» »

Novice-resen problem Slo-techa!!!

Novice-resen problem Slo-techa!!!

«
1
2

falotXP ::

Že tri novice sem poslal in mi niso objavili nobene.
No, ok... za eno sem bil sam kriv, ker je bilo nekaj podobnega že objavljeno, za drugo in tretjo pa ne vem...

Saj to ni vseskup nič takega; je pa sramota, da na slo-tech ni novic, ki bi morale biti in zamujajo nekaj dni za drugimi, samo zaradi ravnanja glavnih, ki mislijo, da novice lahko pišejo le oni.
Če pogledaš druge slo. računalniške strani, vidiš, da se novice objavljajo, ko so "novice" in ne zgodovina, se pravi da se objavljajo cel dan; na slo-tech, pa ko imajo tile glavni kaj časa in pobrskajo po netu, ZA NOVICE OSTALIH UPORABNIKOV JIM JE PA KAJ MALO MAR!

alien-w ::

Naj ti razložim: če pogledaš, čigave so novice, boš videl, da sploh ni res, da bi novice pisali samo "glavni". Veliko novice je od naših uporabnikov. Če uporabnik ne napiše primerne novice za objavo (to pomeni, da bi bilo potrebno preveč popravljanja), novico na novo napiše nekdo drug in se mu potem tudi zahvali v tej novici.

Vse novice, ki so zavrnjene ali izbrisane pa vsebujejo pojasnilo, zakaj so bile zavrnjene in kdo jih je zavrnil. Kakor vem, smo na Slo-Techu precej ažurni, je pa res, da ne objavljamo novic, ki so prepogoste. Na primer test ene samcate matične plošče ali že desetkrat omenjeni heat-pipe cooler od zalmana in podobno. Zelo malokrat se zgodi, da se novice (če je tema dobra) ne bi objavila, pa magar tako, da jo nekdo napiše na novo.

Kar se tiče uporabnikov: Na uporabnikih Slo-Tech stoji, tako da imajo zelo veliko vlogo.

falotXP ::

No, poglej samo primer GeForceFX kartic... od izida naprej vsaki dan o GeForcu...testi,ti oni, pa spet...eno in ist...kaj komu pomaga test kartic, če niso primerjene z nobenim kunkorentom...
Če se ne motim je eden "glavnih" danes že dvakrati o GiForceFX 5200 in 5600; komu na čast?
Saj že moja stena ve vse od njih...Če bi to storil kdo drug, pa vprašanje, kaj bi bilo...

Mah... škoda besed..

Fantje poboljšajte se!!!

Tr0n ::

Se strinjam. Novicarske strani imajo na dan najmanj 10 ali vec novic, kjer se drzijo samega konteksta in teme strani. Tukaj je pa vse bolj tak-tak.

Novice morajo biti kratke, informativne in jedrnate, ne pa neki mini clanki, kjer ti ze ob pogledu na dolzino mine do branja.

Samo toliko.

kuglvinkl ::

Kolk so dolge novice je uredniška odločitev. In kot kaže, je našim urednikom ljubše, bolje, ustrezneje, če se novice tudi malo avtorske in ne gre samo za linke.
Your focus determines your reallity

darh ::

Meni so ravno zato Zigggove novice blazno kul, ker prov uzivam k jih berem... če fanta poznate in veste kaj je misliv z ono tono texta med vrsticami se lahko fino nasmejete :D



ti falotXP... kot vidm si tudi sam pisal nekej o GeforceFX, ne? >:D
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

(sic) ::

Še en se javljam, ki mislim, da so novice resen problem slo-techa. Ajd za primerjavo bom vzel slo-comp. Stran se proti slo-techu lahko skrije (vsaj, kar se tiče števila uporabnikov) - novice, ki so (vsaj meni) zanimive in so bile objavljene včeraj:

- WinAmp 2.9 prihaja
- Začenja se CeBIT 2003
- VIA "Antaur"
- Commodore C64 je zajadral na internet
- Creative predstavi EAX 4.0

Pa to niso niti vse. Včeraj pa je so slo-techu bili trije različni testi GeForceFXa. Waw!

Fuck you all!!!

