» »

YESS 13k+ na axp in GF4 4200

YESS 13k+ na axp in GF4 4200

morphling1 ::

13059 točk

Kaj naj rečem, to ni niti slučajno tako enostavno doseči kot je na drugem forumu napisal Malecky, nešteto različnih kombinacij in tweakov, ter cpu in grafična navita do skrajnih mej, zanimivo je iskati meje sploh če gre za posamezne megaherce.
Trenutno je to 7 skupni rezultat na ORB-u v kategoriji axp/4200, čez mejo 13k je pa v tej kategoriji z mano vred uspelo le petim :D
Izziv za overclockerje na slo-techu
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Dej dej....12K sm naredu z sfukano WinXP inštalacijo z samim zrakom nobenih pravih mhz nč Tweakov...ej ima da gre:D

Vulcano_7+ ::

ČESTITAM !!! Nature 70 slikc !! Uff moj radeon pa 45-48 !
<<>>

morphling1 ::

Malecky, potem če je tako enostavno mi pa prosim to demonstriraj, tud jaz naredim 12k pa še malo več na takih nastavitvah ko jih maš ti pa na xp-jih. Kako se že reče "put your money, where your mouth is"
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

yes yes... I will...

Sam ko je moj money -20K pol se jst ne jebem za ene 3Dmark točke, nastavljen mam pa tko da lepo clo igre igram oz. se jih da igrat... ne pa LOD bias na ++++ pa gledat tisto fakin paradijo..bedarija, ko vidiš kako se pravilno bencha 3Dmark...pol ni več kul, men je vse dol sedl, še skoz bo vodno enkrat nasledn tedn pa Voltmod, še skoz pa nimam za drug disk pa Win2K inštalacijo 13K is EASY!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malecky ()

dela ::

ej morph a to je posledica GF4ti4200??
ker če se prav spomnim si na Radeonu 8500 ostal nekje na 11k pik. A ti4200 res nardi 2000 pik razlike?! al si še kaj stweakal poleg tega?

morphling1 ::

Itak, da z voltmodi, pa vodo ni problema, sploh če ti ram dela na 200, kar je btw ogromna prednost, no jaz sem zdaj končal z testiranjem gf4 in po pogovoru s SKATANOM prišel do zaključka da pri teh nastavitvah enostavno ne morem več skoraj nič več pridobiti, na moji plati seveda, na KX7 bi se dal še marsikaj naredit...
Drugače sem pa po vsem tem testiranju tudi malo razočaran, ker sedaj vem kako se dosegajo ti rekordi na GF4-kah in moram reči da to nima smisla, slika je tako oskubljena da je skoraj brez vidnih textur, pa testi z različnimi nastavitvami za posamezen test, pa različnimi overclocki, beda. Če bi to vedel en mesec nazaj bi bil z Radeonom definitivno prvi na ORB-u. Če bi pa kartici testiral pri čisto enakih pogojih in enaki kavliteti slike bi bila razlika med GF4 in Atijem dosti manjša , upam pa da novi 3dmark ne bo omogočal takih manipulacij kot ta, jaz pravim da vse kar bi smelo biti dovoljeno tweakati je sistem, kvaliteta slike se ne bi smela spreminjati.
Eh sem kar zamorjen ratal, no sam bo bolje, ker sem kupil novo frezalno mašino s katero se bom na začetku moral zafrkavati klasično, samo predelava na cnc bo upam kmalu (ko dobim koračne motorje iz US) potem se bo pa začela veselica :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

No vesel sem da tud tebi ni všeč kako se to pač počne, ker vem d meni RES ni, na radeonu si pač uporabu tist vnaprej narjen tweak za 3Dmark, pike so poskočile kvaliteta slike je bla pa še vedno odlično. Če na tem GF4 kaj tweakaš kšno kakovost spuščaš rata t neki tako obupnega da si ni za mislit, ko sem prvič pognal z LOD na + sm mislu pizda sej mora nardit s tako kvaliteto 20K pik ne pa ene 100 mrbit več.. uglavnem moj 3Dmakr score trenutnu je narjen z LOD na 0 in slika je bla še skoz lepa, nisem velik testiru ampak z LODom nisem skoraj nič pridobil in to je me je skor najbolj žrlo...

