» »

Približni rezultat 3000+ Athlona

Približni rezultat 3000+ Athlona

1 2
3
4

Jure2k ::

Ferdo, ne me za besedo držat, ker nism sto %. Mislim, da v 64bitnem DDR načinu asinhrono ne deluje nič slabše. V 128bitnem pa se zadeve spremenijo in se ne splača več asinhrono laufat.
Jest nisem probu asinhronega načina ampak sej lahko sam sprobaš in zaženeš par testov. Sej si Extrem overclocker >:D

ferdo ::

ja,sam kaj čem, ko pa mam 256MB 266MHz modul pa še to samo enega.
kk nej pol u dual chanel sprobam, naj druzga iz riti potegnem:)?

morm nove rame kupt!
upam da bo božiček pa dedekmraz kej nosu okol:D

PS: do takrat p anemorem nič praskat :)
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Jure2k ::

A na ušesih sediš, če maš enga ga lahko furaš asinhrono brez kakšne hude... aja Ram na manjši brzini,... to je pa vprašanje ja, kolko ti bi doprinesl na brzini. Hja, glede na to, da je Morphling reku, da je FSB pri Athlonih itak premajhen za RAM ni greh probat, nared enepar testov s Sandro in 3DMarkom.

I refuse to go to bed >:D

ferdo ::

rabiš dva da se ti dual chanel laufa, kokr jemeni to jasno.
ali ni?
bom jutr testeru .
sm dual chanel pr meni z enim modulom nebo laufu....
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

Jure2k ::

Sej nisem reku da probi dual način. Probi sinhrono stestirat tko ko maš zdej, in še asinhrono do koder ti gre, pol se pa odloč, kaj dela hitrej. >:D That's it.

ferdo ::

sinhrono mi dela stabilno na max. 152MHz fsb
dobim 11141 3D marks

jutr oz. danes dopoldan bom še asinhrono probu na max. varjanti. pa bomo vidl razliko.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

morphling1 ::

Kaj boš asinhrono probal če ti dela na 152 Mhz, a misliš da boš asinhrono kaj dalj prilezel malenkost že ampak bodo penali dosti, dosti večji. Asinhrono sucks on nforce2. Laufaj lepo na 152, kar ti je trenutno maksimalno kar boš dosegel, razen če hočeš iskat max. cpu clock potem pa moraš voziti asinhrono v kontra smer, tako da je FSB višji od memory speeda.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

ferdo ::

sej tako bom tudi naredu, samo je bedno, ko se potem v % rihta speed memory, morm pogledat če se da v korakih po 1MHz, mislim pa da se neda.če narihtam 166fsb pa 83% fsb mem.speed
masledna vrednost j eže sinhrono, kar pa rami nepotegnejo oz. so nestabilni.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

ferdo ::

fantje, stvar je taka, max. kar dosežem je sinhroni način na frekvenci 152MHz !

probu sm sledeče nastavitve asinhronega:
mp x fsb/mem
12x166/133 tle se neki zatake, sm poveču voltažo in se je zbootalo u wondovse, nakar mi je zašteknu ekran.sumim še vedno švoh voltažo?:\
12.5x160/143 ponovno isti pojav
11x182/152 pa se noče bootat

Vcore sm naštimu min.1.875~1.950Vmax.

z boljšimi rami si lahko omislim večje frekvence, do takrat pa 1900MHz max.!
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Malecky ::

