» »

Remote Desktp Connection vprašanje.

Remote Desktp Connection vprašanje.

TribesMan ::

No jest imam nekaj vprašanj glede remote desktopa. Doma imam ADSL z dinamičnim IPjem vse skupaj je postavljeno na Level1 router in je za firewallom. V službi od kjer bi rad dostopal na domač računalk, pa je pravtako vse za routerjem in firewallom, samo da so tu odprti le porti 21 in 80 ter 8080.
Zdej prvi problem je kako izvedet na katerem IPju je moj ADSL, glede na to da nimam fiksnega IPja, a obstaja kak stran na siolu kjer piše kater IP uporablja tvoj comp... (vem neumno vprašanje sam to mi je na misel padlo), al je treba kak program instalirat, ki bi znal sporočat IP na recimo mail, sam tok da bi lahko vedno pogledal kakšen je moj trenuten IP. Za fiksen IP se vsaj še zaenkrat ne bi odločil.

Potem ko bi recimo vedel moj "domači" IP in vem kakšen je IP od roterja v službi, kako moram nastavit moj router da bo remote desktop klic preusmeril na mašino katero bi jaz rad.
Nekaj sem po navodilih šaril in sem prišel do tega da bi blo to treba nastavit pod "NAT/Virtula Server" tam imaš, kakor sem jaz razumel, nastavitve, ki ti zahteve na public portu (port na "zunanji" strani routerja) preusmeri na določen IP znotraj lokalnega omrežja na določen private port.

Tako da bi recimo za moje nastavitve naredil takole:
Public port: 80
Private IP: 192.168.2.100 (računalnik kamor bi rad dostopal)
Private port: 80
Potem je tu še izbira med TCP in UDP, ki pa nimam pojma kaj pomeni in bi jo pustil kar na TCP (v navodilih pravijo da če ne veš je najbolje pustit na TCP)

A je potem treba nastavit še kakšne posebne nastavitve na Firewallu, da mi ne bo blokiral incoming zahtev? Oziroma da bi pustil čez zaščito samo zahteve iz "službenega" IPja.

No to pa še ni vse. Kako potem dopovedat računalniku v službi da bi se rad povezal na "domači" računalnik. Ali se da to kar z programom Remote desktop connection v windowsih, ali je treba kak drug program uporabit.
Neki sem se pogovarjal z klegom v službi, in on mi je rekel da Remote desktop dela prek porta 80, tko da bi se dalo iz službe ven pridit... nevem pa če je to čist res...

Zelo bom hvaležen za kakršno koli pomoč.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ToniT ::

Remote desktop dela preko porta 3389!
Se pravi, da tam pri nastavitvah napišeš ta port.
Če hočeš uporabljati dinamični ip, je najboljše uporabiti storitev, ki ti to omogoča, recimo no-ip.com, dhs.org, dyndns.org itd...
V remote desktop samo vpišeš ime računalnika - recimo tribesman.no-ip.com in bi moralo delovati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372329996 (30452) ignats
»

HTTP tunnel - ve kdo kaj o tem?

Oddelek: Omrežja in internet
394021 (2555) ABX
»

Remote desktop

Oddelek: Omrežja in internet
272659 (1985) eprasnikar
»

Remote desktop connection

Oddelek: Programska oprema
323140 (2728) CaqKa
»

ADSL + ststičen ip + remote desktop?

Oddelek: Omrežja in internet
182065 (1789) kuntek

Več podobnih tem