» »

Vodno hlajenje!

Vodno hlajenje!

iiyamaa ::

Zivjo fantje ... imate zanimive teme in sem si reku zakaj nebi tudi jst sodeloval pri tem. Imam vprasanje, ki je morda nekoliko tezko za razumet ampak tisti ki se spoznajo bojo vedl o cem govorim.
Imam AMD Athlon 2200+, odklenil sem ga z posebno tekoco barvo ki ima dobro prevodnost in upornost priblizno 800 ohmov. procesor sem navil na 2,1 Ghz (prej je imel takt 1,8Ghz) kupil sem si tudi vodno hlajenje pri prodajalcu Mlacom. Dobil sem vodni blok, hladilnik, vodno pumpo in vso ostalo opremo. Vendar imam tezavo.... ce ste kdaj ugrajevali procesorje Athlon v maticne plosce ste tudi naleteli na problem ko je hladilno telo prevec pritisnilo na jedro procesoja (najraje se to zgidi kadar vgrajujes ZALMANA) in se masina ni hotela vkljuciti ni dalo slike. potem si malo popravil hladilno rebro... malo pomigal in se je vkljucilo. No kaj me muci;( .. dobil sem vodni blok ki ima standardni prikljucek za socket A vendar ima na sredini vijak s katerim pritrdim vodni blok na procesor ...... bolj ga zategnem bolj bolj pritiska BLOK na JEDRO procesorja ... in namrec ... ce privijes prevec se ne vkljuci ce privijes premalo se ne vkljuci .... ce pa privijes malo malo bolj da se vkljuci potem zeza pri zaganjanju iger primer ( gre v igro ko se vspostavi vecja graficna frekvenca .... enostavno racunalnik resetera.) s tem sem se veliko premucin in zato skuril dva procesorja AMD 2200+ in AMD 2100+ zato me zanima kako ste vi fiksirali vodni blok na procesor ... in da je vse delalo normalno ... kajti meni pride v Windowse XP in dela odlicno... ko pa zazenem igro se mi resetera ... katero koli igro ... vem pa da drugo ni krivo ker ce dam navadni ventilator mi dela vse prfektno:| Hvala za odgovor:)

iiyamaa ::

Pozabu sem se oment da si lahko moj vodni blok ogledate na tej strani:
http://koolance.com/products/product.ht...
Tako boste nekako bolje seznanjeni z mojo tezavo;(

Lucio ::

to kar si kupu so jajca. Škoda denarja.
Dej rajši gor dobro zračno, ki bo sigurno boljše>:D >:D .

iiyamaa ::

Lucio..... Nemores nekaj trdit brez da bi utemeljil? Povej mi zakaj mi to govoris.... A imas ti vodno hlajenje doma?
A imas ti da vodni blok o katerem jst govorim... al si samo neki napamet reku ker pac ..... si ti predstavljas da bi bilo bolje ce bi imel zracno hlajenje.... ?;((

Silence-r ::

Če sm jst prow zastopu imaš standardni clip mehanizem za pritrjevat blok na socket ... clip ti blok pritisne le po sredini zato je preveč pritiska direkt na samo jedro! Če se da poskusi predelati blok tako da se ti bo pritirdil z 4 vijaki na vzmetni način, pritisk bo tako bolj razdeljen, težav pa ne bo več!

BTW: Tudi jst bi ti osebno raje priporočil da zamenjaš vodni blok, s kakšnim bolj 'nekomercialne' izdaje!
In ko pomisliš da ne more biti slabše, ti nekdo vzame še to upanje!

Lucio ::

Vodno imam in sicer doma narejeno. Blok je star že eno leto, vendar je sigurno boljši kot ta ki si ga ti kupu (narejen po Morphingovem načrtu).
In če si že tolko prebral kot praviš pa forumu, si sigurno zasledil da Morphing prodaja bloke (kateri se ne morejo primerjat z tistimi iz Mlacoma - nedvomno boljši), vse ostalo pa se tudi da relativno enostavno nabavit za neprimerno nižjo ceno.
Pač si se v nakup prenaglil brez predhodno preštudirat cele zadeve.

Pa še to, jaz za moje vodno nisem porabil niti 2KSit, blok mi je naredil oče iz bakra na CNC(orodjarstvo), pumpo sem vzel eno staro od akvarija (sem akvarist, in je poganjala 400 L akvarij), radiator od Yugora. Kupil sem samo cevi:D .

Yacksy ::

Bi blo kul, če bi kakšno temperaturo al pa kaj podobnega napisal. Procesor pa se da obremenit tut z kakšnim programom in ne samo z igrco (sam tako, by the mimo). Pa če pod windowsi zdrži, po lbo tut pod igro.
Če ne že za drugo, si se za blok pošteno zaribal, ker bi tukaj dobil veliko več za precej manj denarja. Drugič se mal bolj pozanimaj. Ni pa boljšega pritrdilnega mehanizma od vijakov in ustreznimi vzmetmi, ki vse skupaj enakomerno držijo gor. Tukaj pa ni debate.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blok za GF6800 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1157709 (5166) bajker
»

EK Water Blocks presents generation 2004! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
19012056 (7189) Malecky
»

moje vodno hlajenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
628386 (5794) bodom
»

vodno hlajenje....

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61741 (1660) element

Več podobnih tem