» »

Sinhronizacija dokumentov na strežnik

Sinhronizacija dokumentov na strežnik

Forter ::

Pozdravljeni!
Prosim vas za pomoč v zvezi s sinhronizacijo dokumentov na strežnik. Gre za Windows Server 2003, delovna postaja pa je Windows 7. Ko naredim sinhronizacijo mape Moji dokumenti z delovne postaje na strežnik, se prikazano ime pripadajoče mape na strežniku spremeni na ime »Documents« – če jo gledam na strežniku v Windows Explorerju. A če kliknem na to mapo, se v naslovni vrstici, kjer je zapisana pot, prikaže dejansko ime mape. Da ponazorim s primerom: če je uporabnik Novak, ima na strežniku mapo z imenom »novak«. Ko naredim sinhronizacijo iz delovne postaje z W7, se v Explorerju na strežniku v levem in desnem oknu prikaže ime mape kot »Documents«, v naslovni vrstici Explorerja pa pravilno piše npr. »D:\novak«. Tako imajo na serverju na pogled vse mape uporabnikov enako ime (Documents) in jih je nemogoče med seboj na pogled razlikovati in iskati. Kako lahko odstranim to nadležno prikazano ime, da se bo prikazovalo z dejanskim imenom mape? Pri sinhronizaciji dokumentov iz W XP mi tega ne naredi.
Naj povem, da če v Properties mape v zgornje okence ročno vpišem drugo ime, se prikazano ime spremeni vsem mapam. Tako imajo spet vse mape enako ime, le da to ni več »Documents« ampak nekaj drugega, kar sem pač vpisal.

Hvala za pomoč!
Forter

Mavrik ::

Dejansko ime te mape na Windows 7 JE "Documents" in ne "Moji dokumenti", "Moji Dokumenti" je samo simbolična povezava. Zato tudi dobiš na strežniku "Documents". Preimenovanja le-te ne priporočam, saj se zna kakšna aplikacija kasneje zaradi tega polomiti.
The truth is rarely pure and never simple.

Forter ::

Prav, ampak na strežniku imajo vse te mape sedaj navidez enako ime, ki pa je po mojem mnenju samo prikazano tako, dejansko ime se pa vidi iz naslovne vrstice in je za vsako mapo drugačno - saj tudi ne more imeti na isti lokacije več map enakega imena. Kako naj strežnik prepričam, da mi bo prikazoval pravo ime, ne pa tega "Documents"?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Programska oprema
375268547 (13478) Matko
»

Avtomatsko shranjevanje namizja na OneDrive

Oddelek: Pomoč in nasveti
61170 (999) Mercier
»

Folder redirection, Win7 in offline files

Oddelek: Operacijski sistemi
261661 (1295) Blisk
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333470 (2158) SasoS
»

Kako do reda na diskih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
656131 (4693) Doman

Več podobnih tem