» »

Ali se splača kupit TT BIG WATER komplet

Ali se splača kupit TT BIG WATER komplet

matter ::

Izbiram med TT Silent booster in pa TT BIG WATER.
Pa me zanima ali bi bile razlike v hlajenju pri navijanju zadovoljivo opazne.

Hvala
Grem basket pa bom neloke metal

Boki_ ::

Odvisno ka maš zdej zaen quler. Ta komplet naj bi se presenetljivo izkazal za kar dobrega, za razloko od "serijskih" vodnih hlajenj.
I'm back

matter ::

Zdej mam slab quler, zato sedaj menjam, in izbiram med Silent bost in tem vodnim.
Cena prvega je okoli 6k, drugega 20k. Tko da glede cene Silent boost zmaga, ampak ker mislim navijat, bi rad hladil kar najbolje. Tu pa nevem kaka je razlika v hlajenju med silent bostom in big water kompletom. Če je omembe vredna, potlej izberem vodno.
In to me zanima v tem postu. Ali bi se splačal vzet vodni od TT, ali pa raje silent boost, ki hladi kr dobr. Nikjer pa nisem najdu testa, ki bi primerju ta 2 "hladilnika."
Grem basket pa bom neloke metal

Witboy ::

uuu ja mene tut to zanima... jst se tut se nekak nism odloci al bi eno al drugo... pa dnar niti ni tako v igri... bistvo je tisina pa kvaliteta :)

matter ::

JA sej zame tut. In ravn zdej sm pri kolegu vidu silent booster in je dobra zadeva, ampak če je vodni boljši, pol raje vodno. Pa še večji izziv je :)
Grem basket pa bom neloke metal

Eddy ::

Fantje, fantje... Se še niste naučili, kakšni so serijski proizvodi od thermaltakea... Lahko najprej pogledamo aquarious II, v vsah testih so ga hvalil, po revijah tudi. Še v Jokerju je bil pohvaljen. In folk ga je dost kupoval. Potem so pa videli, da je tu primerjava z malo boljšim zračnim hladilnikom. In so ga prodajali za 10.000 Sit. In ni nikakeršne primerjave z dobrim hlajenjem katerega sami izdelamo odnosno sestavimo po komponentah.

Kot prvo bi pograjal črpalko, ki je zmožna pretočiti celo do 120 L vode na uro...

Da ne govormo kakšno črpalno višino ima, saj sploh ni podatka. Potem temu dodajo še zelo tanke cevi. Mislim da sta 6mm notranji in 8mm zunanji premer. Kokr da bi vzel slamco za sok :\

Potem radiator... Res da gleda super, velik in fajn, če ga pa pogedaš od blizu vidiš tole:

En cheap radiatorček ki ga dobiš v Emporu za 5.000 Sit.

Potem ventilator ni ležajen ampak je (sleeve bearing) in bo vedno glasnejši, kdaj ga boste pa zamenjali je pa odvisno koliko živcev imate.

Potem se pa ustavimo še na seveda mojem področju... bloki.
Blok bi jaz opisal kot voda not, voda ven.
No, pa se sami prepričajte:

Par kanalčkov, zelo majhna prestopna površina. Blok je narejen v parih ninutah, vreden je pa 3k sit... z materialom...

Nobene komponente nebi uporabil iz tega kompleta (no mogoče potenciometer za nastavljanje vrtljajev >:D ).

Tako da počakajte da bodo povedali tisti, ki so to že kupili. Sam sem rahlo skeptičen do tega. Zadeva je šele ven pršla in ni preizkušena. Spomnimo se na črpalko pri Aquariousu II, ki je imela serijsko napako... Drugače pa izgleda komplet nekoliko boljše kot Aquarious II, kar bo moral ša še dokazati...

LP! Eddy
www.ekwaterblocks.com

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()

TommyLee ::

Če vama ni blem dnar, pol si sama sestavta vodno ;) Bloki pr eddiju, za ostalo (pumpa, radiator, rezervoar, cevi) pa poglejta pr franu ali eddiju!
www.dornik.si

LittleDevil ::

Par kanalčkov, zelo majhna prestopna površina. Blok je narejen v parih ninutah, vreden je pa 3k sit... z materialom...


