» »

ATi v Half-Life 2 pomete z nVidio

1
2
»

freejack ::

In se bo nadaljevala vse do prihoda HL2 na police... žal...
Sicer lahk tu razpravljamo kolikor hočemo, samo dejstvo ostaja, da gre v tem trenutku le za domneve...

freejack ::

offtopic

swar: kk ti kaj igre špilajo... imama namreč podobno konfiguracijo, pa jst glih razmišljam o nakupu 9600pro ?

Ahiles ::

Pol ce NV ne bo nic z drajverji pridobila jih tud ATI ne bo v doom3.

http://www.hardocp.com/image.html?image=MTA1MjcyOTc2OEZ5RlFJTXBSY2pfMV8zX2wuZ2lm

Testi so bli narejeni skorajda na koncanem in optimiziranem enginu mrbit je blo se kje skritih ksne 5% vendar je JC reku da je del vecinoma koncan in da morjo firme sam se drajverje optimizirat za doom3.

undefined ::

Freejack, raje si kupi še +256MB ali +512MB RAMa, ti bo veliko bolj koristilo.

Ahiles, Carmack je tud reku, da je Radeon 9x000 najboljši hardware za Doom3, tako da ga je ATI le nekaj z driverji pobiksal. Pri HL2 pa za nVidio problem ni tako enostavno rešljiv. :)

goranTNT ::

Zgleda da bo moj 9600pro cist Ql. :))

Hojne ::

Izgleda, da bomo priča velikim selitvam uporabnikov grafičnih kartic iz enega tabora v drugega. Veliko jih bo, ki bodo kupili Radeon-a samo zaradi te igre, če bodo performanse nvidie ostale podobne sedanjim. Tudi zastonj Half-life 2 igra zraven nove kartice bo nekaj pripomoglo k nakupu le teh, še posebno zato, ker vemo kako je z mp pri Valve-tu. Original pod nujno.

Hellios ::

Men bi blo ušeč če bi microsoft naredu en benchmark za DX9 (ker sam najbolje ve kaj lahko in kaj mora dx9 narest) in ne bi bli odvisni or raznih 3dmarkov (seveda bi MS dal prednost ali intelu al pa amdju, kar bi spet za*ebal celo stvar....) rabl bi eno nepristransko podjetje (brez optimizacij!) ki bi realno merila moč 3d kartic.
Lahko pa ni počakal na izid HL2 predn kej rečemo.

freejack ::

Hojne: sej je velik govora o tem, da bo ATI zraven grafičnih v paket dodal HL2, predvsem je govora o Radeon 9800 Pro + HL2 kombinaciji... bo treba počakat pa videt

IceMan: Dvomim, da bo še dodatnih 256/512 rama pripomoglo k igranju HL2, pa tudi drugih iger. Žal je potreba po moči gpu vse večja. Bom počakal do izida pa se pol odločil, glede na to kake rezultate bo dala obstoječa konfiguracija (v primeru, da bom moral igrat na low detajlih, že sprejemam ponudbe za mojo grafo):D (sej je še fore če bi jo šel še navijat, sam se mi ne ljubi zezat, ker sn si omislil eno fanj kombinacijo z Zalman hlajenjem, pa mi falijo luknjice za pritrditev rebra na kartici),.. Za dvokomponentno lepilo sn pa tut skeptičen, ker je zadeva dokaj velika (ZM80A-HP ali ZM80C-HP)... Torej, al dam ca 7k za orng hlajenje al pa prišparam za1x ta denar pa si že za 30kSIT ubodem dobro R9600 Pro grafo(ca. 50kSIT - prihraneh pri hlajenju - stara grafa) (da ne omenim reber na ramih, ki me sicer več kot 1kSIT ne bi prišli, ali ipak)

Sicer sem bil pa res presenečen nad majhnimi strojnimi zahtevami HL2, je pa res, da bodo cukrčki rezervirani za R9700, ter njene "hibride" :D



The minimum system specs are currently targeted at a 700 MHz PC with 128 MB RAM and a DX6-level video card TNT2 etc, meaning you won't need a supercomputer to run Half-Life 2.

