» »

Govorice, kaj namerava SIOL v prihodnosti (ADSL) - OMEJITVE

Govorice, kaj namerava SIOL v prihodnosti (ADSL) - OMEJITVE

1 2
3
»

iration ::

1100$ samo za Adobe paket (PS, Elements, goLive). odvečno je poudarjati, da teh programov ne bi nikoli kupil (za toliko denarja). pa še 900$ za Macromedia Studio MX, pa še kaj za OS, pa potem še manjši programi, ziher nanese 3000$ >:D kaj čmo ...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

wishmaster ::

za domačga uporabnika je vredu piratska oprema.Če maš pa kako podjetje se pa ne smeš igrat tako kot se mi zdaj.Tudi če bi blokiral p2p bi ostalo še na miljone strežnikov.Tak da si ne mislit da se vsa nelegalna programska oprema prenaša preko p2p softwerja.

the_unborn ::

tocno tako, preden je bil internet v vsakem domu je tudi vsak imel piratsko robo, si jo pac kupil pri piratu osebno ali pa pri kaksnem kolegu iz rac firme in podobne

roscha ::

Hehe, zanimivo tole preračunavanje koliko piratske robe ima kdo. Zase lahko rečem, da jo je na CD-jih precej (če tudi filmi štejejo pod to kategorijo), na disku pa pravzaprav nič. Debian user pač... In večina ("pravovernih")Linux-ašev lahko zatrdi podobno.

Se pa povsem strinjam da je warez bil in bo. Samo malo lažje je dosegljiv odkar so tu broadband povezave, za lahkotnejšo dobavljivost pa p2p programi .

Omejevanje s strani Siola? Se mi sploh ne zdi tako neverjetno, glede na to, da je brez (zdrave) konkurence. Tistih par nesposobnih ISPjev v Slo naj svoje štacune kar lepo dol zapre in gre zelje na tržnico prodajat, ker Siolu nikoli NISO BILI in nikoli NE BODO konkurenca. Žalostno toda resnično. In ne, ni samo Telekom kriv, da so nekonkurenčni, krivi so v največji meri povsem sami..

Upam da bomo na ADSLu uživali (vsaj) tako stanje kot ga imamo čim dalj...


by!

Tiger ::

>In ne, ni samo Telekom kriv, da so nekonkurenčni, krivi so v največji meri >povsem sami..

Torej so krivi, ker niso hčerinska firma Telekoma, ker niso imeli pravice do številke 0880, ker jih Telekom ni šenkal impulzev, ker jim Telekom ni dajal popusta za najete linije, ker ko je Telekom ponujal začel ponujati ISDN niso smeli zraven, ker ko je Telekom začel ponujati ADSL niso smeli zraven,....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tiger ()

roscha ::

Jaja, se mi je kar zdelo kak "pameten" odgovor bo..
No pazi sedaj. Kabelska omrezja so ze par LET pred ADSLom imela moznost priklopa interneta. In rezultat? Mariborski KKS je bil do nedavnega konkurencen (kar je svetla izjema) zdaj pa so se ti pocepnili pri hitrostih. Drugje pa? Ce je ze kje bil kak ISP je bil ponavadi ti Siol, vsi ostali pa so rajsi jokali nad dragim Dial up dostopom (beri Telekomom) kot pa ponudili kaj boljsega /cenejsega (beri kabel). Trenutno pa jih je Siol POVOZIL na celi crti z enormnimi hitrostmi. Amis ter Volja recimo sta na kablu popolnoma zaspala, in si tistih usivih 7xx kbps lahko nekam vtakneta...


Ma saj se mi sploh ne da vec. Ampak za obcutek, kaj sem mislil bo dovolj.....


by!

Soprano ::

Roscha: Tiger ti je želel povedati, da morajo ostali ISPji vse drago plačevati, Siol pa se 'šverca' na račun Telekoma, ki pa ga podpiramo vsi.

Že sama zdrava logika ti mora povedati, da en slovenski ISP nikakor ne more biti najhitrejši in istočasno najcenejši ISP v Evropi.

In če ti tako meriš sposobnost ISPjev (in vsega ostalega), pol jebi ga, mi je res žal zate.

