» »

System Restore izkusnje

System Restore izkusnje

andrej ::

Kaj mislite o System Restore (predvsem v Windows XP, lahko pa tudi o ME)? Ideje, pripombe. Ali ste zadevo ze sploh kdaj uporabli? Ce ne, zakaj ne? Ce ja, kako se je obneslo? [To je kao anketa, da malo preverim utrip:D ]

PaJo ::

Zadeve se nisem uprabljav, mam pa jo vseeno se zmeraj vkljuceno, ceprav studiram, da bi jo izkljucil:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Matek ::

Ko sem imel WinME, sem mel vključeno, dokler ni blo enkrat nekih hudih sistemskih errorjev, da ni hotel comp bootat. Pa sem lepo šel v varni zagon, zalaufal System Restore, in je vse lepo steklo, pa sem znova zagnal in ni nič pomagalo, še vedno so ble iste napake, tak da več ne uporabljam, mam raje Norton Ghost in če se kaj sfuka, kr flashnem disk.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Justy ::

Uporabljam ga v WinXP. Vedno kadar namestim kaj bolj revolucionarnega:P al pa da delam dost sprememb po sistemu si naredim System restore point (za vsak slucaj ce bi se kaj zalomilo), sicer ga nisem se nikdar klical nazaj, ker pac ni blo potrebe (sem zgleda eden redkih ki nima problemov z winsi ;))

pin29 ::

No ja vsi pač nismo taki srečneži Justy!
Na začetku sm mel izklopleno, pa sm po formatiranju (blo je neizogibno) pustu vkloplen (win xp). Od takrat sm to uporabu 3X, zadovoln sm bil sam enkrat. Npr. Pri vseh ikonah mi je dal belo ozadje (ne prozornga), v meniju start mi je zmankal vseh programov... Take "malenkosti" pa so razlog de mam zdej spet izklučen... (winse sm pa že kr enparkrat totalno na kolena spravu, zej se poslužujem drugih metod)

andrej ::

jaz sem bil na zacetku full skepticen, ker je zadeva prisla iz win9x sistemov, ampak moram povedat, da me je feature reso vsaj dvakrat. Sem enkrat instaliral nek program za peko pa mi je totalno zaj... sistem. DVD enote sploh nisem vec vido nic se ni dalo naredit. Se pognal SR in voila - vse je delalo kot prej.
Drugic pa znova ko sem instaliral driverje, ki se jih ni in ni dalo popucat. Enostavno dal na tocno pred instalacijo in je delalo.

Drugace pa mam samo sistemsko particijo vklopljeno za SR - na drugih tak nima smisla.:D

royt ::

zadeva deluje enkratno... sam sem ga uporabil že kar nekajkrat, ker rad "raziskujem" windowse, tako da hitro pride do raznih napak ipd. in še enkrat- deluje enkratno...
[Microsoft... ker se cenim!™]

Borci ::

Sam se tega še nisem posluževal, čeprav imam vklopljeno SR za sistemsko particijo. XP-je imam že par mesecev, pa tudi zelo veliko programov si inštaliram. Mogoče dela v redu zato, ker imam zelo preproste komponente v računalniku, katere pa ne povzročajo problemov z driverji. :)

Lahko pa povem izkušnje mojega soseda. On ima pekača na skazi vodilu, pa še rack in se tega večkrat poslužuje - oziroma mu je to edina rešitev, da sploh pride v windowse.
Rack mu vedno pokvari sistem, pa še nisva ugotovila zakaj tako.

SR je dobrodošla novost.

CaqKa ::

če se SR klice tudikadar das iz boot menija last good known configuration potem semse ga že kar nekajkrat posluziil.je fajn zadevca to.

andrej ::

CaqKa: nevem ce bo to drzalo - SR se ne klice kadar last Last Known Good menu. Zadeva je podobna (restoranje registrija) vendar ni to eno in isto.

Ziga Dolhar ::

andrej: zgolj tip, če slučajno nisi uspel "ročno" porihtat problema s programom za peko/manjkom enot v raziskovalcu:

To se meni zgodi, če istočasno dam gor Nerota in Easy CD Creator. Rešitev je odstranitev obeh programov ter inštalacija samo enega :).

andrej ::

Ziggga, to ni spilalo - mel se samo enega instaliranega.

