» »

Vprašanje : ohišje računalnika

Vprašanje : ohišje računalnika

miller ::

Pozdrav
Ker si sam sestavljam ohišje, sem pri brskanju po tem forumu naletel na teme, ki govorijoo tem, da je kovinsko zato, da ne prepušča el. magnetnih valov, ter deluje kot Faradayeva kletka. Moj problem je sledeč: ohišje delam iz lesa. Ja prav ste prebrali, ker kovine ne znam oblikovati(les pa:) sem naredil ultra vesoljski dezijn in ga uresničil. Sedaj pa se bojim, da ga ne bom mogel uporabljati. Torej vprašanja: Ali je lahko leseno? Bom dobil raka? Kaj, če ga znotraj prevlečem, naprimer z alu folijo? Morajo biti vijaki, s katerimi je pritrjena osnovna plošča(kakor so sedaj v kovinskem ohišju), v stiku s kovino? - zaradi mase, kaj pa vem...
Hvala za odgovore.

kuglvinkl ::

Dej slikce pa ti povemo ;) .


P.S.: IMHO ne bi smelo biti nobenih težav zaradi materiala - lesa. Je pa res, da recimo brand znamke pošiljajo ohišja, ki imajo plexi okno z alu nastavkom, ki ga potem, seveda na lastno odgovornost, odstranimo. Vsaj včasij je tko delal Lian-Li.
Your focus determines your reallity

Vesoljc ::

dobra vprašanja, komaj čakam na odgovore...

medtem pa nebi bilo švoh videt ta vesoljski dezijn ;)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

frenk ::

ja pokaž mal...sicer bi ti pa eddy znel kaj več povedat;), ampak težav po mojem mnenju nebi smelo bit

stromar ::

raka ne boš dobil od tega:D
tudi pokvarilo se ne bo nič, delovalo bo ok, dokler ne boš začel šarit v bližini z mobitelom oz te ne bo kdo poklical nanj. Takrat ti lahko zašteka.

Vikking ::

les je toplotni izloator, se pravi da zna bit v tvoji kišti bolj vroče kot v kovinski, nekatere plate majo probleme če niso ozemljene (like ecs, ni nujno vse) izdelava iz lesa je zahtevnejša in praktično bolj problematična kot iz "pleha", nekateri si kovinsko ohišje oblečejo z lesom oz. si ga vgradijo v kakšno omarico zraven mize. Zna pa les bolj zadušit zvoke in pomeni da zna biot tvoja kišta tišja kot v kovinskem ohišju.

miller ::

Pozdrav

Hvala vsem za odgovore. Pravzaprav je z lesa lažje oblikovati, zato sem se odločil za to varianto. Slikic ne morem postati, ker še ni sestavljeno - najbrž nobenemu ni zanimivo gledati kup lesa:) Mam pa dezijn narejen in renderiran v 3D ... Tukaj >

- to je ena varianta(okej, saj ni tako vesoljska)...
Sicer pa sem se odločil, da ga zaenkrat ne bom sestavljal. Razlog? Comp je v sobi, kjer se nahaja kup drugih naprav - ojačevalec, tv, zvočniki, hi fi komponente, telefon,
sony aibo:) katere bi najbrž motil - ne vem, najbrž, no. Mogoče pa ga bom dobro protimagnetno zaščitil. Btw: ma kdo kaj svinca?

lp

miller ::

Se opravičujem, tole je zadnja verzija ohišja :

frenk ::

zgleda zelo ql:), ima pa eno pomankljivost...kako ti misls zapret spodnji cd-rom?:D

TribesMan ::

miller nič se bat. Zadeva bo v leseni kišti delala glih tako dobro kot v železni. Jest mam doma pleksi kišto, se pravi nekaj takega kot tvoja pa dela čist brez vsakih problemov. Tudi GSM je ne zmoti, pa sem probaval že čist zraven plate prav namerno, pa ni nič. Edina stvar ki me dejansko malo moti je to, da mi ko je ta kišta vžgana slabo lovi Radio na frekvenčnem območju od 98 do 102 MHz, pa na 100.0 MHz najde še en kanal kateri spušča samo piske in zvoke. No nič kritičnega sam če je tvoja priljubljena radijska postaja na tej frekvenci boš moral razmisliti o zunanji anteni. Meni vsi ostali radii po bajti delajo OK. Serje sam ta ki je v direktnem stiku.

Aja pa še to. Na tržišču je tudi ogromno kišt iz aluminija, ki prav tako ne zaustavi elektromagnetnega sevanja... tako da ne se bat.

Pa tale kišta zgleda zelo kjut. Hitro naredi in objavi kake fotke...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

miller ::

Cd rom bom zapiral s pomočjo tele preproste naprave :

... he he, resno - odpiram in zapiram jih softwersko.
Dve vrstice kode v Visual basicu...

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto izdelan iz lesa?! Z vgrajenim 4,6 litrskim V8 Motorju

Oddelek: Znanost in tehnologija
466203 (1244) jslegl
»

Je izvedljivo izdelovat lesena ohišja za PCje?

Oddelek: Pomoč in nasveti
403799 (2696) FireSnake
»

ohišje za ojačevalnik zvoka

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
91162 (1048) Unknown_001
»

"EK-case 2004" leseno ohišje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
394060 (2965) Dr_M
»

Imam leseno kisto!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352138 (1363) pozorhudmaček

Več podobnih tem