V-i-p ::

Jaz tudi obožujem Žigove novice, res ima dobre :D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Tr0n ::

Verjamite mi, da so krajse in jedrnate novice veliko bolj zanimive za uporabnike. I've been there. Ce ze hocete na dolgo in siroko nekaj opisovat, je gumb "vec o tem" prava resitev, kjer se ob kliku pac izpise celotna novica s komentarji.

morphling1 ::

TrOn, novica mora bit predvsem zanimiva, in dolžina ni odisna od tega, saj večinoma so tudi tu kratke, samo včasih je treba malo več napisat, ker dosti ljudi prebere novico samo tukaj in niti ne klika na vir novice, kar je čisto fino, samo mora bit pa dobro napisana. Take avtorske novice so všeč večji množici. Bolje malo manj kvalitetnih ter daljših novic, kot pa tono kratih, ker če bo objavil čisto vsak test ali majhno novost ki se pojavi na internetu pa če bi bila še tako kratka in jedrnata bi bilo to čisto brez veze, ker bi jih večina spregledala.
Včasih pa se z novicami tudi zabluzi, recimo to kar se je dogajalo z NV31 je čisto brez veze da so gor prišle poleg prve še tri original novice.
Ko pa bi bilo dovolj če bi se samo k originalni novici dodalo nove linke.
Edino kar me moti je to, da se včasih namnožijo skoraj enake novice samo iz drugih virov ter ločevanje semen od plevela pri testih, ker vsaj 50% testov hw na internetu je neuporabnih ali pisanih pod vplivom tega ali onega.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tr0n ::

Ja, saj nisem proti malce daljsim novicam, samo ne jih v celoti objavljat na prvi strani, ampak samo bistvo. Ce zeli obiskovalec izvedeti vec, pa lahko to stori s pregledom celotne novice.

Osebno enostavno preskocim daljse novice, ker se mi jih enostavno ne ljubi brat, saj so nepregledna. Ponavadi preberem naslov in ce je zanimiv se skok na URL od vira.

morphling1 ::

Saj je logično če je malo daljša novica in ti ni tako zanimiva da jo boš, preskočil, ampak za nekoga mogoče je, že piscu se je morala zdeti če je že moral toliko napisat, saj brezveznega nakladanja mislim da ni. Če pa te novica po drugi strani zanima, sem pa skoraj prepričan da boš vse prebral pa tudi če je malo daljša. Dolgih pa tako in tako ni ravno veliko, jaz se na pamet nobene ne spomnim, res pa je da se zataknem samo v tiste ki me zanimajo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

OrkAA ::

Meni je pa všeč, če so novice bolj obširne, ker lahko že večino stvari izvem na slo-techu, brez, da bi klikal na link. Nekatere novice me pač ne zanimajo preveč in tako lahko bistvo izvem že tukaj, kar je kul!

perci ::

No vidte, enim je všeč to, drugim drugo - nemogoče je zadovoljiti vse okuse.

falotXP ::

No, jaz nimam nič proti dolgim novicam...če se komu da bluziti in modrovati lahko zaradi mene to počne, samo take novice niso več novice ampak članki in osebna mnenja o novici oz. stvari, ki jo opisuje novica...(če so novice kratke in jedrnate, ti je ne bodo objavili, ker nisi nič osebno sfantaziral in to se ta "glavnim" ne vidi!)

Predvsem je problem pri objavljanju novic... vse novice so objavljene bolj v popoldanskem oz. večernem času, ko imajo pač ti "glavni" kaj časa za take stvari in potem še komplicirajo. Novice bi se morale pojavljati skozi celi dan, ko so novice reš še nekaj novega in ne ža neštetokrat premletega; saj kaj bo "novica" o nekem GiForceFX, če pa že ptički pojejo o njej, si mislimo; ampak, če bi novico objavili takoj, ko jo nekdo napiše, bi bilo vse ok in zanimivo.

