» »

Intel P4 2.4C navijanje

Intel P4 2.4C navijanje

asPeteR ::

Ja, v bistvu je tko. Vedno je en test pisan na kozo nekemu produktu ... In tleke je sigurno Seti pisan na kozo P4. Toda F@H je pa bolj Athlonu in njegovi racunski enoti.

->Sam praviš, da dostopanje do pomnilnika predstavlja vsaj 20 % izgubo,

A sem to res kdaj rekel? Se ne spomnim. Karkorkoli mogoce je res 200MHz malo mal, toda mislim, da bo Morphling naredu se en test na visjem FSBju ... Tako, da Owca, to so samo vmesni rezultati. Jaz bom pa tud probal se kej navit masino. Ker tele teste sem delal na 3.2, lahko pa komot naredim teste na 3.3GHz(275MHz PSB) ...
http://blog.stegnar.com

OwcA ::

A sem to res kdaj rekel? Se ne spomnim.

Lahko, da sem napačno izpeljal. Razmišljal sem nekako tako, praviš, da je pohitirtev pri uporabi HT vsaj 20 % (v primeru SETIja in F@H je se strinjam, da je temu tako), oziroma zavračaš moje "možnosti", da bi bila le 1 % ali 2 %. Ker sva že ugotovila da do pohitritve pride le zaradi neizkoriščenosti procesorja in da je največji krive za to ravno čakanje na nove podatke iz sistemskega pomnilnika, bi bil logični sklep, da ravno delo s pomnilnikom pridela to izgubo.

Karkorkoli mogoce je res 200MHz malo mal, toda mislim, da bo Morphling naredu se en test na visjem FSBju ... Tako, da Owca, to so samo vmesni rezultati. Jaz bom pa tud probal se kej navit masino. Ker tele teste sem delal na 3.2, lahko pa komot naredim teste na 3.3GHz(275MHz PSB) ...

Menim, da so najbolj uporabni testi pri enakem FSBju. To sicer pomeni, da bo P4 tiktakal pri precej nižji frekvenci (če se zedinita za 220 MHz, to pomeni, da procesor tiktaka na le 2640 MHz), po drugi strani pa da bosta tako procesorja frekvenčno dokaj iznenačena, kar se mi zdi (kot navijalcu) bolj zanimivo kot primerjanje glede na PR.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

asPeteR ::

Ja to je res, da takrat ko procesor caka na podatke za eno enoto, je lahko takrat v akciji ista ali druga enota.(osnovni princip HTja)
Toda, teg 20% se ne more kar prenesi na prenos podatkov, kajti SE TAKO racunsko zahtevna aplikacija potrebuje dato. In zato se ne strinjam ko pravis, da je mozna nekje samo cca. 1% pohitritev ... Ker preprosto procesor ZANESLJIVO vec kot 1% svojega casa sari po pomnilniku ... Sicer pa tud to ni proporcionalno 1% dela po pomniliku 1% pohitritve, poudarek je na MALO.

To kar predlagas na bi primerjali procesorja na istih frekvencah je pa malo smesno! Lej AMD ima 10 stopenjsko enoto, P4 pa kar 20 stopenjsko, tako se meni zdi tak test neprimerljiv.

Lej, zakaj se meni zdi tale test ZELO primerljiv. AMD ima oznako pri 2.2GHz 3200+, kar nakazuje, da je konkurenca P4 3.2GHz, je tako? No, mi smo pa primerljali se +400MHz procesor, tako, da res se meni ne zdijo testi neposteni.

Ce bi sla pa z Morphlingom delat teste z UT3, ali pa kaksnim Winstoneon, je pa jasno da bo Barton na 2.6MHz velik zmagovalec!

Kot sem delal v vsakem dolocenem testu je superiornejsi eden od konkurentov. Le da je zadnje case AMD v vse manj testih superiornejsi ...
http://blog.stegnar.com

OwcA ::

Sicer pa tud to ni proporcionalno 1% dela po pomniliku 1% pohitritve, poudarek je na MALO.

