» »

Hydrogen on demand

Hydrogen on demand

1
2
3 4 5

tomi66 ::

Tu ni dvomov, ce se spravis to delati, bos dosegel vsaj od 30%-50% izboljsavo, trenutno pa imam bolj pomembne projekte. Kot receno, se nadaljuje.
lp
www.hempaq.wordpress.com

tomi66 ::

Se enkrat, mesanica vodik/bencinski hlapi je toliko bolj ucinkovita, da lahko prihranis 50%, zmanjsas emisijo in temperaturo motorja, hkrati povecas moc do 30%.
lp
www.hempaq.wordpress.com

darkolord ::

Ampak ne dovolj učinkovita, da bi lahko vodik, ki ga potrebuje, pridobivala iz vode.

Klik, klik, klik.

tomi66 ::

Vsaj nekaj, da nisi cisti laik. To je pri izredno neefektivni celici(JamJar) in ze s tako, dobis rezultate, kot tale->
Has anybody of you ever tried to put HHO into a ICE? Not? So what do you really know about it? If you think that websites like water4gas and others are a scam, well, that may be true. But please, before telling it's impossible to improve fuel milage by HHO as a fact, have a look at
http://tech.groups.yahoo.com/group/wate...
This a forum with more than 8000 really active members, free plans to build a unit on the cheep (have a look at the Smack!), a lot of support, and based on the idea of Open Source Engineering.
By the way, i have built a device based on ideas and results of this forum, and my car (a 1999 Peugeot 406 Turbo Diesel) takes about 3 liters of Diesel for 100 km since putting the cell into it. Before that milage was about 5,6 l /100 km (Sorry, don't know how much it is in MPG)
So please don't mind to inform yourself, there had been thousands of people telling others that men will never be able to fly, that a walk on the moon will be impossible, and that gasoline is the only solution to move a car! Read and learn by yourself, and btw: There is no break of the first or second law of themodynamics in the unit i have built, it's just improoving fuel eficiencys.

Kaj sele z zelo sofisticirano "stainless steel" posodo, in z 2MHz atomizacijsko frekvenco, NaOH elektrolitom in se dodatnimi aditivi(Nikelj,Platina->izboljsa reakcijo) in se bi se naslo za izboljsave.

V tvojih primerih, pravi, da ni izboljsalo porabe, je pa povecalo moc, kar je isto, manj pohodis stopalko in ti manj porabi.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

darkolord ::

Kje piše o povečanju moči?

tomi66 ::

Looking Out 4 You: Water 4 Gas Fails to Boost Mileage
As promised, the Mason jar filled with water and baking soda began to produce a hydrogen, and seemed to give the car an extra burst of energy. But officials said 2-3 weeks of road-testing would be required to see if the water4gas system increased mileage.

In to z sodo
lp
www.hempaq.wordpress.com

darkolord ::

Ampak po treh tednih so ugotovili, da je bil samo placebo.

tomi66 ::

Ne verjamem, v enem dnevu se navadis boljsih pospeskov in potem se ti zdi normalno. Bolj zanesljiv je prvi obcutek. In itaq z JamJarom in sodo ni nobenega izkoristka, kako lahko sploh kaj pricakujejo, pa je vseeno bilo.
Ce kupis Kawasaki, se ti bo zdel prvi dan raketa, drugi dan pa vse normalno, pospeska se mimogrede navadis.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

guest #44 ::

Lej tomi, kaj še čakaš...začni delat. Sam ne se cmirit ko boš vidu, da si tok časa pa denarja zmetal stran. Sicer pa dvomim, da ti bo karkoli omajalo vero.

tomi66 ::

Ko bom prisel do casa sigurno, saj zdaj lahko vsi vidite, da bi slo.
Ti sistemi ala Water4Gas, nimajo cisto nic pametnega pa malo izboljsajo.

To sem vedel, da je bistvo v nadgradnji, frekvenca, aditivi, elektrode, jakost akumulatorja in alternatorja in se kaj. Tako, da uspeh zagotovljen. Moras pa tudi spremeniti "timinge" vziga -> skrajsati cas.
lp
www.hempaq.wordpress.com

darkolord ::

saj zdaj lahko vsi vidite, da bi slo.
Kako pa vlečeš ti te zaključke? Jaz vidim isto kot prej, vse trditve o nekih "mimofizikalnih" procesih so zaenkrat debunked.

