» »

Formuliranje peticije za TELEKOM

Formuliranje peticije za TELEKOM

m0LN4r ::

Še nikoli v življenju nisem pisal peticije zato bi Vas prosil za formuliranje oz. predlog kako naj napišem peticijo.

Opis težave:
Po letih nezadovoljstva v našem kraju, kjer nam obljuvljajo marsikaj in na koncu nam ne ostane nič. Sosedom omogočajo možnost ADSLja, ostalim pa zaradi tega zmanjšajo hitrost tako, da nikogar ne obvestijo. Potem pa človek pokliče na siol in vpraša kaj se dogaja ti lepo rečejo: "Žal nevem in vam ne morem pomagat!" (ter odložijo telefon).
To se je zgodilo že številnim uporabnikom pri nas. Omrežje je tako obremenjeno, da več nihče nima več kot 512/128 hitrosti oz. kajkoli drugega. Tisti, ki so bližje centrali pa nemorejo met ostalih ponudb kot so telefonija al televizija al recimo 2mb internet.

Za peticijo sva se odločila z prijatlom in poklicala enega delavca od telekoma, ki je rekel, da je potrebno vsaj 20 podpisov, da peticijo/prošnjo preberejo. To ni problem.

Prosim naj mi nekdo razloži kako mora peticija izgledat.

Moj predlog:

Spodaj podpisani nismo zadovoljni z sedanjim stanjem internetnih storitev, ker nobenih težav niste rešili, temveč so se nakopičile skozi leta odkar ste nam omogočili le to. Hkrati smo podpisani tudi tisti, ki več ne moremo imeti dostopa do internetnih storitev, ker je centrala prenatrpana Vi nam pa veselo vsak mesec pošiljate reklame za vaše "ugodne storitve" o katerih lahko le sanjamo.

Težave so:
- internetne hitrosti se znižujejo brez obveščanja uporabnika, zato da drugim omogočite priklop,
- nobena nadgradnja hitrosti ni možna v okolici, edina možna hitrost je 512/128, ki se cenovno najbolj ne splača,
- ni možna več telefonija,
- ni možna televizija,
- ni možno novim uporabnikom priti do več kot 1024/256 povezave,
- kabli so zastareli,
- parice in omrežje je zastarelo,
- centrala je predaleč, zato zahtevamo novo ali nadgradnjo oz. rešitev,
- hitrosti zelo nihajo.

Spodaj podpisani soglašamo z zgornjimi težavami in zahtevamo čimprejšno rešitev in odgovor.



To bi blo to zanima me kaj naj dodam, kaj naj odstranim.
Prosim, da me slovnično popravite.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

lufy ::

super napisano!

tony1 ::

Poslušaj, fant...

Tole kar pišeš je očitno mladinski idealizem, ampak, žal, svet ne dela na tak način.

(Niti nisem vsega bral, ker mi je cuker poskočil do neba in bi me še pobralo :D) ampak problem je očitno v tem, da je od Telekoma do vaše centrale prešvoh povezava. (O tem, da so kar vse parice za zamenjat niti ne razmišljaj, ker kdo zaboga bo pa to rihtal?)

In Telekom, gnil kakor pač je, tega ne bo šel kar tako popravljat, ker to stane. Telekom je gospodarska družba kot vse druge, in najboljši stimulans, da bo kaj naredil je pihanje na dušo s predlogom, da zbereš peticijo s podpisi interesentov za HITREJŠI paket ADSL, ki tudi več stane in bo s tem Telekom več pokasiral.

Če se pojavljajo težave tudi s priklopi novih naročnikov (polni DSLAMi v centrali) je treba omeniti tudi to, da bi ti in ti ljudje pa imeli ADSL, pa ga zdaj nimajo (evo, spet možen plus za Telekom).