Vsak procent, ki ga ne izrabi prva nit, lahko porabi druga nit, torej porabimo skupaj ustrezno manj časa za obedlavo vseh podatkov. Verjetno res ni razmerje 1:1 je pa blizu, še posbeaj, ko že enkarat imamo aktivna oba logična procesorja.

Lej, zakaj se meni zdi tale test ZELO primerljiv. AMD ima oznako pri 2.2GHz 3200+, kar nakazuje, da je konkurenca P4 3.2GHz, je tako? No, mi smo pa primerljali se +400MHz procesor, tako, da res se meni ne zdijo testi neposteni.

Preveč spremenljivk je, da bi se dalo potegniti kakšne pametne zaključke kar je nenazadnje simsel takšnih testiranj.

To kar predlagas na bi primerjali procesorja na istih frekvencah je pa malo smesno! Lej AMD ima 10 stopenjsko enoto, P4 pa kar 20 stopenjsko, tako se meni zdi tak test neprimerljiv.

Me veseli, da se zabavaš, upam da se vsaj toliko kot se jaz, ko berem, kako poveličuješ "znanstven" pristop, nakar primerjaš navit sistem z nenavitim in upaš, da se ti je posrečilo ju izenaččiti.
Nedvomno bo P4 počasnejši, vprašanje je le koliko. Na podlagi dobljenih rezultatov in kakšnega drugega testa, kjer vidimo funkcijo hitrosti od frekvence za P4, lahko potem zlahka dokaj natančno interpoliramo vrednosti za P4 3,2 GHz, oziroma kolikor nam srce poželi.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

GUFY ::

asPeteR in Owca: Tole bi zelo lahko bile samo vajina tema saj je od 53 odgovorov 28 od asPetr-a in 15 odgovorov od Owce. Ali vidva ne poznata ZS kot vama je že predlagal morf?!
Mislm kr neki tale tema.;(( ;(( ;((

OwcA ::

@GUFY: upam si trditi, da si v najnih nesoglasijh zvedel tudi kaj novega.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BoLhCa ::

zakaj zasebno? se drugi smrtniki kaj zvemo ker ne mormo testirat (različne tezave).
men je cist huda tema, pa se intla hvali:D
lp
P.S. vidva kr nadaljujta, mata ene par zvestih bralcev=)

asPeteR ::

->nakar primerjaš navit sistem z nenavitim in upaš, da se ti je posrečilo ju izenaččiti.

Te formulacije ne razumem na kaj se nanasa.

->Nedvomno bo P4 počasnejši, vprašanje je le koliko. Na podlagi dobljenih rezultatov in kakšnega drugega testa, kjer vidimo funkcijo hitrosti od frekvence za P4, lahko potem zlahka dokaj natančno interpoliramo vrednosti za P4 3,2 GHz, oziroma kolikor nam srce poželi.

Vsekakor imas prav glede interpolacije. Vsekakor je pa smesno delat teste kjer priznavas "Nedvomno bo P4 počasnejši" ...

Aja se glede tega:

->Me veseli, da se zabavaš, upam da se vsaj toliko kot se jaz, ko berem, kako poveličuješ "znanstven" pristop,

Lej, ne vem kolk resno si vzel "znanstven" pristop, ampak to je bilo napisano v smislu tega, ko si ti napisal da je brezveze bilo meriti razliko temperature z/brez HT. In ja , res sem potem dejal, da je lepo pristopiti k svari "znanstveno"(res bolj to, kot _znastveno_), ampak kakorkoli, mislim, da se je brezveze spuscati v posamezne besede in se spotikati ob njih.


Mislim, da bo kmalu prisel se test Folding@Home, kjer bo pa lahko slika drugacna. In kdo se bo potem pritozeval, da rezultati "niso posteni" ...?(ker bo barton prevec navit ...)

GUFY: Verjamem, da je marsikaj tezko razumljivega kar je napisanega, toda kot je ze Owca reku: "upam si trditi, da si v najnih nesoglasijh zvedel tudi kaj novega." Se s tem popolnoma strinjam.

BoLhCa: Lepo je slisat, da tole temo sploh se kdo bere. Sploh sodec po GUFYju. Kako je pa tebi kej uspelo naviti Intela? Ali ga imas se na default?(sodec po podpisu)
http://blog.stegnar.com

OwcA ::

@asPeteR: no be se dajva še malo (izključno za narodov blagor, seve :D ).

