» »

[What is] The Matrix Kviz

[What is] The Matrix Kviz

1
2
3 4

undefined ::

> Meni najbolj glupa scena: ko vsi začnejo plesat,pa tega kar ni oknec,izgleda pa kot na kakšnem rejvu.Kaj je bilo tega treba.

I completely agree.

> Glede tistega "He's gonna get it" dialoga pa je verjatno mislila dati svakinja Linku nasvet naj jo preveč ne rajezi, ona pa jo dopolni, da bo Link nastradal na koncu pogovora.

Vem. That's the point exactly. :)

freejack ::

Ojla,
no ja, morn rečt da film glih ni slab, sam je pa res nekaj "butastih scen", kot tist "rejv" party.
Za končno oceno bom sicer moral film še enih parkrat pogledat (upam, da ne bom podrl ogleda prvega dela; 39x - pa šele pri 36em ogledu sn skapiral, v čemu je celoten smisel).
Kar se pa vzročnosti tiče. Jst že 3 leta težim s to vzročnostjo, tko da je že men slabo. Grem gledat matrico, za sprostitev in .. guess what? Je pa res, da je ena izmed nespremenljivih stvari, čeprav jo presenetljivo malo ljudi upošteva.

Najbojlša scena je pa tam, ko pridejo do "Keymakerja", pa en stari tip z "miljon" ključi not sedi, pa jih dela. :D Ok, ok, sej kapiram, keymaker, sam nisn mislil glih dobesedno... :D

Matek ::

Zakaj je na koncu Neo lahko ustavo one lignje?
Zakaj je po tem paedl v komo?
Je oni tip (Bane), ki je bil poleg njega v komi, Smith (to je bil namreš eden od onih dveh, ki sta bežala preko telefona in namesto enega je šel nazaj Smith)?
Kako je lahko oni preživel napad lignjev?
The Merovingian in Persephone, a sta onadva v bistvu The One in Trinity iz prejšnjih generacij, a je Persephone "mati" Matrixa (ker Oracle očitno ni)?
Zakaj reče Merovingian Neotu da je preživel že njegove prednike in bo tudi njega?

Fak fak fak, če ne bi tak v šoli težili, tole moram pogeldat še velikokrat :).

Sicer pa na prvi pogled je film res plehek in komercialen, ampak po razmisleku je stvar noronora. A ni blo enako s prvim delom? Jaz sem po prvem ogledu mislil da gre le še za eno akcijo.

Revolutions here we come :D .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Gh0st ::

>> Je oni tip (Bane), ki je bil poleg njega v komi, Smith (to je bil namreš eden od onih dveh, ki sta bežala preko telefona in namesto enega je šel nazaj Smith)?

Ne to je kao podtaknjen program v Zion, da bi uniču Neota. Podobno kukr trojan virus. Vsaj tko se men zdi...:\

>> The Merovingian in Persephone, a sta onadva v bistvu The One in Trinity iz prejšnjih generacij, a je Persephone "mati" Matrixa (ker Oracle očitno ni)?

Persephone je samo ena fajn bejba. Pa sej če so oni napisal novo verzijo Matrice, potem stare ni. Onadva sta lahko samo nek dodaten podtaknjen program, ki ga je dala not bodisi Oracle al pa Arhitekt. Lahko da bi jih zamotila, al pa pomagala...

>> Zakaj reče Merovingian Neotu da je preživel že njegove prednike in bo tudi njega?

Merovignian lahko predstavlja Arhitekta. Ker se mu je vsaka prejšnja Matrica sesula, in ker, predvidevam, je to maslo "Izbranega", potem mi da nekako vedeti.


Sicer sem se pa smejal kritiki iz Der Spiegel cajtnga:
Vse skupaj je kratkočasno, dokler junaki v vlogi izjemnih karatejskih bojevnikov uporabljajo le roke in noge. Takoj ko odprejo usta (primer: "Kaj se je zgodilo?" - "Ne vem."), si človek zaželi, da bi roboti čimprej zmagali.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Matek ::

Tole me ni preveč zadovoljilo.

Ne to je kao podtaknjen program v Zion, da bi uniču Neota. Podobno kukr trojan virus. Vsaj tko se men zdi...


Zion je real world, tja ne morejo uploadat (pustimo matrika v matriki teorijo pri miru).

Persephone je samo ena fajn bejba. Pa sej če so oni napisal novo verzijo Matrice, potem stare ni. Onadva sta lahko samo nek dodaten podtaknjen program, ki ga je dala not bodisi Oracle al pa Arhitekt. Lahko da bi jih zamotila, al pa pomagala...


Hm Persephone je zelozelo pomembna. Dosti bolj od Oracle. Ko je Oracle omenil Neo pri Arhitectu, se je ta samo posmehnil in rekel "Please ...". Drugače pa bi se lahko nekak spravla noter po moje. Kljub dejstvu, da je bila Matrika vmes tolikokrat uničena.

