» »

se hitrejsi ADSL

se hitrejsi ADSL

«
1
2

BuDi79 ::

Telekom bo pohitril ADSL

Decembra letos bo Telekom s tehnologijo ADSL ponudil hitrost prenosa podatkov s telefonsko zvezo do hitrosti štiri megabite na sekundo, septembra prihodnje leto pa kar do šest megabitov na sekundo, je na današnji konferenci Telekomunikacije 2002 dejal predsednik uprave Telekoma Slovenije Peter Grašek. Natančne cene za štiri megabite na sekundo še ni mogel povedati, zagotovil pa je, da zagotovo ne bo za sto odstotkov dražja od zdajšnjih dveh megabitov na sekundo. Obljubil je tudi, da bo Siol letos predstavili "atraktivne pakete", med katerimi bo tudi študentski, ki bo za 5.100 tolarjev na mesec omogočal prenos s hitrostjo megabit na sekundo (prenos od operaterja do uporabnika) in 256 kilobitov na sekundo (v obratno smer).

vir: Finance-on.net

krucymucy ::

men ne pomaga nič, če nimam možnosti priklopa!!!

AngelOfDeath ::

telekom bo moral malo pokrpat svoje povezave še v središču mesta nemreš met ADSL-a medtem ko ga okoliški kraji imajo ;((

BaRtMaN ::

Wow! Študentski paket uber alles! Za 3 jurje manj dobim podvien upload glede nqa sedanje stanje. Samo sem zaenkat še dijak. Za dial-up pakete tud to šteje. :D

PaJo ::

Hehe, kar dobra poteza:)
pa ta studentski paket je tud zakon, ker bo imel 256kbit ul-ja kar meni full sede. Komaj cakam da saltam na ta paket:D
Pa verjetno bo stvar za dijake tudi dostopna po moje vsaj:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Hux ::

jaja se bolse bi seveda blo da se paketi spet pomaknejo brez visje narocnine hehe.
Noja 15jurjev al kolk pac bo pa res nedam vec za net.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Intl ::

Kaj ko bi dal kdo kakšen link do tele novice [ bi jo dal jaz, ampak je ne najdem], da si lohka userji Slo-Techa to sami preberemo, ne pa da komentiramo obnovo članka :(

G[e]c ::

Intl ::

G[e]c -> hvala

pivmik ::

Ja, ja .... to mi delaj!!!

Študentski 1024/256 je že moj, četudi imam zdej komfortni 2048/256
LP, Gregor GRE^

Sergio ::

naka ... zadeva se ni uradna.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

SLOWWWeb.net ::

Mene trenutno bolj zanimajo UL, kot pa DL. Je pa razveseljvo, da se je tudi v tej smeri kaj primaknilo.
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Zgodovina sprememb…

shock ::

Kaj siol spet misli povečat hitrost ven iz slovenje? A ima kdo kakšen podatek o tem

Tr0n ::

Ga je ze kr nekaj casa nazaj. Ce bo zadeva uradno potrjena, potem bo pa studentski paketek kr dobra zadevica.

Gec: link nekako ni pravi :)

Zheegec ::

Jutri bo menda SIOL nekaj moten 0:) Drugače pa tudi jaz nimam možnosti priklopa, drugače bi se že zdavnaj priklopil.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Intl ::

Res je, naša povezava se nekaj nadgrajuje ------------------------>

Spostovani narocnica, spostovani narocnik,

obvescamo vas, da bo Telekom Slovenije v petek, 15. novembra 2002, izvajal vecje posege v hrbtenicno omrezje, zato bo v primeru tezav pri nadgradnji prislo med 4. in 5. uro zjutraj do krajse prekinitve v mednarodnem internetnem prometu.

Prosimo vas za razumevanje in vas lepo pozdravljamo,

SiOL, d.o.o.
http://www.siol.net

:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Intl ()

tejo ::

Hum, zdele sme jest dobil še:

Spostovana narocnica, spostovani narocnik,

obvescamo vas, da bo SiOL ta konec tedna nadgrajeval omrezje, zato bo v soboto, 16. novembra, med 4. in 6. uro zjutraj prislo do morebitnih kratkotrajnih motenj in v nedeljo, 17. novembra, med 3. in 10 uro zjutraj do nekaj kratkih prekinitev v internetnem prometu.