But on the machine above don't expect to see reflective water,dynamic shadows and bump-mapped textures. The game running at maximum detail 50/60 fps, machine required for this is approx 1600Mhz cpu, 256 mb ram, GeForce4 Ti card.

In real life you need the best from a new game so I would recommend a 2000 cpu, 512 mb ram, GeForce4 Ti4800 128 ddr or ATI Radeon equivalent.
The more power the better but not essential with this game.

Senitel ::

DirectX nima NIČ z hitrostjo! DirectX reče potrebuješ te in te funkcije za pixel shaderje 1.1, plus še te in te za ps 2.0 itd. Vsi GeForce-i FX pridejo izjemo daleč kar se tiče funkcionalnosti, ampak jih hitrost pošteno jaha. DirectX ponuja samo funkcionalnost in ne hitrosti.
In kot že enkrat: koda, ki je hitra na enem GPU-ji ni niti približno nujno hitra tudi na drugem. Developerji so pisali več različnih poti do sedaj in jih bojo še naprej - vsaj še do DirectX 10 generacije.

Mavrik ::

Glede na ta članek nVidia v detonatorjih 50 že spet pospešuje svoje grafe na račun kakovosti izrisa slike.

Zakaj me ne preseneča?
The truth is rarely pure and never simple.

The B ::

Tole bo bl fair primerjava ATI-ja in Nvidi-e z DX9!
Guru3D forum: Klik!
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

swar ::

Itaq da bo nvidia v 50 sam optimizirala(beri zmanjsala kakovost) za half life2 sam ce r9600pro nascije 5900ultra se bodo moral pa ornk potrudit oz na konc bojo efekti kot wolfensteinu 3d :D

freejack ::

As many of you know, HL2 should reach stores next month , however there have been rumors about the game title itself. ATI fans have not been informed about this, because this has been an nVidia initiated response to the performance of their FX cards in this game. It seems that for nVdiia camp, the title Castle Wolfenstein Revisited seems more appropriate, due to lack of image quality as such (even on their most powerful gpu today).
Ofcourse, for now, these are just rumors, we will just have to wait and see if there is any truth to this, although some do imply, that for nVidia fans, HL2 might be shiped to stores as a RTCW (Return To Castle Wolfenstein) addon, allowing them to experience the game, where the bad guy was destroyed, but there are still some "freaks of nature" roaming freely in not yet discovered lab beneath the castle itself, called Grey Mesa.
:D :D :D

Dr_M ::

X5600 je počasnejši od R9200 zaradi slabše implementacije Pixel Shaderja 2.0

IceMan ti si pa ze tok zaslepljen z usem in tok usmerjen prot nvidii da ze basas big time....R9200 sploh nima Pixel Shaderja 2.0. jasno?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ferdo ::

ko sem instaleru ATi v3.7 šoferje in nato zagnal UT2003 se je opazila razlika: pohitritev in manj kvalitetnijši izris slike. to me jezi, obenem je pa dobro kr dela bolje kot prej.
če si navajen na lepo sliko, te potem kr malo bode v oči dokler se nenavadiš. maš občutek dioptrije, megleno vidiš "ni ostrine" .

tak način mi je brezvezen. naj poštimajo hrošče če najdejo kakega, drugače naj pustijo tko kot mora bit.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

ERGY ::

Dr_M ti mas prov, ker res ne razumem da so nekateri tok zaslepleni d se mi vec ne da odpisovat vsakemu ko pa res vsak k ma radeona misli d je zdej frik zrd novice d je recimo r9200 hitrejsi od fx5600ultra. Ice_man vec ne razume kaj dela sam se odpisuje niti ne razmisli kaj je napisau sam d je d bo bl pameten vidt, drgac pa sploh ne ve kaj je napisu se preveru ni kaj je biu napisu!!!
LP:)