Merovignian lahko predstavlja Arhitekta. Ker se mu je vsaka prejšnja Matrica sesula, in ker, predvidevam, je to maslo "Izbranega", potem mi da nekako vedeti.


Nene, Arhitect je sam pustil uničenje, ker se je nabralo preveč anomalij.

Tisto o nemškem cajtngu pa samo dokazuje, da niso dovolj gledali z glavo. Bistvo je očem skrito :D .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

undefined ::

> Zakaj je na koncu Neo lahko ustavo one lignje?

Ker jih je "začutil", podobno kot začuti vsak objekt v matrici. Tudi Zion kot zgleda ni real world.

> Zakaj je po tem paedl v komo?

Šok ob prvem soočenju s tem.

>Je oni tip (Bane), ki je bil poleg njega v komi, Smith (to je bil namreš eden od onih dveh, ki sta bežala preko telefona in namesto enega je šel nazaj Smith)?

Da.

> Kako je lahko oni preživel napad lignjev?

Bil je imun? Se še ne ve točno kako.

> The Merovingian in Persephone, a sta onadva v bistvu The One in Trinity iz prejšnjih generacij, a je Persephone "mati" Matrixa (ker Oracle očitno ni)?

Ne. Oracle pa je mati, kot je povedal arhitekt.

> Zakaj reče Merovingian Neotu da je preživel že njegove prednike in bo tudi njega?

Verjetno Arhitekt in Oracle nista edina, ki preživita reload. :)

Brane2 ::

>> Kako je lahko oni preživel napad lignjev?

>Bil je imun? Se še ne ve točno kako.

Kaj pa če so ga stroji pustili živega, ker:

a. Je Smithu med drugim dana vloga tajnega agenta v svetu ljudi

ali

b. ima tip sposobnost maskiranja življenjskih znakov (sentineli so pobijali posamezne preživele)

undefined ::

Smith ni več agent. On je v izgnanstvu. :)

Brane2 ::

Ampak očitno poleg novih lastnosti nosi še stara znanja. Torej je možno, da je stroje "vrgel na finto".

Tic ::

Rdeča tabletka, ki jo dobi Neo, je kakor virs, ki moti življenski signal, zato mu je mogoče slediti. Neo namreč živi v stroju, mašini - tako kot vsi drugi. Če je nadzorovan, je prek njega mogoče nadzorovati nadzornike. A ne brez rdeče tabletke. Če se zanjo nihče ne odloči, bo še naprej živel v maternici, v kateri ne bo mogel razlikovati med vojno iz zabavo.
Zakaj Neo v prvem filmu poje kolaček, ki mi ga ponudi prijazna gospa, ki je orakelj? Ni mogče reči, saj so prizor izrezali. Tako pravita brata Wachowski, vendar se motita. Natanko vemo, zakaj je Neo moral pojesti kolaček. Če je nekoč pojedel tabletko...


... this Rabbit hole goes deeper than i tought!
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Gandalfar ::

kaj je s tisto zlico?

Matek ::

> The Merovingian in Persephone, a sta onadva v bistvu The One in Trinity iz prejšnjih generacij, a je Persephone "mati" Matrixa (ker Oracle očitno ni)?

Ne. Oracle pa je mati, kot je povedal arhitekt.





Arhitekt: If i am the father of The Matrix, she would undoubtedly be her mother.
Neo: Oracle.
Arhitekt: [posmehljivo] Please. [tu gre text pol naprej]

Iz tega sem jaz razumel, da Oracle še zdaleč ni ta, o kateri govori.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tr0n ::

Je, on se je posmehnil izrazu oracle.

Matek ::

A? Zakaj?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tr0n ::

Nasmehnil se je izrazu oracle, ces, ona ni program, ki bi znal predvidevat dogajanja. Je pa avtor metode, kjer so se ljudje lahko podzavestno odlocili za matriko in na tak nacin se je zanjo odlocilo 99%.

Tak sem vsaj jaz razumel.

Gh0st ::

Gandalfar:
Če si gledu prvi del, potem bi mogu vedt. K je šel Neo prvič k Oracle je čakal v dnevni sobi in mu je en buda (ki je bil btw potencialni The One) pokazal kako se krivi žlico. In mu je reku: "Don't try benting the spoon. That's imposible, instead, early try to realize the truth...There is no spoon, bla bla bla in potem jo lahko kriviš...Nič posebnega.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

sloncek ::

