo nan neko našemu podobno vesolje rabiš mislim, da 9 dimenzij (bi moral it gledat))... (zato fantje take hece kot je potovanje nazaj v času in črvine vedno preračunavajo s super-strunami.) Ko bojo enkrat dorekli teorijo, se najbrž ne bodo mogli več žogat. (al se pa motim...kar bi me po svoje veselilo...raziskovanje vesolja je kul).:D

Brane2 ::

Po moje bo teleporting ena od stvari, ki bodo dokončno razveljavili dejansko vrednost življenja.

Kako je lahko neponovljivo nekaj, kar lahko fotokopiraš po mili volji in zakaj bi te moralo biti toliko strah, če ena kepa življenja pride z enga konca na drugego v kosu ali ne, če je error rate zadosti nizek ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Marjan ::

Folk, tele črvje luknje si nekateri malo čudno predstavljajo. Ni nihče rekel, da so to neki tuneli v vesolju in da mi lahko potujemo skoznje in se s tem teleportiramo. Nikakor ne, to je cheap SF.

"Črvje luknje" so dokazene na nivoju nano delcev, oz. še manj (glej moj podpis). Pa tudi na tem nivoju si jih, po moje ni pametno predstavljat kot neke tunelčke. Vemo pač, da se nek delec iz točke A preseli - teleportira v točko C, vmes ga pa ni bilo, in to je dokazano. Pač, zgodijo se tudi fluktuacije, ki so daljše od Planckove razdalje.


Brane2: Zakaj bi bilo življenje manj vredno, če bi bilo ponovljivo, če vprašaš mene bi bilo več.

Brane2 ::


Brane2: Zakaj bi bilo življenje manj vredno, če bi bilo ponovljivo, če vprašaš mene bi bilo več.


ponudba/povpraševanje

Marjan ::

Več za lastnika tega življenja. Ne za druge, to že danes ni nič >:D

Brane2 ::

Tudi za lastnika tega življenja ne.
Če interpoliraš v prihodnost po tem, kar se je dogajalo do danes, potem lahko vidiš, da bi v primeru enostavne replikacije lastnikovo življenje bilo bolj malo vredno tudi njemu samemu.

Igre tipa Doom bi se igrale v pravem mesu in krvi, tako kot danes paintball >:D >:D :D . S to razliko, da se samomorilci ne bi prej replicirali. Tako bi tudi zmaga dobila poseben pomen, saj bi samo zmagovalec ostal "živ" po igri in bi mu torej spomin na zmago in extra iskušnje, pridobljene med klanjem ostale, vsi ostali bi padli nazaj na zadnjo kopijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Dedki in babice bi lahko gledali Oprah Show:

" Hazardous kinky games. Man replicates himself, then tortures, rapes, kills and eats his copy. After that, he gets cancer and demands medication. But legally, his health insurance has expired with a killed copy..." >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Marjan ::

Ja, če tko gledaš potem res. Samo, če danes vzameš, da je življenje neprecenljivo - ker imaš samo enega.
Nekako bomo lahko bolj izkoristili in uživali v njem, če bo ponovljivo. Torej ga bomo lahko bolj "užili", torej bo vredno za lastnika več. :)

(funny, tisto z Oprah :D )

Thomas ::

Kaj reče pravoveren relativist na časovno potovanje?

Reče, da ne ve, če se da, oziroma če se ne da - toda reče, da je prostorčas 4D kontinum, s preteklostjo prihodnostjo in sedanjostjo prezentno.

Vsaj tako je govoril Einstein malo pred smrtjo, češ da je tok časa le navidezna, subjektivna izkušnja. Prihajajoča smrt pa le točka v protorčasu. Vrh stožca Minkovskega.

Pravovernemu relativistu torej izgleda preteklost, ko je še živel Julij Cezar, natančno tako realna, kot sedanjost. In pa (že določena) prihodnost.

Teleport pa nekaj - kar ni dovoljeno. Nekaj, "zaradi česar je napačna kvantna teorija".

