» »

dvix na slabšem pc-ju

dvix na slabšem pc-ju

droid ::

zanima me če bi delali dvix-i na pc-ju ki ima 450 mhz, 64 ram-a in 2mb grafika

Azrael ::

Če je chipset Intel BX, FSB 100 MHz, potem deluje, OS Win 9x, z Win XP deluje , če je 128 MB RAM, če pa ti MS proizvodi niso všeč pa lahko uporabiš Movix (Linux). Povej več podatkov.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Jakka ::

Jest sm gledal divx z zvokom in vsem na compu s pentium 233MHz procem, 128Mb rama in 1MB grafično pa sb16 zvočno pa dokaj solidno dela. Pa win98se. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jakka ()

Boky ::

Naloži ffdshow pa nebi smelo biti problemov. Imam K6 III/400 z 256mb rama in win98 pa mi vsi divxi špilajo.

BigBoss ::

mPlayer (ki je že za Linux the best, itak ;) ) rula tudi na windowsih. Prvič zato, ker predvaja vse živo, drugič pa zato, ker porabi nemoralno malo procesorja za dober rezultat.

Dobiš ga tule, z grafičnim vmesnikom vred ;). Originalno je namreč command line.

Caligula ::

Kako se da te pentiume 233 kaj navit? S temi starimi jajci nimam nic izkusenj in prek biosa itak nimas kaj delat.
So kje kaki jumperji na teh starih platah, ki jih je treba premaknit,.. oz kaj narest?

Rad bi probal nastimat, da bi kak divx lahko predvajal.

jurre ::

so jumpercki ja (poglej navodila za plato ce jih imas), sem 1x probaval ko sem ga se imel in se ga spravil na neverjetnih 250mhz:D pri 266 se je ze zataknil med bootanjem:\

Azrael ::

@Caligula:

Prav veliko možnosti nimaš, vse odvisno je od plate, če podpira višj FSB kot 66MHz, običajno 75 in 83MHz, nekatere baje celo 100MHz, vendar se pojavi problem stabilnosti, ker so PCI frekvence previsoke. Kako je s tem v praksi, preglej manual od plate. Za info: Vsi Intel MMX proci za Socket7 imajo zaklenjen monožilnik, za AMD in Cyrix pa ne vem.
Edini chipset za Socket7, ki je imel zaklenjen PCI clock pri 75MHz je VIA VPX = AMD640, samo potem je spet problem VIA chipsetov, ne dela hitro.

Iz mojih izkušenj lahko povem, da P200 MMX(nenavit), plata Shutle 569 TX chipset, 128 MB SD RAM (Cas=2), ATI Expresion 4MB SGRAM PCI, Sony 8x CD ROM, Win 95 OSR2..., mi je brez zatikanja in drugih težav prikazoval CDje s filmi kodiranimi v Divx 3.11, 4 in nekatere 5.xx. Po moje je odgovor Divx da ali ne, odvisen bolj od plate in nastavitev BIOSa, kot od tega ali je proc navit ali ne, vsaj pri Socket 7.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Caligula ::

OK. Hvala. Bom probal jutri pol. Pa se ta player, ki ga omena BigBoss bom gor ruknil pa porocal kako pa kaj.

Azrael ::

Aja še to, nekatere Socket7 imajo v BIOSu ali pri nastavitvah z jumperji možnost Turbo, ki nima veze z zloglasno tipko Turbo na kišti, ampak pomeni FSB 68MHz, ta OC je bolj simboličen, vendar ni nobenih skrbi s stabilnostjo sistema.

Mplayer sem DL, dela zelo v redu , praktično tako kot na Linux-u, samo trenutno je njegov GUI v Win še zelo špartanski in tistim, ki prisegajo na fancy nakičene zadeve, verjetno ne bo všeč.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

droid ::

uresnici je računalnik še slabši ma 32 ram-a IN GOR DELAJO DVIX-i PRFEKTNO!!! s tistim programom. hvala.