No, da povem se kaj si jst mislm o Matrixu.
No, če kr začnem pri tej prerokbi, ki jo napove Orakle (una gospa :) ), da je pač neo 'The One'. No, da neki prerokuješ morš vedt kaj se bo zgodil, in večinoma se potem tud sama prerokba uporabla kot sredstvo za uresničevanje tega cilja. Zdej pa kaj provzaprov prerokba je v samem Matrixu. Če si mal poenostavljeno predstavlaš, to gre dejansko samo za en velk račun v katerm so znane vse neznanke in jasn je, da če maš dane vse neznanke znane lahko dobiš tud končni rezultat in to je pol prerokba. Tko je tud una gospa Oracle lahko vedla, da bo Neo razbil uno vazo itd... No kokr sm reku, da neki prerokuješ morš vedt tud vedt vse neznanke in ena od teh je tud Neo. No upam da je usm jasn da se, prerokvt samo v matrici ker je pač nek zaprt sistem, kar pa pomen , da mamo v matrici matrix v matrixu, ker če bi naprimer Neo zares prsu iz matrice bi prsu vn iz nekega matematičnega sistema in bi ratu neznanka za matrix. Navsezadnje bi se lahko Neo v pravm svetu spotaknu na bananinem olupku in umru pol pa adijo prerokba. Kokr je v matrici povedan 99 % se prostovolno odloč da bodo živel v matrici 1 % je upornikov in za te so pol ustvarl Sion. Ubistvo so za njih ustvarl iluzijo, da se za neki borijo.Po domač povedan so jih nategnl in jih preslepil, da bi vidl pravo resnico, da so se vedno v matrici. No in v Matrix Reloaded se je Neo tega na koncu filma zavedu.

PS. Me pa zanima neki. Neo ka je biu v uni sobi z monitroji je meu on prvi na voljo dvoje vrat za izberat al so mel to tud njegovi predhodniki ?

undefined ::

> Me pa zanima neki. Neo ka je biu v uni sobi z monitroji je meu on prvi na voljo dvoje vrat za izberat al so mel to tud njegovi predhodniki ?

Vsi so imel to izbiro. Vsi so izbral isto. :)

Tic ::

So imeli tudi drugi. Sej je arhitekt reku da so se usi odlocili tako kot on... custva prevladajo.

Offtopic: Danes sem kupu sundtrack od Matrix Reloaded, pa sm enemu zatezil za plakat, ki so ga imeli. Pa se je nasmeju pa reku: Tisi eden od 3 srecnezev, ki bodo dobil plakat, saj smo jih dobili le 5, 2 pa ostaneta. >:D Navali narode.... aja.. to stacuno morte njadt sami :P
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

sloncek ::

Neo se ni odloču isto kot ostali.Ostali so se odločil za Reload Neo pa za "ljubezen".

undefined ::

> Neo se ni odloču isto kot ostali.Ostali so se odločil za Reload Neo pa za "ljubezen".

Wrong.

Arhitekt jasno pove:
1. Da so že 5x uničili Zion.
2. Da Neo lahko reši Zion, če gre skozi desna vrata.

Neo je izbral leva vrata (kot vsi predhodniki). :)

Zheegec ::

Saj ravno če bi šel skozi desna vrata bi rešil Zion ker bi se Matrica na novo naložila, Zion bi se ponovno ustvaril. Če gre skozi leva vrata tvega uničenje vseh ljudi v Matrici in smrt vseh v Zionu...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

undefined ::

> Če gre skozi leva vrata tvega uničenje vseh ljudi v Matrici in smrt vseh v Zionu...

Nekaj pa mi tu ne gre v račun. Če je bil Zion res že 5x uničen, kaj niso v istem procesu tudi že "5x" pobili vse ljudi v matrici? Torej, so jih kasneje ponovno ustvarili iz "epruvet", ali pa Arhitekt resnično laže o vsem, kar je do sedaj povedal? :)

Gh0st ::

Jest sm že dostkrat ugotovu, da sta Wachoskya tako zakomplicirala zgodbo v prvem delu, da zdej brezupno iščeta neke alternative in mejne razlage, ki bi zgodbo spravila v neko smiselno in logično celoto.

Nevem no, jest mam tak feeling. Anyone else?
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Zheegec ::

a) Samo program se resetira, ljudje ne umrejo.
b) Laže se

Sicer se pa Matrica resetira če gre skozi desna vrata.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

undefined ::

> Sicer se pa Matrica resetira če gre skozi desna vrata.

Po pričevanju arhitekta, so do sedaj vsi predhodniki sprejeli enako odločitev kot Neo (6) in izbrali leva vrata. :)

sloncek ::

Kera desna vrata iz naše strani al iz Neotove :).

Brane2 ::

Saj mislim da je blo jasno rečeno in ne vem, zakaj komplicirate.

Arhitekt je jasno rekel, da so Neovi predhodniki izbrali uničenje upornikov in Ziona v imenu vseh ljudi v Matrici. Torej se ob reloadanju:
1. Pobije vse upornike izven Matrice (Zion itd)
2. The One izbere 23 ljudi (7 žensk, 16 moških), ki jih bodo spustili v Zion. Ti ljudje so namenjeni dvigu nove vstaje, ki bo zaključila naslednji cikel.
3. Resetira The One- torej kumulirana napaka pride na 0%

Vsi Neovi predhodniki so ugotovili, da so proti Matrici nemočni in da je Reload resnično racionalna izbira.

