» »

popravilo hladilnika za laptop

popravilo hladilnika za laptop

#000000 ::

Imam eno težavo, laptop se greje da je za znoret, dokler nisem naštimal v biosu da ventilator skoz dela, mi je še ugašal. Zdej pa sem malo gledal kje se najbolj greje in ugotovil da na grafiki ki je integrirana, gre za HP 530 laptop, ki naj bi imeli že serijsko slabe hladilnike ki so jih nekateri menjali že po pol leta.

Torej s čim je napolnjena ta cev (heatpipe) baje z acetonom nisem pa 100%

Bi se dalo to hladilno tekočino zamenjat ? Ne vem recimo malo odžagat in natočit novo ter zalit nazaj, samo s čim bi jo zalil, ker cin se bo stopil, če pa bi grel baker da se zalije nazaj pa ne vem če bi še kej ostalo hladilne tekočine notri.

Recimo tako izgleda en podoben heatsink, za predstavo tistim ki morda ne vedo kaj imam v mislih.

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

kurjač ::

Cin se topi nad 180 stopinj. Sicer pa dvomim da to sploh crkne, če ni fizičnih poškodb.

#000000 ::

Ja kokr sem bral jih je veliko menjalo ta hladilnik, ne vem a zaradi slabe kvalitete hladilnika ali zarad česa drugega.

#000000 ::

Šele zdele sem opazil, da napajalnik ni originalen, original ima 18.5v in 3.4A, ta pa ima 19V in 4.7A, je možno da se zarad te razlike greje ?

kurjač ::

Ne
Napajalnik ni problem če ima za 3% višjo napetost. Če ima napajalnik višji dovoljen tok ni nič narobe, ker prenosnik pri polni obremenitvi in polnjenju baterije ne bo presegel 3.4A

#000000 ::

Pol je pa ali zanič hladilnik (da ne odvaja toplote kot treba) ali pa čipset pod tem hladilnikom. Jah nič gremo na ebay po oboje pa bo mir.

RejZoR ::

Je par opcij. Ali je tolk prahu not (če ga nisi odprl), al je termalno sredstvo med čipom in coolerje zasušeno ali pa je heatpipe spustil in ne deluje več kot bi moral.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

#000000 ::

Ja sem zamenjal pasto in spucal, ker prej ni delal sem snel še čip in ga naspajkal nazaj, zdej ne vem al se ta čip greje ker ima kak feler ali pa heatpipe ne dela več, zdej sem dal spodaj en ventilator da hladi čip in je dosto bolje. ne vem pa kako naj testiram heatpipe. Bom mal googlala če kaj pametnega najdem. LP

edit: A je možno da se greje zarad windows 7, ker nej bi bil namenjen samo za visto ali xp, čeprav sem pred dnevi na isti model naložil win 7 brez problema in se ne greje ipd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Šimpanz ::

Kaj pa če bi vprašu na kakšnem servisu koliko pride nov hladilnik. Če stane 20-30 eur bi jaz raje kupil novega kot pa da bi neki žagal in spajkal.

kuglvinkl ::

Če se ga očistil in zamenjal pasto, si IMO naredil vse kar se da narediti.

Po moje ti ostane samo še eksterno hlajenje...

#000000 ::

Ja z tistim podstavkom bo pomojem za ta čas dokler ne dobim novega čipa kar OK. Sej ne ugasne ipd. ampak samo malo počasneje dela, se pa segreje cpu na 85 za GPU pa mi ne pokaže z nobenim programom, je pa res da je folk mogu menjat po 6 mescih od nakupa že komplet hladilnk, ker je zgleda slaba serija bila in niso odvajali toplote, nov pride nekje 30-40 evrov, nazadnje pa dobim serijo ki je tko zanič :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Novosti na področju zračnega hlajenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
405306684 (2857) FireSnake
»

Pregrevanje laptopa po novem nanosu paste

Oddelek: Pomoč in nasveti
352949 (1974) MrStein
»

i5 v prenosniku - se pregreva?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121540 (1031) SkyEye90
»

Ali je ta temeperatura normalna ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
578284 (7103) Pro_moted
»

Najučinkovitejši socket A zračni hladilnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101186 (908) ZaphodBee

Več podobnih tem