->nakar primerjaš navit sistem z nenavitim in upaš, da se ti je posrečilo ju izenaččiti.

Nanaša se na to,
AMD ima oznako pri 2.2GHz 3200+, kar nakazuje, da je konkurenca P4 3.2GHz, je tako? No, mi smo pa primerljali se +400MHz procesor, tako, da res se meni ne zdijo testi neposteni.

oziroma, da "zraven navržeš" še 400 MHz in upaš na najboljše.

Vsekakor je pa smesno delat teste kjer priznavas "Nedvomno bo P4 počasnejši" ...

Če bi bili mi (ki se načeloma lahko prigrebemo do česarkoli) tisti, ki bi testirali, bi bilo res smešno, glede na danosti pa je to še najboljiši način. Tudi sam priznavaš, da se ostalo da postoriti z interpolacijo. Za nekoga, ki bo rezultate le preletel res tak test ne bo imel nevem kakšne vrednosti, če pa hočeš ven vleči kakšne zaključke pa je to najboljši način.

K testiranju lahko navržem še en odklenjen P4 3,0 GHz, tako da bi se najbrž dalo "simulirati" tudi P4 3,2 GHz (žal je plošča Intelova, tako da o kakšnem izkoriščanju navijalskega potenciala težko govorimo :'(). Ampak čas bom imel šele naslednji teden.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

asPeteR ::

->Nanaša se na to,

AMD ima oznako pri 2.2GHz 3200+, kar nakazuje, da je
konkurenca P4 3.2GHz, je tako? No, mi smo pa
primerljali se +400MHz procesor, tako, da res se meni
ne zdijo testi neposteni.

oziroma, da "zraven navržeš" še 400 MHz in upaš na najboljše.


No vidis. Sistem JE navit.

Kakorkoli, no potem pa res lahko naredimo zanimive teste, ce imas se ti odklenjenega P4 3.0.
Samo problem je da ce bos ti testiral svojega P4 in jaz svojega, bo dost velka razlika v plati. Tako, da bi potem tezko primerjali rezultate procesojev P4 med seboj ... No, se pa vsaj priblizno.

Recimo zanimiv test bi bil tvoj proc na 3.0GHz, pa moj na 3.0GHz, s tem da bi bila razlika samo pac v FSBju ... Potem bi se lepo videlo kolk se pridobi s vecjim bandwidthom.
http://blog.stegnar.com

OwcA ::

Teoretično bi lahko verjetno izprosil še kakšno ploščo, kot rečeno, če bom imel čas, drugače bom testiral le na hitro.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BoLhCa ::

se mi se ne mudi z navijanjam, ker mi zaenkrat vse lepo laufa=) pa se na vodno cakam, tko de zdej se mi res ne da se s tem ukvarjat.
k dobim pa vodno in k bom mel kisto poslihtano pol pa upam vsaj na ene 3.2Ghz.
aja pa rad bi slisal ksn tvoj komentar na mojo plato=)
lp

asPeteR ::

BoLhCa: Ja, plata je sigurno high-end. Ena najhitrejsih na testih in ASUS kvaliteta. Toda vprasanje je ce rabis se dodaten SATA kontroler in Gigabit lan ... Recimo jaz tega ne rabim in sem raje kupil plato brez teh dodatkov mnogo ceneje ... Pa recimo naj bi bila IC7/IC7-G malo bolj navijasko usmerjena plata od ostalih.
Ja keter hladilnik pa imas gor, da se tako bojis navijat?

->k dobim pa vodno in k bom mel kisto poslihtano pol pa upam vsaj na ene 3.2Ghz.

Ja z vodnim pa lahko komot racunas na 3.2GHz.