Vendar se Neo ne odloči za racionalen konec. Zavrne ga in mimogrede reši še Trinity, kar Arhitekt ni predvidel (oziroma je predvidel, da mu to nikakor ne more uspeti).

Prišlo bo torej do uničenja VSEH ljudi. Stroji nadaljujejo kopanje tunela do Ziona, kjer bodo pobili vse upornike, nakar bo prišlo do (prej ali slej ? ) do sesutja Matice in smrti vseh ljudi, ki so priklopljeni nanjo.

V naslednjem delu Matrice se bo zgodba verjetno vrtela okrog teh zadnjih 24 ur.

sloncek ::

Jst se stem strinja samo Zion je že uničen.

Brane2 ::

Zion še NI uničen.

Uničena je zaseda uporniških ladij, ki so jo te postavile strojem na svoji poti skozi kamen.

DJG ::

Se strinjam z Branetom. Mislim, da bo revolutions posneta tistih 24ur pred prodorom strojev v Zion.

Hej, si gre kdo staviti z mano, da bo Trinity v tretjem delu noseča(vsaj na koncu)?:D

sloncek ::

Verjetn se bo res dogajal zadnjih 24 ur.Mene bol zanima kaj so prpravl se za tisto zadno presenečenje ka ga noben ne prčakuje.
Jst mislm da zemla uresnic sploh ni uničena in jo ne vodjo nobeni roboti.Mogoce so se ljudje celo prostovolno uploadalv matrix gdobi vedu vsekakor me zanima tisto zadnji surprise.

Raw ::

@Brane2:
Tako kot pravi Oracle, imajo vsi v Matrici svojo vlogo, tudi Smith. Ta ima vlogo, podobno vlogi plenilcev v naravi in mu ni dano vedeti vsega, samo tisto kar mora vedeti.
Mimogrede, IIRC govori Smith o tem, da je pred to bila še ena Matrica (ne pa več njih, kot na koncu drugega dela pove Kreator Matrice)...


To da majo vsi v Matrici svojo vlogo in da je Smith le 'on need to know basis' just doesn't cut it for me. Smith v prvem delu govori o PRVI matrici, ne da je bila samo ena. Tega pac ne pove in ce se je ob 'resetu' vse resetiral, pol bi se tud Smith moral. Sam se ni, ker ve za ostale Matrice (no, vsaj za eno razen prve in trenutne).
V Reloaded rece: "It's happening exactly as before...", "well not exactly..." ... tukaj je dokaz, da ve se za vsaj eno predhodno Matrico razen prve (popolne), saj v tisti se to ni dogajal. Sklepas lahko, da ve tudi kako se je prejsnja Matrica koncala. Tako se mi se vedno zdi brezveze, da v prvem delu tezi za "access code to Zion mainframe", lahko pa ima kasn deeper pomen.
Sicer je res najlazji odgovor ta, da pac ve le dolocene stvari, ma mi ne disi prevec :)

Torej je možno, da je stroje "vrgel na finto".

Mogoce, toda kot pravim, mogoce je pa se vedno 'eno' s stroji, zaradi informacij in ne nujno kot 'tajni agent'.

ps: Glede tvojih drugih postov se strinjam s tvojim razmisljanjem.

@Tr0n:
Aja, kar se tice vprasanja od Raw. Koliko je meni jasno, se Matrica ob vsakem prepadu Ziona na novo nalozi (reloaded), zato se vsi spomini na prejsno dogajanje izgubijo. Samo doloceni programi (one of the oldest, Oracle, Merovingian, Arhitect?) so zunaj tega in ostanejo nespremenjeni.


Komentar Branetu2 se nanasa tudi na tvojo teorijo, ceprav se naceloma strinjam s tem, da se je stvar resetirala in dolocene stvari so se vrnile na svojo prvotno/zacetno stanje, toda ne Smith.

Merovingian: French is the best language to swear in. [stream of curses]
Merovingian: It's like wiping your ass with silk.

Hehe, ja ta je tud men edn boljsih. Tip ima res dobr naglas in kletvice odlicno pove :D

Drgac glede tega kako Neo zaustavi tiste Squide na koncu...
Mislim, da se je takrat ko Neota hoce Smith skopirati (or whatever), nekaj 'imprintal' na Neota. Skratka nekaj je 'dobil' od Smitha. Kakor razlaga Smith, da je nekaj dobil od Neota takrat ko ga je le-ta Killal na koncu prvega dela Matrixa.
Torej... Neo ima neko Smithovo sposobnost, da zaustavi/cuti inteligentne masine. Isto sposobnost ima Bane (novopeceni Smith). In oba se s tem prvic srecata in hkrati oba padeta v neke vrste komo.
Al je to, al je pa matrix v matrixu :) oziroma matrix OB matrixu.