Brez zamere zakaj jih imas ti potem po 12k, če je ta vreden 3k? :\

LP

matter ::

Ok super povedano :)
Pol zadeva odpade 8-)
tnx za odgovor, samo vseen pa še ne poznam primerjav z zračnim.
Tu je bolj primerjava s profi custom made vodnim :)
Sem pa tut jst prebral da so cevi preozke.
Kaj pa kak nasvet, kater custom komponente bi ble ok, če maš cajt :)
Pa zmerna cena seveda
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

mihec87 ::

LitleDevil
Par kanalčkov, zelo majhna prestopna površina. Blok je narejen v parih ninutah, vreden je pa 3k sit... z materialom...

Brez zamere zakaj jih imas ti potem po 12k, če je ta vreden 3k?


A si si pogledal eddy-ev blok pa ta blok nemogoce jih je primerjat.Mislim too much.

Eddy ::

Aleš:
Si se mogu spotaknt ob 3.000...
1. jest ne delam serije po več tisoč kosov, da bi lahko naredil za tak denar,
2. pa moj blok nima samo par kanalčkov...
3. tak blok bi jest lahko naredil za cca 6.000 Sit, samo nočem delat slabih blokov (je zelo podoben mojemu bloku za NB)

Sicer pa lahko ti to kupiš pa boš čez teden prodajal za pol cene. Ko tako rad kupuješ in prodajaš (spremljam male oglase;) )

Matter:
Nisem rekel da odpade... rekel sem da počakaj. Samo ni treba navalit kakor gluh na telefon... ;) :D
www.ekwaterblocks.com

GUFY ::

matter: Svetujem ti, da malo bolj pogosto spremljaš male oglase na Slo-tech-u, saj se tukaj najde kaj zelo ugodnega za vodno hlajenje za male pare. :D
Na tvojem mestu ne bi kupoval tega kompleta, ki je totalno precenjena zadeva pa hladilo ti bo bolj slabo.

WhiteWolf ::

Ja ne vem no, jaz sem ga vzel.

2500+@2400Mhz 1.85V 47 full load

Sem zadovoljen, prej sem imel custom komplet, ampak so bile rezave pri prevazanju, tukaj sem pa lepo fiksiral vse komponente. Ceprav je pumpa na papirju boga, je meni vsec ker je res neslišna, ne kot L30 pro ko vibrira ko prasica.

Ta komplet je za 20k dober za industrijskega. Saj pravim. Pred tem sem imel res dober komplet: BLack Ice pro2, L30, Heatkiller rev 2.0, pa ni ne vem kolk bojls hladilo od te poceni zadeve. Max 5 stopinj razlike.

OZZY ::

Eddy ..Sploh ne vem zakaj si proti njemu tok...Ga nisi ni ti poizkusil niti nič....Sploh pa se tudi tvoji bloki niso v testu izkazali za nek poseben dosežek. Vizualno ja a preformanse niso bile nič posebej. Pa še joku si kok test ni bil dobro narejen in pdobno.. Ni vse zlato kar se sveti..

Prav ta kompet ma moj frend in je zelo zadovoljen. Ma navitga mobilca 2500 na 2500MHZ pri 1.85V in ne preseže 53 stopinj poleti ob full load-u., kar se mi zdi zelo lep rezultat.

ti kompelti so pač za množice.

pumpa....sej ni vedno bistven pretok..večje je boljše je...Če je tud blok narejen za tak pretok potem je učinkovitost večja. Ta blok in radiator so pač optimizirani za nizek pretok. tudi če si si ogledal teste na njihovi strani se komplet ne odreže slabo in je bistveno boljši od aqua2.

za 20k ponuja zelo sprejemljivo alternativo ,in tudi boljšo, ostalim hlajenjem. Posebej če upoštevamo, da so nekateri zračni hladilniki dosegli ceno 13-16k. posebej še, če gledamo, da so ostala vodna hlajenja 10k več in lahko ne ponujajo toliko več...
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

WhiteWolf ::

Tocno tako.

To ni AQUARIUS!!!!

Je zelo boljsa zadeva.