Zgodovina sprememb…

guest #44 ::

Naredi sistem za eno kopačico pa je, ne rabiš avta za se drkat. Na dvo taktnem naj bi "delalo" enako kot na štiri taktnem ne?

Sicer pa se te tvoje trditve o 2MHz in inducirani napetosti preverit.

Naredi tri identične celice, le da eno furaš kot kontrolno torej čist običajno, za druho uporabi 2MHz osciliranje za tretjo pa dej v faradejevo kletko. To lahko že jutr narediš.

sv-pt ::

tomi66 je izjavil:

Tu ni dvomov, ce se spravis to delati, bos dosegel vsaj od 30%-50% izboljsavo, trenutno pa imam bolj pomembne projekte.

Daj ti nam povej, katera stvar je tolk bolj pomembna, da se ne moreš lotiti takoj zdele izpeljat te izboljšave? ker glede na napisano, te čaka garant vsaj ena nobelova + ves denar od licenciranja tega izuma,...
kater projekt je lahko bolj pomemben od tega?

noraguta ::

ah ja ljudje perpetualno izumljajo perpetum mobile. entropijo pa itak rajš preslišjo , sej je kt ena sitna baba.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

nurmaln ::

sv-pt je izjavil:

Daj ti nam povej, katera stvar je tolk bolj pomembna, da se ne moreš lotiti takoj zdele izpeljat te izboljšave? ker glede na napisano, te čaka garant vsaj ena nobelova + ves denar od licenciranja tega izuma,...
kater projekt je lahko bolj pomemben od tega?

Gre preprosto za to da se mu ne mudi. A ni tomi tist ki bo zaradi prave prehrane (ne tiste ki jo podtikajo zionisti, iluminati in ostali bad guysi) živel nekaj sto let? On ima cajt da se izdelave avta na vodo loti kadar če.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

WarpedGone ::

Flamewar lahko preselite kam kam drugam.
Zbogom in hvala za vse ribe

energetik ::

tomi66 je izjavil:

To sem vedel, da je bistvo v nadgradnji, frekvenca, aditivi, elektrode, jakost akumulatorja in alternatorja in se kaj. Tako, da uspeh zagotovljen. Moras pa tudi spremeniti "timinge" vziga -> skrajsati cas.
lp
Lej, če se na glavo postaviš, ne boš dobil iz gorenja vodika enako ali več energije, kot jo boš porabil za razcep vode. Ne v teoriji, v praksi pa še toliko manj. Je težko to sprejet?
Če pa misliš izboljšat izkoristek bencinskega motorja, pa to lahko storiš z:
1. povečanjem kompresijskega razmerja
2. povečanjem temperature izgorevanja

Pod drugo točko si omejen z materialom bloka/glave/batov/ventilov, pri prvem pa s samovžigom bencina. Zato je edina smiselna uporaba vode za izboljašanje izkoristka, da jo (vodo) vbrizgavaš v mašino, ki ima povečano kompresijsko razmerje (Water injection), kar so počeli že med 2.sv.v na lovcih.

Obstaja še tretja točka - da izkoristiš odpadno toploto termodinamičnega procesa (iz radiatorja in auspuha).

gruntfürmich ::

imam idejo tomy & spajki.
kaj ko bi se tega lotila v obratni smeri! dajta kar navadno jeklenko vodika vgraditi v avto, in se najprej s tem igrajta glede izboljšanja izkoristka & porabe. ko pa bosta tu našla idealno razmerje za vajina avta kar se tiče tlaka & pretoka vodika v motor, pa začnita okoli TEH podatkov konstruirati celico za elektrolizo.
mislim da je to najboljša pot, da ne bo zajebancije z napačno celico, katera ti lahko da popolnoma napačne rezultate in tudi morda optimalnih s to celico ne moreš doseči...
kaj pravita?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Relanium ::

Perpetum mobile 2 stopnje.

Že v prejšnjem stoletju so poskušali gnat ladje na metan al amoniak al nekaj takega.
Šlo se je tudi za nek sklenjen krog, ampak energije enostavno zmanjka.

Zdaj pa, zamislte si en motor, npr. 1.0 da ne pretiravamo. Vrti se z 800min^-1.
Evo, razmerje mešanja vodika in kisika, nevem zdaj točno kolk je, ampak čista domača
kmečka pamet ti pove da se v tej minuti porabi 800 × po 1 liter zmesi.