Aja, se to. Koliko je default voltaza tvojega procesorja?(pise na skatli ali pa v BIOSu)
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

ok tocn to sm hotu slisat glede plate=) mal hvale ce sm ze dal tok kese. SATA trenutno res ne rabm gigabit lan pa ja (osebni razlogi).
gor je hladilnik k pride zravn, sej ni panike mam idle/load 33/43 stopinj!
IC7 sem jo mel pa zdej na probi in mi sploh ni lezala!pa ne da ti jo zalim, je odlična plata sam za moj okus ne=) sm pa zelo dolgo casa porabil v odločitvi med asus, epox in abit!
default voltaze zdej ne vem, k pridem s sihta ti pa sporočim, sam mislim da je 1.525v.
lp

asPeteR ::

->default voltaze zdej ne vem, k pridem s sihta ti pa sporočim, sam mislim da je 1.525v

Ja, sej bo verjetno res 1.525V, jaz mam tud tako default napetost. Ma, da bi imel jaz 1.475V, pol ... Samo jaz mislim, da se bo proti koncu leta dal dobit tud proce s tako napetostjo. Ker kakor jaz vem so bile prve serije teh procesorjev na 1.55(max), zdej so ze malo spustil ...

->IC7 sem jo mel pa zdej na probi in mi sploh ni lezala!

100 ljudi 100 cudi, toda zame je skoraj popolna, le Vdimm mi ni vsec, drugace pa PCB je carski, vsi prikljucki strogo na strani plate ... Crne barve ... Skratka odlicna, pa se poceni.

->gor je hladilnik k pride zravn, sej ni panike mam idle/load 33/43 stopinj!

Hoces rect, da mas BOX hladilnik.:) Ce so temperature take, potem lahko komot navises!

Jaz imam ce je zunaj ful vroce tudi do 58C! SLK je cist vroc!
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

drugace pa PCB je carski, kaj mislis s tem PCB-jam?
SLK je cist vroc, pa tud ne stekam=)
ja sej vem da bi lohk naviju sam zdej me nebi zadovoljil k pol bi ze temperaturo AMD-ja mel=))) jest pa tega nocm...
k bo vodno... pa na 3.2.... pa 40 stopinj... to bo nekaj.=)
aja pa zanimajo me se tvoji timingi ramov, ker mava iste rame.
ti mas crno plato jest pa skatlo=)))

asPeteR ::

->aja pa zanimajo me se tvoji timingi ramov, ker mava iste rame.

Ja, moras upostevati, da imam navito masino, tako, da pretresljivih tajmingov ni. 7-3-3-2.5 je nekako maksimum. PAT in ostali advanced ram tajming setingi seveda ne delajo oz. so izklopljene/i.

->SLK je cist vroc, pa tud ne stekam=)

S tem sem hotu povedat, da se procesor zelo greje, recimo ene tolk k t navit barton. Seveda je pa proc kar dosti navit voltaza je na 1.575V. S tem, da je Delta ventilator ja minimunu, torej imam popolnoma tiho masino(recimo, da je HDD najglasnejsa komponenta), s tem, da je solidno hitra.

->drugace pa PCB je carski, kaj mislis s tem PCB-jam?

Najprej mors vedet kaj je PCB. Ves? To je plasticna plosca na katero so nanizani elementi oz. na to plosco je vtisnjen PCB(elektricne povezave). Torej bi lahko rekli, da ce recemo da je odlicen PCB, s tem ponavadi mislimo, da je dobra postavitev posameznih elementov. Od socketa za procesor do posamenih kondenzatorjev ... Torej PCB pomeni elektricne povezave na "plastiki" na keteri so nanizani elementi, s tem pa posledicno vpliva na samo postavitev elementov, torej lahko recemo; postavitev elentov na plati=PCB.
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

ok proc dela trenutno na 250x12@3.0Ghz/1000Mhz fsb/512kb/HTT on/1.62v
stopinj mam pa ta moment 36, nb pa 37! zmerjeno z asus probe.
rami so od corsaira in sicer XMS PC3500 cas2 (2x 256Mb), grafa leadtek FX5900 in 3dmark score je 16454.
lp

Fury ::

men se pa zdi da se tele tvoje stopinje cist nerealne :)
kaksno hlajenje mas to? kok mas v sobi?

asPeteR ::

BoLhCa: No vidis.;) Samo takoj prvo vprasanje. A to laufas slucajno sinhrono(ram/proc)?

