» »

Visual Basic, C#, C++, razlike...

Visual Basic, C#, C++, razlike...

«
1
2 3

Microsoft ::

Zanima me, kaksne so razlike med temi tremi (Visual Basic, Visual C# in Visual C++), cemu je vsak od teh namenjen oz. za kaj se najpogosteje uporablja?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Jochaan ::

Visual Basic je bolj za kake aplikacije z okni ( kot Delphi)
Visual C++ je pač za vse
Visual C# za tega pa ne vem


Naj me kdo popravi če se motim...
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

Mavrik ::

Jochaan: Motiš se.
The truth is rarely pure and never simple.

darh ::

Visual Basic je to kar je Jochaan povedal + ima blazno grdo sintakso (but that's just me :))
C++ je stric C# in zanj prebuješ malenkostno več znanja in potrplenja saj C# postori marsikaj namesto tebe (memory management), medtem ko je v C++ potrebno na marsikako stvar pazit sam - C# je drugač microsoftov izum ki je bolj ali manj skopiral Javin objektni model in tako tudi ne pusti mešanja procedurnega in objektnega programiranja kot C++.

Drugače so pa tudi hitrostne razlike (za dokaze poišči kake benchmarke na netu).

Očitno bi rad za na .NET frameworku delal pa ne veš s čim začet. Poišči tistega ki ti je najbolj všeč na prvi uk in to je to, ko enkrat dojameš bistvo programiranja, prehod med jeziki ni problem, je le stvar okusa :)
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

AndrejS ::

VB je najlažji za učenje - skoraj vsak že lahko programira. Hitrost programiranja visoka
C++ Hardcore programing hitrost izvajanja visoka - programiranja nizka, ker moreš skoraj vse sam sprogramirat.
C# Pa je izboljšan c++ histrost programiranja višja

Zdaj pa odvisno kaj boš programiral.

Microsoft ::

Cisto se se nisem odlocil, kdaj se bom zacel uciti enega od jezikov in kako programirati.

Je pa takole. Tale mesec sem malo pogledal Office Access, sedaj pa razmisljam, da bi sel naprej spoznavati SQL jezik. Pri tem pa sem vedno srecal poleg gradiva za SQL, se tudi veliko gradiva ki e povezam z .NET.
Pri samem programiranju pa me nekako ne zanimajo web aplikacije. Raje bi programiral oz. izdeloval razlicne programe, ki jih instaliras na PC in potem uporabljas (npr. kot Office. Pa da ne boste mislili po velikosti, ampak po nacinu uporabe.)

Premisljeval sem, da bi se lotil cesa, kar je v povezavi z SQLom. Recimo, da bi izdeloval programe za manipuliranje podatkovnih baz. Recimo, da izdelas nek user frendli interfejs, da ga lahko potem vsak z prakticno nic poznavanja uporablja in vnasa podatke, recimo.

Tako, da sem premisljeval v kombinaciji povezovanja SQL in nekega programskega jezika. Razmisljal sem tako, da bi se vsaj kako leto posvetil SQLu, medtem pa imam v soli predmet programiranje. Tam se ucimo programirati vJavi. Vendar verjamem, da se veliko, kar se naucis v Javi, lahko preneses na druge programske jezike.
Po tem, ko bi osvojil, kako se programira (pa ne tisto, da sestejes liha stevila od 0 do 100:P), ampak tisto pravo, bi poskusil zdruziti neko programiranje s podatkovnimi bazami.

Premisljeval sem, da bi najprej spoznal SQL, za tem pa bi se naucil programirati. Sicer pa je to odvisno tudi od tega, ce je to dvoje zdruzljivo. Zato bi prosil koga, ce pove o tem kaj vec.:))


by Miha

p.s.:Psimo, sm natvezil.:D
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Mavrik ::

Baje bi naj bil C# bolj podoben Javi kot C++. Na žalost ti tega ne morem potrditi s prve roke, ker ne poznam Jave.
Glede VB... ima preprosto sintakso (in pomoje bolj pregledno), ga pa malo tepe ker včasih nimaš toliko kontrole nad določenimi stvarmi, ali pa jo je bolj komplicirano naredit.
The truth is rarely pure and never simple.

