» »

Vimeo avtorske pravice

Vimeo avtorske pravice

boris22 ::

Pozdravljeni.
Zanima me kako je z avtorskimi pravicami na vimeo. Videl sem, da ogromno uporabnikov oporablja za zvok pesmi izvajalcev, saj je tak audio kakovosten. Verjetno tudi če kupiš glasbo preko amazona ali ripaš iz original cdja to ne velja, saj je ta glasba primerna samo za poslušanje? Pravkar sem poskusil uploudat en posnetek in vimeo mi je poslal opozorilo, da uporabljam glasbo, katera je avtorsko zaščitena. Trenutno imam njihov zastonj basic profil. Ni mi problem dat 50 eur in pridobit vimeo plus profil, kateri omogoča uploudanje 1080p filemčkov, verjetno pa s tem nebi rešil ta problem. Zanima me, kako drugi potem uploudajo filemčke, kateri imajo v ozadju avtorsko zaščiteno glasbo? Zadnje kar bi hotel, je da dobim kakšno kazen glede tega.

...:TOMI:... ::

Na spletu imaš glasbo, ki jo lahko uporabiš za podlago brezplačno. Ne vem, zakaj bi se igral s pravicami.

Ne vem, zakaj imajo nekteri dopuščeno, ti pa ne. Oziroma vem, minimalno so spremenili glasbo (predvajajo jo za odtenek hitreje/počasneje, tako, da večina poslušalcev ne opazi razlike, ravno tako pa algoritmi ne zaznajo vzorca in spustijo skozi).
Tomi

boris22 ::

Uporabnik se še zmeraj lahko odloči, da na svojo odgovornost uplouda filemček. Sem upal, da bo bil na vimeo store vendar, ga ni, da bi plačal licenco, če gre za nek normalen znesek. Na vimeo store najdeš brezplačno glasbo vendar vsaj meni ni niti približno tako dobra kot komadi,kateri so zdej aktualni. Ponavadi dajam, kakšne pop hite, kateri so dinamični in naredijo tudi video bolj dinamičen. Ima pa vimeo 4 pogoje kako se opredeli ali je vsebina sporna ali ne. Eno je če gre v profitne ali neprofitne namene, če je to glavni komad ali samo izsek videa...
Tukaj vse piše:
https://vimeo.com/help/faq/legal-stuff/...
Sem videl, da obstajajo strani, kateri imajo kvalitetno glasbo vendar je tudi cena vsaj zame previsoka. En primer je themusicbad za neprofitne namene plačaš 50$ na pesem. Glede ostalih pa skoraj vsi nekaj dodajo vednar je v osnovi še zmeraj komad, za katerega je treba imet avtorske pravice.
Tomi hvala za pomoč, bi se pa zelo priporočal za linke do spletnih strani, kjer najdeš glasbo, za katero ne rabiš imet avtorske pravice.

...:TOMI:... ::

Tomi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi varni pristan, tretjič: Youtube Content ID

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
2914266 (11598) jype
»

Kako narest obliko?

Oddelek: Izdelava spletišč
243012 (2165) ZaphodBB
»

Za razpečevanje programske opreme 200 tisočakov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Tožbe
16912696 (9756) pecorin
»

HDTV CLIPS

Oddelek: Zvok in slika
171962 (1499) PaX_MaN
»

RIAA toži - spet (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
1279790 (7691) Dman

Več podobnih tem