Tako pravoveren relativist, ki se mu zdi časovno potovanje vsaj toliko verjetno, da verjame, da postaja 1492 A.D. še vedno nekje je. Ali pa 3002 - tudi "že je". Vsaka točka v prostorčasu - JE.

:)

p.s.

Jest se ne štejem mednje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Za relevantno razpravljanje o teleportu in potovanju skozi čas, rabimo nekaj kot je nastajajoča Quantum gravity.

Kakor trenutno kaže, ima čas veliko veljavo in - včeraj je mrtev že, jutri še rojen ni.


:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::


Ja, če tko gledaš potem res. Samo, če danes vzameš, da je življenje neprecenljivo - ker imaš samo enega.


Kar se lepo sliši, če ne poslušaš preveč pozorno. Neprecenljivo pomeni, da nihče nima pametne ideje, koliko je resnično vredno v denarju.

Predvsem zaradi tega, ker so vsa taka menjalna razmerja nekako preveč enodimenzionalna in odvisna od posameznika ter okoliščin.
Kar vpraši zavarovalnico, če meni ne verjameš.

Življenje IMA konkretno ceno, ki ni nujno visoka, pravzaprav večinoma ni.

In to velja celo sedaj, ko ni možnosti replikacije.

Thomas ::

Človeško življenje v ZDA se ocenjuje na 4 milijone USA$.

Če bi jih dali več, bi umrl več kot en človek.

Podpisati Kyotski protokol, bi pomenilo izgubo 25 tisoč življenj na leto. Precej več, kot bi jih to ohranilo. Naprimer.

Koliko so vredni vsi dolarji tega sveta?

Kolikor življenj lahko ohranijo. Samo toliko in natančno toliko.

1030 dolarjev brez človeka ali drugega sentienta - je vredno natanko 0.

Ko pa sentienti so, je vrednost bogastva enaka dobrobobiti za sentiente.

Biti ciničen - bi bilo smešno.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::


Človeško življenje v ZDA se ocenjuje na 4 milijone USA$.


Mogoče, bi pa prpomnu par stvari.

Če se stvar ocenjuje, potem verjetno poteka neka izmenjava življenja za denar, pri kateri te ocene rabijo. V skladu s tem bi me zanimalo, čigava ocena je to.

MIslim, a je to cena tipa, ki ga pijan ustreliš u kafiću in te nato poleg zaporne kazni lahko oglobijo do toliko, torej arbitražna cifra, ki jo uporablja država pri pravnih obračunih smrtnikov ?

Ali mogoče to ceno tudi na splošno sama priznava ? Ne verjamem, da skeširajo 4 M$ vsakič, ko kak policaj ustreli koga po krivici...

4 M$ niti ni tako veliko v deželi, kjer soliden inženir v solidni firmi mimogrede zasluži 200 k$ letno, raje več.

Thomas ::

Izračun je bil narejen v zavarovalnicah.

Kadarkoli v USA delajo državno investicijo dražjo od 100 milijonov, je zakon, da mora prihraniti toliko življenj, kolikorkrat grejo 4 milijoni v presežek.

Ker sicer bi jih zgubili drugje še več. Velja pa to za njihove državljane in v povprečju.

Kaj je z drugimi - njihova stvar.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

No, zdaj pa še o coolingu. Bit toggling je poglavitni vzrok gretja. Vsa pisanja, cachingi itd .. so samo zaradi bit togglinga.

Za nekatere vrednosti se operacija OR ne razlikuje od ADD. Le da v procesu obrne manj bitov.

ADD pa je vedno hladnejše kod ADDC.

C++ compiler, ki bi poznal te in še druge trike - bi šparal energijo. Tako tisto za calculating, kot ono za cooling.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::


No, zdaj pa še o coolingu. Bit toggling je poglavitni vzrok gretja. Vsa pisanja, cachingi itd .. so samo zaradi bit togglinga.

Dober približek. Recimo da< večinoma velja.



Za nekatere vrednosti se operacija OR ne razlikuje od ADD. Le da v procesu obrne manj bitov.