Dodgeviper ::

Fantje in mogoče punce
A ni to pametno z strani ATI-ja, da v javnost da tako šok novico.
Seveda je, saj je že vas nekoliko prepričal k nakupu ATI grafične. Vse skupaj so pa res smešni testi.
Že sam sem pred nakupom razmišljal kaj kupit FX5600 zanič, FX5600ultra Prdraga malo bolša sam ni vredna, ter Radeon 9600pro DX9 zarad tega je predvsem taka cena, nakonc sm opazu da vsi J..... v glavo ter da se najbolj splača kupit TI4200.
Moram se skoraj v celoti strinjat z Morphling-om.
Ice-man preveč si zaljubljen da bi kaj opazil se zgodi:D
Čeprav kaže mogoče na propad Nvdie in mogoče tudi bo, kar bo zanas hudo saj bojo cene za grafičene si lahk mislte kake ble.
Sam fora je v tem da so testi še zmerom nerealni!!!
Lp

undefined ::

> R9200 sploh nima Pixel Shaderja 2.0. jasno?

Imaš prav. Moja napaka, ker nisem bil dovolj precizen. Popravljam izjavo:
FX5900 Ultra je počasnejša od R9700 zaradi slabše implementacije Pixel Shaderja 2.0. FX5600 pa je počasnejši od R9200 zaradi slabše implementacije Pixel Shaderja prejšnje verzije v DX8.1. (Bo ok?)

> ker res ne razumem da so nekateri tok zaslepleni d se mi vec ne da odpisovat vsakemu

Če bi to vedel, bi že odpisal. Radeon kartice nimam v domačem računalniku. Sicer pa mi Dr_M lahko mirno razloži, zakaj se je R9200 izkazal za hitrejšo varianto od FX5600. :)

ERGY ::

NP:)

R33D3M33R ::

Torej iz testov bi rekel da mi morda na 1024x768 vse na very high na r8500 in 1800+ ne bo štekalo, ali pač? Ker zgleda da so uporabljali p4 3 ghz pa je bil r9200 komaj na meji :( . Molim da bo šibalo, če ne pa na navijanje >:D
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

freejack ::

Če ti na very high detajlih pri 1024 ne bo štekalo, bo to že prav presenetljivo. (sicer ima igra res nizke strojne zahteve, sam mislim da te, poleg igre, tut prihajajoča zima vzpodbuja k navijanju)
Ne se zanašat na rezultate R9200, ker če ste dobro prebrali, piše: The Radeon 9200 puts up a good fight however there were some rendering issues during the benchmark which may invalidate this score, we'll have to wait for the final build to see if things change any.

Sicer pa, glede na to, da mam R9100, lahk pričakujem podobne rezultate (če seveda odštejem njihov 3GHz P4 in 1GHz RAMA) :\ :O

R33D3M33R ::

Vsaj tako grafiko hočem met kot v ut2003 kjer poganjam vse na najvišjih detajlih in 1024x768x32 (o antialiasingu pa itak lahko samo sanjam), kljub temu pa mi nikoli ne šteka.:\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

swar ::

Dario ti kr kup kup ti4200,nvidia komi caka da se znebi tok velikh zalog,jst se bom pa smeju cez kake pol leta k bos mel v novih spilih 20fps >:D

swar ::