Firy ima prav tele stopinje so MOCNO podhranjene, sploh za tako voltazo in frekvenco in da ne govorimo o BOX hladilniku ... Hmm, razen ce si tole testiral v ledenici ...;)

Hm, ker tudi za idle je to nekam malo. Recimo jaz imam na voltazi 1.575(BTW a procesor ne dela na nizji voltazi? Ker je tole ze rahho velika za 3.0GHz, mislim, da meni dela na 3.0GHz na default oz. NAJVEC na 1.55V) na full load 58C z SLK900!(s tem, da je zunanja temperatura 28-29C)

PS: Recimo zdele ko je pa zunanja temperatura okol 24C mam pa proc na 51C ...
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

glede stopinj jih mam res ful mal (idle), zdej jih je 36, nb pa 35.
u full loadu al se sistem sesuje al pa jih je ke okol 52!
voltazo bom pa zdej mal spustu, pol se pa spet kej oglasm!
sinhrono, hmn, ne vem tocno=)
aja pa soba ma okol 22stopinj
lp

asPeteR ::

BoLhCa: V biosu kjer imas moznost za navijanje imas tudi moznost nastavite delilnika zunanje frekvence procesorja in rama. Lahko sta sinhrono(1:1), lahko je recimo 5:4, 3:2 ... Skratka to pomeni, da ce laufas PSB na 250MHz imas lahko nastavljeno na 1:1(kar je zelo, zelo dobro), ali pa na recimo 5:4, kjer je frekvenca ustrezno manjsa. Za primer ce je PSB 250MHz, je potem FSB 200MHz ...
Zdej to razumes?

No, mene pa zanima kako imas to nastavljeno ti. Hm, mogoce je se ena moznost: Auto ...
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

ok pol sm prou mislu. sam te opcije jest ziht nimam.
zdej se neki lowdam, pol bom pa resetiral pa sporočim kaj dogaja v biosah!
lp

asPeteR ::

He he, vidim da si si ze v podpisu spremenu, konfoguracijo.>:D

Sam se rame moras popravt.;)

No glede deljiteljev: sirurno jih lahko nastavljas. Ce ne ves tocno kje pa v manual od plate poglej.
Ker tole me pa res zanima, ce lahko rame laufas na 250MHz. A si mogoce kej visal napetost Vdimm?
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

ok podpis JE=)
nikjer v biosu nisem nasel opcije za deljitev ramov.
napetost ramov je 2.65v zvisana iz 2.55v!
grem se v manual pogledat sam dvomim da bo kej sreče.
pa se formatirat morm, pa pol se enkrat k morm se radeona 9600Pro dat not na test!
lp

asPeteR ::

No, jaz sem 100% preprican, da imas te delilnike.

Lej, dokaz: LINK. Tukaj je lepo napisano med ostalimi specifikacijami.(tam kjer pise 266-320-400)

No, zdej pa moras najt se v BIOSu pa bo ...

Ves, kaj bi bilo fajn; ce v sandri pozenses memory benchmark na 250(1:1) in se enkrat isti test na recimo 5:4. Koliko je razlika?
http://blog.stegnar.com

Fury ::

jest bi pa reku da ce jih nima mu je plosca avtomaticno restavla na 5:4, ker ce ne ma cist prehud ram :)

asPeteR ::

Fury: Ja saj zato sem pa rekel, da je se tretja moznost, da ma plata "Auto", toda mislim, da te moznosti ni ... Tako, da je cisto mozno, da res dela na na 250MHz ...
Res je to veliko, toda, mene zanima test, ki(ce) ga bo izvedel BoLhCa. Aja BoLhCa, ce lahko dej pozen se recimo PCmark2002.(pa spet isto: 1:1 in 5:4.-pa ista frekvcenca proca, se ve)
http://blog.stegnar.com

OwcA ::

Če ustrezno pretiravaš z napetostjo se da prilezti kar daleč. Moji Knigston HyperX 3500 so odpovedali šele pri 263 MHz @ 2/3/3/7, so pa za kaj tegega potrebovali 3,3 V :D .
Otroška radovednost - gonilo napredka.

asPeteR ::

OwcA: Ja, sem ze v tvojem clanku opazil, da si posteno rame navil! Epox pa njegova votlaza do a thing!