Mislim, da tole ne bo čisto res. Ne morem zdej v glavi rekonstruirat full adderja (sem u čisto "drugem filmu") a po tem, kar vidim, mislim da se motiš.

Full adder ima lahko več elektronike, ker jo pač rabiš za prenos iz bita v bit, vendar ni nujno, da vsa ta elektronika preklaplja. Če plačuješ bitflip, potem sta verjetno enaki za seštevanje cifer, kjer ni prenosov.

Torej, če izvedeš:

somereg=#10101010
CCF (Clear Carry Flag)

nato pa:

OR #01010101,somereg

ali

ADD #01010101,somereg

ali celo:

ADDC #01010101,somereg

bi te to v kockastem, nerealnem, poenostavljenem matematičnem modelu moralo stati isto. Seveda, ADD je omogočal dodatne bitflipe za prenos med biti in ADDC celo za flip C flaga, ki pa jih tu ni bilo.

Po drugi strani pa te tudi preverjanje podatkov za ustreznost OR operaciji tudi nekaj stane....

Lahko seveda omejiš podatke v neki matriki, da ustrezajo temu pogoju in ti torej pri premetavanju stvari z OR tega ni treba vsakič znova preverjati a vse ima svojo ceno, tako v času kot v energiji.


C++ compiler, ki bi poznal te in še druge trike - bi šparal energijo. Tako tisto za calculating, kot ono za cooling


Ne vem, koliko si doma v teh stvareh a če nisi in če misliš, da bi ti konkretnejše znanje tu utegnilo koristiti, definitivno priporočam igranje z mikrokrmilniki.

Ni treba delat z njimi "v mesu", lahko jih lepo simuliraš. Na razpolago so fina okolja, pa tudi mikrokrmilniki so zadosti preprosti, vendar v principu povsem primerljivi z večjimi stroji. Tam lahko lepo ročno sprobaš to, kar zahtevaš od compilerja, pa tudi drugače pridejo zelo prav.

Recimo Microchipov MPLAB dela full lepo in še zastonj je. ( www.microchip.com )

Just a thought...






Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

Ne glede na izvedbo procesorja, je

If (A AND B) then

dražje od

If A then if B

Če je verjetnost B manjša, kot verjetnost za A, potem je:

If B then if A še cenejši

Energetsko govorim.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Torej optimizacija preverjanja glede na verjetnost ?

Svet mašinca je malo drugačen od višjih jezikov in tam se da tako voziti na kol in izkoriščati take finte, da gre še bog gledat v datasheete in na cigaret, preden se odloči, kaj naj bi se res zgodilo :)

To, kar praviš, je že dolgo uporabljana zadeva in na široko poznana.

Kot vem, jo uporabljajo mnogi compilerji že res dolgo tega, je pa res, da mnogokrat compiler ne more vedeti, kateri pogoji so bolj verjetni in rabiš pomoč profilerja ali podobnega orodja.

V svetu mašinca, sploh na mikrokrmilnikih je pa to trivialno vprašanje.

Skratka, uporabna stvar a že dolgo znana.

Thomas ::

C c c .. torej moja ideja ni bila originalna.

No, redkokera je. Glavno da deluje sicer.

Hecam se.

NI compilerja, ki bi ENERGETSKO optimiral.

Ker tiste optimizacije, ki sem jih napisal zgoraj so le primer, ko se energijska in časovna optimizacija poklapata.

Še ena, ki upočasni program a ga energetsko optimira ... JUTRI!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

CaqKa ::

verjetno misliš danes :)
aja ko ste se nekaj o duši pogovarjali.. kaj ni duša zapisana v dnk?

Thomas ::

Pozna ura ... slovenske fante zgura. :D

Ja ... kadar "v Intelu" adresiramo tabelo osembitnih elementov, porabi vec casa, kot bi ga porabil za adresiranje 32 bitnih.

Ampak manj energije.

Sicer pa tale moja ideja ni bila kaj posebno nova - vseeno.