MasterMind ::

Hmm. Kukr jaz vem je Java nadgradnja C-ja Tako kot C++. (dve različni veji, ki izhajata iz istega programskega jezika.. C).
Gentoo, KDE uporabnik.

Sergio ::

Java ima s Cjem skupno samo podobno sintakso.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Nerdor ::

Jest ti lahko potrdim, da definitivno je C# skoraj identičen javi!!! Razlika je v sintaksi, kje so se avtorji zgledovali po besednjaku C++. Recimo namesto rezervirane besede "super" uporabljajo "base". Namesto pogovrno označevanja "friendly" (če pred classom ne napišete ničesar), se to imenuje v C# "internal" (če ne napišeš public, protected, private pred classom).
Ima pa zanimivo reč C#. V več razredih je definirana lahko public static void Main (string Args[]). In ko kompajlaš dodaš /main:TaPaTaRazred. V javi je samo eden in edini razred s main funkcijo.
V C# pišemo spremenjivke z malo in Z veliko razrede, v javi je to kakopak obratno, samo da nebi se poznal okus jave.
C#: public void Main(string Args[])
java: public static void main (String args[])
Bedna fora, kaj čmo..
Aja, v javi je samo eden razred ali interface public v datoteki java. V C# jih je lahko več! Pač odpravili so "pomanjkljivost".
V javi ti ni treba pisati "virtual", ker so vse metode virtuelne, v C# moraš pisati, zaradi doslednosti, katere metode boš pustil override in katere ne.;)
C# nima skupnega s C++ skoraj ničesar! Resno mislim! Ne da se mi poisati na dolgo in široko, vendar je to resnica.

Zapomni te si, C++ je vvveeeelllliiikkkoooooo bolj zakompliciran, kot java in C# skupaj!!! REsno!!!! 8-O ;)

AndrejS ::

Če znaš programirat ti pol programski jezik ni problem. Če si programiral v javi bi ti priporočal c#. SQL osnove hitro osvojiš, tako da ne rabiš enega leta.

alesrosina ::

Hm, zdej ce mas u mislih VB.net in C# - to dvoje je ubistvu ista stvar, samo sintaksa je drgacna (in nekatere malenkosti se v c# naredi hitreje, ker je to jezik ki ga sedaj MS forsira), je pa res da je men osebno VB bolj pregleden. Oboje laufa na osnovi .NET frejmworka. Visual C++ .... hm, kulkr vidm si zacetnik v programiranju, torej ti tega odsvetujem. Ce startas z C#, definitivno ne mopres sfalit.

Kar se pa tice jave .... ja, c# je res bolj podoben javi kot pa c++. Tudi po ideji je C# dosti blizje javi kot c++ (managed coda).

Kar se pa tice tvoje ideje - ce bos zacel z .net programiranjem je pravzaprav skoraj isto ali delas z web zadevami ali z aplikacijami - oboje je event programiranje. Drugace pa si enostavno nalozi .net framework in zacni pisati kodo v notepad. :P Ne, ne hecam se, hehe. Instaliraj si Visual Studio (beta verzijo za .net 2.0 dobis zastonj na MS strani) in se malo igraj. Preproste programe lahko naredis takorekoc samo z "risanjem" in stelanjem propertijev raznih elementov. Kar se pa tice povezave z bazami - pac si malce pogledas osnove SQL jezika (npr. SQLcourse.com), s katerim lahko mimogrede delas v katerimkoli programskem jezku. Zdej ce se mislis specializirat za npr. MS SQL server, si malce poguglaj za t-sql (ali transact sql).

To bi blo na hitro to.

kopernik ::

Nerdor:
V Javi je lahko v poljubno razredih main metoda. Edina omejitev je, da je samo ena na razred. Ko pa zaženeš javanski program, moraš navesti, kateri razred je vstopna točka. In v tistemu mora biti main metoda, ki bo ob zaganjanju klicana. Nič pa ni nraobe, če je v classpathu še sto razredov z main metodo.