Eddy ::

Nisem tako proti. Samo rekel sem da je pametno počakat... Upam da je boljši od aquariousa II. Samo veliko pa ne more biti... Vprašljiva ja kvaliteta samih uporabljenih materialov. Saj sem že napisal da je ventilator sleeve bearing, oziroma nima krogljičnih ležajev. Potem pa še črpalka... ni me še prepričala.

Potem glede mojih blokov. Res je da je test pokazal relativno slabe rezultate glede na pričakovanja, samo je bil test opravljen v sumljivih okoliščinah, katere poznam predvsem jaz. Potem pa bi rad povedal da je šel razvoj mojih blokov še 2 stopnji naprej od EK-WW bloka. Najprej na EK-WWA in sedaj še nova različica EK-WWA1 blok. Ki sta se po mojih testih izkazala za boljša. Tako da sedaj kvaliteta hlajenja ni vprašljiva.

Vsekakor bi pa pohvalil ceno tega kompleta, katero si lahko privošči le TT. Jaz na žalost ne. Vsekakor pa je konkurenca glavna gonilna sila napredka, ki jo z manjšim ali večjim veseljem pozdravljam.

Imaš mogoče primerjalni test Aquariousa in BW?
www.ekwaterblocks.com

WhiteWolf ::

Bo zadostovalo ce povem, da je hladil le stopinjo in pol slabse od kompleta Astek l20?

TEST

Let me explain something before we go further. I want to be clear that after each test run, the water cooling system was removed and the comparison system then installed. This was done to eliminate any possible variance because of installation. We used the same coolant in both systems as well. I'm reiterating this because the results of our testing actually stunned me. Read on to see what I mean.


TT BIG WATER vs. ASTEK l20 (46.5-45.5)

Eddy ::

Ha ha, se mi je zdelo da je pri aseteku bil to blok asetek water chill (voda not voda ven). Ki je po testih za natančno 5,18 stopinje slabši od antarctice (vir overclockers.com). Kar pomani da je komplet BW več kot 6 stopinj slabši od antarctice. Jej jej jej...
6 stopinj pa pomeni na primer ali 50 proti 44 ali 38 proti 44 stopinj seveda.

Se mi je zdelo da ne more biti kaj posebnega...
www.ekwaterblocks.com

smilyxx ::

Ne vem no ampak ce bi bil to moj denar jst kompleta useen nebi kupu. Za 20k si raje kupim Thermalright XP-120 pa enga Papsta za čez. Pa garantiram da bodo temperautre enake ali pa nižje. Glede glasnosti bi bila pa pomoje na zelo podobnem nivoju.
Save water.
drink beer.

steev ::

˝Svaki cigo hvali svog konja.˝ 8-O 0:) :)) :D
:|

MTm2H37rqt7B ::

No, jz sm danes nabavil to zadevco in kaj nej recem ... sem zelo zadovolejn! :D :D

Montaza je dost enostavna, edin mal placa je blo treba blo v ohisju nardit za radiator.

Zdele imam procesor (idle) 31.5 stopinj, s tem da imam potenciometer za 12cm ventilator skor na polno (vent. se vrti pocasi). Zadeva je neslisna. Imam pa AMDXP 3000+ na 1.62V, vglavnem nic navito, saj se mi gre le za tisino in dalso dobo procesorja. Morm se mal stestirat zadevo in vam porocam.

P.S.: Zdele sem ventilator nabil do konca (se ni tako hrupno) in temperatura ze pada... trenutno je na 30 stopinj.

MEDENA ::

dejte še kaj poročat o tem kompletu :D

ferdo ::

Eddy, mene zelo moti tvoj odnos, če ni po tvojem okusu vržeš tam kjer je mesto za smeti...prav, živi v svojem svetu.