Zgleda da ma Maria morda prav. Programiranci kot jest se tezko spomnimo novega nacina hlajenja. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

če sem čisto odkrit, sem poskušal sam najt kak nazoren primer, ki bi mu celo verjel toliko, da bi se mi dalo it probat. Pa se nisem mogu spomnit ničesar, kar bi zagotovo zmanjšalo porabo ob MANJŠI hitrosti izvajanja.

Tudi tale tvoj primer verjetno ni taprav.

MOGOČE bi lahko pri x86 arhitekturi, kot je recimo Pentium lahko kaj dosegel, če bi izklopil paralelizacijo. Torej v procesorju imaš recimo tri integer enote in recimo dve FPU enoti. Če obdržiš eno INT in eno FPU, je nemogoče, da bi si enoti med seboj "hodili v zelje" in elektronika, ki preverja soodvisnost podatkov, ki so trenutno v enotah, ne bi preklapljala. Vem, da se pri MC68060 to da, za Intla pa ne vem.

Mogoče bi lahko tudi izklopil del L2 cacheja in s tem dodatno znižal porabo, čeprav nekoliko verjetno tudi hitrost, kar pa je zelo odvisno od programa, ki se izvaja.

Da se zmanjšati porabo energije, če to hočeš že pri designu procesorjev, kjer se pač izogibaš rešitev, ki ne prinesejo performans v skladu s povečano porabo.

Če upočasniš CLK toliko, da se program še ravno zadosti hitro izvaja, lahko zmanjšaš procesorju (če gre za CMOS) napajalno napetost, pa tudi tok se bo zmanjšal. Medtem, ko se tok verjetno zmanjša v skaldu z nižjo hitrostjo (in torej rabiš manjši tok, vendar dalj časa) pa znižanje pri potrebni napetosti pomeni dejanjski prihranek pri energiji.

Vse to v poenostavljenem slučaju, ki ne upošteva porabe drugih komponent...

Gandalfar ::

Moderator note: kaj ima to veze z teleportom?

Brane2 ::


Moderator note: kaj ima to veze z teleportom?


Razpravljamo o konkretnem hardveru za prvi prototip. :D

CaqKa ::

ja kaj zaj je duša zapisana v dnk ali ne?
kar se pa tiče tistega proca in hlajenja pa bi dodal samo da je to tema za nove tehnologije ... mislim da imajo v area51 one neke alienske (nevemkaj)-istorje (v glavnem niso tranzistorji) ki imajo kaj te vem kolko krat većjo zmogljivost itd... v glavnem pa se vi2 ne rabita kregat okoli tega ker dokler nebo kaksen intel ali pa kdo podrl taksnih zadev... že sam slotech in takšne overclocers strani prispevajo k temu da se procesorji grejejo kot peči.... ker je načelo takih strani "sej bomo shladili".
še vedno tema je o teleportiranju... torej malo več povejte o tem... ti thomas pa si v tvojih postih res malo preveč offtopic kot te vsi že opozarjajo, če imaš znanje o fiziki nam ga tudi podaj, z veseljem berem tisto napram kreganjem proti tebi!

.:joco:. ::

ja kaj zaj je duša zapisana v dnk ali ne?

To je malo čudno vprašanje. Te lahko vprašam kaj je duša?

Če je duša tvoj bit, to da se zavedaš sebe, svojih čustev, obstoja in teh stvari, potem DA. Ta del tebe je v sprednjem delu možgan. Ljudje, ki so jim odrezali ta del, se niso več zavedali sebe. Seveda se ta del razvija na podlagi tvojih izkušenj v življenju in okolja, zori, raste, napreduje, pozablja... Ampak načeloma je na začetku napisan v DNA.

Če pa govoriš o tisti duši, ki gre potem k bogu in ki ne umre, potem pa je že samo vprašanje zgrešeno, ne moreš mešat materialnih stvari z verskimi. Vse vere učijo, da nam je telo le obleka in da nima neposredne povezave z dušo.