Zdaj pa premislite če imajo tiste doma narjene piksne za proizvajanje vodika dovolj
veliko proizvodnjo v 1 minuti.

Glede samo povečanja izkoristka: Nevem zakaj jaz opazim na obratih že, če samo prižgem luči.
Kaj bi šele bilo pri elektrolizi.

Enostavno ne vrjamem in tudi nikoli ne bom.
Če pa dobim kdaj tak avto v pregled (ne nekih youtube linkov),
potem pa bom nehal vrjet v celotno fiziko in v vse kar sem se na fakulteti naučil.

Spajky ::

WarpedGone je izjavil:

Flamewar lahko preselite kam kam drugam.
Se popolnoma strinjam 8-) ... moram še dodati za vse ostale: preberite si še enkrat moje poste na prejšnji strani in popravljam moj izraz: "reciklaža porabljene el.energije" za "rekuperacija že uporabljenega toka na poti v akumulator za potrebe elektrolize v HHO celici" (in ja, ne vem, če bo realnosti zadosti proizvedenega "zastonj plina" za kakšen večji prihranek bencina v avtu po tej moji novi ideji, dokler ne probam) ... nah, pa sem končno našel en adekvatni izraz za mojo idejo :) ...

Tomi , ti moraš (in še marsikdo, vključno z mano) pa tudi še dosti študirat in experimentirat ter tudi biti predvsem skeptičen do zadev z I-Net-a ...

Kar pa se tiče proizvodnje HHO goriva iz vode s paralelno priključitvijo vira energije na HHO generator, smo že vsi skupaj ugotovili, da tudi z malce bolj sofisticirano elektrolizo se glih računica NE izide najbolje glede vložene in dobljene energije, da bi bili kaki resnejši prihranki na gorivu!

Vendar zgleda, da se da tudi z minimalno vloženo el.energijo pridobiti dovolj HHO za pogon avta. Zgleda, da je pogoj krekiranje molekul vode z visokonapetostnimi visokofrekvenčnimi impulzi na rezonanci molekul vode in rezonanci HHO celice brez elektrolitov! To NI elektroliza !!! in zahteva sofisticirano in drago napravo (elektronika+celica). Zgleda, da na tem principu (vsaj mislim) deluje oni mali avtič od onega Japonca iz videa. Patenti za doseči navedeni način so bili že zdavnaj odobreni, sodeč po info z I-Neta ...

Pa tudi Skandinavci so (se mi zdi) že izdelali na podobnem principu polnilno H-postajo velikosti malega kontejnerja za svojo bodočo "hidrogensko avtocesto" tam; več kot pol prostora naj bi zavzemala not naprava za utekočinjanje pridobljenega vodika ...

Princip gornjega "krekiranja" (razbijanje vezi atomskih vezi v molekuli vode) je podoben kot na spodnjih dveh primerih, ki jih navajam:
- po mostu, po katerem hodijo vojaki, le-ti ne bi smeli korakati, da se ne zgodi slučajna ojačitev kake rezonance mosta in ta preveč ne zaniha in se slučajno poruši.
- Tacoma "dancing") bridge (USA) prva verzija: malce konstantnega slabega vetra in manjših slabih sunkov (relativno majhna energija!) je sprožila divje plesanje/oscilacijo mostnega cestišča (ojačitev rezonance!) in naslednji dan se je zrušil! :D

Če oni mali Japonski Avtič od prej uporablja v HHO generatorju tak princip krekiranja vode, potem je čisto možno, da 20ml vode/min v povprečju (dovolj!) spremeni v HHO plin in se vozi "samo na vodo". Koliko HHO plina/min pa se dobi iz toliko vode, pa naj tisti podkovani iz kemije in matematike sami izračunajo, pa rezultat doli napišejo. (torej slab mali "štamperl" vode v HHO plin na minuto) ... jest nisem glih expert za te "hude" molekularne izračune ...

Ps.: mislim, da se ne bom več kaj dosti aktivno udeleževal tele debate; mogoče bo tako prej crknila tema >:D na željo nekaterih , če se ne zgodi glih kaj konkretno vzpodbudneha vmes!