.raw

Raw ::

Se nekaj...
V enki rece Oracle Neotu: "You're cuter than I thought." pa pol naprej "I can see why she likes you". V reloaded kaze v monitorjih od The Architecta prejsnje Neote in so kao vsi enaki sedanjemu Neotu - po izgledu. Toda Oracle prej kao NI vedla kako izgleda! In ona NI bila resetirana, saj je naj bi bila 'mati' Matrixa. Tako da bi potemtakem morala poznati prejsnje The One in bi morala vedet kak izgleda.
Torej? What's the deal here?

prevec pikolovski? ;)

.raw

ps: sem ze sam seb odgovoru, pa sm se spomnu da je to "Matrix kviz" in sm zbrisal. Naj en drug odgovori! :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Raw ()

undefined ::

> Mislim, da se je takrat ko Neota hoce Smith skopirati (or whatever), nekaj 'imprintal' na Neota.

Nemogoče. Smith namreč ni nikoli imel teh sposobnosti, katere ima Neo. Neo je kvečjem razvil svoje čute in skille, da so delovali tudi v Zionu. Mislim pa, da je to le še en VR na vrhu matrice, in ne ob nje

> V enki rece Oracle Neotu: "You're cuter than I thought." pa pol naprej "I can see why she likes you".

V Reloaded pa reče: "My God, look at you. You turned out allright, didn't you?"

Prav slaboumno, res. :)

baro2000 ::

A je slučajno kdo že delal primerjavo med Matrico kot si jo razlagata brata Larry in Andy Wachowski ter W.Gibsonovimi romani?

Kaj je Matrix?
Cyberspace. A consensual hallucination experienced daily by billions of legitimate operators, in every nation, by children being taught mathematical concepts... A graphic representation of data abstracted from banks of every computer in the human system. Unthinkable complexity. Lines of light ranged in the nonspace of the mind, clusters and constellations of data. Like city lights, receding..."

Če primerjamo originalno matrico z domišlijo bratov Wachowski, se mi zdi koncept matrice malo zgrešen. Mogoče bo vse skupaj spremenjeno v tretjem delu. Po Gibsonu, se fighti dogajajo v real lifu, po matrici pa se v glavnem hacka. Tu pa je zamegljeno in ne veš kaj je realni svet. Predstava se še bolj zakomplicira na koncu s prizorom ko Neo uniči Sentinele.

Kako se vam zdi kaj primerjava med karakterji?
Neo vs Case (oba ex-hackerja)
Trinity vs Molly (bodiguards and lovers)
Morpheus vs Armitage (oba proglašena za nora)
Keymaker vs McCoy Pauley (extra help ali bonus playerja)
Architect vs Neuromancer
Oracle vs Wintermute
Merovingean, Persephone vs ?

V prvem delu je bil obstoj AI zakrit in se dejansko ni vedlo kdo je Oracle. V drugem delu matrice AI delujejo nekako medlo. Še vedno se ne ve kaj sploh hočejo. Agenti kot npr. Smith, Thompson in Johnson so bolj transparentni, oz njihova vloga bolj določena. Mogoče bodo AI v tretjem delu odigrali večjo vlogo, ali pa bo reševanje Ziona v stilu Independance Daya? Aja, cool vlogo sta odigrala tudi Twins. Drugače meni se je zraven rajanja v Zionu zdelo brezveze tudi kopiranje Supermana in scena s vampirji.

Kaj je Zion?
Gibson retakes the idea of autonomous zone dropping the "temporary" adjective. In the fragmented world of our present / future, Gibson explores the possibility for the development of autonomous groups and communities of resistance. Early on, in Neuromancer, there is a Zion, a sattelite of rastafarian dropouts, some kind of commune of friendly pirates of space.

Namesto satelita, se Zion nahaja pod zemljo.

Mercier ::

Q:Zakaj je na koncu Neo lahko ustavo one lignje?

A: Neo je John Connor, ki ugotovi, kako se z*ebe stroje (v RL). Matrix je pravzaprav uvod v Terminatorja. Od tu naprej se dogaja vojna s "konvencionalnimi orožji". V Revolutions bo glavni Arnold. :D

Q: A mam prav? Torej, bo v naslednjem delu še matrika, ali bo kung fu "v živo"?
(bolj sprašujem, kot postavljam vprašanje :)

sajmon ::

Zakaj je Neo na koncu uničil stroje? Mogoče jih pa ni on, ampak je deloval tisti elektrošok, ki so za sprožili za obrabo mesta Zion, sam je bil sprožen prezgodaj (sabotaža). Sicer je vem, kolk bi to držal, ker se ne ve, kolk je bil Neo oddaljen od mesta, kjer je bil sprožen elektrošok in še je sploh še imel vpliv tako daleč.