(xbite: res sem napisal novico o GiForceFX kartah, samo to je bilo ob 13.30, ko je to še res bila novica in ne ob 18.32, kot je bila objavljena; potem pa naprej samo eno in isto, že tisočkrat premleto!) Nisem jaz kriv, če novico napišemo ob 9 uri, objavijo jo pa ob 21. in zatem še eden od taglavnih naredi povzetek že tisočkrat premlete novica (saj oni to lahko delajo, drugim to ni dovoljeno; pač...takšno je živlenje...)8-O

Še to... poglejmo samo danes.... WAUUUW.. koliko novic je že danes objavljenih, ni to malo preveč..saj nima nihšče toliko časa za branje :D
Na drugih staneh se do zdaj že bohotijo z 3-5 ali pa še večimi novicami. Na slo-tech, pa ti glavni še spijo! DOBRO JUTRO VSEM SKUPAJ!!;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: falotXP ()

Pujcek ::

oj,

sem ze enkrat neki podobnega nekje drugje povedal in sicer:
a lahko "avtorji" novic v nekaj besedah, stavkih povejo kaj vec o vsebini novic in nekoliko manj komentirajo (vecina komentarjev se mi zdi cist mimo).

cau
pujcek

Cokolesnik ::

novico sem objavil ob 23.00 včeraj. ni replike niti objave novice. torej?

alien-w ::

Glede Geforceov v zadnjih dneh - pojavile so se 4 novice in morda jih je res preveč. Tvoje, FalotXP nisem hotel objaviti, ampak sem jo hotel zavrniti, pa sem jo raje objavil, da ne bi bil potem kdo prikrajšan. Prva, ki je bila objalvljena je bila dan prej in sem jo objavil, ker je bila prva s tega področja. Druga objavljena, je bila objavljena zato, ker nismo mogli samo linkov k tisti s prejšnjega dne pripopati, ker jih nihce ne bi videl. Tretja je tvoja in sem jo objavil zato, ker je bila novica uporabnika in te z velikim vseljem objavljamo, da potem ne govorite, da ste zapostavljeni ali kaj takega. Tretja je bila objavljena zato, ker jo je tudi napisal eden izmed uporabnikov (a jo je smilyxx predelal) in zato, ker je v njej tudi link do enega kupa člankov o teh GeForcih in je v bistvu tema druga. To je kar se tiče geforcov.

Tron: držimo se konteksta strani, ki je: Nova perspektiva računalništva. Novice SO računalniške, pa reci kar hočeš.

Dolžina novic: bolje kvaliteta kot kvantiteta -- in to zagovarjamo. Če ti neko področje ni všeč, ga po prebranem naslovu izpustiš, če pa te dano področje zanima po mojem z veseljem prebereš celotno novico.

Naslednja anketa bo verjetno: rad imam kratke/dolge novice.

Ce te tema ne zanima jo preskocis, zato pa obstaja miskin kolescek ali gumb dol. -- pise vse ze malce visje.

Članki, ne novice?? Ne vem no, nisem še videl članka sestavljenega iz 100 besed. Toliko so v povprečju dolge naše novice. (3 -5 vrstic pri 1280*1024).

Objavljamo ko imamo čas. "Ta glavni" kot nas imenuješ smo navadni ljudje in vsi hodimo v šolo in iz šole domov. Potem pa se usedemo pred računalo in skušamo ASAP novice objaviti. Logično pa je, da imamo ponavadi več časa popoldne. Na žalost je to tako in nihče nima časa dopoldne. Če ga kdo ima, naj se mi javi.

FalotXP: tvojo novico sem spremenil večinoma samo slovnično in pomensko ni doživela kakšnih velikih sprememb. Videl pa sem, da si takoj se začel kregati, "kdaj za boga bo že objavljena". Nisem je mogel objaviti, dokler ni bila za objavo primerna. Prvotno novico si napisal ob 13:29:12, 18:15:21. sem jo jest prvič pogledal, ker sem tisti dan dolgo imel šolo in te prosil, da jo malce popraviš, 18:28:23. si jo dopolnil, 18:32:51 pa je bila objavljena. Delal sem hitro in korektno, se ti ne zdi? Če želiš lahko dobiš celoten potek popravljanja novice. Pa ne vem zakaj govoriš o nekem povzetku?? Kaj naj bi bilo to? Glede zadnjih stavkov: kot praviš sam: "ne bom izgubljal besed". Glede časa sem ze vse povedal.