Microsoft:
V kolikorsi želiš programirati v .NETu (in najverjetneje si to želiš, vsaj glede na tvoj nick in na smernice podjetja Microsoft), bi ti predlagal, da se kar C# lotiš.

Microsoft ::

No, vse skupaj sem si zamislil nekako takole. Najprej bi prebral ti dve knjigi ( klik in klik), da bi dobil vsaj nekaj osnovnega znanja o MS SQL, potem pa bi nadaljeval nekje tukaj.
Kot sem ze napisal, bi rad izbral tak nek jezik, ki bi sel dobro skupaj z MS SQL. Videl sem, da se pri tem dosti omenja tako Visual Basic, kot C#. Verjetno bom izbral enega od teh dveh.

--
Sm pisal odgovor, ko sta zadnja dva ze prispela. Upam, da bom lahko sedaj naredil nek plan za prihodnost. :))
Hvala za informacije.;)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

OK, ne bi rad bil tecen, samo bi se nekaj malega vprasal.

A bi bilo bolje, da se na zacetku naucim SQL in potem C#, ali bi lahko sel kar na C#, pa bi se potem, ko bi ze znal kaj sprogramirati v C#, naucil se SQL?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Gandalfar ::

zacni ze enkrat codat pa ne kompliciraj

lahko se oboje ucis hkrati. Samo zacni delat na eni aplikaciji

alesrosina ::

Lej, SQL je v osnovi tako preprost, da z osnovnimi deli z tabelami v bazi lahko zacnes delat po kaksni urci probavanja. Potem samo se rabis logiko, kako povezovati podatke, itd. To pa si le preberi kaksno knjigo.

Zacni z C#, da bos sploh znal naredit en osnoven programcek, ker samo z znanjem SQLa ne mores ubistvu naredit nich. Drugace pa kot je rekel Gandalf: Go with the flow in ne kompliciraj :)

Microsoft ::

No, dans sm pol narocil knjigo. Upam, da se bom znasle. Zdej pa se morm sam tolko pocakat, da v soli lahka pridem do Microsoftovega softvera, potem pa akcija. 8-)


by Mia
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

alesrosina ::

aja, pa se en nasvet: da ne bos za brezveze zabijal dnar za knjige, se učlani v CTK (centralno tehnična knjižnica, Trg republike 3, LJ), kjer mas ogromno racunalniskih knjig, tudi Microsoftovih imajo veliko na zalogi. Aja, ce nisi študent, je letna članarina (za dijake) jurija, če si študent maš zastonj.

Microsoft ::

Sm student, pa v solo grem vsak dan tam mimo, kjer je ta CTK. Sm pogledal, pa majo res kar dosti knjig. Res dobra stvar, tako da bom premislil o tem za naslednjic.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Nerdor ::

Kopernik: Kako? A se to v Javi narest, da imaš večl main(), ozr. vsak razred ima svoj main. Samo KAKO določiš, kateri razred naj se izvede s main ??? Mislim, da ti compiler ne dovoli, da ima več klasov v eni *.java datoteki, vsak svojega main(). Tako, kakor ti ne dovoli, da imaš več public razredov ali interfacov v eni *.java datoteki.

Dej natipki kakšen primer za ilustracijo.

Slide ::

Z VB-jem mam samo dobre izkušnje... Nekdo mi je nekoč reku da je VB slab, če želiš brati kodo za kakim drugim programerjem, sam jz mu nism verjev... Ker če si dober programer, potem veš kako se piše kodo in tud kdaj pa kdaj kak komentar dodaš... In tko, k na netu gledaš free kodo, nism mew nubenih težaw...
V C++ urejevalnikih, npr od Visual Studia, se mi pa zdi da ni tko pregledno vse skp kot v VBju. Cpp koda tm, Headerji spet druge. In ful enih includow in sranja, tako da na konc, k ma projekt velik podprogramov več ne veš kam pogledat in skačeš iz enga konca na drug... Res pa je da sm C uporablju sam za seminarske na faxu in nism še uspev nardit kako okno al pa kej podobnga kot v VBju.
Moje srečanje z C# je blo pa samo na enem razgovoru, k so najprej rekl da rabijo nekoga k ma izkušnje z VBjem, potem pa pridem ke in mi reče da delajo s C# :D

Osebno sm za orodja s katerim hitr in enostavno nardiš windows aplikacijo. (VB,Delphi) Visual Object je pa spet druga zgodba, ful star jezik in sam sranje, pa še objektno programiranje je, kar je za začetnike cela muka, pa še help je u k...