Je pa za tajminge 2-3-3-7 na 263 oz. 262, ogromno! A si mogoce probal koliko nese z najbolj relaxed tajmingi?(2.5(3)-4-4-8)
http://blog.stegnar.com

OwcA ::

Nažalost smo imeli najmanj časa na testu Epoxove plošče (zato tudi manjkajo nekateri testi pri 4PDA2+), tako da se nisem mogel igrati, kot bi se želel. Bo pa nedvomno še kakšen test i875 in i865, tako da še ni vse izgubljeno >:D.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BoLhCa ::

evo me sm back! krivi za sesutja sistemi so bili rami (corsair), zdej mam spet twinMose notr in laufajo u dual channelu, linearno (sinhrono) na 250Mhz!!!
Mnozilnik je za nastavljat sam je ful kr neki zdej ga mam na 1:1, novi winsi bom zdej 3dmark zagnal pa pc mark pa se oglasm
ajde

asPeteR ::

->krivi za sesutja sistemi so bili rami (corsair), zdej mam spet twinMose notr

Ma, kere twinmose mas to? Men se rami s BH5 cipi niti noce zbudit na 240MHz!
Da ne govorim o CH5, ki sem jih vceraj testiral. Totalna nekompatibilnost teh cipov(oz. Twinmosa) s to plato(IC7).

Tako, da sem zdele imam namen dobiti ene Corsairje PC3500.
Sicer imam pa jaz itak PSB na 272MHz, tako, da nikakor nemorem pricakovati 1:1 delovanja ...

No, BoLhCa, dej naredi te teste, zelo me zanimajo.
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

to je tanov score - pcmark -
sz 250 fsb (linear), od ramov sm mal vec prcakvov, proc je pa cist zadovoljivo=)
rami majo gor ch-5 čipe in so trenutno na voltaži 2.65v!
grafa je radeon 9600pro 128Mb 3dmark score je pa "samo" 12116.
moj geforce4 ti4200 dobi pa 12560 brez navitega proca, tko de k bom dal spet ti4200, pa s takim procom bo potolkel radeona u nulo!!!
ful vec sm prcakvov od tega radeona, pa nc.
to je to, fajn bodte pa se slismo=)
lp

asPeteR ::

BoLhCa: Check link od PCmarka!

->rami majo gor ch-5 čipe in so trenutno na voltaži 2.65v!

Ma to pa skor ne verjamem, da dela na tej voltazi na 250MHz ... Dej tole mal prever ...

Evo jaz sem pa zdaj zrihtal, da mi sistem laufa na samih lepih okroglih stevilkah.

3.3GHz/1.1GHz/220MHz.

8-)
http://blog.stegnar.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

BoLhCa ::

ne voltaza je 2.75, se opravicujem. in se ena bedna poteza asus na moji plati vdimm gre samo do 2.85v! tko de sm zdej kr omejen.
ej peter kok si dal ti za ta hladilnik? kaj dobis zravn tud vent, k sm ga vidu u bofu (okol 15000sit) pa gor ni imel nobenga venta!!!
lp

Tic ::

SLK 900, 15k brez venta, potem potrebuješ še Delto na low obratih cca 5kSit.
:D Zlobno, kajne?>:D
persona civitas ;>

asPeteR ::

I'm back.:D

BoLhCa: Ja tale SLK900 je te bo prisel ene 15k, zal zraven ne dobis ventilatorja.
Sicer pa sam vent glede na hladilnik niti ni tak strosek. Kupi recimo vantec tornado(3,5k) - super hladilnik, le ce ga bos se kje dobil.
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

p.... ne stekam zakaj za eno bakreno kockico dat petnajst cuku. kaj je res tko hudo narjeno! a bi v kombinaciji z 12cm ventam bolj hladilo mojga norca (p4, da ne bo pomote=)) kot box hladilnik?
lp

asPeteR ::

BoLhCa: Res je malo drago. Toda, ce navijas, je poceni.(pac navijes proc na toliko bolj, kot z enim, recimo BOX hladilnikom).
120mm vent bos gor spravil bolj tezko, toda recimo en 92mm vent bo super.(ce ti ne pase 80mm vent)

Hladil, pa bo DEFINITIVNO mocno bolje kot pa neugleden BOX hladilnik, kar je tale box hladilnik en neugleden kos aluminija.