Zanimivo, kako se take teme po I-Netu vedno znova sprožajo, čim cena naftnih derivatov malce preveč/prehitro narastejo
;)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

WarpedGone ::

in popravljam moj izraz: "reciklaža porabljene el.energije" za "rekuperacija že uporabljenega toka na poti v akumulator za potrebe elektrolize v HHO celici" (in ja, ne vem, če bo realnosti zadosti proizvedenega "zastonj plina" za kakšen večji prihranek bencina v avtu po tej moji novi ideji, dokler ne probam) ... nah, pa sem končno našel en adekvatni izraz za mojo idejo ...

Jah, nisi. "rekuperacija že uporabljenega toka" je nesmisel. Celoten tok je odvisen od celotne uporonosti vseh vodnikov - ohmska upornost. Ko daš vmes HHO celico, si povečal upor in tok gre dol. Če pa celoten upor s tem zmanjšaš, pa tok zraste. Obakrat si spremenil porabo in vplival na cel sistem.

Tle ni zastonj kosila. Najdeš ga lahko le med ostanki v kanti za smeti - auspuh, pa še tle je treba bit ZELO previden, da nisi na koncu še bolj lačen kot prej.
Zbogom in hvala za vse ribe

energetik ::

V bistvu ostanke pozimi kar lepo papcamo v obliki "zastonj" gretja kabine.
Samo še s termočleni moramo obložiti izpušni sistem, pa poberemo odpad. Ali pa izmenjevalec toplote ki greje freon, ta pa goni mini turbinco.
Paziti moramo le, da ne vzamemo toplote pre katalizatorjem, ker potem le-ta ne bo deloval.

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

>> Samo še s termočleni moramo obložiti izpušni sistem, pa poberemo odpad. Ali pa izmenjevalec toplote ki greje freon, ta pa goni mini turbinco.

Ja, direktna konverzija toplote v električni tok - termopar.
Spajki, tole našraufi na škodilak in maš garantiran profit = manj porabe goriva.
Ampak ne računat na velike električne moči - ranga 10 W mogoče.
Zbogom in hvala za vse ribe

jest10 ::

V avspuh namontiraš tole zadevo:P ter hkrati malemu pokažeš, kako se moti pri izkoristku

Relanium ::

BMW turbosteamer klik
To je pa to.

Nič zastonj elektrike,
sicer pa
Princip gornjega "krekiranja" (razbijanje vezi atomskih vezi v molekuli vode) je podoben kot na spodnjih dveh primerih, ki jih navajam:
- po mostu, po katerem hodijo vojaki, le-ti ne bi smeli korakati, da se ne zgodi slučajna ojačitev kake rezonance mosta in ta preveč ne zaniha in se slučajno poruši.
- Tacoma "dancing") bridge (USA) prva verzija: malce konstantnega slabega vetra in manjših slabih sunkov (relativno majhna energija!) je sprožila divje plesanje/oscilacijo mostnega cestišča (ojačitev rezonance!) in naslednji dan se je zrušil! :D

Nevem kako povezavo ima lastna frekvenca konstrukcije s krekiranjem molekul,
ok konstrukter sem ampak kemik pa ne, če mi lahko kdo razloži malo bolj glede kemije?

Pa še vedno najpomembnejše vprašanje: si ziher da bo proizvodnja dost velika (ne sam ene par mehurčkov) ?
oz. je sploh kak preračun ?

gruntfürmich ::

tle sploh ni debate. fanta ne gledata na vodik kot na nek izjemen aditiv, na kar sem sprva upal, ampak želita narediti perpetum mobile... bolano.:(
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Pyr0Beast ::

Spajky računa na aditiv in s tem prihranek, praktično zastonj generira vodik, s tem ko zniža napetost žarnici.

Za ostale pa ne vem.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Pyr0Beast je izjavil:

Spajky računa na aditiv in s tem prihranek, praktično zastonj generira vodik, s tem ko zniža napetost žarnici.

Za ostale pa ne vem.

Samo spajky sploh ne upošteva tega nižanja napetosti. On misli, da lahko izkorišča le tok brez da bi kaj vplival na ostale stvari.

Pyr0Beast ::

To TI misliš, da on misli.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jest10 ::

Tako ON piše, da on misli.

Pyr0Beast ::

Citiraj prosim.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Avenger ::

Tuki maš. Višanje napetosti na alternatorju in razne reciklaže elektrike. Kul zadeve.