V-i-p ::

Fantje, ne se tako jeziti no. Pojdite rajši z svojo deklino na en rahel sprehod, pa potem preberite novice, ko se vrnete...:8)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

OrkAA ::

Sam res, koga briga, če novice niso ravno ažurne. Pač pogledaš 1 uro kasneje, kje je tukej problem???:\ Raje poglejte dejstva, da je stran zastonj, pa povrhu tega še zelo dobra (kar pri pr0ničih redko vidiš:D ). Mal se umirte!



Peace brothers!!!;)

falotXP ::

No, če trdiš, da ste samo človeki oz. ljudje se tako tudi vedite!

Novica o GeForceFX karticah; tisto, ki si jo omenil in je bila objavljena en dan prej, kot moja ne govori o primerjalnih testih z drugimi karticami (Radeon-i), zato sem jo spisal, ker v samo meljete nekaj svojega in kaj bo vaše mnenje?!

Pa tisto vaše "veselo" objavljanje novic uporabnikov tudi ni tako... ha ha.. zdaj, ko sem o tem problemu odprl temo v forumu se fantje popravljate..še malo pa bo:D

No, jaz sem že prvi kandidat, ki imam zjutraj oz. dopoldne čas in nisem zaposlen kot vi.

Hitro in korektno? Hja.. samo za koga..

No, sicer ste pa vi uredniki teh strani in imate pač svoja pravila.. če mi ni kaj všeč...

Kot pa vidite nisem samo jaz, ki mislim tako.

Lep pozdrav!

Primoz ::

Ce imas cas in voljo kaj prispevati za Slo-Tech, to z veseljem sprejmemo. Postopek izgleda nekako takole:
1) malo pises novice in noris, da jih ne objavljamo
2) se malo pises novice in dobis dostop do internega novicarskega oddelka, in se malo noris zaradi neobjav
3) se malo pises novice in dobis moznost direktne objave novice
4) se malo objavljas novice in dobis moznost objavljanja novic drugih.

Ce si zainteresiran... Primoz@slo-tech.com
There can be no real freedom without the freedom to fail.

R0K ::

Hehe. Vse lepo in prav, sam ko tvoj 'malo' pomeni po 1000, 2000 ;>

Primoz ::

50-100 :) (za do zadnje stopnje prit)
There can be no real freedom without the freedom to fail.

alien-w ::

1.)Kaj hoces povedat s tem: "zato sem jo spisal, ker v samo meljete nekaj svojega in kaj bo vaše mnenje?!"
2.)Novice uporabnikov objavljamo že VEDNO odkar obstajajo in upam se trditi da jih nismo spustili niti toliko, kot je prstov na levi roki. Nekatere zavrnemo zaradi neprimernosti, druge zaradi slabega izražanja, kaksno napisemo na novo.
3.)Če si kandidat, sem zelo vesel, še posebej če imaš čas dopoldne, a boš moral še precej izboljšati svojo slovnico.
4.)Kaj hoces povedat s tem: "Hitro in korektno? Hja.. samo za koga.."

Tr0n ::

Zgledujte se po 24ur.com nacinu novic.

govno ::

vsi samo govorijo, naredi pa nihče nič ...
:\
da bodo različni okusi zadovoljeni, predlagam, da naredite dvojne vrste novic, ene hitre/kratke in ene dolge/avtorsko obarvane ...

lp

SanSan ::

Ja pa nekdo ti naj se pride klikat pa novice brat. A ne?

Meni se novice zdijo cisto OK. Vecino si preberem le na slo-techu in kaksna ironicna pripomba je z moje strani prav dobrodosla.
Edina graja je res le premalo novic.
Kar se pa tice casa objavljanja, pa se nas vecina verjetno tako ali tako prav za racunalnik vsede sele zvecer. Po mojih izkusnjah dela vecina racunalnicajev ponoci. Sicer ne vem zakaj, ampak najhitrese odgovore ma maile dobivam okrog 1h zjutraj.
Torej z moje strani pohvale.

SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

falotXP ::

1.) Da razložim... s tem sem samo hotel povedati, da mi ni mar za vaše subjektivno mnenje, ker ima vsaki svoje in da me zanima novice oz. link, kjer je vse črno na belem, brez subjektivnih mnenj.

2.)Pa ja...

3.)Hmmm.. glede moje slovnice... če sem avtor nekega besedila, ga lahko napišem kot se meni zdi, sicer pa nisem študent slovenščin ali pa kak profesor (če si ti, potem je to dobro za tebe...bravo). Boljše, da je novic več, čeprav niso nevem kako dobro slovnično napisane, kot pa jih je malo in te slovnično zelo dobre (nismo v šoli,niti profesorji, da bi ocenjevali slovnico, tu smo za to da prebiramo rač. novice...)

4.)Brez komentarja...

kuglvinkl ::

da mi ni mar za vaše subjektivno mnenje, ker ima vsaki svoje in da me zanima novice oz. link, kjer je vse črno na belem, brez subjektivnih mnenj.

Torej meniš, da imajo tuje strani objektivno mnenje? In, ne boš verjel, danes se "subjektivno" mnenje ceni, bolje, samo to se "plačuje".

icer pa nisem študent slovenščin ali pa kak profesor

Dvomim da moraš nujno biti to dvoje, da se lahko pravilno slovnično izražaš.

Boljše, da je novic več, čeprav niso nevem kako dobro slovnično napisane, kot pa jih je malo in te slovnično zelo dobre

Ne bi se mogel bolj ne strinjati. Si predstavljaš, da najdeš v uglednem, mah, v katerikolem dnevnem časopisju slabo slovnico?! Jaz si kratkomalo ne.

(nismo v šoli,niti profesorji, da bi ocenjevali slovnico, tu smo za to da prebiramo rač. novice...)

Dnevno nas bere 7k+ ljudi. Precej več kot šola, mar ne?




Your focus determines your reallity

undefined ::

> In kot kaže, je našim urednikom ljubše, bolje, ustrezneje, če se novice tudi malo avtorske in ne gre samo za linke.

"Avtorske". To verjetno misliš od avtorja na strani, kjer ste tekst skopirali, malce površno prevedli in voila, " avtorska novica™ " na slo-techu. Ah dajte no.

Joze_K ::

primerjava s SLO_COMPom od (sic)a je bila posrečena. Zanimivo je, da vas to nič ne zažuli - mam že zelo dolgo občutek, da se SLO-TECHa greste samo na forumu - bljak...

Forum OK, vendar kot "dodatna dejavnost" - TECH novice.... nema, nema, pa kako nema PAJO, ima, ali svako dva dana....

falotXP ::

Me veseli, da vas je kar nekaj takih, ki se strinjate z mano, glede novic na slo-tech in da se sproti postavljajo le uredniki te strani, namesto, da bi popravili ta problem...

mile ::

Jaz sam pravim, da je SLO-TECH team zacel mal cudno obnasat . JIm je zadeva mal "stopla v glavo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mile ()

Tr0n ::

Ja, ceprav so predlogi dobro namerni, se ponavadi ignorirajo, ce ne spadajo v nek prej zamisljen kontekst, ki so si ga zamislili admini.

alien-w ::

Iceman: Če ne veš kaj avtorske novice so, raje ne govori. Mi NE kopiramo/prevajamo novic, ampak jih pišemo sami.

FalotXP: 2.) Ja, res je. Želiš loge?
3.)Glede slovnice: Ne, nisem nikakršen profesor ali študent Slovenščine, sem samo dijak gimnazije v Ljubljani in se trudim, da bi vsaj tu pisali Slovenščino na primernem nivoju. Včasih me namreč na avtobusu kar stisne, ko slišim na primer dva človeka, ki v celem pogovoru izrečeta morda 5 slovenskih besed, pa še to se jima zdi "pod častjo". Res je, nismo v šoli, a kot je rekel Kuglvinkl: Kako bi pogledal, če bi Delo bral v takem, hojladri jeziku?
4.) Zakaj ne želiš komentirati svojih izjav?