C++ bi pa osebno prepustim programerjem Doom 3 in piscem Detonatorjev ali pa nasplošno drajverjev...:D
forever 200 MPH ...

kopernik ::

Nerdor:

Potem pa tako povej ! Ti bi rad v eni .java datoteki imel več main metod. To res ni možno. Zakaj bi pa ti potreboval tako funkcionalnost ? Zanima me, ker sam kaj takega še nisem potreboval.

drejc ::

V C# pišemo spremenjivke z malo in Z veliko razrede, v javi je to kakopak obratno,


Nope, isto je v javi.

Nerdor ::

Kopernik: zakaj bi to rabil? Da bi imel več možnosti, kako zagnati program. Sicer se pa zavedam, da to ni potrebno. Samo sramotno je, da se C# potem smeji v brk Javi ;((

Microsoft: SE TI ZAVEDAŠ DVEH DEJSTEV!?
- M$ bo opustil VB, it's a fact! Vprašanje je kdaj, vendar ga bo opustil! Zakaj? Ker je C# bolje zasnovan in prilagojen bodočim opcijam in zhatevam, ki ga bodo naslednje verzije .Net-a prinašale!!!

- VSI ampak VSI se zavedamo, da je C++ ZAVOŽEN, če Bjarne Soustup reče, da je C++ kiks ..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nerdor ()

Microsoft ::

Teh dveh dejstev se nism zavedal, sm se pa zacel nekako spoznavati s sintakso in osnovami C#. 8-)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CCfly ::

- VSI ampak VSI se zavedamo, da je C++ ZAVOŽEN, če Bjarne Soustup reče, da je C++ kiks ..

No daj mi link z izjavo.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Gundolf ::

- VSI ampak VSI se zavedamo, da je C++ ZAVOŽEN, če Bjarne Soustup reče, da je C++ kiks ..

No Nerdor, tole bi pa tud jst rad na lastne oci vidu. Sebe namrec ne stejem pod ta tvoj VSI. Sploh ker trenutno ne vidim alternative C++u, jo morda ti?

OwcA ::

Še nekdo izvzet iz "VSI".

Če bi že moral med C-ji izbrati zavoženega, je to C#, ker ne prinaša ničesar posebaj novega napram Javi, razen drobljenja znanja in prenosljivosti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

kopernik ::

Nerdor:
Če je to tvoja želja, potem ne vem, kaj naj si mislim. Fora vsega je ravno to, da imaš lepo stvari razčlenjene po razredih in .java datotekah. Če bi rad zaganjal program na več načinov, imaš možnosti vhodnih parametrov oz. uporabe več različnih razredov.

noraguta ::

Če bi že moral med C-ji izbrati zavoženega, je to C#, ker ne prinaša ničesar posebaj novega napram Javi, razen drobljenja znanja in prenosljivosti.


no ja resnici naljubo dosti lašje je poštimat mono ali pnet na freebsd al net bsdju tko kako razlicijo jave.
(toliko glede prenosljivosti). pinvoke asm za vm in podobno pa tutdi so neke vrste novost in to precej uporabna novost. pa ne da mi je c# ravno najlbolj pri srcu. prakticno tudi java ni uvedla nicesar novega. ampak imata zadostno podporo industrije.

c++ pa dejansko je zavozen. na zalost lani(letos) smo dobili compilererje, ki kolikor toliko implemetirajo typesafe template(poprej so prakticno vsi prevajalnik preverili zgolj sintakso, gcc 3.4 je ze za silo celo uporabno strikten ampak še vedno javlja abotnosti s katerimisi nima kdo kaj pomagat).mogoce je to problem razvijalcev prevajalnikov ampak po 10ih letih se lahko clovek vprasa mogoce je pa konstrukcija jezika napačna ?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

kopernik ::


no ja resnici naljubo dosti lašje je poštimat mono ali pnet na freebsd al net bsdju tko kako razlicijo jave.
(toliko glede prenosljivosti).


