» »

Kje je stari dobri Slo-tech

Kje je stari dobri Slo-tech

mrTwelveTrees ::

Sej nimam nič proti novicam ki niso povezane z računalništvom....

AMPAK... spomnim se leta nazaj ko je ta stran blestela, vsak dan novosti iz sveta računalništva, testi, navijanje itd...
se samo meni zdi da tega več ni tako veliko ?

KoMar- ::

Hja, novice prispevamo uporabniki, tako da... hitro pisat :D

Testov pa res ni več, ampak glede na to, koliko tujih strani obstaja o tem, niti ni potrebe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

RejZoR ::

Problem je, da si folk teste prebere vsepovsod po netu in je nekako nesmiselno pisat in testirat stvari, ki so jih itaq že naredili drugi. Je pa težko konkurirat npr AnandTech-u, kjer dobivajo stuff od proizvajalcev proti lokalnim zanesnjakom, ki si morajo stavri kupiti sami.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mrTwelveTrees ::

komar: ja, če tako misliš, pol je tudi brez veze da te novice ki so, jih tudi najdeš ma tujih straneh.

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Problem je da je S-T samo copypasta neumnosti iz realnega sveta. Z influxom netehničnega folka pa je ta stvar samo slabša

Drugače beri to
_
|
V
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

VelikiTun ::

Ah, novice in manjek člankov se že nekako požre. Problem je v splošni kvaliteti forumskega pisanja, saj je zaradi premilega moderiranja ter na momente odsotnosti le tega vse več nakladanja, osebnega obračunavanja, offtopic debat,...

Žalostno pri tem pa je, da resne alternative v slovenskem jezikovnem prostoru ni.

Zgodovina sprememb…

innerspace ::

mrTwelveTrees je izjavil:

Sej nimam nič proti novicam ki niso povezane z računalništvom....


V teh letih je "Tech" napredoval, to niso vec samo racunalniki.

Ne vem, kako je bilo vcasih, sem relativno nov uporabnik.
Moram pa rect, da je tukaj nekaj ljudi, katerih prispevke rad preberem.

Slo-Tech(IMO) precej izstopa po resnosti(glede na ostale forume), kar pa ne pomeni da ne more biti bolje.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Pyr0Beast ::

>Ne vem, kako je bilo vcasih, sem relativno nov uporabnik.
Bolje.

Poglej si teme leta 2003-2005, ali pa članke - takrat so se dogajala še modificiranja kompov, navijanja in podobne veseljačine. Dandanes je tega bore malo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

RockyS ::

Pyr0Beast je izjavil:

>Ne vem, kako je bilo vcasih, sem relativno nov uporabnik.
Bolje.

Poglej si teme leta 2003-2005, ali pa članke - takrat so se dogajala še modificiranja kompov, navijanja in podobne veseljačine. Dandanes je tega bore malo.


Takrat tud nisi mogel kupit že modificiranih kompov v trgovini, sedaj ima že vsaka trgovina kako stranico z oknom in nenko.

2003-2005 se spomnim, da sem videl v eni trgovini ohišje iz plexi stekla(v celoti) in sem imel usta do tal... zdaj pa to več ni noben problem naredit oz. lažje&cene je kupit že narejeno.

Včasi so se tudi komponente dosti bolj grele kot sedaj in je bila potreba po vodnem hlajenju res skoraj nujna, zdaj tega več ni treba (razen ob ekstremih).

dolenc ::

Časi so se spremenil.

Včasih se je šlo za to da potegneš čim več iz svojega računalnika in si ga zato navil, ker drugače ti tista igrica, ki si jo želel igrat ni delala :D.
Sicer je obstajal navijalski/nenavijalski materijal, ampak načeloma to niti ni bilo tako pomembno. Ble so male poceni rešitve s katerimi si se igral ali pa si prebral kje kak nasvet(kako pobarvat en pin na slot1 celeronu in ga spravit iz 300 na 450mh recimo). Tist fsb in množilnik si naštudiral in gas, kdaj je blo treba kake mostičke premikat, kak uporček nalotat, kak pin povezat ali odlomit, jaz sem dajal monitor v skrinjo(crtja) divje uglavnem :)

Sedaj se pač kupi najbolše komponente, ki se po zaslugi vtikanja marketinga povsod že prodajajo kot navijalske in stisneš autotune :D