Raw ::

@IceMan:

Nemogoče. Smith namreč ni nikoli imel teh sposobnosti, katere ima Neo. Neo je kvečjem razvil svoje čute in skille, da so delovali tudi v Zionu. Mislim pa, da je to le še en VR na vrhu matrice, in ne ob nje


Ko se Neo in Smith prvic srecata v Revolutions, ga Smith vprasa ce cuti neko POVEZAVO med njima.
Smith: "Then you're aware of it"
Neo: "Of what?"
Smith: "Our connection"
Smith: "I don't fully understand how it happened. Perhaps some part of you imprinted on to me..."

Ko ga je Neo 'unicil' (The Matrix) se naj bi nekaj zgodilo (according to Smith). Mogoce en del Neota presel tudi na Smitha.
Torej NI nemogoce, da ima Smith nekaj spodobnosti/lastnosti od Neota. Se enkrat poudarjam NEKAJ ali pa en delcek NECESA. To moznost pove sam Smith.
Enaka moznost obstaja v obratnem smislu - ko hoce Smith prekopirati Neota v sebe. Lahko se delcek Smithovih sposobnosti prekopira v Neota.
Neo je "karnaenkrat" lahko cutil squide v "realnosti" in jih ustavil. Prej zdalec ni bilo tako. NEKAJ se je zgodilo med tem ko je bil v Matrixu. Ni kar sam od sebe pogruntal, da jih lahko cuti. V enki so ga moral ubit, da je pol "cutu" Matrix. :D

Mogoce je vseeno res matrica v matrici, toda to bi bilo prevec... cheesy. Zato te teorije ne podpiram z veseljem - upam in pricakujem boljso razlago.

Tr0n ::

Koliko mi je znano, brata reziserja zavracata teorijo o meta-matriki, torej matriki znotraj matrike.

undefined ::

Raw, ravno to ti objasnujem, da Smith ni nikoli imel večjih sposobnosti kot Neo. Od Neota je Smith torej lahko kopiral, ni pa imel Neo nič za kopirat od Smitha. :)

andper ::

Se opravičujem, ker moja objava nima ravno prave veze s kvizom.

Brane2:
Arhitekt je jasno rekel, da so Neovi predhodniki izbrali uničenje upornikov in Ziona v imenu vseh ljudi v Matrici. Torej se ob reloadanju:
1. Pobije vse upornike izven Matrice (Zion itd)
2. The One izbere 23 ljudi (7 žensk, 16 moških), ki jih bodo spustili v Zion. Ti ljudje so namenjeni dvigu nove vstaje, ki bo zaključila naslednji cikel.
3. Resetira The One- torej kumulirana napaka pride na 0%

Vsi Neovi predhodniki so ugotovili, da so proti Matrici nemočni in da je Reload resnično racionalna izbira.

Vendar se Neo ne odloči za racionalen konec. Zavrne ga in mimogrede reši še Trinity, kar Arhitekt ni predvidel (oziroma je predvidel, da mu to nikakor ne more uspeti).

Prišlo bo torej do uničenja VSEH ljudi. Stroji nadaljujejo kopanje tunela do Ziona, kjer bodo pobili vse upornike, nakar bo prišlo do (prej ali slej ? ) do sesutja Matice in smrti vseh ljudi, ki so priklopljeni nanjo.


S tem se popolnoma strinjam, torej da je Neo izbral 'njegova' leva vrata - sicer popolno destrukcijo, a tudi možnost reševanja Trinity - za razliko od petih predhodnikov, ki so izbrali 'njegova' desna vrata - reload.

Brane2:
Zion še NI uničen.

Uničena je zaseda uporniških ladij, ki so jo te postavile strojem na svoji poti skozi kamen.


S tem se pa ne strinjam. Pomoje je ravno obratno - Zion je uničen, medtem ko so 3 ladje (kapitani Morpheus, Niobe in še en plešasti, ki se je takrat javil), ki so bile takrat 'zunaj', preživele. En argument je ta, da Niobe igra tudi v 3. delu triologije, torej je preživela tole sceno na koncu 2. dela. Drug pa je Bane, ki je bil prisoten ob uničenju, ga preživel, kolikor se spomnim pa ni bil na nobeni izmed treh ladij. Torej je preživel napad na Zion? Kot je nekdo rekel v filmu, to ni bil nikakršen boj, temveč eno samo klanje. Sicer pa v kolikor se bo 3. del res dogajal v Zionu, kot nekateri pravijo, potem seveda moja teorija težko vzdrži.

Super debatirate drgač - vas je prou užitek brat. :)

Matek ::

Da predstavim svoje mnenje:

sloncek, tvoja teorija o napovedi je po mojem mnenju patetična. Neo se v Matriko vključi in postane del programa, se vedno pa razmišlja sam, ne more se ga predvidevati. V napsrotnem primeru bi agenti izračunali vse boje in smith bi lepo spustil eno kroglo v pravo smer ter ga počil v glavo, ko sta se fajtala v prvem delu. Sice r pa, prerokba je bila napačna, torej ni mogla biti 100% izračunana. Oracle je pač imela en sense (IMHO), kot ga ima Neo v novem delu, pa je lahko napovedovala stvari.

