» »

Prigode računalniških serviserjev/administratorjev

Prigode računalniških serviserjev/administratorjev

markko ::

WINDOWS cannot locate US Robotics modem driver, do you want to go online?:D
Hasta La Victoria Siempre !

borchi ::

klikneš YES in downloadaš driver. simpl ko pasulj.
l'jga

overlord_tm ::

Jaz bi dal vam vsem skupaj na uporabo space shuttle booster rocket.
Potem bi se pa pustil, da sem NASA ljudje valjajo po tleh od smeha, ko bi vam vsakic sproti tisti booster v obraz razneslo.

Resno...


jap, ampak na tetu bodo mogla bit natančna navodila kako se uporablja, pred vsako stvarjo te bo opozoril kaj deleš in če to res želiš. pa še en vtikač bo pasu v samo eno vtičnco :D

pol res ne vem če je taka umetnost raketo v luft spustit. je pa umetnost da se ne znajdeš na googlu, ker ti polhn enih čudnih reči piše :D

Vikking ::

overlord: saj tudi v nobenih navodilih ne piše kam je treba vstati CD plošček. Če bi pisalo bi bilo manj frizbijev v napačnih luknjah.

markko ::

borchi

Točno tako, povežeš se pa prek printerja ne?:\
Hasta La Victoria Siempre !

overlord_tm ::

potem mam samo jest tako srečo, da mi je v navodilih pisal in bio narisan kako se vstavi in vzame ven cd?

pa na vsaki škatli ti piše vstavite disk v cd-rom enoto in namestitveni program ...

Matev ::

Nekateri ljudje želijo računalnik samo zato da ga imajo.
Ne vedo pa sploh za kaj bi ga oni uporabljali.
In zato nastanejo včasih prav smešne situacije.

Naprimer ko si nekdo želi imeti računalnik za vodenje računov - in si misli da račune notri daješ v eno odprtino in ti on dela kar ti recimo knjigovodja naredi.

overlord_tm ::

pa predstavljajo si, da računalniki pač bodo že sami pogruntal kaj oni hočjo. in pol po msnju težijo modeli, ker stran emjul-projekt ne obstaja:\ . pol pa ves 8-O , ko ugotovi da se po anglešk projekt napiše project ... model ma pozitivno angleščino :\ bo treba mal razmislt o kakovsti angleščine v SŠ :D

OZZY ::

da računalniki pač bodo že sami pogruntal kaj oni hočjo


He he...Se boš usedu zaračunalnik pa ti bo reku....Danes se mi pa ne da MHz kurt- zbudi me jutri mogoče bom boljše volje.......pa se bo sam ugasnu..
Go with the flow.

Cowboy6 ::

mesec nazaj me kliče uporabnica, da se ji noče prižgati računalnik. grem k njej in ugotovim da je crknil napajalnik. Naročim novi napajalnik, ker je bila zadeva še v garanciji. pride možakar zamenjat napajalnik, pa me vpraša uporabnica, če bo sedaj kaj hitrejši računalnik, ker je videla da na starem napajalniku piše 250W na novem pa 350W. pa se zamislim in rečem, da seveda, ker je ta za 100 W hitrejši. >:D možakar me pogleda in si misli svoje. ko je bilo konec šihta, sem potem ko je gospa odšla domov, na njeni mašini namestil ter pognal diskeeper in popucal adware itd. pa pride gospa čez dva dni do mene, pa reče: "Ti pa je računalnik res hitrejši". Jst pa: "Ah seveda":\

hehe, treba se je znajdet, naš šef itaq pravi, ni važno kaj narediš, važno je da so uporabniki zadovoljeni. :\
Tukaj naj bi bil moj podpis.

Tear_DR0P ::

shouldn't you then please the lady?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Stepni Volk ::

Dobi ženska nov računalnik in vpraša: "Je ta bolj primeren za software ali za hardware?"