Spajky je izjavil:


Ta problem se da obiti ("to circumvent") z uporabo toka, ki je že na razpolago iz alternatorja za potrebe el.naprav v avtu (in luči) ter dopolnjevanje akumulatorja (tam enih TL do 20A! pulsirajoče enosmerne, odvisno od obratov motorja tudi). Temu jest pravim "reciklaža obstoječe porabljene elektrike" :D za proizvodnjo HHO po potrebi in je odvisna od el.porabnikov v avtu ter števila obratov alternatorja: več obratov - več plina ... 8-)

Seveda so potrebne določene modifikacije regulatorja na alternatorju/alternatorja (dvig izhodne napetosti npr. etc.), da se uporabi lahko že razpoložljivi tok, ki teče iz njega na akumulator! (brez, da bi se ga dodatno vleklo iz AKU = obremenilni tok/dodatna obremenitev alternatorja/motorja, ki poveča porabo bencina! Tako HHO celica brez dodatne "obremenilne" energije, ki kuri bencin/obremenjuje motor proizvaja HHO plin in ta je "zastonj" višek, ki ga lahko peljemo v karburator/air-intake ...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Pyr0Beast ::

Spajky je vezal zadevo serijsko, poraba je pač taka kot je. H2O2 celica pa pokuri tista 2V, tako da imajo žarnice malce nižjo napetost.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tomi66 ::

Spajky je veliko prispeval, za vse, ki so tehnicni, ne forumasi.
Stan Meyer je bil umorjen? In ce, ga potem se malo skritiziras in well done.
Kaj, ce mu je na koncu res uspelo, kot pravi, "he'd make energy almost free".
Tu ga podpira "head theoretical physics".



Alternativna razmisljanja(osnove ve vsak), kaj ce je v vodi energija,
na drugem nivoju, kot je rekel Spajky, nekaksen "self amplifying change reaction", ali kot sem razmisljal, da se energija od elektromgnetnih valovanj, skladisci v vodo(ko je nek Japonec natocil vodo in mu je sele po nekaj dneh delovalo na samo vodo), ali kaj drugega.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

Pyr0Beast ::

To pa ne bo šlo. Energije iz nič ne gre delati.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

imagodei ::

Na forumu je precej tem. Različnih. So ene, ki so zanimive in se iz njih lahko kaj naučiš. So druge, ki so komplet izguba časa in prodajanje absolutnih bedarij. Tko da, jaz imam en čisto neobvezen predlog:

Časa je omejeno malo (pa tudi če ga ne bi bilo), zato je zgubljat cajt z neumnostmi pač - neumnost. Vsak naj zase najde primerno temo. Če se kdo hoče kaj naučit oz. razpravljat o čem dejansko zanimivem, lahko gre to počet v drugo temo. Ker to pač pametna tema ni.

Če pa hoče kdo debatirat s trolom oz. z "vsevedom" o popolnoma nekonstruktivnih zadevah pa - z veseljem, ostanite tukaj.
- Hoc est qui sumus -

tomi66 ::

Pyrobeast
To so spet osnove, gledamo v neznano, vse je neskoncno, ne koncno, kot ti bo povedala uradna znanost.

imagodei, nic ne gre na hitro, ce imas obcutek, da je casa malo, potem umiras hitro.

Kolikor sem videl do sedaj, je tu definitivno potencial in prihodnost, bilo je mnogokrat po glavnih porocilih v ZDA, vse zive variante v zvezi z vodo.
lp
www.hempaq.wordpress.com

Spajky ::

Relanium je izjavil:

Nevem kako povezavo ima lastna frekvenca konstrukcije s krekiranjem molekul... si ziher da bo proizvodnja dost velika ?
Povezava med obema problemoma: vezi med elementi mostu se ob dovolj močni rezonanci sesujejo in s tem pade most, podobno kot el.kem.vezi med atomi v molekuli vode, ki naj bi se razbila na elemente. Vsaj kakor jest razumem in naj bi bilo precej "mehurčkov" ...

Za ostale si lahko dalje malo študirate npr.:
- http://www.rexresearch.com/meyerhy/meye... in posledično
- http://www.rexresearch.com/meyerhy/wo92... ter
- http://www.kodasplace.com/more/watermot... ...

dalje si "razbijajte glavo" sami >:D .. Da ti odobrijo patent, moraš prikazat delujoč prototip !!!