Prosimo vas za razumevanje in vas lepo pozdravljamo,

SiOL, d.o.o.
http://www.siol.net

Daniel ::

To mi delaj......študentski

Manjka mi le še ISDN in DSLAM :(

Hux ::

studentski bo povsej verjetnosti mel download limit!

shock ::

Hux2: ti pa znaš zamorit človeku dan

Cokolesnik ::

Ocitno se nam obetajo casi, ko bomo prica neizprosni bitki za potencial, ki v Sloveniji na podrocju sirokopasovnega interneta gotovo se ni niti polovicno izkoriscen (tudi na racun omejitev pri dostopnosti ene ali druge tehnologije zaradi geografske lokacije uporabnika, stevila zainteresiranih ipd. )

Ob tem se postavlja vprasanje, kaksen bo rezultat taksne tekme. Konkurenca je dobra. To smo izkusili ze na podrocju mobilne telefonije. Dejstvo je, da majhen ponudnik dostopa do spleta ne more slepo slediti tako mocnemu podjetju kot je podjetje s tisocimi uporabniki, zato se tu gotovo postavlja teznja po zdruzevanju, da bi do pravega konkurianja dejansko sploh lahko prislo. Potem je tukaj se tujina, ki trenutno vpliva na ponudbo storitev sirokopasovnega interneta v Sloveniji sorazmerno nicelno in zato ni mogoce napovedati vplivov s tega zornega kota.

Seveda pa niso nepomembna vprasanja in pomisleki, kaj prihodnost sirokopasovnega interneta v Sloveniji prinasa v obliki omejitev in vedno vecje kolicine prenesenih podatkov.

Prepricani ste lahko, ne glede na to, kaksno tehnologijo uporabljate, da tovrstne novosti, ki jih napoveduje ta ali on operater - ponudnik, predstavljajo le vrh ledene gore vseh novosti(v primeru bombasticnih napovedi g. direktorja glavnega telekomun. operaterja pri nas bi to lahko poimenovali marketinske poteze po ucbeniku 1. letnika srednje ekonomske sole), saj zelim poudariti, da neka napoved spremembe storitve se ne pomeni nespremenjene pogoje delovanja iste storitve. Ali se vec. Popolnoma nerealno je napovedovati ravnanje nekega ponudnika, ko doseze zeljeno stevilo uporabnikov oz. zeljeno kolicino opravljenega prometa (financnega, storitvenega).

Zato pocakajmo na vse dobre in malo manj dobre karte, ki jih ponudniki sirokopasovnega interneta skrivajo v rokavih (mejo, ki jo ne smejo prestopiti, ce zelijo na trgu ziveti).

Akterjev (podjetij), ki so vpletena v ta boj, pa namenoma ne bom izpostavljal oz. navajal, ker se kaj lahko zgodi, da se bodo vnele nekonstruktivne polemike o tem, kdo kaj uporablja in kdo bo izgubil, kdo dobil.

Optimizem je dober, realna pricakovanja zrela, se zrelejsa pa so gotovo ravnanja, da ob taksni in drugacni novici, ki pricurlja v javnost, ne bomo na en mah spreminjali ponudnika, vrste storitve ipd.

Ocenjujmo namrec dejanja. Kompleksno. S kompleksnostjo in razmisljanjem potrosnika, da ne bo igral vloge misi, ki jo zamika prvi sir na obzorju, pa naj se skriva se v tako hudobni miselovki, se razvija tudi konkurenca. Konkurenca zaradi potrosnika in ne kvazi-konkurenca, ko se ze dogaja, da nekdo ne glede na ekonomicnost uporablja storitve nacionalnega operaterja (v mislih nimam le Slovenije) le zato, da zadosti lastnemu patriotizmu ali kaksnim drugim nazorom, ki nimajo nobene veze z realno presojo o dejanskih prednostih uporabe ponudnika zeljene storitve.