Paramedic ::

Js ga še nism uporabu, ni blo treba :)), ampak se ga nasploh izogibam - raje poskušam popravit zadevo sam.
Se mi zdi, da če bi ga uporabu, da bi se mu zmešalo glede časov in nastavitev :D - kar sm naredu od zadnjega restore pointa, bi se razvlajevilo, menda.
Mam pa vklopljenga na obeh particijah :|.
Sm ga pa enkrat uporabu, pa ni blo tistega učinka, ki sm ga hotu. Zelo pa mi pride prav Roll Back za driverje :)).
End transmission.

andrej ::

Paramedic: vse ne gre nazaj. zhranijo se samo doloceni fajli in nastavitve, tvoji dokumenti pa ostanejo. mas bolj podrobno v helpu.

Paramedic ::

Ja, sej to vem, da mi ne bo semianrske zbrisal, mislim take nastavitve, ko pač kej naredip vmes, pa nočeš še enkrat, al pa pozabiš kaj vse si že naredu, pač tko kot bi mogu ti živet zadnji mesec na novo, kak bi se počutu ;).
Kaj pa igre, pa programi, ostanejo? Bom pa help mal pregledu :)
End transmission.

Justy ::

Paramedic, vseeno boljse ziveti se enkrat zadnji mesec kot pa sploh vec ziveti ne.:D

andrej ::

eh ne rabis mesec dni nazaj. Saj recimo ko danes instaliras kaj novega pa kaj ne dela gres nazaj na vcerajsnje nastavitve. Kaj bos mesec nazaj... igre in programi ostanejo. Belezijo se samo sistemske zadeve...

Boky ::

Zanima me a Win-si naredi system restore point le, ko se kaka zadeva inštalira, ali naredijo kdaj tudi če nič ne inštelirašo? Oz. bom vprašal tako, kdaj vse naredijo winsi sami od sebe system restore point?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

Mercier ::

Windowsi naredijo restore point, ko je drugače mir na računalniku. Pred inštalacijo ne. Lahko pa bi to naredil inštalacijski program. Kao opcija. Ampak ne vem za nobenega. (Navdih dobil pri namestitvi SP1. Tam se to naredi.)

Mercier ::

Jaz sem System Restore le probal, da sem videl kako gre. Ni bilo prilike. Kuc, kuc. (no, če je pa bila, sem jo pa najbrž spregledal) :8)

Herr Flick ::

Enkrat se mi sistem sploh ni hotu normalno bootat, sm uporabu SR in se je popravlo, sm me zdej zajebava explorer.exe, ki se kr neki sesuva. :\

ToniT ::

Bil sem zelo skeptičen glede system restore, vendar mi je enkrat rešil vse probleme, ko sem inštaliral nekaj, kar ne bi smel.
Do sedaj samo pozitivne izkušnje.

Zheegec ::

Kadar so manjše napake deluje super, ko pride do težjih napak (za kar naj bi bil SR tudi namenjen) pa večinoma odpove (WinXP).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

marS ::

Ena redkih boljših zadev v winXP. Maximalno jo uporabljam doma in povsod kjer so XPji pa je treba kej poštimat. Jaz sem jo uporabil vsaj 10x doma za kr neke čudne zadeve ki so se dogajale pa ni blo nobenga problema. Evo, hvalim M$8-)
...no more heroes...
https://ilbis.com/

hruske ::

Saša, Windows Media player 9 install naredi system restore point. Mnogi drugi ga tudi naredijo. Poglej v System restore kdaj so bili pointi, saj vse piše zraven. Sam sumim, da to možnost uporabljano programi, ki za namestitev uporabljajo windows installer (tisti, ki bo s SP2 za XP dobil verzijo 3).

Sami ::

Nikoli ne uporabljam System Restore, brezveze samo jemlje prostor na disku. Če pride do napake v Winsih sam popravim, če je pa kej hujšga pa format.:D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po resartu računalnika "spremenjene nastavitve" nekaterih programov

Oddelek: Pomoč in nasveti
273287 (2732) Rias Gremory
»

Kako izbrisati virus(e) iz mape "System Volume Information"?

Oddelek: Pomoč in nasveti
73794 (3626) solatko
»

Pomoč nuuujno ker sem brez slike

Oddelek: Pomoč in nasveti
171154 (853) Pyr0Beast
»

Dvojni xp-ji

Oddelek: Operacijski sistemi
141228 (918) 2g00d4u
»

WinXP in zasedanje diska.

Oddelek: Operacijski sistemi
141050 (820) andrej

Več podobnih tem