True story :)

Tero ::

Včeraj me je ena prijatlca vprašala če ji lahko en dvd na disketo presnamem:\
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

perci ::

in si ji?

b0B3k ::

Najbrž ni več prostora na disketi, ker ima internet posnet gor ... :D

Tody ::

mene je enkrat frend vprašal ce vem kje se tisti mega veliki diski kupjo na keterem je internet :).

Tribal ::

Bom pa še jaz povedal najboljšo cvetko ki se nam je do zdaj pripetila na servisu.

Pride tip na servis pa izjav da bi rad vgradil dodaten disk, nato ga napotimo v trgovino (je par korakov stran) kupi disk in prinese na servis da vse skupaj zmontiramo (naj omenim še da smo se servisiranja lotili takoj, zmontirano je bilo čez 10 min). Nato pa tip izjavi ves besen, češ kdo mu bo plačal čas ko on čaka da se mu disk vgradi? WTF? Mi smo se samo spogledali nasmehnili in delali vsak svoje naprej...

Nekateri ljudje so res "malo" čez les za moje pojme... Takih in drugačnih prigod smo imeli še zelo veliko vendar se mi jih ne da pisat.

overlord_tm ::

Včeraj me je ena prijatlca vprašala če ji lahko en dvd na disketo presnamem:\

Mene je isto en frend vprašal to. Jaz pa nej mi prinese približno 3000 disket >:D . On mi pa reče, ja sej se zazipa, ane?

apachee ::

Ahh ... kje so tisti časi ko si moral narediti nekakšen izpit iz avtomehanike če si hotel imeti vozniško dovoljenje. Jst bi isto uvedel sedaj. Če hočjo met računalnik naj najprej opravijo nekak osnovni tečaj poznavanja računalnika in uporaba le-tega. Ja sej vem ... utopija... sam vseen ideja ni slaba.

Dejstvo je da res zelo dost ljudi kupi računalnik le zato da ga majo. In potem nastajajo takšne zgodbice. In če pogledamo z druge plati. To niti ni tolk slabo v končni fazi. Vsi smo zadovoljni. Uporabniki ker lahko rečejo da majo računalnik, trgovine ker so zaslužile s prodajo, firme tudi in na koncu mi vzdrževalci ki služimo lahke denarce za odpravo takih banalnih "problemov".

happy end...
You can't win without The Finn!

Matev ::

Izpit iz računaklništva kot pogoj za nakup le-tega bi bil nesmisel.

b0B3k ::

Sicer pa, se mi zdi, da obstaja tudi knjiga "PC za telebane" in nekaj podobnega kot "Moj prvi PC". Drugač pa prvi računalniki so se prodajali skupaj z navodili ...

overlord_tm ::

Drugač pa prvi računalniki so se prodajali skupaj z navodili ...

Ampak nobenemu n00bu na misel ne pride, da bi jih odprl, če lahko kliče na servis/frenda kje ima ikonco moj računalnik

Microsoft ::

Izpit iz osnove racunalnistva za nakup racunalnika mogoce ne, ampak za priklop na internet pa vsekakor! Tako, kot jaz, pa ceprav nimam izpita za avto, lahko le tega kupim. Samo, da bi se pa kar tako brez izpita vozil pa ne gre.

Isto tu. Ce mas doma PC za sebe, ok. Samo ce ga pa prikljucis v skupnost, katero del sem tudi jaz, pa pricakujem upostevanja osnovnih pravil. Zdej, zpanje DVDja na disketo me ne zanima in moti. Samo, na podrocju varnosti bi si pa dalo postoriti se marskiaj. V doro vsakemu na v na internetu.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Gandalfar ::

Pa si preprican, da bi ga opravil?

cryptozaver ::

OffT

Japoncek ne more kupit motor-bikea ce ga ni sposoben dvignit iz lezecega v pokoncni polozaj.