Ta TT komplet in prejšnji AquariusII so namensko delani, delani za DOLOČENE pogoje, ki so v dopustnih mejah, in ne grejo v ekstreme "tako kot ti Eddy", ker je za to potrebno vložit veliko več denarja kot pa potem od tega dobiš povrjeno v obliki ZMOGLJIVOSTI!!!
Sistem kot celota zelo dobro funkcionira, in iz stališča, da ohladi procesor je zadetek glavice na žebljičku. Zato, ker izpolnjuje veliko zahtev.
Če tako nahitro ocenim Tvoje izdelke " kot sistem vodnega hlajenja", ugotovim, da težiš k čimboljšem! kar je DOBRO! Čim boljšim zmogljivostim, sam si že povedal, da ne moreš delat blokov za 3.000,ooSIT, ja logično, ti maš rad boljše, bi delal serijsko take bloke? misli, da nebi.Na tak način, kot jih delaš, sigurno ne... pa ne rabiva veliko fantazirat o tem, se da vse skalkulirat in zdrava pamet narekuje pogoje ekonomičnosti... Ti si se tako odločil, male serije in zahtevne kar je rezultat - DRAGO.
TT sistem, za katerega se gre v tej temi, je idealen z normalnega ljubitelja vodnega hlajenja, če bi pa kaj več, so že v igri spremembe, dražja izdelava blokov, itd...
Sistem je majhen, zato ne rabi velke pumpe, Če boš imel velik pretok, neboš toliko pridobil, da bi opravičilo velikost pumpe, glasnost pumpe, in volumen sistema. 1x razčisti z pojmi, ni nič narobe, če mač močno pumpo, sam.. če je zmogljivost pumpe "predpostavim" 20W, jo je 50% sigurno preveč " za 50% je njena moč prevelika", zakaj pa NIMA avtomobilska klima"predpostavim" 50W pumpo, če je pa potrebna samo 35W... pa naj bo 50W, sej nima veze, če bo mal več bencina porablo.. pa pumpa nebo tolk trpela..neumno mišlenje..
Zato mislim, da tisti, ki montirate debele cevi in močne pumpe so to SAME zgube v sistemu! Veliko preveč energije potrošite, da se BAHATE, jaz imam pa VELKEGA/VELKO pumpo... A tisti, ki so razvijali vodni sistem TTxxxx in so dimenzionirali tako pumpo,.. kdo ma boljše znanje, ti Eddy in ostali z velkimi pumpami ali inženirji termodinamike & Energetike pri razvojnem oddelku... NE se smejat, nekomu, ki je izdelal pumpo, ki ima pretok 120l/h, lahko se samo smeješ KVALITETI pumpe, če je zanič plastika itd... ne pa karakteristikam...

UPAM da me razumeš, nekateri ste PREPOLNI samega sebe, in mislite, da znate nekaj več.

LP
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

ferdo ::

Jaz sem prešel iz VODNEGA HLAJENJA nazaj na zračno hlajenje, opazil sem, da ima vodno hlajenje določene prednosti kar se tiče nižje temp. in glasnosti, pa še pri glasnosti ne, ker sem bil na istem, da ohladiš vodo, mora nekje pihat.
Problem mi je bil, ker sem imel skrb, nad zanesljivostjo sistema, vedno sem imel skrb, da je vse OK..
Sedaj, ko imam zračni hladilnik te skrbi nimam več, če se ustavi ventilator, temp. procesorja, ne bo tako hitro narasla, in tudi hladilnik je VELIK kar spet porabi dolgo časa, da bi temp. jedra tako narasla, da bi bilo na kritičlni meji. Za razliko vodnega bloka, če se bi mi ustavil pretok, je tisti košček bakra veliko bolj usoden za procesor, ker je toplotna energija zelo skoncentrirana, in sam blok brez pretoka, je ne odvaja za razliko zračnega hladilnika brez pretoka zraka, tukaj je bil zame ključna ugotovitev, in sem si kupil "DOBER" zračni hladilnik, ki je celo manj glasen od takega, ki ga imajo vodni sistemi, skratka, razlika v temperaturi je tako zanemarljiva glede na skrbi, ki sem jih imel, pa tudi sedaj lahko dosegam zelo dobre rezultate navijanja,SAJ sem tist denar raje investiral v mobilno različico procesorja in se krog lepo zakluči.
Da prideš do takih spoznanj, rabiš čas, Eddy, vzami si čas, ljudem razloži, zakaj ti tako misliš, ne da bom jaz razmišljal, in moral argumentirat, tvoje mišlenje, zakaj jaz tako mislim, da ti tako misliš:D , ti si preveč poln svojih blokov, in to mi ni všeč, utemelji, pokaži rezultate, in jih primerjaj, samo vem, da tega ne boš, ker je vse poznano, nevednim boš pa vedno pral možgane, tako to je, in nisi samo ti tak, večina nas je oz. smo vsi taki, ko je prilika smo vsi SAMO EDINI in najboljši v tem kar počnemo... drugi pa luzerji..
Jaz včasih priznam da nimam pojma, da bi pa pretiraval s tem, pa se delu pametnega, to ljudje opazijo, in te skenslajo..
ČE bi dela DOBRE bloke Eddy, jih nebi nihče prodajal na www.bolha.com ! pa sorry za to kar sem reku, bodi na realnih tleh! Rad bi, če se pečaš s tem, da bi mel ti najboljše bloke, sam moreš drugače to promovirat, pa izboljšave naredit, ki bodo dokazano boljše, seveda, če so ekonomične, imaš PISANE pogoje, ukvarjej se z razvojem, to tudi mene zanima, marsikaj bi razvijal, pa se hitro ustavi.. To je zajeban posu!
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