Dr_M ::

trenutno mam pentium 166 mmx @ 250MHz (3x83MHz), 1x 256MB sdram 2.2.2.5, qdi titanuim 1b z TX chipsetom, riva 128 4MB, z win2k, in morm rect, da sm kr mal razocaran, ker ne delajo niti mpeg filmi tekoce. dobr, vem, da OS ni glih nabolj primeren.
najvec kar mi je uspet gledat na tem racunalniku (sam da je bla frekvenca 210mhz oz 2.5x83 in 128mb rama in win98se) so bli divxi kodirani z 3.11 in z najnizjo kvaliteto zvoka. drugac je stekal pac. filmi kodirani z 4.1x kodekom so delal pa z cca 18fps.
za 5.xx filme, rabis pa kr konkretnih ©400mhz+, seveda z LX ali BX chipsetom.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

TribesMan ::

Vse kar je le malo podobno Pentiumu 2 predvaja filme... P2 233MMX ze lepo fura 90% filmov... sam se zatakne sem pa tja... se posebej rado ce imas kak AC3... al pa kej podobnega. Pentium 1 pa je popolnoma neprimeren za kaj takega... Tudi uber navit P200MMX @ 293MHz ti ne resi. Se vedno je kar precej zatikanja... pac P2 ima ful mocnejse floating point enote... Kar je pa nad 300MHz pa je ze cist ql.

Moram pa povdariti kako vazna je zvocna kartica! Recimo kaksne 16 bitne ISA Sound Blaste kartice, ali pa onboard AC97 codeci ze sami po sebi pokurijo ogromno procesorske moci, docim Sound Blaster Live, ali AWE vecino stvari postorita sama, zato DivXi tecejo ze na svohejsi masini. Take male malenkosti si velja zapomniti. Recim P2 233 z SB live ti bo predvajal kar bos hotel brez vsakih tezav, ce pa imas neko jeftino zvokuljo pa se zna kr zatikat.

Pozoren bodi tudi na graficno kartico, saj mora ta podpirati Overlay, ker drugace bo nemogoce gledati filme v full screen. Sej vecina kartic na AGPju to podpira, sam recimo vse intelove onboard zadeve pa tega nimajo... in potem moras met vsaj kak P3 600 ce hoces gledat film v full screen....

Kar se pa tice vpliva OSa na predvajanje Divxov so pa po mojih izkusnjah W2k in XP precej boljsi kot pa Win 98... zgleda da so same optimizacije bolj prilagojene takim operacijam...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Dr_M ::

jest sm fotru za na vikend nastimu enga celerona 466@525 s 192mb rama in eno QDI plato z LX chipsetom in rivo tnt2 graficno, win2k, pa filmi jedva delajo....
no wmp ali bsplayer porabita cca 70-90% procesorskega casa (za divx 5.xx), medtem ko dvdji 85-100%. res pa ma not awe 64 na isa.

jest pa mam v svojmu compu monstersound mx300 (aureal 8830), ki precej mn obmremenjuje cpu, ampak vseen ne dela. sm pa probu mplayer in predvajanje malenkost bolj gladko, ampak se vedno krepko pod normalnim.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bergers ::

Če mašffsdw gore bi moral delovati ampak nisem sigurn
Bergi

blue ::

Imam
c600
128MB rama
ene PCI ATI 4MB TVout grafična
Ena najbolj poceni PCI zvočna
Windows Xp

In mi včasih kaki divxi štekajo (pri kakih akciskih prizorih)

A bi več rama kaj pomagalo ???

TribesMan ::

Kolicina RAMa pri predvajajnu divxov nima bistvene veze.

Nasploh imajo DiVXi radi probleme z hitrimi prizori, saj se veliko bolje pocutijo pri pocasi premikajocih scenah... tako da je lahko problem celo v samih filmih... Vsekakor pa je vazen CPU oziroma njegova moc in tudi graficna kartica... tale tvoja na PCIju ne vliva kaksnega zaupanja... Ce bos v kaj investiral daj najprej v grafo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Phoebus ::

Pri mplayerju je treba vedeti tudi, kater video "izhod" uporabit- xv, x11, fbdev, vesa, saj je tu veliko razlike!! Izjemno dobre rezultate, tudi na bolj slabih računalnikih sem dobival kar z veso. Povečevanje slike (fullscreen) na slabih grafah tudi veliko CPUja požre.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zahteve za gledanje divx filmov

Oddelek: Strojna oprema
493037 (1797) Azrael
»

DivX na pentiumu233mx

Oddelek: Zvok in slika
61022 (963) Azrael
»

AMD izda računalnik za množice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
525634 (5634) nicjasno
»

minimalna konfiguracija za gledanje filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
101049 (875) sniffer
»

Celeron 266, 96mb rama zadost za gledanje divx & xvid filmov ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151399 (1150) mrTwelveTrees

Več podobnih tem