Sej bomo še navijal pa tweakal, sam če za 3Dmark ni keša pa ni vsaj mal vsega da ohladiš kišto pol nima smisla, verjetno bom pa Silurota mojega zmenjal za novega:) Ne navija se ta ravno najbolje pa moral bi se ker je stepping jedra A3 ki je enak vsakemu Ti4600 modelu...nč jasn, al nej res kupim Leadtek če je tolko boljši? Moraš upoštevat da moji rami niso hlajeni jedro se pa kuha pri več kot 50°C, se pravi da je prostora še veliko sam s 350mhz na jedru bi bil jaz že zelo zadovoljen.

Buggy ::

Malecky: Kaj pravis da je problem z Siluro-ti. Saj se zelo v redu navije boljse od Leadteka. Kvaliteta slike pa je tudi boljsa. Hoces reci da novejse kartice Siluro vsebujejo kaksne popravke ali kvalitetnejse sestavne dele?

Malecky ::

Hm, nisem se nagibal na nobeno od tvojih uprašanj oziroma trditev.

1. Siluro kartica se ZELO dobro navija, če upoštevamo da je slabo hlajena se potem ODLIČNO navija.
2. Slika je ostra in nimam nobenih kritik tudi če sem prej uporabljal R8500
3. Ne zavedam se o kakih popravkih na karticah, vendar bi se moralo A3 jedro malo bolje navijat


Na splošno je cela kartica z škatlo vred res zajeten kos HW in dobiš zraven vse kar se rabi oziroma ne rabi:P Priporočal bi jo že, sam mophlingov Leadtek je zgleda hitrejši, dvomim pa da bolje sestavljen kot ta siluro.

Vulcano_7+ ::

Če ga boš pa prodajal pa povej ceno!Rad bi vidu razliko med GFjem in Atijem!Jst bi biu iz 315/635 kr zadovoln!!A se da tega Silurota dobit kje v Sloveniji?Jst sm ga vidu sam v essediju!
<<>>

Malecky ::

Da se...za Abit robo tio sam men reč pa se vse dobi:D

cene: Siluro box 64mB 45KSIT, 128mB 52KSIT

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malecky ()

morphling1 ::

Ja sej to je še najbolj beden, ko je rezultat z LOD-m boljši za kakih 100 pik.
Za 4200 moram pa povedat, da je ta kartica XFX ,ki sem jo imel na posoji res neverjetna za navijanje, 330 gpu 100 % stabilno, za nature in lobby pa celo 340, memory pa brez artifaktov do 630, tile 4ns Hynix so res odlični, to je bilo vse skupaj samo z originalnim hlajenjem, ta kartica bi z voltmodom in vodo res poletela, ko sem imel nekaj časa tudi Leadteka mi je šel do 305/615, pa tudi Uaza je vprašal če mam modrega XFX-a , ki je rev1.2 in naj bi se res dobro navijala, kar lahko tudi potrdim sam.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Za kolk pa kje se pa dilajo tile XFX....firma je drgač krneki:)

Asgard ::

qrc pa se ta 3dmark. Najbolj vazno je da spili laufajo tekoce, za tocke mi pa dol visi. Itak pa mam sreco da sem na Linuxu, kjer ni 3dmarka, ker se mi gnusi. Kaki xp-ji pa win2k. Linux pa gasa.

Ce zavrtis Micro$oftov cd nazaj ti baje predvaja satanisticna sporocila, samo se huje je ce ga zavrtis naprej, ker ti namesti Windowze !!!!1

l-note ::

Dej ti men povej kako špilaš igrce na Linuxu? Sam za info, ker ne vem.

Malecky ::

Marsikaj se igra na linuxu, največja smešnica je pa to da delujejo tam bolje in bolje izkoriščajo strojno opremo kot wintendo, je pa še vedno pomankanje ane;(

l-note ::

Ja pa lahko ti igraš na Linuxu igrce za Winse (s kakšnim emulatorjem,...)? Zato ker takih igrc je največ.

morphling1 ::

Kartica sem dobil iz Annija, tako da se tam pozanimaj za točne cene.
Asgard, 3dmark ni tko butast kot se zdi na prvi pogled je super sistemski in grafični test za iskanje mej procesorja in grafične, kar se pa tiče hitrosti pa tudi to še ni dovolj hitro, saj ne rečem da večina špilov ne leti, ampak preklop na 1280*1024 ali pa za vse vrste simulacij na 1600*1200 pa anisotropic filtering pa detalji na max, kot so si designerji iger zamislili, pa nekako hitro padeš pod mejo povprečja 60fps ki je min za spile sploh streljačine ali pa kak multiplayer fun.
Jaz sem navajen igrat, da špil dela zares tekoče, ker me kar glava začne bolet če pade fps pod 20.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