ferdo ::

PA še nekaj, ni važno kakšen je sistem vodni ali zračni...
PRAH:
Vedno se mi je zapacal radijator, pa ne malo, zelo zelo zapacal, in temp.vode je hitro narasla, in tist filing vodnega hlajenja se je izničil. Če bi radi imeli dobre preformanse z vodnim hlajenjem imejte čiste radijatorje - spet ena zadeva na kr treba pazit.
Za razliko od zračnega hladilnika, ki zrak potiska čez večje reže, se tako hitro in v takem kroničnem pojavu ne zaštopa hladilnik, in časovno gldano, je aircooling na dolgi rok bolj od vodnega radijatorja. Vse to je raltivno in odvisno, kako vzdržijete zrak v sobi, in če čistite prah po tleh itd.. in kako se tega lotite.
Veste, končna ocena, ki sem jo skalkuleral je ta, da sem bil z vodnim hlajenjem bolj osveščen imel skrbi mislil na to, in v svakodnevnem preživlanju svojega delovnega in prostega časa sem bil dodatno obremenjen s tem, če ne bo prišllo do česa nepredvidljivega, pa bo sigurno kdo reku, pa dej senzorje itd. pa ostalo šaro, ja dej jih kupi, montiraj, priključi, dej jih pam pa tam, pa imej program, ki bo delu to pa to.. ... ... ...Mislim, da nečem nabirat prakso, da bi prišeč na delovno mesto nekega nadzornega v nuklearki v Krškem... skratka, vodno je že zdavnej odpadlo, to je res za tiste, ki imajo čas, veselje in so res skos z mislijo za računalnikom, da skrbijo za njega, in se mu večji del živlenja posvečajo.
Jaz sem zdržal 1leto:P , in zdaj vem kako to laufa, in vem zakaj ferma TT dela take vodne sisteme, ki pa so cenovno
zelo ugodni, da bi izprašil tistih 20.000,ooSIT čez recimo min.1leto zato, da dobim take izkušnje? - zakaj pa ne, in da mi bodo drugi solili pamet, da nisem dobro kupil, kaki luzerji so, naj imajo VELike/velke pumpe in DEBELE cevi....;)
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

ferdo ::

UPAM, da sem komu kaj pametnega povedal, da bo iz tega kej dobrega razbral.
To so moje izkušnje in spoznanja.

UIVAJTE, in lahko me vedno kontaktirate preko ZS, če bom znal odgovorit bom!

MEDENA ::

ta komplet ima PC-DOM za 16800 + ptt :D

matter ::

pc-dom ?
dej Homepage da vidmo kaj še ima, če ma tole že tko cenejš.

PS: a to je ta http://www.pc-dom.net ?
Ker cena ma nizke.
A64 2800 754 box za 25k, A46 3000+ 939 za 29800 brez DDV :)

Sam big water pa ne najdem
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

e-marko ::

@ferdo:
Če v kratkem časovnem obdobju dodajaš misli v obliki novih postov bi bilo mogoče bolje, če bi uporabil gumbek uredi in vse skupaj napisal v en post. :P

Pc dom je kar ugoden, se strinjam. Samo je treba kar dobro gledati, ker nekatere cene so z ddv (na domači strani), ostale v ceniku pa brez.