kero plato maš?
Abit KX7-Raid
kje si dubu procesorje?
Moja tajna0:)
ja na kolk pa laufaš rame da ti crkujejo:)?
RAM je isto kot tvoj Samsung PC2100 sam da mam js revizijo C pa da so original samsung. Največ kar sem dosegel z njimi je bilo 212mhz CAS2! in RAM BM v Sandri 2002 čez 3100/2900... Ponavadi sem jih poganjal na 2.9V in 194mhz FSB z najagresivnejšimi timingi razen TRCD, ki se itak nkol ne uporabla.
Extrem OC master
dj povej kako si zaslužiš tak naziv? ++ prosim popravi na Extreme...
Damn, tole bom pa jaz pol tud probal da vidim če se da 2100 stabilno ven dobit.
dam glavo da se da... če je teh 2030mhz že dost stabilnih da bi delu cel dan...3Dmark pa ne pridem skozi 1 run...se pravi pretiravanje za Volcano 7:D
Dobri so tele procesorji. Malecky po kok so 1700 tke trenutno? Mislm, da so trenutno najboljši nakup.
ceno si dobil podano...nevem pravi da je bila to prva pošiljka, vendar je mogoče da to zadnja za en čas ker jih pošiljajo še stare zaloge 1700+ in 1800+ tko da je treba bit previden pri nakupu. Js bom vnaprej testirane (odklenjene po potrebi) prodajal po kakega jurja ali 2 več kot recimo mlacom. Kokr vidim po malih oglasih se moji procesorji prodajajo za 7KSIT več kot sm jih prodal js...dokaj čudna matematika:|
kaj pa če ti samo windowsi nagajajo?
Nisem po župi priplaval ferdo tko da bom že vedu kaj me jebe...sam nevem trenutno, ker problemov z voltmodom še nisem nikoli imel. Najbolj me zajebava ram ki noče več delat tko kot zna in napetost ker ne morem na 2V ali malo več da bo 2030mhz 100% stabilno. Dokler ram ne dela nad 190mhz CAS2 to zame ni navit sistem...in tudi ni hiter..kot ti bluziš o odklepanju ker hočeš nad 12.5 množilnike! Proce see odklepa zato da se dobi nižje ne pa višje...sreča je to da so 1700 in 18000+ procesorji že odklenjeni, ponavadi se še meje rama ni dalo 100% stestirat, ker so bili vsi nižji zaklenjeni...zdaj pa lahko daš multi na 5x in višaš FSB dokler dela...

Morphling1: Js ostajam zvest KT333 (še sploh KX7) Je zelo preprosta in hitra...dela pri vsakem FSB in vse napake čipesta in plate poznam na pamet in se mi neda zajebavat z eno kurčevo integrirano Nvidio da bom dobil 3% višji score + dodati veliko denarja da bo vse skp super delalo (še sploh za ram). Poznam N8, pa še enega... Pridi kaj na irc še sploh na Icrontic al pa na xtremesystems. Tam poznam Chonga ki je pisun oz lastnik enga velikega HW sajta in mi je že ponujal R300 ipd in to za dobre cene...RAM bi sigurno z veseljem poslal, sam men se ne da jebat zdle s tem|O Moj ramčič je delal zj že dober let..pa sam veš kako, na jetra mi gre ker mam zj KX7 pa ne pridem več na 212mhz FSB..nevem kaj je plati oz kaj je ramu, nimam pa časa se zajebavat stem...Tbread-a sm navijal ene 20min tko da veš kakšno burn in dobo ma za seboj..prvo kar sem naredil je blo to da sem voltažo povišal na 1.75V pa dal 1850mhz :D Default sploh nikol ni prišel v Winse hehe.
A nimajo vsi tbredi gladko jedro?
Ja vsi Tbread-i imajo gladko jedro...saj je tudi tko majhno da napisi ne bi mogli bit gor. Napisi so tudi grobi in zmanšujejo kontakt s hladilnikom, zato je raje dodana črna nalepka na proc na katerih je podano vse...
se mi zdi da če povežem zadni L3 mostiček da nebo nč bolš glede multiplerjev večjih od 12.5x..... kr plata to že sama podpera možnosti pa maš od 3x-12.5X..al se motim?
Tako je ferdo... prav si ugotovil:P Še nekaj ti podam da boš za drugič vedel: Vsi mostički ki niso prerezani z laserjem so ŽE povezani tovarniško...tko da bi ti opravljal sizifovo delo s povezovanjem petega L3 bridge-a vsaj pri tvojem 1700+.
morm nove rame kupt!:8)
JA moraš....upam da ti je to zdaj že jasno, če te zanima ti lahko sporočim za Viking 256MB PC2700 module, cena je malo višja sam so dobri za 190+++mhz FSB. Če boš priden...letos sem bil že večkrat božiček

To je to...