Zadnje čase se nVidia zapleta le še v negativne novice in žal tudi ta ne bo prekinila vala nezaželene reklame za podjetje.
Microsoftov DirecX 9 je vzrok za katastrofalne rezultate njihovih kartic v igri Half Life 2. Tako se želi nVidia pokazati v boljši luči, toda Microsoft se ne da zlahka. Novica na strani 3DChipset namreč pravi, da je nVidia res poslala načrte in kodo njihove prihajajoče serije kartic NV3x, toda po besedah Microsofta je ta želela narediti DirectX po svojih predstavah in ne po standardih, ki jih je od vsega začetka zarisal Microsoft. No, kar se je zgodilo tako ali tako veste, da pa skupaj še enkrat osvežimo spomin si oglejmo tole novico.
Kako hudiča je torej lahko ATi izdelal kartico, ki se tako odlično obnese v vseh testih novega pogona, se sprašujete? Enostavno. Podjetje se je enostavno držalo napotkov Microsofta in mu ni poskušalo vsiliti svojih "standardov". Klik!
http://www.3dchipset.com/#351
Izvira iz slo-compa

Dr_M ::

Sicer pa mi Dr_M lahko mirno razloži, zakaj se je R9200 izkazal za hitrejšo varianto od FX5600.

to je tko nekak kot da bi nek Mac fan poganju na ksnmu prealpha emulatorju MacOs X na PC-ju. logicno da bi delal zelo pocas (ce bi sploh delal) in potem bi ta clovek spluvu PCje da so sranje in da morjo to spravt s tega sveta.


Nvidia ne bo propadla, tako kot intel ni ko je zacel prodajat zelo zelo slabe in pocasne P4.poglejte kaj so zdej nardil.
kot ATI se je AMD povzpel visoko, ampak so tut precej nizko padli in intel je nizko padu z P4 in se je pobral.

3dfx je pa cist druga zgoba. oni so ze razvijal zastarele GPUje.in Nvidia je 3dfx unicila ze z superiorno rivo tnt.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

swar ::

Pa sej sem ti ze vse jst povedu:da se nvidia ne drzi standardov DXa >:D

Dodgeviper ::

swar glede na njihove teste bi morala TI 4600 laufat dost bolje kot kaki FX-i res je da je TI4200 počasnejša, a še zmerom kitrejša kot kak FX5200, 9200radeon in če ti grafična dela stabilno na 330/650 iz privzetih 250/513 je to že mnogo bolje tko da dvomim da bo le 20fps.
Res je da nima Dx9 podpore sam kolk iger jih pa ma, sej bom grafo zamenjal morda čez kakih 7-9mesecev ko bo takih iger dosti več mogoče?
Namreč to se zdaj nesplača kupit zarad ene špile ki pride kdo ve kdaj mogoče naslednje leto in če bo res zamudila ogromno kaj si stem naredil nič keš si v brezveze dal ker do takrat bp sigurno še kaka grafična bolša prišla ven za isto ceno, kdo ve do takrat se mord Nvdia pobere ter izda kako bolšo grafično tako ki bo sekala kot je serija TI4200,TI4400 ter TI4600.
LP

freejack ::

Jap, kupovat grafe zarad DX9 podpore je res bedasto, vsaj zaenkrat in vsaj za tiste, ki nimajo denarja, da bi ga razmetavali. To je bilo ob prihodu R9700 še najbolj očitno. Sedaj lahko že za nižjo ceno dobiš npr. 9600Pro in jo naviješ in to je to. Cukrčki, ki jih prinaša DX9 sicer niso za odmet, vendar se zarad enih par iger kr ne bom šel obremenjevat. In če se izkaže, da bo HL2 solidno deloval na moji grafi, je še tut neki časa ne bom menjal...

freejack ::

The Protest of Half-Life 2's requirement of an internet connection for Single Player and Lan Party games.

ups
Just recieved confirmation from Gabe that Steam will NOT require an internet connection for LAN or single play. All you LAN partiers out there and guys in Australia with broadband where you pay for the bandwidth that you use or where your bandwidth is capped will not need to worry.

I'd just like to say before I post the e-mail that this is once again a fine example that Valve are NOT idiots like some of you seem to think.
And all you conspiracy theorists can all rest with your "omg teh Vaelv hav a deel wiv meh ISP so tha tehy get moor munnie from meh!!"