V bistvu je to res relativno tezko, sploh ce si bolj 'kumrne' konstitucije in ce ne poznas tehnike :))

Tear_DR0P ::

A zato je v reklami za Hondo Goldwing kazal eno pičko kako jo dvigne :)) Hondo valda
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Ziga Dolhar ::

Zdej bomo pa uporabnike obremenjeval, ker programerji niso sposobni spravt uporabniškega vmesnika na nivo tistega električnem štedilniku?

"Spoznavanje računalnika" je zgolj samo sebi namen. Češ, da s tem bolj "razumemo njegovo delovanje", je mem. Končni cilj uporabe ni razumevanje delovanja, ampak uporaba.

To, da mi iz printerja pride seminarska naloga, ki jo predstavim profesorju. Ne pa, da sem word power user.

To, da se s šefom snideva na sestanku. Ne pa, da si z uporabo Outlooka in Exchange serverja pošiljava mejle, appointment requeste in reminderje.

--

Če sem iskren, šele zdaj dojamem star Win.ini-jev slogan ...
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

mare_ ::

Mnja... jst sem pa danes prodajalko samo debelo gledal, ko me je vprašala, če nosim rebrast džins...
(sej to tut spada pod prigode, ne? :>)

64202 ::

Ziggga: no ja, racunalnik je mocnejse orodje kot stedilnik, malo "zapletenosti" je normalno. To da bi nekdo rad napisal "samo en dokument" se potem hitro sprevrze v:
- razlicne fonte in barve
- razlicne postavitve teksta
- aha, tuki v sredino teksta bi pa se eno slikco zalimal
- hja, pa na vsaki strani bi imel na levi naslov, na desni pa ime
- jo, mau prevec so vrstice skupaj, malo razmaka prosim
- ...

Ce sprogramiras zadevo tako, da vse to resuje samo z zelo preprostimi mehanizmi, se potem izkaze, da rabis zelo veliko stevilo teh mehanizmov. Na koncu je program mimogrede bolj zapleten za uporabo, kot pa ce bi uporabil manjse stevilo mocnejsih mehanizmov. Se mi zdi, da je Word kar dober primer programa, ki je podlegel prevelikemu stevilu prevec preprostih mehanizmov. So tudi sami ugotovili, da vecina uporabnikov sploh ne ve za vecji del funkcionalnosti, ker je preprosto kolicina menijev in tabov prevelika.

V razmislek se mi zdi dober tudi tale pripetljaj pri uvajanju telefonov v masovno uporabo: ok, ne najdem linka. Slo se je zato, da ljudem pac ni bilo jasno kako uporabljat telefon. Imeli so veliko problemov s takimi banalnimi stvarmi, da so prej zavrteli stevilko pa potem dvignili slusalko ipd. Clanek je pa bil o dizajniranju uporabniskih vmesnikov.

Kaboom ::

kolega nikakor ni mogel spravit kabelskega modema do delovanja, no pridem k njemu - malo štrckam, pogledam tisto, pogledam ono... hummm "od kdaj pa gre USB v UTP?" - saj res da tak lepo zašteka noter pa če ne gledaš zraven se ti celo zdi da si trofo >:D

na servis dobim računalnik ki "ne dela" ... ja malo boljše pogledaš pa vidiš odtis podplata na stranici, odprem kišto pa je tista stranica in nosilec za matično pritisnjena na vezje matične - ja, definitivno Ne dela.

.... še se bom spomnil par neumnih
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Jeebs ::

Sej tole verjetno bolj spada pod ''saj ni res, pa je'', ampak včeri sm razlagu tipu, k hodi v 4. letnik srednje računalniške, kako se postavi WinXP.:\ Od tistega, kako zaženeš mašino iz CD-ja naprej.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Timmah ::

jeebs sj ti cist vrjamem
moj sosed je koncou to solo pa naredu maturo pa sm mu mogu zanc jest winse nastimat
donde esta francesca

HerrBaron ::

Ena gospa pravi, da ji miška ne dela. Pa vidim da res ne dela. Vprašač, me je priklučena, in gospa pritrdi.
Ko pa pogledam kam je priključena, je bila pa USB miš "priključena" v COM port.

