» »

Midjourney 5 je tu!

Midjourney 5 je tu!

Primerjava Midjourney 3, 4 in 5 (od leve proti desni)

Slo-Tech - Izšla je nova verzija algoritma za ustvarjanje fotografij in slik Midjourney, ki je prvikrat ugledal luč sveta pred letom dni. Ta teden so predstavili že peto inačico, ki je dosegla povsem realistično raven. Posvetili so se izrisu kože in obraza, očem, osvetlitvi, odbojem in senčenju. Končni rezultat so ljudje, ki imajo končno pet prstov, ki imajo realistične obrazne poteze in jasne oči. Roke in oči poudarjamo zato, ker so imele vse prejšnje verzije Midjourneyja in tudi konkurence (Stable Diffusion, DALL-E) velike težave na tem področju. Dlani s šestimi ali sedmimi prsti so postale redna šala o nesposobnosti umetne inteligence.

Midjourney 5 teh težav nima več. Za zdaj je na voljo le proti plačilu, medtem ko se bodo morali brezplačni uporabniki zadovoljiti s prejšnjo verzijo. Dostop lahko dobimo na spletni strani in na njihovem Discordu. Avtorji pravijo, da je Midjourney 5 ne le boljši, temveč tudi bolj razgledan. Obvlada več slogov, na vnose (prompt) se odziva bolje, ustvari manj neželenega besedila in riše v dvakrat višji ločljivosti. Njegova pomanjkljivost je v bistvu preveč realističen izris, zato je včasih težko zadeti točno to, kar smo si s posameznim navodilom predstavljali.

2 komentarja

Sheteentz ::

Ne vem no, takle ultra že komično nabildani in z bakrom namazani Conan ob televizorju iz osemdesetih ali še prej mi ne deluje neki baš realistično.

nekdu ::

Prsti so še vedno problem. Sem gledal en demo na yt in je to slučajno zgeneriral.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolektivna tožba zoper avtorje umetne inteligence Stable Diffusion

Oddelek: Novice / Tožbe
4510421 (5719) nejc_nejc
»

Avtor strip umetne inteligence registriral kot avtorsko delo

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
195940 (4592) MajorM
»

DALL-E zna sliko nadaljevati izven okvirjev

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
125249 (3710) m0LN4r

Več podobnih tem