-----Original Message-----
From: Chris Deeming [mailto:chrisdeem@hotmail.com]
Sent: Thursday, September 11, 2003 4:16 PM
To: gaben@valvesoftware.com
Subject: Will it never cease?


I'm not sure if it will ever cease or not. The constant nagging question
that people are asking - Will Steam be required to have an internet
connection active when starting up a singleplayer game or a LAN game?

It's giving me a headache

Seen the petition yet?

Chris_D

No, it won't.

There will be a brief transition (like two weeks) when it is necessary, but
then it will go away. It's a temporary issue.

EDIT: If you all want a screenie to prove authenticity, then let me know and I'll post one up.


WTF?
For those debating about LAN parties. This is from the new FAQ recently posted on steams homepage.

How can I have a LAN party or similar event using Steam?

Any Steam game, when played on a LAN or otherwise, requires that each individual client be able to authenticate via the Internet.

At a LAN party, this means that Internet access must be available to every machine on which Steam games are being played.

If desireable, the network administrator of such an event can limit internet access to only the TCP/IP ports which Steam needs. These are:

UDP 1200
UDP 27000 to 27015 inclusive
TCP 27030 to 27039 inclusive


At large events, it will be necessary for each attendee to let their games fully update before attending to avoid taxing the shared internet connection with too much content delivery.

freejack ::

norvalk ::

je bila (ne)pristranskost izdelovalca iger (valve) tudi tokrat tako "samoumevna"? res nikjer nobenih prikritih interesov?

http://www.theinquirer.net/?article=114...

hmm... mozgane raje na off! :P

freejack ::

Vprašanje za 1.000.000 SIT... ?
No ja, kaj pa če razmišljaš v smeri, da ima ATI tehnologijo in surovo moč, da prikaže HL2 v kar najlepši luči. A ne bi vsak založnik in izdelovalec iger hotel le to, da njegova igra izpade kar se da lepo; da ima poleg igralnosti še presunljivo grafiko, ki pričara k tej zgodbi še vzdušje... Če lahko s pomočjo ATIjevih kartic to uresniči, zakaj ne? Ali naj bi potem zaradi nVidiinih izdelkov, ki tega ne zmorejo, za užitek prikrajšal še privržence in lastnike ATIjevih Radeonov?

V tem primeru bi sicer vse težilo k ideji, da je igra za najlepše delovanje res prirejena za ATI, vendar ne za najhitrejše delovanje. (kar je bilo potrebno, da so spravili tehnologijo k delovanju je bilo narejeno, nikakor pa se potem ne bi strinjal, da Valve in ATI goljufata, ko vse teče na osnovi standarda imenovanega DX9, ker če nVidia tega ne zmore; ne zmore stardarda, ki ga postavlja Microsoft in ne Valve, še manj pa ATI)

norvalk ::

freejack: glede dx9 - microsoft v navezi atijem. za dodatno pojasnilo, glej zgoraj...

rap3r ::

To kreganje kdo je bolši nvidia ali ati je brezveze, vedno sm meu grafično k je bla bolša in mi je blo čist useen od kerga proizvajalca. Eni ste res fanatiki, medtem k večina bo zadovolna sam da bo half life 2 delu. Zdele sm pogledu za 1gb filmov od half life 2. Zadeva seka. Če bo res tko igralna bom spet dobu en špil katermu se bom posvetu;)
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leadtek A350TDH (FX 5900) direct x9 podpora ?

Oddelek: Strojna oprema
311552 (1283) kuglvinkl
»

GF 5900 ali R9800 pro

Oddelek: Kaj kupiti
321690 (1318) Grey
»

Nvidia det 52.14 (še vedno beta), FX končno konkurenčen

Oddelek: Strojna oprema
71210 (966) Grey
»

Prvo prestavljen izid Half-Life 2 ... zdaj pa še DOOM 3 ;( (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
614395 (3294) boom-bar
»

ATi v Half-Life 2 pomete z nVidio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
837712 (7712) norvalk

Več podobnih tem