Take stvari je običajno koristno reševati tudi v okviru lokalne skupnosti (občine oz. krajevne skupnosti, če jo še imate - seveda pod pogojem, da je njihovo vodstvo pametno. Pri nas so leto in pol razfukavali cesto skozi razpotegnjeno vas zaradi kanalizacije. Pri tem se je nekomu utrnila ideja, da bi pod asfalt pložila vsaj navadno cev (!), ki bi nekoč služila za optiko. Ampak debilna, zarukana občina tega ni storila na svojo roko, ampak so vprašali Telekom, če bi to naredili oni (povedano drugače: če bi Telekom to plačal), in ti so seveda rekli "da nimajo interesa" ;((. Verjamem pa, da če bi zbrali, ajde 50 ali 100 podpisov interesentov za optiko, in jih priložili zraven, bi bila zgodba drugačna... Ampak, če so občinarji zarukani, potem...), prvič, ker ti imajo stalen opravek s Telekomom (ko ta kaj razkopava) in naj bi tam že imeli kakšne minimalne veze, drugič pa zato, ker štempelj občine na takšni zbirki podpisov doda nekaj malega teže. Kaj šele, če občina izrazi pripravljenost, da bo dala nekaj jurjev zraven k prenovi centrale... :P

Skratka, pot do uspeha gre po poti komercialne zanimivosti za Telekom. Pa še potem ni nujno, da se bo kdo res zganil...

JayKay ::

midva z bratom sma pred 5 leti zbirala podpise za ADSL v našem kraju. Zbrala sam 40+ podpisov/interesentov, ki bi imeli storitev. Sestal sem se z področnim vodjem.....in kaj je bilo iz tega. Nič. vse dokler se niso 2009 zganili zaradi drugih (mogoče političnih) pritiskov. Sedaj ima pol kraja duo paket, nekaj pa trio.

Nauk: infiltriraj se v lokalno politično stranko in od tam ven operiraj :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

m0LN4r ::

Samo še to: ko se je pri nas delalo telefonsko omrežje smo mogli vsi plačati nevem kolko tolarjev za kable, delo itd. Telekom ni plačal niti stotina. Pri občini pa je to problem, da je središče denarja v Moravskih Toplicah.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

tony1 ::

Če se to kable kopalo okrog leta 1990 (takrat se jih je pri nas), potem je sama kablaža še popolnoma OK za navaden ADSL...

šernk ::

dobesedno ob trenutnem stanju, lahko sanjaš da se bo telekom kaj zganil in kaj nadgradil. to lahko pridobiš le preko močnih notranjih vez. glede na to da niso sposobni niti obstoječih stvari vzdrževati (za katere so se mimogrede potili moji starši, pred več kot 20leti in jih sami plačali) ne moreš pričakovati da bodo nadgrajevali centralo, zaradi tega ker dvema ni všeč da ne moreta imeti TVja, zdi se da se dobesedno požvižgajo dokler lahko molzejo tiste, ki lahko. ko pride pa T2 zraven, pa seveda takoj tudi oni reagirajo.

ostalo imajo pa itak vse pod nadzorom... in se jim ni za bati da bi zmanjkalo za plačo direktorju.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

lufy ::

probleme nimava samo midva ampak cela vas!

Vanadium ::

Jah pr nas pa cela vas nemore imet interneta in zaradi telekoma nebo občina z pomočjo evro sredstev gradila širokopasovna omrežja, ker je telekom dal izjavo, da ima ekonomski interes na našem območju in da bo potegnil optiko v cca 2 letih. od te izjave je ze vec kot 2 leti. In kaj naj naredim razen da se slikam, težim občini, zežim telekomu ampak povsod gluha ušesa :| bodite srečni, da imate kar koli :|

Damiani ::

v moje domače konce so siolovci pred enim letom uredili centralo in potegnili bolši vod do centrale. Gre za večjo skupino vasi. Pred tem so par let obljubljali v stilu spomlad bo, jesen bo, spomlad bo, jesen bo....Skratka ADSL je imela le peščica, pa ta peščica je morala imeti zveze na telekomu. Za ostale je bila variante piskajoči modem.
Zanimiv primer: En model se je odloču da se bo odjavil od telefonije, ker nima nobene koristi od plačevanja tel. naročnine in glej ga zlomka telekomovci so mu kr poslali ponudbo za ADSL. Kr naenkrat je bil zanga prostor v centrali, omrežje pa dovolj prepustno.
Mogoče bi bilo dobro da v peticiji omenite, da se boste odjavili od telekomovih storitev, ker vam ne služijo in boste prešli konkurenci na mobilni internet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Damiani ()

m0LN4r ::

Po mojem bi se dalo zrihtat pečat občine, pa mamo še tu PANVITA bioplinarno, ki se mi zdi da tudi nima interneta al podobno pa še njihov podpis bi lahko dobili.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Good Guy ::

napiš, sam verjemi da bo še isti dan ko prispe na siol/telekom romalo v smeti..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

ABX ::

Kot pravi tony1, obrni se na občino in poskusi priti do dogovora z T-2.

