» »

pricewatch.com->je kdo že kupoval

pricewatch.com->je kdo že kupoval

boštjan ::

vpr.je preprosto.je kdo že kupoval preko te spletne strani in če je kakšni so bli stroški in če se da kupiti tudi po povzetju in ne preko credit card?

Lion25 ::

prvo kot prvo, pricewatch ni spletna trgovina ampak servis. In kaj tocno ta servis ponuja? najboljse cene za dan izdelek. Torej ce isces recimo IBM 60GB disk vpises not in on ti izpise e-prodajalne kjer imajo najbolj ugodne cene. Torej vsaka prodajalna ima svoje pogoje.

Kot drugo, zelo redko katera e-trgovina se odloca, da se placuje roba po povzetju, za mednarodno poslovanje pa sem preprican da ne bos nasel trgovine ki to omogoca, ce pa jo najdes, ti priporocam, da tam ne kupujes ker so idioti :)

lp
Damir

boštjan ::

reply na 1.odstavek:vem da je servis,mogoče malo se nerodno izrazo

reply na 2.odlomek: šit ko nimam credit carda:( .posodi kdo:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

andrej ::

evropski ekvivalent je recimo www.geizhals.at

boštjan ::

samo kolko sem jaz ugotovil so v evropi dražji kot v ameriki

andrej ::

drzi. ampak ce kupujes kaj malega se ti zaradi 5k ne splaca kupovat v ZDA. Bo pa postnina potem tolko visja...

ce se nikdar nisi tak kupoval in nimas kreditne kartice potem je boljse, da se tega ne gres...

boštjan ::

zato pa me zanima,če je kdo že tukaj kupoval v ZDA in kolko je bla poštnina?Al pa tak,da mi ena oseba kupi v ZDA ( za okoli 40k) in mi pol pošlje kot navaden paket(ne letalski) in jaz seveda krijem stroške pošiljanja.kolko bi to blo.teža pa je MAX 1,5kg (grafična kartica).

Brane2 ::

Tu bi še jaz omenil par stvari.

Pricewatch se mi zdi za naše pogoje neuporaben, ker primerja neto cene, ki niti približno niso to, kar bodo potegnili dol s kartice.

Za primer, ko sem iskal dlančnik Sharp Zaurus okrog, mi je pricewatch našel byudig.com kot najugodnejšo možnost, ker je bil z $328 za celih $30 cenejši od konkurence.

Kar pricewatch ni pokazal, je to da byudig hoče za poštnnino $370 !

Zato se včasih splača pogledat po evropskih štacunah.

Ameriške je lahko najti, evropskih pa ne, sploh pa take v bližini (Avstrija, Italija, mogoče Nemčija) ki bi prodajale izven države...

Lion25 ::

Slo-Tech se bi lahko lotil tega projekta (izdelave evropskega Price Watch-a). S tem se bi dalo res ogromno zasluzit, sam bi res potrebovali kar nekaj sodelavcev. Jaz se ze priporocam (dobro poznavanje php-ja, flasha, html-ja). Bi organiziral stvar sam, ce bi imel kaj resourcov in poznanstev.

andrej ::

bostjan: kot je brane2 ze povedal je to lahko zelo komplicirano. tista cena ti ne pove dosti. MEni vecinoma kolega posilja zadeve iz ZDA po navadni posti in posiljka ponavadi stane okrog 20-30 USD. Ce je tezja nekaj vec. Potem pa ne smes pozabit se davka in carine. Da niti o postenosti prodajalca ne govorimo. Skratka ko to sestejes vidis, da se ti to zelo zelo redko splaca, ce sploh.

lion: to ze obstaja! preberi so prejsnje poste.

Lion25 ::

andrej: sem prebral prejsnje poste in tudi obiskal tisto stran, in ugotovil, da tisto velja samo za nemcijo in avstrijo!!!

lp

andrej ::

to drzi.

boštjan ::

andrej,davek je 20%+carina(?).No jaz bi tole kupil. No nekdo bi mi to v zda kupo in pol poslal.z vsemi davki sem zračuno na 46k,pri nas pa stane 53k.Samo ni mi jasno zakaj bi plačeval naš ddv na nekaj kar ti pošle nekdo kot fizična oseba.Ker recimo če bi to kot darilo dobil,bi tudi te moral ddv plačat?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817135455 (15419) igi82m
»

Nakup iz tujine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
608299 (4942) Dr_M
»

Radeon-Nemčija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
975436 (4216) ferdo
»

Naročanje iz ZDA po netu (1700+ T-bred)

Oddelek: Kaj kupiti
293941 (3476) Tarzan

Več podobnih tem