» »

Radijska povezava do interneta?

Radijska povezava do interneta?

Ex0rC|5t ::

Ste že mogoče slišali kaj o radijski (brezžični) povezavi do internete, ki so namenjeni uporabnikom, še posebej pa radioamaterjem, ki imajo do takega dostopa brezplačen dostop, le naročnino in nekaj stvari je potrebno plačat oz. nabavit. Če kdo ve kaj o radijski povezavi do interneta (hitrosti so baje ogromne), ga pozivam k temu, da odgovori na to temo s svojim znanjem in mene,kot tudi druge seznani z recimo manj znanim dostopom do interneta!


Niko

ToniT ::

Za ta dostop rabiš izpit za radioamaterja in licenco za delo na teh frekvencah (ter seveda opremo za delo - radijska postaja, antene, kartica za v računalnik itd. Ko boš to opravil, boš tudi zvedel več o tem - temu se reče packet radio.

Radioamaterski forum, kjer lahko dobiš več informacij: http://lea.hamradio.si/forum/

overlord_tm ::

Hitrost je pomoje 1Mb/s sam kukr jest to vem je to en računalniku lublan k ma adsl pol pa je to kot wlan. (če je kj več ljudi gor se zabaše). Serverja sta pa pomoje s50lea pa s50sou. To je podobn kukr arnes sam da je za radioamaterje. če nisi radioamater lahk nardis izpit (pomoje je dost ze NB kategorija-sam znanje radioamaterske tehnike pa elektronike-nc telegrafije :( ). Drgac tin pa ostane volja brezžični internet8-O .

poglej na lea.hamradio.si al pa www.hamradio.si

Folk (s)mejte se

V A L I D U S ::

ma ni to da samo nrdiš tisti izpit za radioamaterja
moreš še hodit na neke sestanke in ostalo sranje in morš bit "aktiven"

ko sm to vidu me je takoj minila volja za to imet

Ex0rC|5t ::

OK!Radioamater sem, tak da to ni problem.Mene bolj zanima, koga lahko vprašam glede te povezave in kolko kaj to stane...Slišal sem, da maš ob naročnini zraven možnost do brezplačnega interneta in sicer 24 h ?! O tem sem veliko iskal na internetu, ampak žal še nisem zasledil nobene pametne informacije...

Lio ::

Ex0rC|5t: če pravš da si radioamater, pol najboljš da prašaš v klubu. Se bom še jst mal pozanimu v klubu. Aja pa hitrosti niso tok bajne, max. 1Mb, saj tko je men en majster v klubu reku, pa še to rata bl žalostno, ko se povezava zabaše.

overlord_tm ::

Največja hitrost je 1228800 bps. Mi mamo v klubu pomoje 38400 bps pa še to nm je crknl. u klubu nam downloada iz enmu programom za pospeševanje dolvleke tm okol 4KB/S.:8)

Ex0rC|5t ::

Hm... moram vprašat v klubu...lahko da je pr nas boljše. Veš kaj še mi povej...kak je z plačevanjem. Pa tvoje mnenje glede tega, ali misliš,da je boljše met dial-up oziroma to radijsko?

overlord_tm ::

>plačevanje je zastonj

>sam za začetk rabš eno PR postajco in en PR modem pa še anteno. Modem in postajca skupaj je približno 80kSIT. Anteno si lahko naredis sam.

>Jaz imam doma isdn pa če bi mel šanso bi prešaltu na PR, sam k se mi adsl obeta.

>hitrost downloada je odvisna od postaje in vremena in zabasanosti omrežja.

>ExOrC|5t: s kod si? sej ne da bi biv firbčen sam hitrost je odvisna tud od lokacije naprimer LJ je dobro pokrita z 1.2 Mb signalom medtem ko kakšen kraj boguzahrbtom ne

PR (PocketRadio) pomen Radijski internet.

73 de s57oaz

ToniT ::

PR pomeni Packet Radio (da ne bo kdo mislil, da je to žepni radio :D )

overlord_tm ::

ToniT: Moja napaka:\:(

Ex0rC|5t ::

Em...sem iz okolice Ljutomera, kakih 6 km vstran!Problem je v tem, da jaz rabim radijsko povezavo oz nekaj širokopasovnega, ker veliko downloadam.Mal je nerodno, ko pridem k kakemu prijatelju, ki ima recimo ADSL, pa vedno nekaj downloadam pa pečem pa tak...Kabla ne morm met, prav tako ADSL-ja, ker siolovci nočejo potegnih "podaljška" mal bližje meni. Če še mogoče vete kaj o kaki drugi povezavi, ki jo je možnost imeti in ni predraga, kar povejte, že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor-e!!

swar ::

Zdej ne vem v kaksni situaciji si ti ampak ce ta tvoj kolega z adsljem ni tok dalec stran od tebe in imata vidno zracno linijo se pa povezita brezzicno....

Bakunin ::

a SSH oz. ostale kodiranje povezave se smejo uporabljati na radio povezavah ?

par let nazaj so bojda to ni smelo - no ssh, not https....

overlord_tm ::

ExOrC|5t: Če velik dolvlečš PR ni zate! Se bodo vsi jezil da si jim zabasu povezavo. Kva pa satelitski internet. Nek na S-T je bil topic o tem. Sam ne vem kok kej zadeva kušta, pocen veretn ni:'( :(

Ex0rC|5t ::

Jah...saj v tem je ravno problem, kr veliko downloadam in bi rabo neke hitrega za čim manj denarja seveda. Kaj pa za elektronsko povezavo je že keri slišal kaj? Pred časom sem bral, da bi naj elektronska povezava prišla čez nekaj časa v slovenijo, torej mogoče že je? Baje naj bi imela še večje hitrosti prenosa kot ADSL, za manj denarja, pa še vsak bi jo lahko imel...Torej alternative me zanimajo, če še ma keri kako idejo,naj kar napiše...


Niko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radioamaterski izpit

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
357337 (3054) hipertija
»

Radioamaterstvo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
188679 (5882) Bobr123
»

radijska povezava med dvema PC

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
81757 (1367) VolkD
»

Hitri internet v vsako Slovensko vas..

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
132208 (1995) rfmw
»

internet preko radijskih valov ?

Oddelek: Omrežja in internet
182156 (1790) swalow

Več podobnih tem