Telekom / Siol je del zgodovine.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

V-i-p ::

m0LN4r: sploh ne vem kaj se matraš s Telekomom. Če nimajo ali nočejo nudit, pojdi drugam. Vzemi Mobitelov neomejen internet za 30 evrov na mesec in če imaš srečo, dobiš hitrost do 7,2 Mb/s. Ga pa dajo na preizkus itak brezplačno, probaš hitrosti, stabilnost in te reči par dni pa je... ali pa še naprej čakaj na Telekom.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

m0LN4r ::

nope to nebo možno ker mamo samo gsm pokritost, ki omogoča le 234kbit/s
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

gregor_m ::

Če bi vsak od podpisanih prislonil 1000€ za stroške obnove infrastrukture bi se mogoče kdo na Telekomu celo obrnil. Telekom na lastne stroške ne bo naredil nič. Za njih je glavno, da ima stanovanje delujoč telefonski priključek, ADSL pa je za večino krajeve še vedno nedosegljiv.

Glede na to da imate kot praviš dotrajane bakrene vode, vam tudi konkurenčni ponudniki ne bodo koristili, saj tudi oni uporabljajo enako tehnologijo, ki deluje po istih kablih.

ABX ::

Zato pa tukaj mora nastopit občina in predlagat neko rešitev.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Senitel ::

In kako lahko občina pri temu pomaga? Lahko pripravi razpis za "gradnjo odprtih širokopasovnih omrežij" in se mogoče kakšen od ponudnikov (Telekom) celo izvoli javit. Misliš da je še kakšno orodje na razpolago?

tony1 ::

Občina lahko da za obnovo omrežja (zelo) konkreten denar, samo politična volja mora biti, pa je.

Da bi to dosegli rabiš veze pri občinarjih ali pa podpis čimveč prebivalcev. (Btw. podpise naj zbira nekdo, ki je pri lokalnih politikih dobro zapisan ali pa vsaj ne skregan z vladajočo občinsko politično opcijo... V prvem primeru bodo tako pobudo vsaj prebrali, v drugem pa bo letela direkt v kanto...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

šernk ::

mah tudi občina je drek...imamo veze zelo visoko...4 mesece imamo že obljubljen nov odcep pa še kar prestavljajo in prestavljajo datum... če bi se šlo za internet bi bilo verjetno isto.

če bo občina dala denar morate imeti prekleto dobrega župana, mogoče vam lahko edino tisto podjetje pomaga, telekom pa se danes mislim da ne zgane niti za 100 novih naročnikov sam...ma kaj 100...celi sloveniji ne dela siol TV pa se jim ne da zrihtat...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

tony1 ::

Ne se bat, ni dala $$$ :P

ferdo ::

Ne delaj si sivih las z birokracijo, mam tudi jaz znjimi izkušnje, pusti jih živet v zmoti. njihov način razumevanja vesolja ne boš spremenil, edino, če ga sprejemaš kot monosvet:).. še 1x odgovor na peticijo, ne delaj si utvar, s tem, ker njih to vzburja, kar ti želiš doseč. In kdo si nebi želel da občutek vzburjenosti traja in traja....
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Veron ::

preveč optimistično vse skupaj, lahko probaš, vendar po izkušnjah drugih, se zadeva ne bo čisto nič premaknila, zato sklep, da je vse skupaj škoda tvojih živcev in časa

Tilen ::

Ali se gre tole za povezave preko EMX? Za kakšne razdalje se dejansko gre?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

imagodei ::

Strokovno se ne bom vtikal, slovnično in stilsko je pa peticija težak obup. V uradnem dopisu ne moreš pisat (pretirano) stilno zaznamovano in uporabljat neprimerne besedne zveze (veselo pošiljate reklame). Brez pretiranega spreminjanja smisla besedila imaš tukaj moj predlog:
-----
[+Zadeva: Peticija za odpravo težav na telekomunikacijskem omrežju]

[+Spoštovani!]