Pri vodnem hlajenju isto, po radijator so hodili(jaz sem ujel šele rep tega) na avtoodpade, po pumpo v trgovino z ribami, bloke so sami načrtovali in debatirali tukaj ter rezkali :).
Sedaj kupiš najdražje komponente, jih sestaviš in temu rečeš custom vodno hlajenje. Malo doda še to da imaž zadnjo grafično kartico in dosežeš par tistoč pik v zadnjem marku :D

Interneta takšnega še ni blo, lan party je bil cela fešta, tega nisi mogel doživet kar tko, je bilo potrebno najet gasilski dom in se organizirat, da si call of duti špilal 8v8, ma že 2v2 je blo divje. Vmes si kako pločevinko zabrisal v kamperja nasproti tebe ... Seveda da je prišlo sploh do igranja je bilo najprej nekaj urc postavlanja mreže in šeranje vseh filmov, ki so jih imeli ostali, ter da so vsem sploh špili delali ...

Ob širokopasovnih linijah je tudi to skoraj že izumrlo.

Takratna generacija, čeprav(še) prisotna ima sedaj drugačne interese, tako kot imam jaz sedaj laptopa :)(z navito grafično seveda). Interesi se spreminjajo, slo-tech pa tudi.

Čez 10 let bo pa en jamral kako je bilo fejst ko se imeli še ročne miške in tipkovnico z fizičnimi tipkami...

dolenc ::

Ja se strinjam, samo način in interesi se spreminjajo, kar ni nujno slabo :)

Zoro3 ::

dolenc lepo napisano, kje so tisti časi :P :D

Icematxyz ::

Slo-tech zagotovo tudi v tem trenutku nudi dovolj prostora in verjamem, da tudi zanimanja za "underground sceno" na področju strojne opreme. "Pravo navijanje" je najverjetneje zamrlo takrat, ko so velika podjetja začela to spodbujati in ko si vedel, da najverjetneje strojne opreme s tem početjem več ne boš okvaril tako zlahka, ohišja se so verjetno nehala modificirati, ko so ohišja postala preveč lična, da bi vanje zarezal...

Raspberry Pi generacija je morda trenutno še morda najbližje temu in bomo videli, kaj bo ven prišlo. Treba bo se pač spet malo potruditi in malo pogledati levo in desno in tako naprej da in to je to.

Zgodovina sprememb…

dela ::

Ne strinjam se s tem, da so se časi glede tega bistveno spremenili. Ogromno internetnih strani se ukvarja izključno z računalniškim hardverom, pa čisto lepo funkcionirajo. Celo nekatere manjše slovenske strani objavljajo teste, vodiče, članke na temo hardvera, zato verjamem, da bi tudi slo-techu zneslo. Tudi tukaj bi sponzorji pomagali s posojanjem in podarjanjem robe, če se jih le omeni v člankih in imajo nekaj od tega.

Težavo vidim v tem, da ni zainteresiranih piscev s tega področja. Ko bi se našel eden, bi jih hitro sledilo še več, tako so pred desetimi leti drug drugega motivirali v pisanje in članki so nastajali kot po tekočem traku. Sicer mi je slo-tech tudi v zdajšnji obliki, s širšim naborom tem, všeč, ampak kak test najnovejše grafične kartice ali kakšen opis volt-moda v meniju ob strani slo-techu ne bi mogel nikakor škoditi (tudi če je podobna stvar že 10x obljavljena drugod).

Shkorc ::

Če ima toliko ljudi mnenje, da neka oseba kvari nivo foruma, naj se ji z Anketo izglasuje permanentni Predlagaj izbris, pa naj ga/jo potem moderirajo uporabniki sami.

Osebno mi na forumu manjkajo Thomasove teme, je znal vreči kako kost za glodanje.

donfilipo ::

Jest recimo cenim tako Jureta kot Thomasa. Thomasa poznam 40 let.

Nekakšna simbola levice in desnice. In ideološko motorja.