In še enkrat: moja celica NE bo v seriji z žarnicami v avtu :D (vsaj ne direkt) ... in spet, nisem trdil, da mi elektroliza dela brez energije, rekel sem brez bistvene DODATNE energije in ja sprobal sem že in mehurčkov je precej, precej :) ... drugače niti se ne bi lotil izdelave nove celice (cajt in denar!) In rekel sem že enkrat, da če bo uspešno glede potrošnje bencina tudi v praksi na cesti, bom napravil članek, v nasprotnem bom tudi tukaj priznal, da prihrankov ni blo (me ni sram javno priznat fail!) ...

@ Pyr0Beast : zgleda, da nisi glih dobro preštudiral mojih lanskih mejlov tebi v zvezi s to mojo zadnjo/najnovejšo idejo >:D ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

jest10 ::

Spajky je izjavil:

Relanium je izjavil:

Nevem kako povezavo ima lastna frekvenca konstrukcije s krekiranjem molekul... si ziher da bo proizvodnja dost velika ?
Povezava med obema problemoma: vezi med elementi mostu se ob dovolj močni rezonanci sesujejo in s tem pade most, podobno kot el.kem.vezi med atomi v molekuli vode, ki naj bi se razbila na elemente. Vsaj kakor jest razumem in naj bi bilo precej "mehurčkov" ...

Ampak za delanje te resonance ravno tako potrebuješ energijo. Nič ni zastonj!

dzinks63 ::

Vedno se najdejo experti tipa TiO2, kateri so prepričani v nekaj tudi potem, ko je popolnoma jasno, da vse skupaj ne gre skozi. Še vedno prepričujejo druge za donacije, ker sami baje ne zmorejo speljati projekta skozi (ker znova in znova naletijo na nove ovire) in kar nekaj se jih še vedno pusti prepričati. Začno verjeti v nova njim ne popolnoma razumljiva dognanja in sami zagovarjajo enako naprej kot "apostoli" nove dobe.

tomi66 ::

Se mi je zdelo, da je ultrasonic atomizing humidifier potencial(2.4 MHz).
Ker ne porabi veliko, da humidifira vodo v atomsko velikost(to je mehansko),
potem dodas se resonancni tok in imas potencialno zelo efektivno elektrolizo.
The resonant frequency of water is ~42.7khz. When water molecules vibrate at this frequency they tend to become unstable.

This video talks about Stanley Meyer's electrolisis (separation of hydrogen and oxygen from water) system which is reported to create 1,700 times more energy than it takes to make it run.

Pravi, da je vse v vesolju "free energy", da je to ze Tesla predvideval



lp
www.hempaq.wordpress.com

Senitel ::

Spajky je izjavil:

dalje si "razbijajte glavo" sami >:D .. Da ti odobrijo patent, moraš prikazat delujoč prototip !!!

Am... Ne! Da ti odobrijo patent ne rabiš niti prototipa, kaj šele delujoč prototip. Da si dobil patent za nekaj, dejansko ne pomeni kaj dosti s stališča ali zamisel deluje ali ne. Patent za prenos informacij hitreje od svetlobe, Hyperspace energy generator, Perpetual motion machine...

Spajky je izjavil:

In še enkrat: moja celica NE bo v seriji z žarnicami v avtu :D (vsaj ne direkt) ... in spet, nisem trdil, da mi elektroliza dela brez energije, rekel sem brez bistvene DODATNE energije in ja sprobal sem že in mehurčkov je precej, precej :) ...

Kako pa izgleda ne direktna vezava v serijo? Ali vežeš zaporedno ali vzporedno, drugače ne moreš. Mehurčkov bo precej tudi če postaviš izpišni lonec v posodo z vodo...
Sicer pa, če v celico spustiš 100W, potem ven pač ne moreš dobit za 200W H2 in O2. Že če dobiš 100W si naredil perpetuo mobile. Če pa že pozabiš fiziko in rečeš da pač ta energija pride iz elektromagnetnega sevanja okolja, črne luknje sredi galaksije, pulsarja, subspace-a,... se ti pa še vseeno veliko bolj splača vrečt motor z notranjim izgorevanjem stran in dat not, kaj pa vem, 50kW elektro motor, ker imajo precej boljše izkoristke.