Novice so in bodo, res je, da jih je mogoče premalo, a če bi bili sami toliko zreli in bi morda kdaj sami kakšno napisali, ne pa da samo bentite nad tem, kaj ne delamo, bi bilo morda bolje in bi se stran izboljšala tudi na vaš račun. Glede časa, ki ga imamo uredniki te strani in pisuni sem tako ali tako že govoril. Na vas je, da morda kdaj tudi sami pošljete kakšno novico ali dve in s tem nekaj prispevati skupnosti, od katere bi vsi radi samo jemali in nič vložili. Lahko je živeti od pomoči drugega.

Tron: noben problem se NE ignorira. Če bi se, bi take teme brisali takoj, ko bi se pojavile. Da pa v njih sodelujete tako uporabniki kot admini pa sigurno ne pomeni ignorance.

Zgodovina sprememb…

Sergio ::

Še kratko skromno vprašanje iz moje strani:

Kaj točno vas tukaj moti? Količina novic, kakovost novic? Kolikor vidim, vsi nekaj tipate, bi vas pa lepo prosil za konkretne opombe. Če se motim, se opravičujem.

Poglejte, iz moje strani gledano je 7 novic dnevno dobra kvota za team, ki to dela iz svojega milega veselja ter dobre volje.

Seveda se bomo "redni" pisuni vedno potrudili napisati slovnično brezhibno novico, saj je res, da imamo veliko ljudi, ki Slo-Tech obiskujejo le zaradi novic ter člankov in testov ter ne sodelujejo v forumu. Kako bi se zdelo uporabniku, če bi brali novice tipa "S Windowsi zdraven dobiste tudi Ofice"? Dvomim, da kakorkoli pozitivno.

Glede objavljanja novic -- Če bi imeli dostop do pregleda neobjavljenih novic, bi videli, da se objavljajo redno. Je pa res, da je večina upraviteljev dopoldne zasedenih, zato pride do tega, da se vsebina na stran dodaja v popoldanskih urah.

Seveda pa zavračam dejstvo, da smo gluhi za predloge. Če bi bilo to res, stran že dolgo ne bi obstajala več.

Smo pa vsi le ljudje.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

SanSan ::

Opa, opa, Alien-w. Malo se ohladi.
Jaz sem sicer na vasi strani in sem z njo cisto zadovoljen, ampak komentarji kot "lahko je ziveti od pomoci drugega" pa so malo prehudi. Kolikor se meni zdi ste se vedno VI uredniki strani in zato tudi odgovorni za njeno vsebino. Seveda ste zato tudi upraviceni do dolecenih koristi, do katerih mi nismo (npr. prihodki od oglasov, lahko prodate stran...). Vem da imate tudi verjetno velike stroske ampak, ce nebi bilo nas, obiskovalcev, tudi ne bi bilo te strani ampak ena druga. In tudi nisem se nikjer slisal, da bi obiskovalci skrbeli za novice idr.
Ne pravim, da tega nebi smeli delat ampak pravim, da je ta odgovornost kakorkoli na vas.
V glavnem skupnosti sta tukaj dve. Ena ste vi in ste tukaj da nam pomagate in poskrbite, da bomo radi hodili na vaso stran, zato boste nekoc lahko rekli, mi pa imamo najboljso stran v SLO in zasluzimo bajne denarce. Mi pa bomo zato se povecali obisk, kar bo neizmerno vsec velikim podjetjem, ki bodo potem poskrbela, da se boste pa vi res vozili vsak v svojem cabriu.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

alien-w ::

Jest se iz te teme umikam, ker se mi ne da vec razpravlat enih in istih stvari venomer. Lahko pa rečem samo še to, da od Slo-Techa v celotni svoji "karieri" nisem videl niti tolarja. Še več, "Slo-Tech" mi je celo "dolžan" cca 8000SIT za stroške (čist tiste, fizične, brez potnih ipd) testiranj in podobnih stvari. Enako lahko rečem za vse ostale admine. Ne da bi mi šlo za denar, samo pravim da vse to delamo zaradi naše dobre volje in ker to radi počnemo. Ne mi zamerit, samo to tematiko smo šli že tolikokrat čez, da se mi ne da več govort o tem. Iz teme se umikam!

