» »

AMD xp 1600 odlepanje & overclockin'

AMD xp 1600 odlepanje & overclockin'

racaMIT ::

Helou!

Posedujem omenjeni procesor in me zanima kak bi se ga dal mejckeno navit z in (ali) brez odklepanja ... mam pa takle sistem

volcano 7 (n vem tocn ker) bon snel ohisje pa mal pobrsku
xp 1600+
epox 8kha+

in to bi blo to ... tnx !

l-note ::

ja pejd u BIOS pa zviši FSB, ampak po majhnih korakih 3-5Mhz. Če boš dau previsoko frekvenco se ti bo začel comp. resetirat, takrat boš mogu pa še mal voltažo zvišat. Ampak NE pozabi spremljati temperature procesorja in sistema!!

l-note ::

No sej pr 8KHA+ se da voltažo itak zvišat sam do 1,85V (brez mod-a), tko da jo lahk daš kr do konca.

racaMIT ::

sm probal to ze neki cajt nazaj nardit ... sm fora je u tem k comp prec zmrzne! ... no ko shranm bios se ponovno zazene in obstane tam ko ti napise ime procesorja in steje ram ... drnc ... grem se enkat probat !

l-note ::

Na kok si ga pa takrat sfriziru, ko ti je zamrznu? S tem mislm FSB.

racaMIT ::

Mislm da sm jst neki zamoru ... dj ti men povej kaj je tocn FSB pa kod je u biosu ... normalno je FSB 266 se mi zdi ... navijem da pa naprimer 270 pa zmrzne ... to jst narobe neki delam :) ... kod u biosu je FSB ? ...

Lucio ::

Defoult FSB je 133, dvigni pa ga dokler se da, samo mislim da boš težko dosegu 150 če ne boš znižal mnogokratnika.

racaMIT ::

sm tko by the mimo procesor ni odklenjen ... kok pa so kej temperaturce do katerih je stvarco primern pustit da laufa? moja se ne segreje cez 45 C v nenavitem stanju ... aja tam pod advanced chipset features pise da je FSB 133 sm tm se ne da nch spreminjat ga ... pa ko spremenim system performance recimo na karkoli drucga kot normal ... zmrzne !

racaMIT ::

to nardim tam pod CPU clock ? v frequency/voltage control? ce to dvignem na 134 in voltage na plus 0.1 ze zmrzne ... ratio je nastiman na auto

l-note ::

Morš it tam čist desno gor, men se zdi da piše proc clock al neki tazga (mam tako plato k ti). No tm se pa pol štela clock oziroma FSB oz. zunanja frekvenca. Jst sm je že meu tud na 150Mhz sam sm mogu še dvignt voltažo.
No, jst mam 1800+.

racaMIT ::

takoj ko spremenim FSB tut za 1 mhz se sitem po ponovnem zagonu (presteje ram) in napise vrsto procesorja ... zmrzne !

l-note ::

Tole je pa čudno.

racaMIT ::

ammm :) popravek !!! stvar deluje na 150 CPU clock oz. FSB ... nevem sicer kak je zdj mi to ratal k prej mi je zmeri zrznla mašinca ! ... zdj pa laufa in tole pisem pr 1575 mhz :)= svasta ... amm ... glede temperature me zanima ... kaj je se "zdravo za procesor" ... ali obstaja kak tak program, ki bi mi kazal temperaturo procesorja in zraka v masini pod win XP ?!?

l-note ::

Tak program je npr. Motheboard Monitor

l-note ::

Evo klele.

l-note ::

Aha, glede temp., če boš meu tm DO 60 al pa tud 65 je še dobr (no učasih je tud 70), če je pa že več pol pa... :((
Drgač si pa inštaliri še un programček VCool, k ti softwaresko hladi proca. klele

Če te še kej zanima sam upraši.

racaMIT ::

hvala za link do programčka ! zdj me pa samo se zanimajo delovne temperature ! please ce kdo ve naj pove do kol je se zdravo pustit temperaturo ! tnx ...

l-note ::

ja sej pravm. Pr maks. obremenitvi nej bi šlo do dobrih 60 stopinj. Pr nedelu pa je to okol 40 in več. Seveda pr overclockanju z navadnim air hlajenjem in navadnim ohišjem z 1 ventilatorjem od napajalca.
Velik je pa tud odvisn od sobne temp.

racaMIT ::

trenutno zadevca laufa na 46 C :) ... zanimajo me samo se realni mhz amdjev 1700, 1800 in 1900 ce slucajn ves ... to me pa zato zanima ker mi zdj povsod pise da mam amdja 1900 na plati :))

l-note ::

1700+ = 1466Mhz, 1800+ = 1530Mhz, 1900+ = 1630Mhz.