In ti primerjaš mono in Javo. Če gremo na UNIX world, potem je tvoja izjava nasploh brcanje v temo. Imam izkušnje z enterprise aplikacijami pri več različnih unix sistemih. Toliko o prenosljivosti :-) Mislim, da bo preteklo še precej vode, ko bo z Monom realizirano kaj podobnega kakšnim obširnejšim J2EE aplikacijam.

Pomembno je tudi (ali predvsem), kaj je tisto, kar je prenosljivo. Razlika je med tem, ali je prenešena celotna platforma, ali pa samo nekateri deli. To za domačo uporabo morda ni tako važno, za poslovno pa precej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

noraguta ::

kopernik vsaj za en primer vem kjer je prišlo do poravnave. ker javin slogan napiši enkrat , poganjaj kjer koli ni deloval. konkretno je šlo za problem lokalizacije.
na zalost je instalacija jave 1.4 za freebsd se vedno bolj umetnost kot pa ne. (potegniti source od suna strinjati se z vsemi njegovino licencami , patchanje sourca in compile) mono pa straght forward compile.
za velik denar pa ja na solarisu in aixih teče , so what ? tudi mono se da prepričati v to.
res pa je da mu še nekaj manjka , da bo komparativen z sojim MS bratom ali javo podprto iz strani "velikih", ni pa tako daleč, kot nekateri hočejo to prikazat.

itak pa različni solarisi ,aixi in podobno nimajo prav svetle bodočnosti.

o samem j2ee pa upam da neizmerno uzivaš v njem.

razen swing - winforms nevem v čem je razlika o prenosljivosti , med danima platforma.
pa tudi imaš bindingse tako v javi na qt-je wxwidgetse etc.. kot za .net. swing pa je itaq out. ima pa java se swt.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Nerdor ::

Mono je zafrkancija, ni resna zadeva! KER VELIKO RAZREDOV NI IMPLEMENTIRANIH ;(( !!!!
Razen, nekaj pametnjakovičev iz ST, ki bojo napisali "Hello Web World" aplikacijo in bojo kokodakali, kako to super dela.

Postavljen sem bil pred dejstvom, prenesti dokaj zahtevno spletno aplikacijo. Ki vsebuje session-e, enkripcije, in ostale elemente .Net 1.1. Zataknilo se je že pri HttpRequest razredu (v MonoDoc piše, "to be Added" :D ) Skratka veliko stvari piše "to be Added"!!!|O

Na splošno ne dela (Mono namreč)! Niti bo sploh kdaj delal! MonoDevelop zna importirat samo "lepo" napisane VS.Net 7 (2002) projekte, napisane pod .Net 1.0 specifikacijo. Novih VS.Net 2003 projektov, kot .Net 1.1, ne zna priakazati Mono. Resno mislim!

Poleg tega v mod_mono.conf, omogoča le en Alias oz. MonoApplication alias, kar drastično zmanjša uporabnost Mono-ta!!!

Gundolfi, a si napisal kakšno uporaben program. Ampak uporaben program, ki služi več kot recimo...uuuu "Hello World!"... uuu "TCP/IP prinesel in prikazal paketke" .... uuuuu "preprost internet server za BLABLA protokol" Te stvari so otročje igrače, ki jih profesorji na fakultetah zahtevajo, Ko prideš na tržišče se s ščim pokazat in ko moraš deobeseno v 14 dneh kaj pokazati funkcijonalnega (ampak res funkcijionalnega), tkarat ceniš C#, vse VB-je, Delphi in ostale RAD-e