Ps.. mojga Tbreed-a se mi ne da več testirat...Dosegu je mejo 2Ghz lahko rečem da je stabilno na malo več kot 1.9V.

Ps2.. Moja Kx7 za Vcore CPU def. privzame 1.5V! KAr sem mislil da je pač joke in krneki ker imam na potenciometru nastavljeno 0.1V več in zato tam spiše 1.5V ampak ni. Izgleda da tale moj dela na 1.5V original.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malecky ()

morphling1 ::

Malecky ,a nimaš ti cas2 pc2100 rame, ferdo ma cas2.5, tako da so tvoji rami 100% boljši.
Kt333 je tud zame še vedno zakon sploh 8k3a, ki sem jo imel s mojim starim corsairjem 2700 že na 225MHz sicer nestabilno in relaxed , ampak sem naredu en bench v sandri 3247MB/s FPU se ne spomnim tako da to je cool. Samo mene ne zanima visoko fsb na relaxed, hočem imet fast cpu ter agresivne timinge 200FSB mi je več kot dovolj tud manj, ker samo sandra buffered bench ne dojema timingov dobr, ampak ji je bolj važn fsb, 3dmark, q3, seti itd pa ljubijo zategnjene timinge. Trenutno sem brez rama, ker sem winbonda prodal na tej plati ni hotel delati kot je treba, na večini drugih plat je delal OK. In zato spet iščem tega corsairja sam da zdaj 3200, ker te rami dobr delajo na Epox platah. Sej na xtremu sem, oz bolj spremljam IRC-am pa ne.
Povej ker teden si dobil tbreda, jaz ga bom tud verjetno vzel za foro, bom tako in tako počas sestavil še en računalnik, tako da bom rabu en proc :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Morphling1: Veš da nevem:) Mislim da so CAS2.5... ta modul je "higly underrated" :D tko da je CAS2.5... Ferdotov je pač običen sam še skoz nisem mel original samsunga da se bi tko slabo navijal..ma nikol ne ...ferdo!! A ti kj narobe delaš hehe:D Moj je 7.5ns in pol veš kok je ta ram BIL hudičevo dober.

Zdajle sem na netu da DL memtest...ugotovil sem da še na 166mhz FSB ram ni stabilen, zgodi se popolni izklop, dam restart v winsih pri 168mhz FSB in se mi komp sesuje izklopi štrom sj več..plink pa je temno pol se mora pa disk na novo zagnat (za tale problem bi rabil strokovn izraz:)))

uau iz 212mhz 100% stabilno...pri CAS2..res najbolj ram na neki k še dela ne povsem:) Groza..

A bi se mogoč dalo da nekje pobere še en modul in vrže zraven? heh:) Js bom vzel Corsair PC3200 CAS2 une platinum revizije...vsaj na VIA amd plošah delajo dobro, tist gail pa sam na Intelu dobro leti.

Moj Tbread je 42 teden pomoje..sam nisem sure bi moral prav pogledat:) Še en komp..mater si bogat:P

Ja sj mogoč ti gal lahko js dobim za kako protiuslugo
:D Al pa če ti tega dam...

fora je da sploh nevem zj če je 2030mhz meja, ker ne morem več kot 166*12.5 stabilno, se pravi ista težava kot ferdo..sam moj ram je bil ponavadi sposoben uhuhu kok..zj pa ne več:(

I just woke up from my OC dream...my computer sux now...:)

morphling1 ::

:D kaj si imel v mislih, pošlji mi email, jaz sem vmes vse zgubil ko mi je IBM crknil. A nisi imel ti A0 čipov se pravi pc2100cas2 ??
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

http://www.samsungelectronics.com/semic...

m368l3223ctl-cb0

Dobiš mejl:)

ferdo ::

malecky: hvala, sem že popravu.