Podatki za 1900+ so približni.

l-note ::

No sej k sm jst FSB dvignu na 150 mi je pisal da mam 2100+ kar je u resnici okol 1750Mhz. :))

Po mojem bi šlo še več.

racaMIT ::

pomoje bi sel moj se kak mhz gor ... bom probu ksnej ... talele motherboard monitor ma pa precej nastavitev !! :) ce bom jst to prou konfigureru :) hehe

l-note ::

Sej bo šlo:))))) 8-)

racaMIT ::

vCool mi ne dela ... prav da ne najde VT82C686x southbridge

l-note ::

Hm, jst mam isto plato kt ti pa mi dela. Veš kaj, probi downloadat uno verzijo 1.8beta, ta bi ti mogla delat. Jst se spomn da mi 1.7 ni delala, zato sm probu 1.8BETA, in glej hudiča, dela. Ne vem, poskusi.

racaMIT ::

Ockey bom probal se 1.8 beta ... amm ... s cim pa zmeru razliko pred navitjem in po ... sandra, 3d mark?

l-note ::

Ja Mhz-je lahk zmerš z obema programoma, same performanse pa tud. U Sandri pejt na CPU Arithmetic al pa Multimedia benchmark in boš vidu razliko. Pozna se tud pr prenosu podatkov v RAM-u. V 3D Mark-u je enako, rezultati bodo po OC-ju zihr višji.

racaMIT ::

Se eno vprasanje ... kak je to s tem vcool ... dela zdj ... k sm nasnel beta verzijo 1.8 ... sm me zanima kok to funkcjonera pa kake naj dam nastavitve ... tist more skos laufat al kok ? ... k sm ga mel przgana neki cajt ... n vem mn k pol ure ... pa mam CPU 34 stopin !?!

l-note ::

Ja najbolš bo, da pustiš nastavitve tko k so. No edin pr kazanju temp. je ponavad treba kej poštelat, zato ker najprej ne kaže prou. Drgač pa če klikneš na ikonco z desno tipko more bit klukca na NB Cool Bit, Idle Loop pa mej disejblan, ker ti lahk comp. zamrzne.
Ikonca prikazuje 2 temp., in tista ki je višja je temp. procesorja.
Morm tud rečt, da men zniža temp. od 15-20 stopinj, se prav da dela. No razen ko igraš igrece in podobno (ko je procesor 100% obremenjen) programček ne učinkuje in temp. zraste.

racaMIT ::

g*d da*n it ;(( ... sistem je sel po zlu ... softver mislm ... kr neki pavi zasloni comp se je sm se reseteru sam od sebe ... no ... nova instalacija XPjev ... reseteranje biosa ... in nanovo navitje na FSB 150 (1586 mhz) ... in sistem spet deluje ... ampak Vcool pa ne bom vec gor snemal !!!!! lepo se imejte & uzivaje v OC :)) aja ... kok mors met kej 3d marku al pa unga u sandri ... tko da vidm kje je moj sistem na lestvici :) hehe :D

racaMIT ::

plavi zasloni ne pa pavi kot pise gor visi :) heh ... me very very zaspano ! :(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kok ste ga vi našponali (XP)

Oddelek: Navijanje
262071 (1207) Blinder
»

do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764745 (3584) mihamedo
»

AMD 1800+ palomino!

Oddelek: Navijanje
221548 (1301) Vlady
»

FSB RAMA (navitje) na epox matičnih

Oddelek: Navijanje
141132 (931) bodom
»

athlon xp 1600+ do 1680 mhz brez odklepanja

Oddelek: Navijanje
271289 (968) bodom

Več podobnih tem