» »

Crte na ekranu monitorja!

Crte na ekranu monitorja!

Ibn Tahir ::

Imam Samsungov monitor 795DF in so se mi pred kratkim zacele pojavljat neke crte (nitke) rosa barve. Pojavljajo se različno, včasih na 5 minut in brlijo gor po par sekund, včasih pa po cel dan nič. Imam občutek, da je smer pojavljanja iz desne proti levi al pa so vsaj na desni strani bolj odebeljene kot na levi.
Ce v tistem trenutku naredim print screen, se nitke NE opazijo, sem pa slikal z fotoaparatom in prilagam sliko za lazje razumevanje.

A kdo ve kaj bi to lahko bilo?



Hvala!

zlabo ::

A si poskusu z drugim monitorjem oziroma z drugo grafično?

Ibn Tahir ::

Hvala na hitrem odgovoru ;)

Se ne. Preden, grem kaj razkopavat pa testirat, sem rajsi postnu tukaj, z upanjem, da se bo kdo pojavil, ki je imel podoben slucaj. Monitor je sicer se v garanciji in ga lahko odnesem kdaj koli na servis, bi pa le rad se slisal, ce kdo pozna vzrok :P.

Imam pa eno butasto vprasanje. Crte so se zacele pojavljat v istem tednu, ko sem priklopil novo misko. Miska je opticna in jo "vozim" kakih 10 cm od ekrana...a bi blo mozno po ne vem kaki logiki, da je tukaj kje vzrok? Al sem spet kozla vstrelil, eheh?

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

jaz sem mel ne tako podoben problem.. bila je grafična adijo. sicer nova. tak da sem takoj dobil zamenjavo.

možne napake ki so lahko:
hin monitor,
hin grafična,
ali pa slaba povezava med grafično in monitorom (ker zgleda kot neke sence)
prever....
valda.. praviš da je nova miška.. verjetno si med montažo nove miške malo zmrdal kabel od monitorja.. preveri ga pa ga bolj noter potisni pa one vijakece zategni. (na obeh straneh kabla)

Ibn Tahir ::

Hvala,
Na sreco je tud graficna se v garanciji. Sem se 1x preveril in za sigurno privil kontakte. upam, da bo delalo in ne bo potrebno razkopavat skatle in menjavat ter testirat monitorja.
Problem bi bil ta, da se nisem ugotovil pravila pogostosti pojavljanja teh crt. vcasih jih ni tud po par dni in potem zopet. Pomeni, da bi moral testirat graficno in pol cakat kaksen teden, potem pa se isto ponovit z monitorjem... Saj pravim, upam, da so bili samo kontakti :P

Hvala se enkrat!

CaqKa ::

upajmo da je podatek o novi miški bil ključnega pomena :D

Ibn Tahir ::

Jaz tud moncno upam.

Upanje ostaja zadnje, eheh!

Ibn Tahir ::

Zgleda, da si imel prav, od takrat jih več nisem opazil. Sicer me ni bilo dosti doma in rac nisem kaj prida uporabljal, pa vseeno, če bi motnje še bile, bi ji verjetno opazil.

Hvala!

Ibn Tahir ::

Nič boljše, v bistvu še slabše, črt je sedaj več, včasih toliko, da prekrijejo cel ekran. Ni pa nekega pravila, ali ga vsaj nisem ugotovil, kdaj se pojavijo, včasij so včasih pa ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vertiakla črta čez ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
417385 (2722) KTr1sk
»

Črte na monitorju (?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
192390 (1415) denci
»

Samsung SyncMaster 959NF

Oddelek: Zvok in slika
211389 (1040) Tovaris Stalin
»

kir LCD kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
131874 (1181) CashMAN
»

Monitor Samsung

Oddelek: Kaj kupiti
242011 (1302) DSmidgy

Več podobnih tem