Thomas je kot dope, ki so svojimi izstrelitvami v električna nebesa nalije 5 litrov šnopsa zastonj in obljublja nerealne rešitve 100 let prezgodaj in obenem tolaži ob realnih in nezadržnih nevarnostih, ki so pred nosom. Vendar, če vzamemo ob tem še jedro sporočila trde desnice in mitraljez....potem smo svet kot skupnost zavrgli in se obenem rešili. Če ne gre drugače ko nam rukne film, gremo na banko in se zaderemo: 'dejte prasice dnar'8-) Ne da bi desnica to zagovarjala, ampak v nekaterih primerih je to za posameznike, ki se trudijo na vse načine zanikati da smo socialna bitja, nujna posledica.

Jure pa se paragrafarsko natanko in po vseh regelcih drži drobnih malih socioloških sprememb, ki jih je sposoben napredni in socialni liberalizem. Drobceni koraki, ki pa SO uperjeni proti vsem radikalizmom, kamor rado zanese komuniste partizane in fašiste tehnike. Danes je to recimo boj za popolno enakost mavričnih, jutri bo to morda boj za poenostavljeno socialnost brez obilne birokracije UTD, ali morda napori za globljo globalno ekološko zavest, kjer pa so problemi ne toliko v sloveniji, kot recimo na kitajskem, kar pomeni treba bo prepričevat in prepirat se s Kitajci, kar pa ni hec!

Uf dobro sem se raztapkal. Na dveh tipičnih predstavnikih ideologij.
Kar se pa tehnike tiče je pa takole. So bili dnevi, ko sem tudi sam dope nadomeščal s problemi navijanja in šraubanja. Načeloma še danes nimam nič proti temu, ne more pa to biti nek main stream. Ker je jasno da gre tu za zvit trik marketinga. Načeloma proizvajalci presdvidijo optimalen speed, ki ga neka mašina zmore brez da bi se sesuvala. Navijanje je običajno samo prekoračitev varnostne meje. In ploskanje samemu sebi, kako smo ob tem zgrabili boga za jajca. In imamo mašine kjer so notri bazeni, cevi in ribice, morda tekoči plini in lučke, no te pa so potem že simbol pofoben fičutu abarthu, ki je sicer res šel 215 in je izgledal kar fino hecno...samo stal je pa več, kot recimo alfa z solidnimi pospeški in hitrostjo 240;((

In kar se splošnega nivoja in ugleda foruma tiče?
Nekaj znakov kaže, predvsem pri sodelovanju (sicer anonimnem in ne tako pogostem:) res tudi v realnem življenju najbolj slavnih oseb, da morda pa forum dejansko je med prvimi po kvaliteti v Sloveniji.

Pa tudi nekomu ki je iz različnih razlogov obsojen na čisto asocialnost, na izolacijo, zna forum nuditi dovolj izziva za študij in obdelavo raznoraznih tem.

Kriterij ni toliko akademska izobrazba, ker ta redko zadane dejanski topic, kot je važno, da imamo čas žrtvovati se pogledati objekte teme, morda celo prevohati par knjig na google.books, morje člankov na netu, pogledati filmčke in... ja potem so pa kar IQ in seveda znanje angleščine in modrost. Sorazmerja glede na temo malce menjajo razmerje. In še nekaj je res. Doktorat iz recimo računalništva vam nekaj prekaširanega znanja in obilo rutine pri iskanju tega, seveda res prinese. Da o sveti akademski poziciji:), ki v realnem svetu (na forumu pač ne, kar je super:) prinese zaščito in potuho ne govorim. Jasno to pomeni, da če imate opravilno sposobnost je NAJPREJ formalna izobrazba v tem zbirokratiziranem svetu in potem forum in samoizobraževanje.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

mojsterleo ::

ce povem po pravici, sem na slo techu samo zaradi foruma. novice pregledam bolj na hitro. mislim pa, da je vse skupaj nekoliko boljse kot leta 2004, samo forum bi pa res lahko bil malo bolj fancy. od 2004 se je prakticno spremenila samo barva =)
pa malo vec trolov je, to je tudi res.

urbybaby ::

dolenc: "Interneta takšnega še ni blo, lan party je bil cela fešta, tega nisi mogel doživet kar tko, je bilo potrebno najet gasilski dom in se organizirat, da si call of duti špilal 8v8, ma že 2v2 je blo divje. Vmes si kako pločevinko zabrisal v kamperja nasproti tebe ... Seveda da je prišlo sploh do igranja je bilo najprej nekaj urc postavlanja mreže in šeranje vseh filmov, ki so jih imeli ostali, ter da so vsem sploh špili delali ..."