_Mortal_ ::

morphling1: ja pol pa kupm R9700!
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

artist1 ::

Malecky če te xfx zanima pa sam men povej!>:D >:D

sharp ::

No Morph ker si izzival slotechar-je sem še jst probu prebit 13k in mi je ratalo 13063 sicer je bolj bedno za tak fsb sam se moja kartica navije samo na 280/580 tko da bi se še tle dobilo nekaj točk z bolšim hlajenjem.

morphling1 ::

Hehe, kje si pa zbrskal to staro temo. Drugače sem pa jaz že čistu blizu 15000 samo to sem testiral še na stari 8kha+ , čakam na ram da končno začnem benchat na 8k3a, ker potem 15k pade.
A link ti ne dela za primerjavo ? Tu je moj score če boš hotel primerjat 14962
Pol ti ram dobro dela
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Golden eye ::

WOW8-O Kakko ti je pa to ratal Morphling1!!! Jest z mojim sistemom dobim tja do 12700 pik!!!

sharp ::

Ne vem,men link dela ko ga kliknem.Ja,ram seka.Golden eye do 15k je trnjava pot pa še znanja primankuje za to(sej pr men):8)

morphling1 ::

Sharp tvoj projekt boš ti vedno videl, meni pa napiše da je ID projekta ni dober. Nekaj ne štima samo ne vem kaj, si dal lepo default benchmark in testiral ? Al si kaj prekinjal vmes ter spreminjal kakšne nastavitve (fsb), ker v tem primeru ti tudi javi da projekt ni dober, ker se cpu clock spreminja.
Drugače pa moj score glede na navitje ni optimalen in bi bil lahko še dosti boljši, predvsem fsb nimam tam kjer bi moral biti, ostale finte se dobro potweakane.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

sharp ::

Ja to bo to rezultat je star nekaj dni in sem ga poiskal na onion-u,zato zgleda da ne dela.

Fury ::

WOOOOT GF4200 mam kok default speed? ker ti mas skor 400 gpu :) ram pa 360 :) damn jest mam pa se zmer R8500LE na 275/275 :)

sharp ::

Sem še enkrat 3dmark pognal,pomoje da bo zdej link delu 3dmark

morphling1 ::

:D Moj Gf4 4200 ima default 250/513 , gpu je pač namerno spuščen, ker so jedra enaka kot pri 4600 in se dajo brez težav naviti na 300 ram je pa druga pesem, ker je odvisne predevsem od kvalitete in to kar sem potegnil ven iz 4ns je ogromno.
Sharp tvoj link ni dober vidim nekaj narobe notr vpišeš.
Poglej recimo link Dr_M-a: http://service.futuremark.com/compare?2...

tvoj je pa tak : http://service.futuremark.com/servlet/I...

Moj je pa recimo tak :http://service.futuremark.com/compare?2...

V povezavo skopiraj compare url , ki ga vidiš v svojem projektu, pa bo delalo
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

sharp ::

Klemenn ::

http://service.futuremark.com/compare?2...

je to to? vse kar sem naredil je to da sem številko zamenjal :D

Malecky ::

Vsaka Ti4200 ma 250/500 clocke, nwem kaj čarate...

Moj OC z zrakom obeta dost velik...upam da bo ko bo končnio kšno hlajenje vidno tud kaj več sam 325/645 je že ogromn.

morphling1 ::

No zdaj ti pa dela sharp.
Kar se tiče clockov na Ti4200, je pa zelo mešano večina je na 250/500 oz tam okoli moj Leadtek je na 513, nekatere novejše turbo izvedenke ala Asus 4200 deluxe pa kak Albatron 4200 turbo imajo pa višje, saj so na njih 3.3ns bga rami pa 8lay. pcb imajo, tako da jaz tem karticam sploh ne rečem 4200 saj so enake kot 4400 in 4600.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Klemenn ::

ja ti 4200 naj bi mele po defaultu 250/500 ti 4400 se mi zdi da 275/550 ti 4600 pa 300/650 nisem pa siguren.-...polj pa eni prodajalci glede na kvaliteto ki jo ponujajo al mal znižajo frekvence (inno) al pa mal zvišajo (albatron in ostali) :\

Golden eye ::

:D :D :D Men je tud uspelo prlest do 13k:D :D :D

http://service.futuremark.com/compare?2...