Raw, če sem jaz prav razumel, so tisti monitorji okrog Neota predstavljali VSE, kar se je podilo po njegovi glavi, ker je blo polno različnoih reakcij in ne samo pet (ce bi predstavljali reakcije ostalih, bi bilo pet (5) monitorjev). In tista neotova sposobnost, ki bi jo po tvoje naj dobil od Smitha, torej da čuti inteligentne mašine, je brezveze, Smith ni sploh nikoli bil v Real Worldu, od kod bi naenkrat lahko zaznaval mašine, če je pa skozi Bane-ovo telo zdaj prvič tam. Strinjam pa se, da je tu vsekakor bil en crossing-over ( v stilu profaze 1 :D ) med Smithom in Neotom, kar potrjuje Smithova trditev, in na tem se bo še gradilo. Lahko bi celo rekel, da stvar prestavlja jinjang.

sajmon, sproženi EMP sigurno ni uničil lignjev, ker tisti impuls traja mogoče kako sekundo, ne potuje tako dolgo za njimi. In če bi že jih uničil EMP, potem ne bi Neo padel v komo.

Tezej, Niobe je na eni izmed ladij, ki so se ustavile zaradi EMPja, ampak zgleda da te ladje niso najdli lignji. Če si gledal trailer za Revolutions, sta na začetku ona in en tip, ki sedita v ladji v temi in tip you vpraša: "Do you think they will come?". Bane pa je prav tako bil na eni od uničenih ladij, ker ko Morpheus in druščina pridejo nazaj, jim oni povejo, da so po tem, ko so lignji uničili ladje, naredli hiter scan ter so najdli Banea kot edinega preživelega.

Anyone else? >:D

Moja vprašanja:
Je igralka, ki igra Oracle res umrla?
Še vedno ne kužim pravega pomena Merovingiana in Persephone ...
Tisti spoon, ki ga je dobil, nekaj pomeni, ni le pozdrav. Zadnjič sem že mel eno teorijo, sam sem pozabo, ampak nekaj bo na tem. I sense a disturbance in the force >:D . Be fast
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

undefined ::

> Neo se v Matriko vključi in postane del programa, se vedno pa razmišlja sam, ne more se ga predvidevati.

Oracle lepo pravi, da za njegove odločitve, za katere ona že ve vnaprej, se je on že odločil. Kar zdaj razmišlja je le še zakaj se je tako odločil.

> V napsrotnem primeru bi agenti izračunali vse boje in smith bi lepo spustil eno kroglo v pravo smer ter ga počil v glavo, ko sta se fajtala v prvem delu.

Zakaj misliš, da so agenti enako sposobni programi kot Oracle? Arhitekt ti lepo pove, da temu ni tako.

> (ce bi predstavljali reakcije ostalih, bi bilo pet (5) monitorjev)

Bilo je pač pet Neotovih osebnosti razcepljenih na več monitorjev. 1 oseba na 10 monitorjih, recimo? Ne bi šlo?

> Je igralka, ki igra Oracle res umrla?

Who cares? it's not plot related. :P

> Še vedno ne kužim pravega pomena Merovingiana in Persephone ...

Pomena? Pomen je Causality. Idi na Google in vpiši ta izraz, morda boš presenečen nad rezultati znanstvenih člankov na to temo. :)

> Tisti spoon, ki ga je dobil, nekaj pomeni, ni le pozdrav. Zadnjič sem že mel eno teorijo, sam sem pozabo, ampak nekaj bo na tem.

To smo že ugotovili, da je precejšnja možnost, da je Zion še en virtualni svet na vrhu matrice. Tudi sama fizična matrica je potem v tem smislu virtualna.

Matek ::

Oracle lepo pravi, da za njegove odločitve, za katere ona že ve vnaprej, se je on že odločil. Kar zdaj razmišlja je le še zakaj se je tako odločil.

Inaš prav. Ampak še vedno mislim, da ona ni stvari samo skalkulirala in povedala Neotu kaj bo. Sloncek trdi, da je predvidevala le stuff znotraj Matrice, kar zagotovo ni res, Neo je bil v prvem delu tudi izven, pa je vseeno bilo vse prav napovedano, vsaka stvar v zunanjosti bi lahko vplivala na totalno drugačen razplet, kot je sam sloncek rekel. Ona je po moje imela pač en čut, kot ga ima v novem nadaljevanju Neo. Seveda je tu predpostavka, da teorija Matrix v Matrixu ne drži, kot sta povedala avtorja.


Zakaj misliš, da so agenti enako sposobni programi kot Oracle? Arhitekt ti lepo pove, da temu ni tako.