Stari dobri časi:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urbybaby ()

dexterboy ::

No ja, primerjati Thomasa z Juretom... no, TO pa je primerjava, ki vzbudi skomine po dobrem, starem Slo-Techu 8-)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

donfilipo ::

Hja empirija ki stoji zadaj:

Ne samo da sta simbola ideologij in prepada med liberalno-konzervativno : socialno-randovsko.....

Če šteješ število znakov, ki sta jih pustila na forumu, sta globoko globoko pred drugimi. (nazadnje ko sem gledal:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

opeter ::

Jaz sem sicer eden od mlajših članov (od leta 2005), ampak tudi meni manjkajo tiste stare zadeve in teme.
Mogoče pa je res nekaj resnice v tem, da se čim bolj ljudje starajo, tem bolj se nostalgično (seveda v pozitivnem smislu) spominjano starih časov/stvari.

Že dovolj je, če primerjate glasbo iz 80-ih let (ali pa prej), ter glasbo iz sedanjosti.

Bistvo Slo-Techa pa je po mojem v tem, da si poskušamo pomagati z raznimi nasveti ter se lahko vključiš v sočne debate Problemih človeštva.

V vsakem primeru lahko vsak dan prebereš kakšno zanimivost. Nazadnje sem bral, da je Sandi1987 igral nepretrgano 8 ur in dokončal Painkiller Overdose. Si lahko predstavljate?

Edina stvar, ki jo v zadnjih 7-ih letih (še vedno) pogrešam, so slikovne podobe oz. avatarji. >:D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Phantomeye ::

Mogoce je pa razlog v številu splošnih uporabnikov računalnikov, ki se pa ne ukvarjajo z modifikacijo v tej meri kot se je 'stara generacija'? Stara je pa prestara za to? :P

Zmajc ::

Ljudje odraščajo, si ustvarjajo družine, kariere ...posledično pač več nimajo časa za svoje srednješolske/študentske hobije. Time goes on, etc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Good Guy ::

slo-tech je trenutno uporaben samo še namesto vicov, ki jih ponavadi prebiram v jutranjem cajtngu... Je skupek cvetk, ki te prav lepo nasmejejo

gendale ::

welcome to the internet, enjoy your stay
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

69charger ::

Z modding sceno je na slovenskem precej konec. Ni več enoličnih belih kišt ki bi jih lahko razrezal, samo še ta bedna plastika katerim ljudje pravijo ohišja. Plate se komaj kaj še modda, kje so bli cajti delat Vmod itd. Tudi z custom BIOSi je konec. To so bli cajti, big tower,poštrihano,pleksi,vodna,neonke,Athlon 2600+ privit,pa da se je med kakšnem lanpartyjem pokadilo iz kakšnega kompa.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

FlyingBee ::

saj je čisto v redu, kdor zna angleško pa je vedno lahko prej in več videl na tujem

na forumu vidim večino ene in iste, ki imajo vedno isti odnos in niso nič napredovali pri izražanju in znanju, samo subjektivne opazke
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

jype ::

Stojansto> na forumu vidim večino ene in iste, ki imajo vedno isti odnos in niso nič napredovali pri izražanju in znanju, samo subjektivne opazke

Baje smo nekateri celo nazadovali!

donfilipo ::

En tak droban namig.

Če bi kdo rad videl kleno slovenščino, pravilno postavljena ločila, in vrsto najbolj aktualnih tem iz vseh področij, obstaja rešitev.

Vsi zastopniki tujih megakorporacij in korporacij, pa celo domačih...naj žrtvujejo tako po 2-50k za dvig kvalitete in reklame, pa da vidimo. Napredek bo sunkovit;((

Bojim se pa da nekaj igrive spontanosti bo pa šlo v maloro.
Ni pa mus.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Aktivnost na slotechu upada s koncem delavnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13712295 (8010) Timurlenk
»

Kaj se je zgodilo s Slo-techom (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
536511 (3271) opeter

vodstvu ST!!!! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Slo-Tech
16012255 (8026) perci
»

o nastanku... (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
696263 (4724) Dr_M
»

kuk folk pozna S-T (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
535016 (4402) goranTNT

Več podobnih tem