Kaj bi rekel recimo na tole: delaš 10 let, da si kupiš eno povprečno stanovanje. V istem trenutku pridem jaz, ki celo življenje lenarim in se zabavam, nato pa mi 'ta stari' kupijo eno lepo veliko hišo z bazenom.

In ko sedimo nato vsi skupaj s kolegi ob pivu, ti eden prijavi, da si pa ti skrajno nesposoben, ker si uspel v 10. letih ustvariti eno borno stanovanje, jaz sem pa car, ker sem v enem tednu kupil mega bajto.

Kdo je sedaj tu nesposoben? Ti, ki si garal za povprečje ali jaz, ki sem 'brezplačno' dobil 5x več?

Soprano

Nauk? Lahko je s tujim kur* po koprivah plazit...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Soprano ()

Jeebs ::

Roscha: Ne vem zdej sicer kake so tvoje izkušnje z Dial-fuckom, ampak kar se tiče Volja.net verjemi, da spijo tud na Dial-Upu, ne samo na kablu (prvič slišim da ga imajo). In če ga res imajo, potem se mi tisti, k ga uporabljajo res pošteno smilijo. Ta stvar že na Dial-Upu res nikamor ne gre! Volja.net go home!;((
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

perci ::

Sej veste kako pravijo:"S polno ritjo je lahko srat.";(

roscha ::

Ajooj. Sploh ne dojamete poante. Da je Siol/ Telekom en velik kurčev monopolist in da pomanjkanje prave konkurence ne bo prineslo nič dobrega.

Velikanski stroški? Pa saj sem povedal, na katero struno bi lahko "alternativci" brenkal, ampak ne. Se rajši smilijo sami sebi in jamrajo o divjih cenah ATMa. Bla bla. In pssst, ja tudi Eles in SŽ imata kupe optike po sloveniji. Ni samo Telekom tu...

Če hočeš dobiti NOVE naročnike, moraš biti boljši+ cenejši kot konkurenca. in točno to počne Siol, ostali pa spijo.

Briga me pravzaprav. S kabla sem šel (s težavo ker Siola ne maram) na ADSL ampak jebi ga. Če niti približno nisem imel druge izbire, ko pa ni "konkurence" niti za povohat ni. Kdor je bil na Kranjskem kablu ve o čem govorim.

by!

shock ::

S težavo si šel k SiOL-u? Kaj pa je s tabo imaš ADSL in 100% boljši kot kabel pa ti še vedno pljuvaš na SiOL. Jst nevem kaj hočeš imet? Odločise že enkrat. Deluješ mi kot neka izgbljena ovca. Pa če ti ni všeč SiOL(ADSL) hodi na amis, baje oni imajo tudi ADSL. Al si na SiOL-u zarad tega ker je boljši in cenejši:D.

perci ::

Sam nekateri pa res ne razumete. Nihče ne trdi, da Siol trenutno ne ponuja dobre storitve za zelo sprejemljivo ceno. Temu NE OPOREKAMO.
Je pa dejstvo, da je monopol per se slab, ker zaradi pomanjkanja konkurence škodi razvoju storitve. Trenutno se Siol obnaša, kot da konkurenca obstaja, vendar je to samo stvar negove dobre volje. Po Siolu kot monopolistu je treba pljuvat, če ne zaradi drugega zato, da se ne bo začel obnašat kot se monopolisti običajno obnašajo.

MUC ::

Siol se bo tako obnašal vsaj tako dolgo, dokler bo državna firma. Ne smemo pozabiti, da imamo ministrstvo za informacijsko družbo, katerega ena od velikih ciljev, je časovno neomejen dostop v vsako slovensko vas, z broadband povezavo, za sprejemnljivo ceno seveda.

Ko bo telefon privatiziran d.d. se pa lahko zgodi marsikaj, če ne bodo v svetu sedeli pravi ljudje.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216803 (11430) Tr0n
»

Siol bo spremenil ADSL pakete (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27922521 (14353) MEDENA
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017623 (5824) Narcos Satanicos
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707956 (6262) DeLonghi
»

Volja nic vec zastonj, adsl placati bo treba tudi prenesene podatke

Oddelek: Omrežja in internet
331754 (941) Hux

Več podobnih tem