Vse bolj se zgražam nad ljudmi (znanstveniki in duhovniki), ki teh dveh stvari ne znajo ločit. Ko se pogovarjamo o enem, je eno, ko pa o drugem pa drugo. Tega se ne gre mešat!
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Maria ::

CaqKa

Sestri bi rekli, da ne0:)

CaqKa ::

je bilo kje pri onih dveh sestrah zapisano da imata različne dnk?
jaz si vse skupaj predstavljam da duše ni in da vse skupaj laufo pač po nekem prostorčasu.
btw mene bi tudi zanimalo kaj o "deja vu", mogoče bi kdo odprl novo temo :)

billy ::

Hm...Teleporting bo zelo mogoc s pojavim prakticne nanotehnologije. Sicer pa...kaj takrat nebo mogoce? :))

Muci pa me slednje vprasanje, vem da bi lahko nase atomcke sestavili nazaj v tocno taksnem zaporedju kot so bili prej. Ampak kako bodo signale v mozganih poslali v pravo smer? Sicer dvomim, da bi to imelo kaksne tragicne posledice za cloveka. Mogoce bi prvih nekaj nano-sekund bilo delovanje malce popaceno, potem pa bi spet vse preslo v pravi vrstni red. Ali zna biti tu problem?

.:joco:. ::

Billy, to pa sploh ni tako neumno. Če bi se kje zataknilo, bi se verjetno najprej tukaj. Pri vzpostavljanju ravnotežja v centralnem živčnem sistemu (CŽS). Namreč funkcije simpatikus - parasimpatikus, mali možgani, podaljšana hrbtenjača. To uravnava bitje srca, dihanje... Morda bi se res zgodilo, da bi se človek tam pojavil in samo zgrudil na tla.

No, sicer bodo itak najprej delali poskuse na miškah, ovcah in opicah, tako da bojo že tam vidli kako je s tem.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

billy ::

Je pa verjetno nujno, da bo clovek med procesom teleportinga umrl. Torej, ce bi ga na drugi strani oziveli s cim podobnim, kot so elektrosoki pomoje nebi bilo problemov s signali. Ce pa bi tale teleporting potekal v "real-time" potem pa res ne vem kako bi zgledalo.

Marjan ::

Ja, seveda ni zadosti, da pri teleportingu živega bitja samo atome položimo v pravem vrstnem redu, tako kot pri originalu.

Ti atomi morajo imeti tudi isto smer in hitrost kot originalni!

And that´s really hard thing to do.

Thomas ::

Človeško telo vsebuje 1028 atomov.

Položaj vsakega je treba posneti na desetinko nanometra natančno po vsaki koordinati, njegova hitrost pa sme biti taka, da je temperatura ustrezna 36.7 stopinje Celzija.

Potem se bo vsak atom ujel v "svojo" molekulo in človek, ko bo sestavljen, ne bo niti kuhan, niti zmrznjen in moral bi biti celo živ in zdrav.

To pa pomeni, da je treba prenesti kakih 1030 bitov informacije .

To je kakih bilijonkrat toliko, kolikor imamo dandanašnji digitalne informacije na vseh računalnikih sveta.

Toda to je le the worst case scenario.

Kolikokrat manj, je v resnici treba?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

billy ::

Saj, ko(ce) se bo pojavila nanotehnologija, bo lahko en sam nanoroboteh prenesel vse informaciji o legi atomov, in jih potem tudi lepo zlozil v vrstni red. Mogoce bi jim se lahko dodelil vse lastnosti? Verjetno da.

Brane2 ::

Na soliden hard disk danes spraviš en Terabit , kar pomeni 10^15 bitov. Presenečen bi bil, če te robe proizvajalci ne naredijo vsaj milijon kosov po seriji.
Torej kapaciteta celotne WD serije 120 Gb diskov je 10^21 bitov, ne računajoč na možnosti, ki jih bo imela naslednja generacija.

Kljub temu je to 10^9 krat premalo.

Bo treba počakat še kakih 20-30 generacij, da bo stvar postala udobna ?