Lep pozdrav!

falotXP ::

No ja... skoraj res, da je ta tema že šla čez mejo, samo mislim, da je Sergio eden izmed najbolj fer adminov oz. ta glavnih.
Glede vaših finančnih stvari: jaz nisem kriv, da je kateremu slo-tech kaj dolžan in se vprašam čigav sploh je slo-tech; če admin govori, da mu je slo-tech dolžen denar; če je odgovor, da je slo-tech v lasti vseh uporabnikov, bomo...

Sergio:
-mene osebno moti, da novice na slo-tech niso ažure in se ne pojavljajo skozi cel dan in da je na objavo novice potrebno čakati nekaj (beri 5 ali še več ur), pa tudi preveč subjektivno mnenje v novicah mi ni všeč.

SanSan ::

No ce pa je tak bi pa mogoce mogli kaksnega ekonomista zaposlit.
Ravnokar zakljucujem to smer in sem siguren, da bi se dalo kaj cvetk iz tega napravit. Kar si po moje tudi zasluzite.
Sicer ne poznam vsebin podobnih tem, ampak mislim, da opravljate delo zelo dobro (strokovni racunalniski del), ce pa ne znate ven potegnit tudi nekaj denarja, pol pa ... ste si sami krivi.
Pa neglede na to kako ostali nergajo koliko zasluzite oz. ce boste kdaj, ste si to sigurno zasluzili, ampak od bralcev pa tudi ne morete pricakovati pomoci pri tem.

SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

Tomi ::

falotXP: ker vidim, da spet ne moreš razumeti, kaj ti želimo povedati, samo tole:

Glede vaših finančnih stvari: jaz nisem kriv, da je kateremu slo-tech kaj dolžan in se vprašam čigav sploh je slo-tech; če admin govori, da mu je slo-tech dolžen denar; če je odgovor, da je slo-tech v lasti vseh uporabnikov, bomo...

Če si dobro pogledal, je bilo dolžan v narekovajih. To samo pomeni, da dejansko nihče ni nisečar nikomur dolžan, ker pač ni "pravih" financ. Gre zgolj za to, da gredo določene zadeve, ki jih delamo za Slo-tech, torej za vas, iz naših lastnih žepov.

mene osebno moti, da novice na slo-tech niso ažure in se ne pojavljajo skozi cel dan in da je na objavo novice potrebno čakati nekaj (beri 5 ali še več ur), pa tudi preveč subjektivno mnenje v novicah mi ni všeč.

Hja, tako je, da ne more priti vsaka "peace of junk" novica na slo-tech.com, ker smo v tem času, kar obstajamo, dosegli določen nivo ( nekateri že tako veste, kaj je tudi od ena potrditev tega ), in da morajo novice potrjevati ljudje, ki se na to spoznajo. In ker smo, čeprav nam menda ne izgleda tako, samo ljudje, imajo svoje obveznosti, ki pridejo pred Slo-tech, in ena od teh zadev je recimo šola. Sicer pa, pomisli, kako bi se sam znašel v podobni situaciji.
Kar pa se tiče drugega dela, večini je slog všeč, vse pa ne more biti všeč vsem..

SanSan: ključna beseda je društvo. Potem pa se lahko pogovarjamo malo drugače.



metrodusa.blogspot.com

SanSan ::

Društvo??

Če misliš s tem, da bodo ljudje obiskovali stran in so vsak vsakemu pomagal, lahko na to pozabis. V svojih letih študija sem spoznal, da se večina ljudi briga samo zase oz. tisti, ki pa se še ne, pa se še bodo. Če gledamo realno sodeluje aktivno na tej strani, ne vem, mogoče 5% obiskovalcev. Lahko tudi pozabiš, da jih bo kdaj kaj več, ker večine pač to ne zanima. Sedaj pa si predstavljaj, kaj bi bil slo-tech s 5% obiska?

Torej po moje društvo ni prava beseda. Vas pa občudujem, da delate vse to zaston. Ne me razumet napačno tudi jaz rad zaidem na forum in pomagam komu če morem, ampak da bi ves svoj prosti čas vložil sem zastonj pa mi ne pride na misel. Sicer si tudi jaz že urejam stanovanje, vzdržujem avto .... in to sam tako, da nimam časa za to.