LP
...somebody, somewhere...

Racunalnik ::

Jest se tudi strinjam z vsem kar je napisano.
Tista pumpa res da deluje malo svoh,ampak glih zaradi tega je pa narejen tak blok voda not voda ven.Tisto upiranje in nevem kaj se vse vode v stene itd je bedarija za pc.Tiste debele silikonske cevi itd je bedarija na kvadrat.V pcju ni UV svetlobe ki bi najedala cevi in jim unicevala fleksibilnost ali povzrocala razpoke na ceveh.Zato se tudi uporablja silikonska cev.Ce pogledamo na nacin da imas najcenejso cev za zalivanje vrta ki po tej cevi vsi hodijo ali vozijo z avtom in se cele dneve prazi na soncu ampak vseeno dela,je razislanje o nekih debelih silikonskih ceveh bedarija.
Sam mislim da se delajo premocni sistemi za hlajenje nekega pcja(razen za kaksne extreme).
Pumpo bi tudi jest imel mocnejso ampak tako da se jo da stelat in da seveda sploh nikoli ne dela na polno posledicno zaradi hrupa in zaradi zanesljivosti.
Tudi kar se tice blokov je povsod denar stran vrzen.Bloke vi vec ali manj kupujejo na izgled in si mislijo ta ma to tist ma tisto,ampak to je bedarija.Sploh koncept da voda pada pravokotno na procesor in da se tako tudi odvaja je totalna bedarija in mucenje pretoka,ce ze naj voda pada pravokotno na procesor ampak naj se pa odvaja ali vodoravno ali zaradi problemov z placom bolj vertikalno.

Jest sam malo gruntam da bom naredi sam svoj blok in tako da nobena niti dovodna niti odhodna cev nebo pravokotno dovajala ali odvajala vodo na blok.Blok bo cisto drugacen od teh ki obstajajo(ker se vedno mislim da se je to nekdo spomnil in nato so vsi kopirali ta patent).
Blok bo kocka recimo 4x4cm notri bodo sama rebra in na sredini(na dnu) bo kanal na katerem se bodo na zunanji strani drzala tale rebra na notranji strani kanala (2 cm sirina priblizno)bodo pa tudi rebra cez katera bo tekla voda in kaj takega ali podobnega nemore bit slabse in je za izdelavo ful lazje in ceneje.Na tak blok bom pa se montiral stranski mal vent ki bo delal z polno mocjo ce bo sistem zablokiral ali zaradi cesarkoli drugega odpovedal.
Tudi bloki bodo isti za cpu,gpu,ali za cipovje na plati.Stem dosezes iste bloke z drugimi adapterji,manj razmislanja in isto ucinkovitost.Ze logika dopoveduje da zakaj bi delal manjse bloke ce imas lahko iste in posledicno bo vsak hlajenja potreben element imel svoje odvajanje toplote kolkr bo pac tega rabil,ne pa da delas neke nove dimenzije za vsak element posebej,med tem da se bolj so majhni bloki bolj pod cudnimi koti se cev montira nanje in stem blokira pretok vode in zato na koncu rabis industrijsko pumpo ki je mocna draga in se dere.

Najbolje je da nekdo ki se stem ukvarja,fitik ali nekdo z vodo ki ima o tem pojma,bi mogu zracunat v kaksnem primeru se voda najmanj upira ali pa z minimalnim uporom tece skozi nek blok in kaknsa naj bi bila oblika tega bloka.

Tko da ce na koncu kupis komplet za celotno hlajenje te pride 70ksit kar je pa isti denar za klimo katero si lahko nastimam v sobo in hladim sebe in se pc.

Zgodovina sprememb…

e-marko ::

Hm... Teh 70 k sit si malo dosti naračunal.
Imam jaz tudi vodno že kakšno leto in v tem času še nisem imel nobene težave. Comp je prižgan 24/7. Imam pa navadne poceni cevi in mk4 blok za cpu in Eddyjev za grafo. Hladilnik pa je ladin za 1000 sit.
Glede tega, da pa se tako bojite v primeru odpovedi pumpe... Saj pa imaš v biosu naštimano, da se comp ugasne če se temp. cpu-ja dvigne čez določeno mejo.
Ne vem zakaj bi dodajal še nek vente na blok? Potem raje uporabiš zračno hlajenje.