Le kako bi namrec napredovali varnostni standardi, ce ne bi obstajali (kvalitetni) hekerji in (do trenutka pravega nastanka znanstvenofantasticni) vdori. Zaradi njih.

Zgodovina sprememb…

Hux ::

ja prav mas! Sej mas prav.......... ja prav ti dam no.........

Intl ::

studentski bo povsej verjetnosti mel download limit!


Po moje se to ne bo zgodilo

shock ::

Hux2: povej kdo ti je to povedal? in ta oseba ima konkretne dokaze? Domnevam da ti v tvojem življenju nisi kdo ve kaj optimist :D

shock ::

mah ... pustimo se presenetit>:D

Hux ::

No morda res ne sej nonstop pravijo da siol ni in nikdar nebo omejeval ADSL prometa vednale je to nov paket tak da nemores vedet, kaj ti bo prihodnost prinesla. Sicer pa KKS tudi ne umejuje z svoji easy surfum tak da dunno.
Vbistvu me bol zanima kolk bo kaj cena za 4Mbit in upam da bo KKS vdaro nazaj cim prej! Japoncem je lepo 7Mbit pa cau pero! V mogoce kdo kolk majo narocnino?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Hux ::

shock: doben mi ni to povedal! Gledam samo iz siol stalisca oziroma kak bi jaz naredo ce bi bil na njhovem mestu! Ja prav si cu jaz bi dal download limit za studente! Ker "MI" placujemo polovico njihovega neta te, ce imajo isto ferdamano hitrost kot standard ADSL paket oz se vec.

Tomi ::

Hux2: ja, ti pa pameten. Če bi kdo plačeval študentski paket, bilo to vseh n-uporabnikov navadne telefonije, ker na ADSL-ju ni toliko ljudi, da bi lahko pokrili stroške.
Sicer pa, še en razlog, ki pravi, da nimaš najbolj razčiščenih pojmov (da ne rečem še česa drugega). Skupina Telekom je državna zadeva. V tujini bi lahko dobil enak paket za ceno 0-2k sit, odvisno od države, če bi bil študent. Pa tudi podobno je na podelitvi maturetnih spričeval 2000 povedal takratni "desni" minister na ŠiŠ, samo potem seveda ni bilo nič od tega.
metrodusa.blogspot.com

ali3n ::

zadnč sem "trejdal" en file na p2p z enim japončkom in on je reku tkole:
4Mbit DSL za okol 12000 SIT; 8Mb pa baje 17000; vse brez omejitev; točnih prenosov UL/DL pa žal ne vem...

men je pa solzica spolzela po licu...>:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

OldSkul ::

Glede na to da imajo Japonci večje plače in logično jim je to mačji kašelj.!

shock ::

Da ne govoroio tam v italiji, kjer imajo optiko 1mb dl in ul pol še neomejen telefon in nevem še točno kaj še (kabelska televizija) za vse skup 87 EUR.

shock ::

Ops optiko sem hotel reč 10 mbit/s

wishmaster ::

O 8 Mbitih llahk kar sanjate.1.prvi problem je razdalja od centrale.(ne sme bit daljsa od 800 metrov).jaz sem oddaljen od centrale 2,5 km pa so mi testiral hitrost.Rekel mi je da bi lahk imel najvec 3 Mbite hitrosti.
Mozno je tud da bodo naredl novo xdsl tehnologijo.Druga resitev je da vgradijo vsak kilometer posebne ojacevalnike (z temi ojac. lahko adsl linija deluje 25 km od centrale.Te ojac vgrajujejo v nemciji.Za druge drzave ne vem kako resujejo ta problem

Elemen_T ::

Tudi telekom postavlja ojačevalnike.

Kako pa misliš, da imaš ti lahko 2mbit povezavo ko si 2.5km oddaljen od centrale?
Teoretično bi ti moral imet v tem primeru hitrost le 64kbit downstream brez ojačevalnika.

Mobidick ::

HUX2: Nevoščljivec. Upam, da so na SiOL-u bolj pametni od tebe.
The future is digital!

Daniel ::

Lahko kdo preveri če bodo lahko dijaki uporabljali študentski ADSL paket?