[-Spodaj podpisani nismo zadovoljni z sedanjim stanjem internetnih storitev, ker nobenih težav niste rešili, temveč so se nakopičile skozi leta odkar ste nam omogočili le to. Hkrati smo podpisani tudi tisti, ki več ne moremo imeti dostopa do internetnih storitev, ker je centrala prenatrpana Vi nam pa veselo vsak mesec pošiljate reklame za vaše "ugodne storitve" o katerih lahko le sanjamo.]

[+Spodaj podpisani nismo zadovoljni s sedanjim stanjem na področju telekomunikacijskih storitev, ki jih nudite. V preteklih letih so se težave kopičile, na naše pritožbe pa niste reagirali. Podpisniki te peticije smo tudi krajani, ki ne moremo postati uporabniki vaših telekomunikacijskih storitev, ker je obstoječa centrala zapolnjena do konca svojih kapacitet. Ironija pri tem pa je, da vsak mesec v naše poštne nabiralnike prihajajo reklame za vaše ugodne storitve, ki jih zaradi spodaj omenjenih težav žal ne moremo uporabljati.]


Težave so:
- internetne hitrosti se znižujejo brez obveščanja uporabnika, zato da drugim omogočite priklop,
- [-nobena nadgradnja hitrosti ni možna v okolici, edina možna hitrost je 512/128, ki se cenovno najbolj ne splača,] [+v našem kraju ni možna nadgradnja hitrosti in smo primorani uporabljati paket 512/128, ki cenovno ni najbolj ugoden,]
- [-ni možna več telefonija,] [+centrala ne omogoča priklopa telefonije, če imaš v mislih IP telefonijo, to tudi napiši)]
- [-ni možna televizija,] [+centrala ne omogoča priklopa storitve internetne televizije,]
- [-ni možno novim uporabnikom priti do več kot 1024/256 povezave,] [+centrala podpira le hitrosti do 1024/256 za nove uporabnike,]
- [-kabli so zastareli,] [+obstoječe telekomunikacijsko omrežje, kabli oz. parice so zastareli,]
- [-parice in omrežje je zastarelo,]
- [-centrala je predaleč, zato zahtevamo novo ali nadgradnjo oz. rešitev,] [centrala je od nekaterih naročnikov preveč oddaljena, zato zahtevamo gradnjo nove, nadgradnjo obstoječe oz. drugo primerno rešitev,]
- hitrosti zelo nihajo.

[-Spodaj podpisani soglašamo z zgornjimi težavami in zahtevamo čimprejšno rešitev in odgovor.]

[+Vsi spodaj podpisani se strinjamo z ugotovljenimi težavami. Tako vaši dolgoletni naročniki kot tisti, ki bi to šele radi postali, menimo, da je stanje na obstoječem telekomunikacijskem omrežju zastarelo in popolnoma neprimerno za čase, v katerih živimo, zato zahtevamo čim hitrejši odgovor in pristop k reševanju navedenih težav.]

Evo, tko bi jaz napisal. Tam, kjer imaš [-] oznake so stvari, ki jih bi brisal, tam kjer je pa [+] pa stvari, ki bi jih dodal.
- Hoc est qui sumus -

Senitel ::

Občina lahko da za obnovo omrežja (zelo) konkreten denar, samo politična volja mora biti, pa je.

Da bi to dosegli rabiš veze pri občinarjih ali pa podpis čimveč prebivalcev. (Btw. podpise naj zbira nekdo, ki je pri lokalnih politikih dobro zapisan ali pa vsaj ne skregan z vladajočo občinsko politično opcijo... V prvem primeru bodo tako pobudo vsaj prebrali, v drugem pa bo letela direkt v kanto...)

Ali se sploh zavedaš koliko bolj je ta stvar zakomplicirana? Občina NE MORE kar vržt 1M € Telekomu in rečt "eko mate da zrihtate internet po celi občini." Kaj bo T-2 rekel? To je še vedno komercialni projekt, od katerega bo Telekom (ali kdor koli že pač) služil in ne moreš kar talat javnega denarja tako kot tebi paše! Sedaj je sicer možnost javno zasebnega partnerstva (že omenjeni razpisi) ampak tudi za to potrebuješ nek nivo komercialnega interesa, kar spet pomeni, da si obvisel tam kot prej.