Razlika med C++ in C# , kot bi primerjal komplicirano formulo na visokoaktanskem benzinu, proti normalnem avtu za promet z diesel motorjem. Za božjo voljo, razlika je med jezikoma, ter posebej med MFC/COM in .Net frameworkoma GROMOZANSKA!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nerdor ()

kopernik ::

noraguta:
Prenosljivost v smislu podpore različnih tehnologij. Primer J2EE, ki je skupek veliko različnih standardov - JSP & servlets, EJB, JMS, Java Mail, itd. Implementirati vse to na različnih platformah ni mačji kašelj. Zato pravim, da bo preteklo še veliko vode, preden bo mono lahko primerljiv Javi - tako po podprtih standardih kot prenosljivosti.


o samem j2ee pa upam da neizmerno uzivaš v njem.


Neizmerno :-) No, resno, to je le skupek standardov, ki so precej dobro implementirani oz. podprti in zato njihovo poznavanje dobro koristi pri zaposlitvah. Nimam kakšnih čustvenih vezi, je le področje mojega dela (trenutno).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Gundolf ::

Ce prevajalniki ne sledijo dost hitr standardu (C++) pol to ne pomen da je jezik zavozen (da ne omenjam da ocitno ti bolj slabo sledis razvoju prevajalnikov). Sploh bi reku da prekomerno lajsanje zivljenja piscem compilerjev in s tem krcenje sposobnosti jezika ni glih najboljsa zadeva. Jezik je sicer lazji za zacetnike, ampak nekdo ki obvlada bo pa verjetno raje posegel po necem bolj kompleksnem, kjer bo laze naredil tocno tisto kar hoce.

Jao, zasli smo s teme. Pac razlicni jeziki so namenjeni razlicnim stvarem. Razn Jave pa C#, kle je pa drugi pac kopija prvega. :\ Jezikov ne poznam tok dobr, da bi lahko reku ker je res najboljsi za zacetnika, vem pa da C++ to vsekakor ni.

Gundolf ::

Ojej, sem opazil popravke. Nekaterim pac ne mores dopovedati nic.

Nordor, se dobr da spilov ne pisejo kar v C#. Jah no sej ce bi tud compilerje pol bi blo itak vseen, ker tko al tko ne bi mel cajta nc spilat. >:D

No sej ocitno sam priznas da je med jeziki razlika. Ampak zakaj potem mislis da si konkurirajo programi napisani v razlicnih programskih jezikih? Za vsako zadevo se pac najde jezik, ki je najprimernejsi.

noraguta ::

kopernik se strinjam ,da danes je kar je. ampak 2001 je bil cel hudič najti javo za linux. seveda sta nam ibm in bea ponujala svoje web**** . ampak za ustrezno $$$$(ob enem bi bili se poizkusni zajcki in promoroji za njuna produkta(oni so temu lepše rekli partnerji (noja z ms ni dosti bolje le ampak dajo vsaj nekaj popusta na svoje produkte))).potem se je sun le enkrat prebudil in izdal spodobno implenetacijo. slava mu. trenutno najbolj kritičen pa je xsp pri monu. ma ni tako daleč po moji oceni cca leto ko bo spodoben server se pravi v 4tem letu.
Sun jih je za linux port potreboval 6 ako se ne motim(tam nekje).

vsji del ostalih stvari katere navajaš pa so neposredno povezano ravno z webservisi (SOAP etc...).
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

noraguta ::

aja glede c++ pa mislim da alternative so. c sam za native raven povsem zadostuje. pisanje wrapperjev za kar koli visjega (java, .net, python) je iz c++ dosti bolj zahtevno kot direktno iz c-ja.
po drugi strani pa tudi native stran rabi nekaj bolj strukturianega kot v c preoblečen asembler. le da c++ v stanju kot je sedaj ne izgleda ravno najbolsa partija.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

BigWhale ::

Tudi jaz nisem VSI... ;)

Se mi sicer c++ vcasih zdi overkill za nekaj kar lahko naredis v Cju ampak, c++ je good stuff...