"Ferdotov je pač običen sam še skoz nisem mel original samsunga da se bi tko slabo navijal..ma nikol ne ...ferdo!! A ti kj narobe delaš hehe" ja povej kaj delam narobe?
rami mi postanejo nestabilni pr 160MHz Vdimm 2.9V
jzt ti enostavno nevrjamm da si stemi rami biu na takih frekvencah.a zdej pa več nemoreš in ti še 160MHz nedela stabilno?:\
to mi ni logično. al sm te narobe razumu?

extrem OC master -> vsak ima pravico do svojega podpisa. vsak je posvoje iznajdliv. ne me narobe razumet:D
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Malecky ::

Jap ferdo tko je....ram je po domače ODJEBAL....ne morem drugače razložit, potrebujem drugo matično, da še v njej stestiram ram, sam sem prepričan da je na meji zloma..živčnega:)

Jah delu je na 2.85V pa navit 1 let tko da mogoče lahko govorimo o taki OC odpovedi nevem...

165mhz z najagresivnejšimi timingi še dela, več pa ne... še malo testiranja zdajle pol pa pač...menjat ram:(

Jure2k ::

A mi ga daš >:D Ko si mi un ram prodal mi je delal na kerihkol timingih maksimalno 148MHz na 150 se je obešal da je blo vesele :|
Srečno z novim Ramom Malecky. Nej bo vsaj tako dober kot prejšen (zdejšen v umirajočem stanju).

Jure2k ::

Joj, mal grdo se tole sliš. Resno upam, da boš dobrga dubu. Upam pa tud, da ti bo delal dlje kot zdejšn.

Malecky ::

a sem ti prodal kšn Samsung modul? Kot original? Ker sem prodal ene 5 modulov tle po s-t pa vsi so nekam zginl....tist ram (isti kot ga mam js) je zmeri delal nad 190mhz FSB najbolj agresivni timingi... jao to so zakon palčke..kuj bi zdle eno nazaj odkupil:)

Zdajle opravljam teste na 178mhz relaxed pa proc na 10x 175 pri 1.6V:)) Lool so ti proci dobri:)

Jure2k ::

Men si prodal enga Viking, ki se mi navijal, pa če si z bazuko zraven stal. Zraven je bil pa še občutljiv na visoke voltaže.

Pri Corsairju 3200 Cas2 mam pa sedaj problem Laufa na 200MHz in voltaži 2,9V, timinge sem pa naštelal takole. (Plata = nForce2 Epox)
Tras = 6
Trcd = 4
Trp = 3
Cas = 2,0
Takole je še stabilen, če hočem na 201MHz FSB, mi niti najbolj relaxed timingi ne pomagajo. Sumim, da je kriv northbridge, me pa zanima, če se dosti bolj segreva če ga laufaš na hudih timingih kot nanj vpliva frekvenca.

Tole me počasi že kar jezi, ker mi je s prejšnjo plato deloval na najnižjih timingih pri 200MHz brez problema in sicer pri voltaži 2,95V. (Abit KD7)

Še eno vprašanje za vse, ki ste imeli opravka z Epoksovo nForce2 plato 8RDA+. Ali so heatsink na northbridgu kaj namazan s termalno pasto? Mislim, da ga bom vzel dol in malo z Arctic silver 3 namazal, ker mi jo je še nekaj ostalo v "injekciji".

njok ::

Jure2k: koliko MB modul mas? Ko ugotovis krivca (NB/RAM) prosim porocaj ker gledam 512MB PC3200 od Corsaira, pa ni ravno poceni tako da me zanima kako se obnese. :D

Jure2k ::

Bom povedal, samo dvomim, da je lahko kriv RAM. Pomoje more biti to northbridge ker ne verjamem, da daje Corsair kakšne bedne čipe v RAM, ki bi komaj delovali na SPD frekvenci. Can't be.:O

Aja mam 256 MB modul

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jure2k ()

ferdo ::

Jure2k: da ti povem štorijo.
kupu sem Ep 8RDA+ in kot prvo me je motlo da so hladilnik za northbridge obrnil za 180°grrrrrrr :)
seveda sm ga sam obrnu, in opazu da je ni nobene paste pod hladilnikom, ampak ena krpica, ki prevaja toploto velika ko kovanec za 10 SIT sam v kvadratni obliki da neboš mislu da je okrogla.
to sem na hitr odstranu "more bit hladna" namazu z termalno pasto in pritrdiu. zdej me ni strah da se bi čip pregrevu, čeprav ni ventilatorja.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Malecky ::

Ja vikinge je zlo odvisno ktere dobiš..lohk je čist gnil lohk je pa SAMSUNG TCB3 čip gor...in gre na 190mhz...