Mislim, če imaš nek model kako lahko občina prestavi Telekom/T-2, se priporočam! Ampak za enkrat je edini primer, da to deluje soseska BS3 v Ljubljani, kjer so sami zgradili optično infrastrukturo in jo oddajajo v najem Amisu, ki jo potem trži naprej.

ABX ::

No, mogoče je prvi korak kontaktirat sosesko BS3 in jih vprašat po projektu.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

m0LN4r ::

imagodei HVALA !

Kaj pa če bi z peticijo šepal na občino do župana?

Od centrale točno gre za razdaljo med 5 do 6km. Točno na tem 1km kablu leži naš kraj kjer je vse za kure.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

OmegaBlue ::

Oprosti samo za tale komentar, samo na 5-6km ste lahko veseli da ima vsaj pol vasi ADSL.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

m0LN4r ::

Saj v tem je poanta OmegaBlue, da smo predaleč. Pred tremi leti so nas napelal za 1mb internet pa smo podpisali za 2 leti itd. zdaj pa nam ni ostalo nič od tega. Tisti, ki mamo srečo furamo 450kb/s ostali pa se ubadajo z 256. Pa še tu so nonstop problemi.

Telekom bi naj na začetku povedal, da ni možno pa bi meli vsi lepo dalje isdn al magari 56kb/s modem. Pa fora je vtem, da vsi plačujemo 20€ naročnine za stacionarni telefon, ki se tudi tu pa tam zaradi slabega vremena izklopi al ne dela. Telefosnki kabli pa so v večini v drevesih.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

ABX ::

Saj v tem je poanta OmegaBlue, da smo predaleč. Pred tremi leti so nas napelal za 1mb internet pa smo podpisali za 2 leti itd. zdaj pa nam ni ostalo nič od tega. Tisti, ki mamo srečo furamo 450kb/s ostali pa se ubadajo z 256. Pa še tu so nonstop problemi.

Telekom bi naj na začetku povedal, da ni možno pa bi meli vsi lepo dalje isdn al magari 56kb/s modem. Pa fora je vtem, da vsi plačujemo 20€ naročnine za stacionarni telefon, ki se tudi tu pa tam zaradi slabega vremena izklopi al ne dela. Telefosnki kabli pa so v večini v drevesih.


Ni rešitve tukaj kot nova fizična postavitev. Telekom je mentalno len, T-2 pa je profitna družba. Občina bo moral skupaj z T-2 uredit neko pogodbo, kjer boste več plačali kot ostali v mestu, vendar dolgoročno bo ceneje, ker se boste znebili Telekoma.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Senitel ::

No, mogoče je prvi korak kontaktirat sosesko BS3 in jih vprašat po projektu.

Pa saj vemo kako je bila tam stvar izpeljana. Lokalni kabelski operater je poleg kaoksialca po blokih BS3 razpredel še optiko in, ker sami niso ISP, stvar oddajajo in trenutno je edini interesent očitno Amis.
Tega v neko malenkost manj urbano okolje pač ne moreš preslikat.

Telekom bi naj na začetku povedal, da ni možno pa bi meli vsi lepo dalje isdn al magari 56kb/s modem. Pa fora je vtem, da vsi plačujemo 20€ naročnine za stacionarni telefon, ki se tudi tu pa tam zaradi slabega vremena izklopi al ne dela. Telefosnki kabli pa so v večini v drevesih.

Sedaj bom povedal nekaj kar ti definitivno ne bo všeč ampak tako pač je:
Ne živimo več v socializmu in glasujemo z denarnico! Če nisi zadovoljen s storitvijo, jo pač odjavi. Zmeni se s kakšnim sosedom (ali "sosedom" 6km stran) pa si delita eno linijo in plačujeta eno linijo, lahko pa stvar tudi zakomplicirata in dve liniji združujeta ali delata "failover." Preizkusi variante interneta preko Mobitela/Simobila, je bilo že omenjeno da imaš preizkusno obdobje in se lahko prepričaš kako/če stvar deluje preden vržeš ADSL modem kakšnemu telekomovcu v glavo.
Čakat, da se te bo Telekom (ali pa T-2) usmilil je nekako tako kot čakat na sedmico na lotu.