Glede na stvari, ki so jih sposobni delati, jim naj ne bi bil problem malo poračunati in se tako znebiti svojega največjega sovražnika.


Bilo je pač pet Neotovih osebnosti razcepljenih na več monitorjev. 1 oseba na 10 monitorjih, recimo? Ne bi šlo?

Jah, če pogledaš da v elektrarnah stroji razmnožujejo ljudi, jih ne klonirajo, če bi jih, bi bili vsi enaki. Ko se razmnožujejo, niso več enaki, ne morejo imeti identičnega izgleda. In vsi "The One" so bili potegnjeni ven, kot Neo, do Arhitekta je stvar potekala bolj ali manj enako. Kako bi naj potem bili vsi enaki?


Who cares? it's not plot related.

Ts ts, have feelings LedeniMož :D.


Pomena? Pomen je Causality. Idi na Google in vpiši ta izraz, morda boš presenečen nad rezultati znanstvenih člankov na to temo.

A smem prositi za eno enostavno obrazložitev, ki bi jo z vidika bolj vnetega filmogleda razumel, nisem kaj prida filozof in zanima me bolj kot nasplošno povezanost z zgodbo v filmu.


To smo že ugotovili, da je precejšnja možnost, da je Zion še en virtualni svet na vrhu matrice. Tudi sama fizična matrica je potem v tem smislu virtualna.

Jah, če sta avtorja stvar zanikala, potem je pomen malce drugačen.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Brane2 ::

Zion še ni uničen.

Bane ni bil na naobeni od tistih treh ladij, ki so "šle na teren", vendar to nima veze s spopadom na koncu.

Poveljstvo Ziona se je odločilo da napade stroje ki so kopali do mesta na eni od točk, ki se jim je zdela za to ugodna. Napad se je ponesreči, oziroma je verjetno stroje o njem obvestil Smith/Bane.

Torej na koncu drugega dela stroji kopljejo naprej proti Zionu, tistih IIRC 5 ladij, ki so sodelovale v napadu je uničenih, Neo in Bane/Smith sta v komi.

Brane2 ::

Aja, kar se teh treh ladij tiče. Sedaj sta samo dve. Ena je šla v franže pred napadom na Stavbo, ko je team, odgovoren za deaktivacijo backup sistema pomrl. Seniteli so jim zbombardirali pravo ladjo, zato so njihove slike v Matrici umrle.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

undefined ::

Raw ::

@Tr0n:

Res? Kje si pa to slisal? Upam, da mas prav.


@IceMan:

Raw, ravno to ti objasnujem, da Smith ni nikoli imel večjih sposobnosti kot Neo. Od Neota je Smith torej lahko kopiral, ni pa imel Neo nič za kopirat od Smitha.


Neo vse ve vse zna? Ne, ima samo dolocene sposobnosti, ne ve pa vsega - to je vidno v filmu, da ve Smith marsikaj vec oziroma ve nekaj stvari, ki jih Neo ne in potemtakem je logicno sklepati da poseduje tudi kaksno lastnost/sposobnost, ki je Neo NE. Oziroma se jo se ni naucu/izpopolnil.
Tebe je prevec prevzelo SUPERMENovsko letenje Neota se mi zdi. :\

@MatekCopatek:

Sem o tem ze sam razmisljal, toda ker v enem izmed kadrov pri Architectu rece se slisi:
"Five versions? Three? I've been lied to. This is bullshit."
"Three" bi rekel samo Neo, ki je iz cetrte verzije matrice. Zato sem sklepal, da so na monitorjih predniki Neota.
Glede stevila je pa tko, mogoce so v vec monitorjih isti responsi. Tolk glihe nism dal. Lahko pa, da so tisti responsi ne samo iz Neotove glave ampak tudi iz glav predhodnikov. Architect bi lahko hotu samo zmest Neota s tolkimi razlicnimi responsi.
Maybi imas pa prou konkoncev.
Smith bi lahko zaznaval masine, zato ker je pac DEL njih ceprav je 'clovek'. kwajestvem telepatija pa ta shit :\
Se vedno menim, da je nekaj v tej smeri. Nisi me preprical.


.raw

Mercier ::

Kaj pa, če na koncu sploh niso zapustili matrike? Da so še vedno notri, ampak da je koda tolko zategla, da jo Neo šele na koncu zna brat? (ko "začuti" lignje)

Zgolj ideja no...


Oftopik:
MadMan = MatekCopatek ?
Si se poročil, al kaj? >:D :D ;)
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Matrix: Revolutions (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
16611748 (8393) DoloresJane
»

Matrix Revolutions

Oddelek: Sedem umetnosti
332853 (2084) Raw
»

The Matrix: Reloaded

Oddelek: Sedem umetnosti
362312 (1411) CaqKa
»

Matrix 3: Revolutions Trailer (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
13110058 (8317) JP
»

The Animatrix (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
514655 (3789) bradek

Več podobnih tem