Jao... moj komp js zj nič ne razumem več!

Zdajle tole pišem pri 198mhz do konca timingi in score v sandri je 2300mb! Izkoriščenost je 70%!!!!! Jao jao...s5 krneki.. Memtest zdle laufa in ne javi errorja....jao meni:/

Prišel sem nazaj na clocke s tem ramom (tud na 212mhz FSB) zj pa score ni tak kot bi moral bit...neki je fino narobe in sumin...sploh nevem kaj naj sumim:)

Trenutno laufam na 5x198 in grem poskusit 10x198 pomoje se nau niti zbudl.

njok ::

Jure2k: In je 200MHz z najnizjimi timingi najvisja dosezena frekvenca al ma se kaj rezerve?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: njok ()

ferdo ::

Prišel sem nazaj na clocke s tem ramom (tud na 212mhz FSB) zj pa score ni tak kot bi moral bit...neki je fino narobe in sumin...sploh nevem kaj naj sumim:)

zdej si že ti sumljiv:D lol
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Jure2k ::

Mah sploh nč več ne vem, sploh ni stabilen, sicer je 10 minut prime95 laufal, tko da sm mislu da je stabilen ampak se mi je zdej že drugič resetiral. Čudno se mi zdi, ker mi kaže, da ma matična plošča samo 33 stopinj. Nč ne dosežem s tem ramom niti 200MHz se mi zdi. KWA je zdej to zaen kurtz nč mi ni jasen.

Malecky pomoje ti matična crkuje in ne RAM, al ma pa kakšne probleme z novim procesorjem, čeprav se mi to zdi neverjetno in nemogoče.

;(( :'(

Malecky ::

Zgleda čudn ane:)
Sploh ne ane?

Kaj sm hotu stem povedat:) Em...ja. Kot vidite pri prvi sliki dela na 210mhz FSB... BW je porazen zmeri je.. ni važn kakšni so timmingi zmeri je isto.

Slika2: Tkole dela na 180mhz FSB VEČ NE GRE!!!! TO JE POINT! Sumim procesor drugega sploh ne morem....

Zdle mi še ni jasn kva nj nardim, fora je da pri Palomino procih men vse dela BP na 210mhz tud pri 1.8Ghz recimo... s Tbred procom pa NE!

Js nevem, kva tlele dokazujem zdle tko da grem brat tuje poste, da procesor ne zmore visokega FSB pri visoki frekvenci se mi zdi pa nemogoče...

ferdo ::

mene je tut zezalo, ko sem šu asinhrono. pol se mi je celo na nižjih frekvencah sesuvalo.
u takih primerih je dobr ram pa procesor vnpotegnt, pa še 1x u slot porint. da je zihr:D
pol pa jovo na novo.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

Malecky ::

ah ja... ena urca... nč pomoči razn za OVP, pa sm dojel..

Tbread procesorji en prenesejo FAST ali ULTRA CPU decode-a. Vsaj na Abit ploščah ne. Zdaj delam na 10x196mhz in 3000mb sandra bandwidthu tko kt mora bit.... s5 sm happy camper pa dojet je moj sistem:)

Jutri kupim še 3.7 upor kupim da bo še 2.1V napetosti... pol pa končno lahko sporočim kolk zmore ta jeben Tbread:D

morphling1 ::

vedno je problem plata ali ram. lahko pa tudi procesor, sej niso vsi enake kakovosti

Ko bi to držalo, potem bi bil dolgčas po forumih, 95 % težav izhaja iz neznanja uporabnika. Ravno zaradi tega ker je toliko kombinacij, kaj gre lahko vse narobe, je toliko bolj važen skill uporabnika, da poišče optimalne kombinacije svojega hardwera in to večina ljudi misli da se da pobrati po forumih. Brez, da sam s včasih dolgotrajnimi in mukotrpnim testiranjem pogruntaš kje tičijo težave, ne bo šlo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