tomi66 ::

Potem je nafta tudi perpetuo mobile.
Voda in vsa materija ima energijo, rabis samo nacin,"to extract".
lp
www.hempaq.wordpress.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomi66 ()

Pyr0Beast ::

Nafta ni niti približno kaj takega.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tomi66 ::

Po definiciji vlozene in prejete energije je(ce vlozis manj od prejetega) in tudi jederska energija. Dejstvo je, da je materija energija.
lp
www.hempaq.wordpress.com

hamax ::

O groza tomi.
Poznamo kemicne reakcije, ki proizvajajo energijo(gorenje 2H2 + O2 v vodo ali pa gorenje nafte v C02 + H20) in reakcije, ki porabljajo energino(elektroliza vode v H2 + O2).

Ce pozabimo na izgube, potem ima razpad vode na vodik in kisik ter oksidacija vodika skupen sestevek energij 0. Tudi z vibriranjem in sodo te stevilke ne bos spravil preko 0, ker bi to krsilo zelo osnovne fizikalne zakone.

Ce bi bilo to mogoce, bi se ze kopali v brezplacni energiji.

Senitel ::

Nafta je za potrebe te debate ekvivalent baterijam. Torej naravne non rechargable AAA baterije, ki ležijo okrog po planetu in so nastale skozi milijone let iz organskih odpadkov v določenih pogojih.
Kar pozabljaš je, da nafta ni kar padla iz neba, ampak gre za skladičeno energijo sonca skozi milijone let zemeljske zgodovine. Voda kot materija ima še največ energije, če ti nekdo iz stolpnice na čeber vrže eno par kilsko ledeno kocko, ali pa te polije z vrelo vodo.
Da prideš pa do tega, da je energija = materija (*C2) boš pa moral razbijat ali pa zlivat atomska jedra in ne zgolj molekularne vezi.

Senitel ::

Recimo, da so na vsakemu planetu inteligentna živa bitja, potem je civilizacij v vesolju na pretek.

P.S.: Sicer je pa tako trditev zelo enostavno preverit:
-Dobiš si to "Stanley Meyer's" celico, priklopiš output na input in na gorivno celico ter vanjo spelješ H2 in O2.
-Z eno AAA baterijo sprožiš reakcijo.
-Profit! Just sit back and relax, ko začnejo zapirat NEK, TEŠ in hidro elektrarne.

P.P.S.: Dokler je pa vse kar obstaja samo nakladanje na YouTube je pa vse skup čist totalno useless!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

hamax ::

Iz vidika Input/Output, ce bi z dolocenim postopkom "extract"-al vodik iz vode(brezplacno), bi temu rekel perpetuo mobile, je pa v bistvu samo energija, kot nafta. Stvar resolucije, vse je analogno, ne digitalno.

Pa se ti zavedas kaksne bedarije trosis?
Ce bi lahko brezplacno extractal vodik bi lahko naredili zaprt sistem, ki bi proizvajal energijo.

2H2O -> 2H2 + O2 -> 2H2O + energija -> 2H2 + O2 -> 2H2O + energija -> ...

Kot vidis se energija kopici brez da bi karkoli porabljali. To je pa po definiciji perpetuum mobile.
Pa ce se na glavo postavis.

hamax ::

Ce bi imel brezplacno elektrolizo, bi imel brezplacen vodik.

Brezplacen vodik in kisik. Potem pa bi po reakciji dobili nazaj vodo + energijo. Nato bi iz te vode zopet dobili brezplacen vodik ter kisik in tako dalje.
Perpetuum mobile v glavnem.

Ce pa s hladno fuzijo(ki je btw ravno tako BS) dobimo energijo s katero lahko delamo elektrolizo, potem pa lahko mirno preskocimo korak z elektrolizo in direktno porabljamo energijo.
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vozila na gorivne celice

Oddelek: Na cesti
273864 (3163) gruntfürmich
»

Avto na vodo

Oddelek: Znanost in tehnologija
358860 (7538) Spajky
»

VPP Naprava za dodajanje vodika v diesel motorje (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7816279 (12545) overman
»

HHO (r)evolucija (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
5710081 (8859) Pyr0Beast
»

Morska voda kot gorivo

Oddelek: Znanost in tehnologija
264468 (3875) Calligula

Več podobnih tem