Jeebs ::

[23:25] Jeebs: ellow. kaj je narobe?
[23:25] Aydica: mah skoz me en taho29 nuka
[23:25] Jeebs: kako to mislš nuka?
[23:26] Aydica: ja odklop te z irca oz. ti prekine za trenutek povezavo in pol gre use neka u tri franze!
[23:26] Aydica: :)
[23:26] Jeebs: maš windows XP? {/me se pripravi da bi nekak pomagu deklini}
[23:27] Aydica: aha
[23:27] Jeebs: in zakaj si ne daš kazga firewalla gor?
[23:28] Aydica: ja sj xp-ji majo ze firewall serijsko sam to ne pomaga ves {/me pade v smeh}
[23:28] Aydica: sj ga bo ze kdo opozoru s siola :) {pomoje še njegovga IP ne zna dobit}
[23:28] Jeebs: jah... tist firewall k je v xp-jih je vreden en drek.
[23:28] Aydica: no ja:)
[23:29] Jst: kako bolj pošteno zadevo dej gor pa bo.
[23:29] Aydica: se bomo potrudl
[23:29] Jeebs: oki.
* Looking up Aydica user info...
[23:29] Jeebs: pa btw, na siolu ne boš nč dosegla. {izkušnje}
[23:30] Aydica: ah bomo ze kj naredl:)
[23:30] Aydica: ce ne gam pa se jst nukala {smeeeehhhhh}
[23:31] Jeebs: LOL! =) kako že?
[23:31] Aydica: so programi na netu sam najdt jih je treba {/me crkuje od smeha}
[23:31] Aydica: pa une k so freeware {/me misli da rabi nove špegle}
[23:31] Jeebs: LOOOOOOOOLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!! =))))))))))))))))

Btw, jst bi tud freeware programe za nukanje.:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Gandalfar ::

Jeebs: kaksni pa so, ce niso freeware?

bond007 ::

Načeloma je ta deklica bla nadpovprečno izobražena glede kompa - kaj tako zlo groznega ni rekla...

nokia6310 ::

Ena gospa me je nekoč vprašala zakaj sem ji poslal zaklenjen wordov dokument in kaj to pomeni če ima password?
Povedal sem ji da je to zaradi varnosti da nebi mogle nezaželjene osebe odpirat dokumentov. Nakar me vpraša kako pa to da dobivam toliko mailov od drugih pa nikoli noben še ni bil zaklenjen samo tvoj je?
To je pa zato ker niste poučeni o varnosti.
Zdaj vidite koliko ljudi pošilja odklenjene dokumente?

Druga stvar: Ko je prišlo vodno hlajenje sem šel v trgovino in mi je prodajalec pokazal vse radiator pumpo itd.
Še predno sem ga videl pa sem ga vprašal:
Kaj mi bo radiator če jih mam doma precej?
Pa sej je vseen na kerga zdej priklopim vodno sam da dela?
NO pol sem dojel v čemu je fora.
On mi je pa reku da ni distributer za centralno kurjavo.

Tero ::

Joj kak sem danes naredil. Prijatlci zbrisal izredno pomembne wordove dokumente;(




Sem pa samo koš izpraznil:\
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Matev ::

Tero to si si zmislil.

Poldy ::

Kolegica je dobila adsl, pa je vprašala "inštalaterja" kako naj se zaščiti pred vdori v njen PC. Pa ji je rekel naj si kupi firewall. Gre v trgovino in seveda reče da rabi firewall in ji prodajalec proda router. Potem so se pojavili problemi, ker pač ne ve kaj so to porti, pa ji je nekdo vse skupaj popravil. Kasneje sem videl da ima v routeriju izklopljen firewall.

Blisk ::

Najbolj zanimivi so novopečeni uporabniki PCjev.