Prov maš morphling.
Zdele sm dal dol hladilnik z northbridga, ga spucal in namazal s termalno pasto Arctic silver 3 in je temperatura padla iz 34°C na 26°C. Problem pa ostaja, sicer sem dodal en corsair 2700 RAM gor in ženem v dual ddr na 292MHz ampak sem moral spustit timinge prav živalsko v "poden", pa še zmer ne vem, al bo lepo delal al ne.

Bom vidu čez kak teden, ko pride še en modul 3200 Corsairja. Če bo isto potem ma plata problem s corsairjem. Mogoče bom RAM sprobal še v kakšni kombinaciji, ultra brzinski 200MHz + in bom vidu, kaj za vraga je narobe.

Prime 95 najde po 6 minutah error ;((

Eh, sej bo bolš. Tud najbolša oprema ti ne pomaga če nisi OC master :8)
No ja mal bom Burn inau TM tale RAM, da vidm, če bo s cajtom kej bolš.

Malecky ::

Čist res je...sam meni je blo popolnoma nelogično zakaj ne bi prenesel FAST CPU decode-a....saj ga je palomino pred to je pa isto jedro sam manjše..mislim krneki.

Sam je pa fora da Tbirdi in stari duroni prensejo Ultra decode...oh amd kako nazadujemo:D

Zdle bom dal memtest čez celo noč pri 196mhz FSB...bomo vidli po parih urah dela BP....

Jure2k ::

Men na vii tud s starim palominom ni delal na fast cpu decode. ;) Ne vem, če je res to kar mislš, težko verjamem.

Enkrat se mi je neki podobnga zgodil. Vsi testi so bli za 1/3 normalnih. Sem probal vse, pa sem se naveličal jebat s sistemom naložu nove windovse in je vse lepo delal. Pomoje so se mi kakšni driverji za čipset pokvarl:| . To pa je to, ko nabavš plato rev. 1.0:\

Malecky ::

Natanko to je....

Stestiraj to kar maš, spravi v delovanje to kar imaš na voljo, ne pa it gledat revizij plate in podoben bullshit. Ako bi imel neomejeno keša se verjetno res nebi stem ubadal...tko ga pa nimam pa je treba na delovanje pripravit to kar mam.

Nekateri to še potrjujejo, da Tbread tega ne prenese....lahko je tudi plata sam se ne sekiram.

ferdo ::

malcky: se strinjam stabo;)

Nekateri to še potrjujejo, da Tbread tega ne prenese....lahko je tudi plata sam se ne sekiram.

jzt mislim da je problem v starih platah, ki potrebujejo refreshan bios.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Malecky ::

Plata ma zadnji bios ne skrbi... pa nehite o bios podpori k se patetično sliš... toj sam da ti piše fakin PR rating ostalo je vse ka-ka...vsaj pri Abitu je ker je prvi bios ponavadi skrati že zadnji bios...vsaj pri KR in KX....

mile ::

Kako je z tbredi in starejšimi platami (sis735) . Kako je treba proc odklent, da bom imel množilnike tudi nad 12.5 ?

Gejmer ::

Zanima me kolk bi jaz lahk navil mojega Athlona XP 2400+ ?
Nanda yo?

Jure2k ::

Verjetno za nemalo megahertzov. O konkretnih številkah se pa ne govori, ker je vsak procesor zgodba zase. Pomoje bi moglo iti nekje do 2200+, vse kar je več je pa dodaten bonus. V mislih imam seveda zračno hlajenje.

Jure2k ::

Njok, northbridge ni problem, ker sem ga precej ohladil in še vedno ne dela dobro. Pomoje ima plata kakšen problem s Corsairom, ali sem dobil res švoh RAM (močno dvomim), ali bi mogoče rabil več kot 2,9V napetosti (skoraj nemogoče) čudno čudno.