LP

_Mortal_ ::

Če nebi rabil plačat 50k(isdn20k+adsl30k) za prikop ADSL-ja bi ga takoj zamenjal za svoj kabel.
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Mikrohard ::

@Daniel
Po vsej verjetnosti že. Saj lahko tudi sedaj vzameš dial-up študentski paket, če si dijak. Vse kar potrebuješ je potrdilo o šolanju.

Mene zanima nekaj drugega. Nelogično se mi zdi, da bi dalo študentom/dijackom paket 1024/256 za 5100 sit, standardni paket bo pa ostal 1024/128 :\ Upam, da bodo tudi pri standardnem/komfortnem paketu dvignili upload. Res ne vem, zakaj bi študenje potrebovali več uploada.Če bodo dvignili upload, bom kar zadovoljen z 2048/512 ... drugače bom pa začel razmišljati o 4096/512 ... sicer je pa še vse neuradno, tako da so podali samo "možne" hitrosti ...

BaRtMaN ::

Lahko kdo preveri če bodo lahko dijaki uporabljali študentski ADSL paket?

Pri dial-up paketih lahko, tko da upajva da pr adslju tud. Problem je sm v tem, da je pogodba na mamino ime.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

dodo ::

Na SiOLu pravijo, da niso in nebodo nikoli OMEJEVALI prometa!

SLOWWWeb.net ::

dodo: ne verjemi vsega kar slišiš. Misliš, da tisti ki delajo na supportu [v to besedo bi se morali še pošteno poglobiti, pred bi jim lahko nadali ta naziv] vejo, kaj se bo zgodilo "jutri"? Ne! Poslovne informacije ostanejo v zaprtih krogih. Če bi sedaj rekli, da bodo začeli dajati omejitve, koliko ljudi bi še dobili? Edino kar lahko rečejo je, da do sedaj še ni bilo omejitev.
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

Jaz verjamem, da bodo omejitve glede kolicine prenosa, ampak ne pri vseh paketih. In teh bo, ce infomacije drzijo, kr nekaj.

shock ::

In kje je smisel omejevat download? Kaj ni bolj enostavno da bi raje omejili hotrost?

Mobidick ::

Omejitev downloada bi pomenilo, da ne bi ti z omejenim prometom mogli gledati televizije v živo na vizija.siol.net (vsaj ne nevem kako dolgo), ki pa je namenjena samo ADSL-ašem. Zakaj bi potem omejeval?

Soprano ::

Promet se da brez težav meriti glede na destinacijo - ponudnik lahko recimo obračunava samo tujino, promet po Sloveniji in lokalno pa pusti neomejen...

Soprano

Tomi ::

Soprano: to je neumnost. Potem bi bilo samo bolj obremenjeno univerzitetno omrežje, ker bi vsi vlekli z njega. To, da pa slovensko omrežje nudi skoraj vse, kar je v tujini, pa najbrž ni treba poudarjati. Oziroma, jaz bi, če bi se mi dalo kaj vleči dol, samo bolj obremenil svoje računalnike na faksu, drugaga pa ne bi dosegel. Je bolje, če mi setija gonijo..
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

BaRtMaN ::

Mikrohard ::

moja domneva se je potrdila ... no need for the prestižni paket 8-)

R0K ::

Prestižni paket je moj!! :D

3 jurje bom pa že nekak spacal vsak mesec skupej in jih založu zram...

iration ::

hmmmmmm, takole: zelo se veselim širšega uploada na komfortnem paketu, za prestižnega pa trenutno nimam denarja. čim pa pade kakšna redna zaposlitev, bo pa moj 8-)
bojim se, da bo konkurenca pogorela na celi črti.:\ bo Amis lahko konkuriral temule?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol bo spremenil ADSL pakete (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27922323 (14155) MEDENA
»

Novi ADSL paketi - uradni thread

Oddelek: Omrežja in internet
253555 (1876) Gandalfar
»

Nov SiOL ADSL paket

Oddelek: Novice / Ostale najave
333795 (3795) sharp
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
60734223 (17305) RedOS
»

siol ADSL (reakcija kablasov) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1379365 (6424) AlienRex

Več podobnih tem