Icematxyz ::

No to o socializmu ni na mestu. Občina ima nalogo razvijati kraj če ne tako brezveze da bi jih imeli.

Povprašaj malo na občini kakšen je plan in če sploh delajo kaj na širokopasovni infrastrukturi.

Senitel ::

Ne mene pošiljat na občino, ker dobro vem, kaj se (vsaj v naši občini) glede tega dogaja.

Socialistični pristop "jaz vam dam 1000€ samo da mi potegnete fiber" (in to vlakno je še vedno od ISP-ja) pač ne gre. Če bi šel, potem bi bil Telekom danes bistveno na boljšem glasu (vsa sranja v povezavi z našo bakreno infrastrukturo).

Isti problem imaš, če da ta denar občina Telekomu/T-2/Amisu/... Občine sicer imajo možnost narediti razpis za javno zasebno partnerstvo, kjer se potem javi X operater in ugotovi, da se mu komercialno ne izplača zgradit omrežja ter gresta potem skupaj na razpis za gradnjo, upravljanje in vzdrževanje odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij in pocuzata nekaj denarja od evrope.
Še vedno pa potrebuješ operaterja, ki ima vsaj nekaj interesa. V praksi se je na prvi razpis prijavljal samo Telekom (če kdo ve za primer, ko se je prijavil še kdo drug, mi lepo prosim povejte). In če v neki občini Telekom nima nikakršne konkurence, zakaj za boga bi pošiljal delavce tja, če jih lahko pošlje tja, kjer ima konkurenco?

Naslednja možnost je, da občina sama zgradi infrastrukturo, torej vsaj kanalizacijo, če že ne tudi vpihovanja vlaken, in stvar oddaja v najem zainteresiranim ISP-jem. Je že kak tak primer v Sloveniji? Samo sodelovanje med občino in recimo Telekomom v stilu "lejte takrat pa takrat bomo mi obnavljal ono cesto pa bi bilo fajn, če še vi položite cevi/kable" je tako efektivno kot, če ti hočeš psa prepričat, da ti napiše domačo nalogo!

Je še kaka druga možnost?

OmegaBlue ::

m0LN4r, jaz sem nad raznimi firmami, ki veselo napeljujejo internet že zdavnaj obupal (T-2 se še nekako trudi pri meni). Živim v strogem starem jedru mesta Kranj, iste bakrene parice imam (po luftu mind you) še iz časa ko sem po njih z analognim modemom dosegal vrtoglavih 14400bps(1kB/s top speed \o/), čeprav je bil modem 56k, hitreje ni šlo (telekomov odgovor je bil "mi smo zavezani zagotavljat 9600bps").

Ko je začel ponujati svoj oh in sploh paket 1024/256 za 50k SIT (ISDN+ADSL), so pogruntali, da po tisti vrvici, ki je nekoč bila baker ne bo šlo ("500m" stran od centrale). Dobil sem "nov" kabel (po luftu) in živel veselo dalje dokler nisem zadel zid pri spremembi hitrosti (IPTV), več kot 1Mbit ne gre (nov kabel my ass). Po dolgem razmerju sem jih sunil v rit, ko so mi še vedno zaračunaval 8k SIT mesečno za 1Mbit paket. T-2 se je pomatral in usposobil VDSL2 pri meni (hvala bogu) - po dolgem, dolgem zajebavanju z napeljavo. Potem so se pričele obljube z optiko, kljub pripravljeni infrastrukturi (vsi rori, omarice in kanali z jaški vred) po dveh letih in goro garantiranih naročnikov niso vpihnili vlakna - ne telekom ne T-2.


