» »

Visual basic.net vs visual basic

Visual basic.net vs visual basic

timtim ::

Zanima me razlika, baje sta to cist drugacna jezika. Jaz po pravici povedano nimam pojma o programiranju, a me cezdalje bolj vlece da bi se spustil v te vode:\ zanima me predusem, kaj se da v bistvu naredit s tema dvema jezikoma, al soaplikacije uporabne samo v windowsih al tudi v katerih drugih operacijskih sistemih. Skratka rad bi izvedel cim vec. Tud uporabnost ostalih c++, delphi itd. :(

kopernik ::

.NET je "in", nova tehnologija, postaja standardna platforma za vse microsoftove izdelke, zato mislim, da ni dileme. Izmed teh dveh bi jaz izbral .NET.

arch5 ::

razlika med vb in vb.net, hm jah, VB.NET je močnejši jezik, z njim lako počneš več stvari oz. je programiranje z njim lažje(ni potrebno uporabljati API klicov), uporabljaš .NET platformo, ki je skupna za vse novejše MS sisteme, tako da načeloma ni težav okoli prenosljivosti med MS os-i. Zadeve spisane v VB.NET ti bodo delovale samo v MS OS-ih. Če boš delal v C# jeziku pa utegne kakšna zadeva delati tudi na linux-u z nameščenim .NET okoljem (mono, portable.NET). Je primeren za učenje.

vb samposebi pa je pač basic, omogoča programiranje osnivnih aplikacij in je brez uporabe activeX in COm in APIjev objektov boljkotne revšna. Je primeren za učenje, vendar ti tega ne priporočam, ker se ti lahko zgodi da boš imel kasneje težave pri prehodu na kakšnen drug OO programski jezik.


Kar se tiče delphija je to zelo soliden programski jezik, ki temelji na pascalu. Njegova koda je z določenimi omejitvami uporabna tudi na linux-u (kylix). Je IMHO zelo primeren za delanje prvih korakov v programiranju.

c++ je osnoven jezik s katerim lahko počneš vse kar ti srce poželi. Prevejalniki za c in c++ obstajajo za vse resne OS-e. Je pa za začetnika verjetno malček bolj zahteven in se ga je zoprno učit, seveda postane zadeva lažja če uporabiš kakšnega izmed programskih orodij, vendar ti ne priporočam da se takoj vržeš v ta jezik.

antonija ::

Jst sm pred enim tednom zaceu direkt na C++. Sicer gre zaenkrat bl pocas, ampak se prebijam skozi literaturo. Ratuje pa zmeri lazje, ko se ti enkrat rata zapomnit kaj kej nardi, pa kak gre vrstni red pa te zadeve... Vsak zacetek je tezak, sam pomojem da tud C++ bi ti mogi it.

Sm ga pa izbrau zato ker sm na tem forumu prebrau da se da z njim prakticno vse narest pa da so drugi jeziki ene sorte "izpeljanke" C++. Pa se v C++ je treba vse natipkat, tko da mors mal bl mislt kva ksna stvar nardi, kar je pomojem zlo dobr za ucenje.

Pa upam da nism kej velik naumnosti napisu... Sm se bl zelen pr teh stvareh.:8)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

timtim ::

Našel sem eno dobro knjigo v pdf formatu ki je zastonj in sicer n tem linku http://www.codecuts.com/mainpage.asp?We.... Je kokr s n ahitr sou skoz cist za zacetnike tak ce kdo nuca, samo klik na link>:D

CWIZO ::

Tut VB.NET bo nekoč laufal pod MONOtom lahko, sam neko more prevajalnik napisat.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

baldy ::

Kako pa bi v primerjavo vseh teh programskih jezikov uvrstil Javo?
Se mi zdi, da je java vedno bolj uporabljena.

Na kakšnem nivoju so aplikacije narejene v javi glede na tiste narejene v delphiju?

kopernik ::

Java je zelo podobna .NETu (oziroma ... obratno je bolj res). Tako, na hitro rečeno, je bistvena razlika ta, da za .NET obstaja več jeziklov (VB.NET, C#, ...), medtem ko je Java samo ena (no, ravno te dni je SUN uradno požegnal Groovy - jezik, ki ga lahko tako kot Javo poganjaš v JVM-ju).

Na desktopu/clientu Javi nekako še kar ne gre (čeprav je tudi tam vedno bolj prisotna), izjema je mogoče J2ME (micro edition - za telefone, PDA-je ...). Na serverju je pa zadeva ravno obratna - Java je močno razširjena. .NET bo, sklepam, vsaj v windows okoljih zamenjal VB in C++. No, bomo videli...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C++] Windows programiranje - nasvet

Oddelek: Programiranje
151938 (1576) smoke
»

VB vs. C#

Oddelek: Programiranje
343635 (2774) BlueRunner
»

Visual Basic.NET - za začetnika ?

Oddelek: Programiranje
304615 (3734) mHook
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
12212151 (9822) 64202
»

Kateri programski jezik za začetnika?

Oddelek: Programiranje
124021 (3744) F2_Silberpfeil

Več podobnih tem