LP
...somebody, somewhere...

Racunalnik ::

Vent je 4x4 cm al mal vecji in sploh je misljeno samo zaradi varnosti z akatero pa poskrbi ze izklop plate ko preseze temperaturo in je bilo napisano samo zaradi tega ker je nekdo malo visje nekaj v tem smislu govoril in ja pride te 70ksit ce kupis vse pri prodajalcih sej zato pa tudi pravim da ce bom delal si bom sam.

Nejc Pintar ::

dobro tale je malo glupa z dodatnim ventom, ker tisti vent ti ne bo nič ohladil če ne bo pihal čez rebra or sth
Lahko je biti prvi, če si edini!

alesr ::

Naročili smo TT BigWater pr JAE pa VGA vodni blok pr Cool-pc! Pa bomo neki skombiniral! Je najcenej varjanta! po moje.

Eddy ::

Najcenejša vsekakor >:D
www.ekwaterblocks.com

tiborrr ::

Eddy: Par kanalčkov, zelo majhna prestopna površina. Blok je narejen v parih ninutah, vreden je pa 3k sit... z materialom...


Hehe, zakaj pa potem tvoji northbridge bloki stanejo po 6, 7 jurjev? >:D
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

OZZY ::

Dobr si ga :D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D ---in s tabo se absolutno strinjam.....Komentar pa bo...Sej so tud v evropi take cene...mam pač evropske cene!!! Pa brez zamere EDDY ..:8) :8)
Go with the flow.

Nejc Pintar ::

Zaradi manjših serij...

@ferdo: ti si pa paranoik, na cesti kličeš kapsarijo ko se ti nekdo zdi nevaren, tukaj te skos skrbi zaradi vode:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Eddy ::

Tiborr... nebom se spuščal na tvojo raven, sploh pa zgleda ne zastopiš kaj sem hotu povedat 4 mesece nazaj.
www.ekwaterblocks.com

tiborrr ::

Mojo raven? Sem te slucajno uzalil? :| Ocitno ne preneses kaksne pikre na svoj racun... 8-)
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Eddy ::

Nisi me užalil sploh.
Če ti niso všeč cene ne kupuj.
Jest vsak tolar ki ga tko zaslužm zaslužm s trdim delom, pa da neboš mislu kok zaslužm.
Opažam pa da mi je velik ljudi fovš ker sem se nekaj spomnu, kar se dokaj dobro prodaja.
www.ekwaterblocks.com

tiborrr ::

Nic ti nisem faus, dobro vem, kolko stane ena ura na CNCju. Samo malo smesno je, ko za en blok reces, da je vreden 3k z materialom vred medtem ko tvoj podoben izdelek stane 7k. Le tu je hakeljc.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Eddy ::

Zdej me ti loviš na ceno, ki sem jo rekel kar tako, karikaturno...

Jest določim tako ceno za kakršno bo kupec mislil da je stvar vredna in jo bo tudi kupil.
Danes se v večini primerov določa ceno prav tako. In ne koliko stroškov smo imeli z izdelavo določenega artikla.
Seveda pa je tu tudi pomembno določanje cen glede na konkurenco v kolikor je podoben izdelek že na trgu.
www.ekwaterblocks.com

alesr ::

Men je pa TT BigWater čist fajn! Sam posebi sm mogu še kupt vga vodni blok v Cool-pc, ki pa me je stal s priključki vred več kot polovica celotnega TT sistema! :( žalostno ampak resnično! 6800GT je bil pa edini vzrok za prehod na vodno hlajenje, zaradi pregrevanja in dretja ventilatorja!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje

Oddelek: Kaj kupiti
81109 (1000) McParson
»

BIG WATER ( °C ) (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
594394 (2698) ČIP 008
»

Vodno hlajenje termaltake

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
482533 (1641) BaRtMaN
»

EK Water Blocks presents generation 2004! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
19011988 (7121) Malecky
»

TT A1604 AQUARIUS II

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101054 (922) Eddy

Več podobnih tem