Še pred leti je en frend kupu PCja, takrat je še bil dos pa win 3.1.
Pa mu jst dam gor na računalnik checkit programček, ki dela v dosu in pokažem, kako se stestira zadeva, če je vse ok.

nakar me kliče čez par dni, da bi rad tud on še 1x stestirl če je vse ok, ker mu neki win štekajo.
pa mu jst razložim, da mora it v dos in napisat "čekit".

Pa on nekako pride do dosa in pravi da je napisal 2čekit" pa ni blo nič.
pa jst kako nič
pa pravi ja nič ni napiše bad command or file name
ja pa si napisal "čekit"
pa ja sem
pa si ziher napisal "čekit"
pa seveda sem sej nisem neumen.
Ok pridem juter k teb preverit zakaj ne dela.

Pridem jst do njega, pa mu pravim, no de nared da vidim kaj si delal.

In tip gre lepo v DOS in napiše ČEKIT
namesto checkit

:)

Sm eni ženski uštimal laptop namesto dekstopa in ji povedal, da mora met vedno priključen kabel, za mrežo in ji pokazal kako to gre, če hoče na internet oz. prebrat maile.
Pa me takoj naslednji dan zjutraj kliče, da ji mail ne dela, pa pridem jst gledat, jasno kabel ni bil uštekan v laptop.
Pa me spet drug dan zjutraj kliče, da ne dela internet, pa pridem gledat, pa spet ni bil kabel uštekan.
Pa me kliče naslednji dan zjutraj pa pravi da printanje ne dela, pa jst takoj, da naj všteka mrežni kabel
Ja pa sej je vštekan.
pa jst a je ziher vštekan, ja je 100%.
Pridem jst gledat, ja kabel v laptop je bil res vštekan sam ta isti kabel pa ni bil vštekan v zidu.
to se je pol ponavljalo še kake 14 dni, ampak sem potem po tel vedno dal isti odgovor.
Všteki kabel v laptop in v zid, pa bo delalo.

Dzonson ::

Jeebs: LOOOOOOOOLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!! =))))))))))))))))

jeebs ne morem si pomagat ampak kaj za vraga to pomeni?
"laughing out out out out out out out out loud loud loud loud"

mogoche pa rad scratch-as :D

Matev ::

pa mu jst razložim, da mora it v dos in napisat "čekit".
In tip gre lepo v DOS in napiše ČEKIT
namesto checkit


a se ti sam iz sebe norca delaš ali kaj?

Blisk ::

OK, mogoče nisi razumel "čekit" sem dal v narekovaje, napisal sem tako kot sem mu rekel po telefonu in zato dal v narekovaje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blisk ()

AndrejS ::

@Blisk : Ne znajo vsi uporabniki angleško...zato bi se lahko bolj potrudil...

Matev ::

Kvalitetnega in nenadutega serviserja je res danes težko dobiti.

Blisk ::

Ja res je, ampak ta je bil moj sošolec, skupaj sva hodila k angleščini!

Dejstvo pa je, da se večina brihtnežev loti računalnika, brez da bi si prebrali kakršnokoli knjigo, skoraj tako, kot bi si nekdo, ki še nikoli ni sedel v avtu kupil avto in se učil vozit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blisk ()

zlobcek ::

Tudi to je način izobraževanja:D

Matev ::

, ki še nikoli ni sedel v avtu kupil avto in se učil vozit.


Jasno, da se moraš vsesti in začeti učiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

overlord_tm ::

Jasno, da se moraš vsesti in začeti učiti.


ampak pri računalniku večina ljudi nima niti interesa, da bi se kej naučila ... tako nekateri še vedno sprašujejo kako se pošlje mail, čeprav jim pokažeš že 100x, da o tem kako bi skopiral mail niti ne govorimo :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
786116716 (48057) r3dkv1c4
»

Dobila boljsi PC kot sem ga narocila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1409183 (4098) pmodic
»

Najbolj neumen odgovor:) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12810667 (6367) fRiK0
»

Vaše izkušnje z Mlacomom... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
695518 (3811) Roadkill
»

prigode računalničarjev :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
897401 (4790) TERORRIST

Več podobnih tem