Pa se ena prednost je SLK900. Namrec pritrjevanje. Tega ne zataknes za plato, temvec ga lepo privijacis na plato.(se prej pa odstranis un crni nosilec)
http://blog.stegnar.com

BoLhCa ::

sam zdej se mi po glavi sprehaja eno vprasanje in sicer, a se mi splaca dat 15k za SLK900, ko pa za tak dnar dobim vodni blok!
pa tko in tko si mislim u roku dveh mescev totalno vodno zrihtat!
tko de mislim da se mi ne=)
zaenkrat bom ostal pri 3.0Ghz, pol pa na 3.6Ghz>:D >:D
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BoLhCa ()

Tic ::

Za to bo treba pa kej cint po platki ... kajne ? :8)
persona civitas ;>

asPeteR ::

->Za to bo treba pa kej cint po platki ... kajne ?

Zakaj? Ni potrebe. Plata ima vec kot dovolj Vcore napetosti.

->sam zdej se mi po glavi sprehaja eno vprasanje in sicer, a se mi splaca dat 15k za SLK900, ko pa za tak dnar dobim vodni blok!

To pa presodi sam kaj se ti bolj splaca. Samo pri vodnem je se + pumpa + hladilnik + polno podrobnosti.


Meni SLK900 popolnoma zadostuje.
http://blog.stegnar.com

Tic ::

asPeteR: mene skrbi VDD. :8)
persona civitas ;>

morphling1 ::

VDD na teh platah ni problematičen, edini mod, ki se dela je VDIMM pa še ta ni nujen.
Jaz upam da bom čez vikend že imel 2.4C ter platko da vidim na lastne oči potencial P4ke :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

asPeteR ::

->Jaz upam da bom čez vikend že imel 2.4C ter platko da vidim na lastne oči potencial P4ke :)

Vidim, da si se odlocil raje met high FSB.:) No, upam, da bos mel sreco in dubu dober proc.

Sam mal racuni na burn in. Recimo, men zdele dela proc na tocno +10% vec, kot je pri navitju out of box.

->asPeteR: mene skrbi VDD.

Kje si pa to slisal, da ga je treba delat? Ves, to ni NF2, kjer moras cist pospajkat plato, da kej dela.>:D
http://blog.stegnar.com

morphling1 ::

Oh yes, imam ga na mizi , 2.4C ter P4P800. Trenutno se gor nalaga sistem in vse potrebno hlajenje je pa še tovarniško zračno. Velik problem mi bo povzročilo pritrjevanje vodnega bloka na NB, zadeva nima nobenih lukenj samu une hakeljce, moram še nekaj pametnega pogruntat. Bom zvečer probal malo navijat z 1:1, da vidim kako se kej obnaša :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

GUFY ::

Bomo vidli, kaj se da iz intla k ga ma Morf v rokah spravt. Mislim, da bodo spet padal rekordi.
BTW kero plato si pa ubodu?
Vso srečo:) :)

monster-x ::

GUFY: Saj je napisal; Asus P4P8008-)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

morphling1 ::

Default napetost, default tihi ventilator na aluminijastih rebrih -> 3 GHz prime95 stabilno. Tale p4 2.4 G ima potencial :D Zdajle bom pustil laufat dva paketa f@h da vidim kako hitro gre.
I love it.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD splavil Athlon X2 6400+ Black Edition (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
729657 (6709) necromncr
»

Navijanje Pentiuma 4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
523883 (3028) LittleDevil
»

SiSoft SAndra rezultati za procesorje (arithmetic, MM) (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
815087 (3501) billy
»

AquaMark 3 results (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Navijanje
33316031 (10958) DjTonic
»

Preden pošljete sporočilo v forum, ...

Oddelek: Novice / Procesorji
361915 (1915) mrTwelveTrees

Več podobnih tem