Saj res, kako nardit hard disk v standardnem formatu, ki bo hranil po sto bitov podatkov za vsak atom povprečnega človeka ? Za to bi tabil vsaj enako število stabilnih delcev, kot je atomov v človeku, to pa pomeni kar zajeten pomnilniški medij.

Razen če kak Fujitsu pogrunta manjše in lažje atome med tem časom :D

Brane2 ::

Ups, zajeb.

Vse cifre so 10^3-krat manjše. Tera je seveda 10^12.

Eto, tko je kot navaja Douglas u "Autoštoparskem vodiču po galaksiji"- spiješ dva pira in cifre se obnašajo drugače:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

Dovolj je, če poveš ime molekule in njeno orientacijo v prostoru. Na ta način gre za "toge" molekule ali za toge dele po tisoč ali celo ceč atomov na 100 bitov.

Za noter celično vodo je dovolj, da veš, da izpolnjuje ves ostali prostor.

Ali pa celo body (fe)male type 458914890.

To vse gre v 32 bitov.

Vse kar je še zelo nujno, je seveda MIND, ki pa ga je verjetno nekaj gigabytov. Ta določi obliko možgan na cilju.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

CaqKa ::

opazka na billyja:
Ampak kako bodo signale v mozganih poslali v pravo smer?

elektrika se širi v vse smeri.. torej če živčni organ na tej strani dobi dražljal bo poslal signal.. ta se bo širil v vse smeri.. ker pa ima na voljo le tisto po živcu (najmanjsa upornost) bo prispel na pravi cilj.

Thomas ::

Brane

> razen če kak Fujitsu pogrunta manjše in lažje atome med tem časom

Artificial atoms.

Kar najmanj rabiš za umetni atom, čeprav se da narediti na več načinov, je pozitron - elektron par.

Več kot tisoč umetnih (lažjih) atomov vodika iz enega samega, navadnega torej.

Sicer dvomim, da je to že optimalna konfiguracija, ampak že to sploh ne bi bilo slabo.

:)

Thomas ::

Another chance?

Moram reči, da sem nadvse skeptičen.

Bil bi pa to praktično trenuten transport, s katerim bi v nekaj letih zavzeli vse Vesolje. Do 3000 če ne prej, bi bilo vse pod našo kontrolo. Eksponentna rast pač, ki je ne bi ustavljal Einsteinov bottleneck svetlobne hitrosti.

Nimam sicer nič proti, sem pa skrajno pesimističen glede tega, kljub temu, da nekateri niso.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

billy ::

CaqKa:
seveda, ampak jaz govorim o elektronckih, ki so ravno v casu teleportacije ostali med nevroni. tisti lahko potem grejo ali naprej ali nazaj (po isti poti). Kajti po teleportingu nebo vec vzroka za njihovo gibanje. Kaj se zgodi s posledico ce umaknemo vzrok? :)

Brane2 ::


Ups, zajeb.

Vse cifre so 10^3-krat manjše. Tera je seveda 10^12.

Eto, tko je kot navaja Douglas u "Autoštoparskem vodiču po galaksiji"- spiješ dva pira in cifre se obnašajo drugače


Pa zgleda, da bo še ena ničla kaj kmalu stran padla.

Nove tehnologije glav za trde diske( s sicer trapastimi imeni, pa vendar), ki naj bi šle do 1 Tb/in2 ali 100 GB/in2 !

LINK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Double_J ::

Relevantna zadeva.

Prva teleportacija atoma.
Dve šivanki...

snow ::

Ja ampak ne gre to za zadevo kot si večina predstavlja, da zdaj si tu, sedaj si pa v Avstriji, ampak gre za prenos informacije iz enega atoma na drugega, ki je daleč stran.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bela, zelena in modra soba (strani: 1 2 3 484 85 86 87 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
4303204116 (51922) rh^
»

Teleportacija-prihodnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16628283 (24896) energetik
»

"Scientists teleport two different objects" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1499405 (7568) Dzonson
»

Beam me up Scotty

Oddelek: Znanost in tehnologija
332125 (1410) Thomas
»

delec - val (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
747079 (6272) Lucas

Več podobnih tem