Golden eye ::

In še malo sem navil in prišel do tega rezultata: http://service.futuremark.com/compare?2...

morphling1 ::

No lepo, lepo, kr tko naprej :D maš nov proc. ali si ta starega tolk navil ?
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Golden eye ::

Sem tastarga navil:D (sam ni stabilen niti pr 1900 in 2.2V;( )
Drgač pa dela tko da glih kakšen 3Dmark poženem:D
Raje laufam na 1800 mhz pa da je stabilno:)

Še slikca kok sem ga max. navil:

Zgodovina sprememb…

StarY ::

Ja, bravo Jebediah, fajn poucno, da si dal vedet ostalim da nisi ravno doma v poznavanju grafičnih kartic.

Od kje tebi podatek, da nekateri proizvjalci znižajo frekvenco. Prav nic jo ne zmizajo, uporabljajo pac ram, ki ni tok overclockabilen, nizje od specifikacij pa ne bo sel nobeden.

Primer:

Oba Innota 64 in 128mb Ti4200 z podporo 8x AGPja imata vgrajen 4ns ram, sam da ima eden Hyundajev, drug pa Samsungov ram (ce izracunamo sta obe nazivne frekvence 500MHz DDR).

GUFY ::

Men pa to ni nič več jasno!!!

Nature imam isti score kot ti ostalo pa dosti slabše. ZAKAJ?!?!;(( ;((

Moj sistem:
AMD ATHLON 1200@1350 MHZ
GF 4 TI 4200 300/555
512 MB RAM
40 GB IBM DISK

3D MARK TOČKE 9747

morphling1 ::

Zato ker je nature score odvisen večinoma od fill ratea kartice (beri kako navita je), Car chase ter lobby sta pa odvisna predvsem od cpuja ter hitrosti spomina(fsb) , dragothic pa nekako vmes. Torej tvoja omejitev je cpu ter spomin, sploh če maš sdram.
3d mark je dosti bolj sistemski test kot pa grafični (do neke mere seveda, TNT2 na 4GHz P4 ti nič ne koristi)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

planetparty ::

morphling1:
Ti si car!!
Fajn si to navil.
Jaz sem pa upošteval tvoje nasvete pri navijanju z epox 8rda+ ploščo+samsung rami(mislil sem, da so slabi, ampak razturajo, delajo celo na 425ddr)
2400+@2380MHz

Nočem opirati nove teme zato te tu vprašam:
katero grafično naj kupim, ali se splača kupiti nvidiaFX-koliko bo cena za ne ultra verzijo?(zdaj mam g4 mx440)

morphling1 ::

Zaupaj še pri kakšnih timingih si tako navil ram, ker na 8rda+ lahko to totalno spustiš.
Gfx, ko pride ven bo zelo draga zadeva sploh ultra, tako da dokler ne pridejo ven ostali modeli prevsem tisti namenjeni boju z 9700 (ne pro) ter 9500 pro, si jo bo lahko privoščil le redko kdo. Sicer pa je o tej kartici vse premalo konkertnih podatkov razen specifikacij in dokler ne bo narejene direktne primerjave z 9700 pro v vseh mogočih benchmarkih je vse eno samo ugibanje. Cena ki do omenjajo je 500$ za ultra 400$ za ne ultra, kar pomeni okrog 350$ ko pride v trgovine, pa še to je bolj ugibanje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

planetparty ::

zdaj trenutno ne vem na pamet(sem v službi). Jutri bom napisal ali pa še danes zvečer.
to se spomnim, da mam CAS na 2.5, za kaj drugo pa trenutno ne vem, bom še sporočil


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slo-Tech 3D Team: 3D Mark 2001se (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Navijanje
40070933 (24113) Shark-357
»

3d mark 2003 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
56631526 (15673) R33D3M33R
»

3DMARK 2001SE build330 (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Navijanje
122456796 (25528) LittleDevil
»

Flešanje gf4 420??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
633729 (2986) Keki
»

navijanje gf ti4200 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
824761 (3623) mloncar

Več podobnih tem