Malecky, tudi če tvoj proc deluje na slow ali normal decode, nebi dobil tako odurnega rezultata v Sandri. Nekaj je močno narobe s tistim grafom. Kolikokrat si pa ponovil test?

Malecky ::

jure2k: Proc tam na testu deluje na fast decode, zakaj je test tko pocasen nevem sam zj je vse kul sam na normal decode pa mora bit proc če čem pri visokih frekvencah visok FSB.

Jure2k ::

Se prav, da je fast cpu command takole "ubil" tvoj rezultat? To je res čudna zadeva. Mene pa bolj moti nekaj odurnih hroščev na Epox plati, ki vsake tolko pridejo na dan. Zdej nazadnje se mi kar ni hotel računalnik zaganjat, ker mi je pisal floppy error (40) in ko sem nastavil, da na začetku ne čekira prisotnosti disketnika deluje normalno. V winXP disketnik tudi deluje brez problemov. Mislim, da bom tole plato prodal in kasneje kupil drugo (kasnejšo izvedbo nForce2 ali KT400A bomo vidl)

ferdo ::

jzt sm biu pa cele praznike brez računalnika.

pa kr paše mal pauze.

dau sm Vcore na 2.1V 200fsb x 10 -> 2GHz sm ga naštimu pa se je po parih minutah napajalnik obesu:D "je pod garancijo" ni panike.

12x166 mi je delalo brez problema Vcore ~ 2V

Vcore 2.1V je blo usodno za napajalc...bom nouga dubu.

rame sm meu na 133 in jih mam še zdej

zdej mam pa 200x7.5 Vcore1.6V nečm jit več, da mi nebo spet napajalc ven ruknlo.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

mile ::

Sam si kr frajer da furaš t-breda na 2.1V :D

Kva maš pa zaeno hlajenje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mile ()

Jure2k ::

Hmm, a ni to mal mal? dej pol vsaj na 9 × 200MHz = 1800MHz (2200+) to ti zihr še prebav. Kakšn napajalnik si pa mel? Jest sm na 300W gural na 2,1V pa ni niti mrdnu napajalc.
Mam pa še en napajalc doma, k ma gor obešena dva procesorja pr 1,85V in dela ko strela 24/7 365 dni v letu. Yuhey! ;)

Jure2k ::

Drugač pa... ja za T-breda je kar velik 2,1V, men sploh v Windowse ne pride pr tej voltaži tud če dam obrate na 150% da se turbino sliš Deeeeeeeeelč naokol, in glede na to, da mam gor AS3 ter da je soba dodatno hlajena s pomočjo Zime TM,... ccc Bog ve mogoče pa moj procesor ne podpira visokih voltaž >:D Zihr jih ne:'(

ferdo ::

Hlajenje je zračno Zalman 6000Cu
ga vsem proporočam, se ga splača kupt!


napajalc je biu 300W ... teh ferm je tolk malo morje, dobrih je pa čist mal.

za 1x mam sposojen napajalc ki je deklariran na 300W:D
pomoje je pa tolk dobr ko 250W napajalc.
zdej mam 200x7.5 Vcore1.725V 35°C



jure2k: ker napajalc p amaš?


.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Malecky ::

Heh js ne morem čez 2V ker OVP useka:D Bomo odpravili sam da hlajenje urihtamo, pa še ene par Tbread procov stestiramo...tale je kr požrešen z napetostjo cccc:8)

Moj zdaj dnevno prede pri 200*10 kar je lepa cifra sam rab pa 1.9V da je stabilen...pa prepih moram met skoz kišto ccc sam zato pa rabim sam Volcano 7 kar pomen da dost pocen skoz pridem:8)

ferdo ::

hm...pravš SAMO 1.9V? ti meni kej lažeš?:)

bom jzt mojga probu prepričat na 1.9V na 2GHz....
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168062951 (25374) GaS
»

May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Navijanje
73231806 (18633) OwcA
»

Kvaliteten RAM (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
55024832 (16630) bodom
»

kam po 200MHz CAS2 CMD1 DDR 512MB ram? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
544095 (3296) asPeteR
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535099 (4463) krucymucy

Več podobnih tem