Gundolf ::

CCfly, si ti morda ze dobil link od nerdorja, kjer Strousup izjavlja da je C++ kiks? >:D

P.S. sori Noraguta, sm popravil :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gundolf ()

CCfly ::

Ne očitno se izjava nahaja v skrivnih arhivih, dostopnih le izbranim programerjem. >:D
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

noraguta ::

da vama ne dela preglavice distinkcija med nerdor in noraguta?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Gundolf ::

Jah noraguta, verjetno sem te zamenjal s nerdorjem, ker si (po mojem mnenju) izustil podobno neumnost
aja glede c++ pa mislim da alternative so. c sam za native raven povsem zadostuje. pisanje wrapperjev za kar koli visjega (java, .net, python) je iz c++ dosti bolj zahtevno kot direktno iz c-ja. ...

C++ ni misljen za pisanje wrapperjev, ki bi jih ti nato uporabljal v Javi ali kateremu od C++ po tvojem mnenju ocitno visjih jezikov. C++ je zaenkrat bolj fleksibilen kot Java (ceprav slisim da se iz Javanske smeri te zadeve pocasi spreminjajo). Problem je ravno tu (kot je tudi BW reku), C++ je velikokrat enostavno overkill za majhne programcke.

Sori ce ze tezim, ampak na zivce mi gre folk ki nima pojma o C++u in ga pac mece v najblizji kos takoj za Cjem

Nerdor ::

Skriti sam izbranim programerjem??? Just use Google;)

Tukaj so Bjarne Stoustrup Homepage. Slika je :D Bejbe, imajo ta saj v bookmarkih, not ..

Par interview, na Pushkin World, na SlashDot-u, na FreeHole-u, in neki priciples site-u. Več kot dovolj, za branje ..|O

Nerdor ::

Zanimiv izsek iz Pushkin.de intervjuja:

Interviewer: Yes, but C++ is basically a sound language.

Stroustrup: You really believe that, don't you? Have you ever sat down and worked on a C++ project? Here's what happens: First, I've put in enough pitfalls to make sure that only the most trivial projects will work first time.
Take operator overloading. At the end of the project, almost every module has it, usually, because guys feel they really should do it, as it was in their training course. The same operator then means something totally different in every module. Try pulling that lot together, when you have a hundred or so modules.
And as for data hiding, God, I sometimes can't help laughing when I hear about the problems companies have making their modules talk to each other. I think the word 'synergistic' was specially invented to twist the knife in a project manager's ribs.

Mislim, da ni potreben nadaljni komentar, anede ? :\

OwcA ::

Ja, skrit vsem programerjem, ki ne berejo strani, ki imajo v poti joke in kjer na dnu ponujajo
Farting Dolls!
CLICK HERE!

kot resno refernco.

Daj raje kak citat iz njegove osebne strani ali Slashdotovega intervjuja. Gotovo bo takoj za tem, ko pove
A C programmer can benefit from C++ in a week

Aja, sem pozabil C je še bolj zavožen kot C++.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Gundolf ::

Nerdor: LOL :D :D :D :D :D :D :D :D

Need I say more?

BigWhale ::

Author: unknown

Hehe....

Microsoft ::

Da se nekaj vprasam glede C# in C++. A je kater od teh oz kater je primeren za delati aplikacije, ki tecejo na PCju, delajo pa nekaj v povezavi z prenosom podatkov. Recimo, da bi si anredu svoj DHCP al pa DNS server, protokol analizer, peer to peer program, 'server to clinet' programa za prenos raznih podatkov. Pac, stvari v navezi z TCP/UDP in IP protokolom.

Ali sta ta dva jezika oz. kater je bolj namenjena izdelovanju web alpikacij?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visual Basic.NET - za začetnika ?

Oddelek: Programiranje
304599 (3718) mHook
»

Dogodek Študent je Car - v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
638560 (7663) Fury
»

.net kaj je to?

Oddelek: Programiranje
243307 (2653) user4683
»

[C++] for {}

Oddelek: Programiranje
291619 (1313) Gundolf
»

ASP.NET(jezik C#) vs. PHP (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7710161 (8805) Nerdor

Več podobnih tem