Sedaj se pa vprašajte, kaj boste pa vi ko boste malo starejši in vas starši več ne bodo finančno podpirala? Kaj pol bo pa slo-tech propadel, ko boste morali v službo si zaslužit kruh?
Ker točno to se bo namreč zgodilo če si do takrat ne boste mogli služit kruha s slo-techom. Ali pa se bodo zamenjali lastniki, ki bodo spet zagreti in pripravljeni delat zastonj.

Fantje tukaj imate življenjsko priložnost. Izkoristite jo! Konec koncev ste ena najbolj obiskanih slovenski strani. Jaz vam privoščim!
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

ali3n ::

Mislim da ste malo zajadrali v stran....

Kolikor sem jaz dojel ST forum v letu dni, je poanta taka: forum ustvarjamo uporabniki (člani), bwane samo bedijo nad nami in skrbijo za red; ST ni profitna ustanova (pravzaprav sploh ni ustanova) je le skupina par tisoč ljudi, ki jih računalništvo zanima, in želijo prodobiti nova znanja oz. svoje znanje širiti naprej. Torej ST temelji na forumaših. Super fajn!
Zatakne se ko je treba kaj narest - in tako se je zataknilo tudi pri novicah, ker samo par ljudi redno piše novice, jim občasno enostavno ne "sfolga"... vsi imamo službe/šole,... kar pomeni da smo dopoldne večinoma zasedeni. Torej je "glavni ruker" od 15ih naprej... in takrat začnejo "kapljati" tudi novice.
Nehte se kregat in bentit čez admine, tudi oni imajo svoje privatne obveznosti; ST ni njihova služba... skušajte raje pomagat - v tem času bi lahko napisal kako novico...

moj prvi in zadnji post v tej temi....;(
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Popeye ::

Tko je ali3n, prov mas. Lahko je bit sam pameten pa drugim naprej metat kaj NE naredijo ;(( ..... lahko bi kdaj pa kdaj tud pohvalil koga pa mogoce pomagal kaksno novico posredovat. Ce tok folka obiskuje stran to pomen da je dobra in tud ce novice mal zamujajo to ni glih katastrofa.

lp

Ziga Dolhar ::

SanSan: ne vem, kako si razumel Tomijev post. A [afaik] je bil mišljen takole: "V finance se bomo bolj spravli, ko bomo registrirali društvo."

Več o tem "društvotiziranju" [oz. počasnostjo ;))] pa ti lahko povedo admini [tisti štirje, ki so na vrhu ;))].
https://dolhar.si/

SanSan ::

No to so že neki začetki. Jaz vas popolnoma podpiram in sem vam pripravljen tudi kaj pomagat če je v moji moči.

Ne bi bilo slabo zvedeti tudi kaj več o tem, pravim pa začnite delat na tem čim prej.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

Sergio ::

Sergio:
-mene osebno moti, da novice na slo-tech niso ažure in se ne pojavljajo skozi cel dan in da je na objavo novice potrebno čakati nekaj (beri 5 ali še več ur), pa tudi preveč subjektivno mnenje v novicah mi ni všeč.


@falotXP:
Da, tako je. A menim, da ti je bilo na vprašanje v zgornjih postih že odgovorjeno. Enostavno je zelo težko pisati novice dopoldne ter zgodaj popoldne, saj nas pač ni doma. Šele zvečer se da za Slo-Tech kaj narediti, kaj hočemo.

Subjektivno mnenje v novicah bo pa ostalo, pa če ti je všeč ali ne. Oprosti. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Marjan ::

Sergio:
Subjektivno mnenje v novicah bo pa ostalo, pa če ti je všeč ali ne. Oprosti.

Wrong!
:\

Sergio ::

Kaj je pa po tvojem mnenju "right", Marjan?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[+/-]Kritika NOVIC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Slo-Tech
49145990 (21257) CaqKa
»

Resna kritika piscem novic, člankov in testov (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
856565 (4269) Stepni Volk

Več podobnih tem