Večina infrastrukture po mestu je katastrofalne, telefonske parice so po luftu in fasadah, kabelske napeljave ni. Torej po takem odnosu v 3.(pomojem?) največjem mestu v sloveniji pričakuješ da se bo nekdo premaknil urejat povezave v neki vasi?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

m0LN4r ::

Optimizem ste mi uničili :D
Saj vem, da je to tak, ampak je vseeno lepše slišati izkušnje. Izgleda da bom kar pustil to, pa ostanem še par let na antenah za televizijo, analognim telefonom in 489/121kbs internetom. Med tem časom bodo ljudje v mestih preskakovali na 1gbs, HD-IPTV, IPtelefon... RAZEN, če se ne odselim al pa mi vesoljci podarijo neko anteno da bom lahko lovil signale z optično hitrostjo pa neomejeno oddaljenostjo.
hehe
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Tilen ::

V bistvu je največji problem pri tebi razdalja in kot je že OmegaBlue povedal, si lahko le srečen, da nimaš na voljo samo dial-upa. Informativno ti lahko tudi povem, da Telekom na razdaljah po kablih večjih od 4km mora zagotoviti hitrosti 256/256. Za obnavljanje bakrene infrastrukture na takšnih razdaljah se zelo redko odločajo, je pa seveda lažje spustiti hitrost in povedati da je od danes naprej 512/128 max ali pač odjava storitev in koriščenje dial-up povezave. Telekom kot monopolist se v takšnih primerih izraža zelo racionalno, seveda v njihovo dobro. (razvidno tudi iz letnih finančnih poročil).

Še en copy/paste :


V primeru prijave napake o neustreznem delovanju xDSL povezave na razvezani zanki,
Telekom Slovenije izvede meritve s spektralno kompatibilnimi xDSL tehnologijami Telekoma
Slovenije (ADSL, ADSL 2+). Funkcionalnost parice Telekom Slovenije presoja v skladu s
podatki v naslednji tabeli.
Razdalja * Sinhronizacijska
hitrost (bit/sek)
pod 1 km 6 M/ 256 k
od 1 do 2 km 4 M/ 256 k
od 2 do 3 km 2 M/ 256 k
od 3 do 4 km 1 M/ 256 k
nad 4 km 256 k
Tabela 3: Tebela
* zračna razdalja x 1,6
Telekom Slovenije bo po prijavi napake takoj pristopil k izvedbi meritev funkcionalnosti
parice. Za izvedbo meritve bo Telekom Slovenije za čas meritev prekinil obstoječo povezavo
razvezane krajevne zanke.
V kolikor je dosežena maksimalna sinhronizacijska hitrost, ki je višja od navedene v tabeli, za
izračunano razdaljo se linija smatra za funkcionalno oz ustrezno. Stroške meritev v primeru,
da je krajevna zanka ustrezna nosi operater.


Vir.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

wishmaster ::

To če nimajo na občini ali krajevni skupnosti interesa za takšne zadeve. Lahko imaš Pahorja za sabo, pa Čeferina pa ne boš nič dosegel. Največkrat se pa zgodi, da imajo vsi interes, razen parih kmetavzerjev ki se ni spososobni civilizirat in potem ne pustijo kopati, pa se lahko zaradi enega takega obrišeš pod nosom. Tako pač je pri nas. Če ne živiš v mestu si odpisan. Moraš biti samo tiho in plačevati za isto storitev 1x več.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

tony1 ::

Ali se sploh zavedaš koliko bolj je ta stvar zakomplicirana? Občina NE MORE kar vržt 1M € Telekomu in rečt "eko mate da zrihtate internet po celi občini." Kaj bo T-2 rekel?


Bwhahahahaha :D Občina lahko dela kar če :)) Ne samo da lahko, tudi delajo kar čjo (in to z denarjem vseh nas), pa naj, za spremembo naredijo celo kaj koristnega za vse nas... Kajti, ponavadi se občinski denar itak pretoči v žepe zasebnih podjetnikov, seveda tistih, ki imajo veze v občinski upravi, ali pa še bolje - kar direktno posameznikov v občinski upravi osebno. Jaz živim v Sloveniji, pa ti? :)

Konkurenca tipa T-2 se lahko pri tem na glavo postavi...

ABX ::

Itak, če ni želje tudi način se ne bo našel.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1116211254 (2925) starfotr
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
30660035 (26094) Lonsarg
»

Internet v Sloveniji cenejši, dostopnejši kot v Kanadi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Diski
10828524 (26029) BlueRunner
»

Telekom in že spet Telekom ...

Oddelek: Omrežja in internet
454750 (2923) Tilen
»

T-2: Splošna debata in iskanje zarote (strani: 1 2 3 459 60 61 62 )

Oddelek: Omrežja in internet
3075269770 (65985) beta1

Več podobnih tem