» »

Delavnica Tablixa

Delavnica Tablixa

Kiberpipa - Izdelava urnika je eden izmed večjih problemov administracije različnih šol in podobnih ustanov. Ker je samodejna računalniška izdelava urnikov dokaj zahteven proces, zahteva večina programov za ta namen zmogljivo in drago strojno opremo.

Tablix je pri nas relativno neznan prosti program, ki to težavo poizkuša rešiti z uporabo porazdeljenega genetskega algoritma. Namesto enega zmogljivega lahko tako uporabimo več povezanih starejših računalnikov, ki jih v slovenskih šolah navadno ne manjka. Tablix odlikuje tudi velika prilagodljivost in uporaba odprtih standardov, ki je značilna za vso odprtokodno programsko opremo.

Delavnico bo vodil Tomaž Šolc in je namenjena predvsem učiteljem, ki v osnovnih in srednjih šolah običajno izdelujejo urnike in že imajo nekaj izkušenj z uporabo proste programske opreme.

"Na prvi delavnici bomo spoznali osnove nameščanja, uporabe in delovanja Tablixa. Poskusili bomo tudi rešiti preprost primer problema urnika za neko manjšo šolo ter pregledali rezultate, ki nam jih bo podal Tablix."

Delavnica bo v torek, 11.5., ob 18h v Kiberpipi (Kersnikova 6, Ljubljana). Prijave in morebitna vprašanja pošljite na tomaz.solc@siol.net, število mest pa je omejeno.

5 komentarjev

Tody ::

heh nisem vedu da je to tak problem.... Nam so rekl da se prfoksi za matematiko usedejo skupi in vsak naredi za en letnik :D

NoUse4AName ::

tablix delajo slovenci?

Gandalfar ::

Seveda

NoUse4AName ::

Je zadeva kaj popularna? Spomnim se namrec ko so na srednji soli kupli nek zelo drag program za delanje urnikov, na koncu je pa ven prisel zmazek. Ceprav so verjetno oni kaj zajebali pri nastavljanju programa.

minmax ::

nouse:
zadeva je še sveža. delavnico se dela ravno zato da se jo popularizira (... kdo bi si mislil :))

no ... v glavnem, če imaš kakega profesorja, poznaš podravnatelja ali kaj podobnega, prenesi sporočilo (sprintaj novičko in mu jo pomoli pod nos)

vse šteje!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KONEC za windows live mail?

Oddelek: Loža
437711 (3738) jype
»

internet wired v wireless

Oddelek: Omrežja in internet
231699 (1359) F22raptor
»

Kiberpipa, maratonci tečejo predzadnji krog

Oddelek: Novice / Kiberpipa
83189 (2815) nietka
»

Delavnica Tablixa

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
52129 (2129) NoUse4AName
»

Izbirni predmeti

Oddelek: Šola
301666 (1238) Mercier

Več podobnih tem