» »

Futura

Futura

1 2
3
»

Lucifer Tanatos ::

prihodnost: v prihodnosti jst vidm ogromn napredek v podvodni tehnologiji. Že sedaj nekaj ljudi razvija nove tipe podmornic, ter mest ki nam bodo omogočili kolonizacijo podvodnega sveta. Zenkrat so vse te raziskave še v povojih, čez 10 let bodo vidni prvi plodovi, čez 100 let pa bodo pod vodo že ogromna mesta. Hey mogoče dobimo celo novo državo :)
Les yeux sans visage

CCD ::

No prav Thomas, vidim da ne verjameš, da če vzameš proizvajalca iz verige ne bodo imeli ostali kaj žret in bodo pocrkali...primer boš pa dobil verjetno kaj kmalu, ker narava ne bo mogla več dolgo uravnovešati vsega, kar človek poruši.
Zajci pa so me spomnili na en šolski primer, ne gre za odvzem ampak vnos tuje vrste v ekosistem. Zajce in druge glodalce so "veliki osvoboditelji", kolonizatorji Angleži skupaj s svojimi smetmi (kaznjenci) pripeljali v Avstralijo in na Novo Zelandijo, ne zavedajoč se posledic. V Avstraliji so se zajci tako namnožili, da izpodrivajo avtohtone vrečarje, na Novi Zelandiji pa podlasice in podgane davijo redke ptiče, ki so se uspeli obdržati samo še na izoliranih otokih. Posledica je, da bodo (in so že) porablili hude denarje za zastrupljanje teh tujih vnešenih vrst.
Mislim, da je primer dovolj zgovoren.

Thomas ::

Vprašanje časa je bilo, kdaj bodo prišli placentni sesalci na vse pacifiške otoke. Že davno pred človekom so jih zavzemali in precej zavzeli. Človek je to samo nekoliko pospešil.

Ampak tudi brez njega so bili vrečarjem šteti dnevi. Pa ne ravno no, ampak da bodo potisnjeni na margino. Ko se je Južna Amerika dotaknila Severne 6 milijonov let nazaj, so jo placentni sesalci hitro zavzeli in "porušili tamkajšnje ravnotežje", v katerem so vrečarji prevladovali. Evolucija pač.

Toda zaradi tega ni ogroženega nič. Druge živali in rastline. Evolucijska vsakdanjost. Misliti da 200 000 let nazaj je bilo pa vse najbolj prav, zdaj so pa ljudje vse skvarili - je (zelena) neumnost.



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gh0st ::



Vprašanje časa je bilo, kdaj bodo prišli placentni sesalci na vse pacifiške otoke. Že davno pred človekom so jih zavzemali in precej zavzeli. Človek je to samo nekoliko pospešil.


Kaj zdej namiguješ, da če se ljudje ne bi razvili, bi potem skozi evolucijo placentni sesalci izumili medcelinsko potovanje? (bodisi letenje, plavanje, prevozna sredstva...???!!!!)!!!???

čudno je to tvoje razmijanje res...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Thomas ::

Placentni sesalci (pa tudi druge živali) plavajo, se vozijo na splavih iz podrtih dreves, na rastlinju iz morske solate ... mnogo, mnogo kilometrov daleč.

Celo tornadi jih premetavajo sem in tja zelo zelo daleč. Kako pa misliš da so prišle postrvi v Avalon in v Sočo? Saj po morju ne morejo? Veter jih je zanesel.

:)

1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odtujenost od narave (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15022977 (20604) guest #44
»

Definicija kaosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
586626 (5292) gzibret
»

(Samo)mori žab ?!? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1377884 (6324) gzibret
»

Varstvo narave. Kdo bo pa pred svojim pragom pometal? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
17567869 (65900) Marjan
»

Top predators (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1188702 (7317) Airskull

Več podobnih tem