» »

Telefonske ankete, prodaja, etc.

Telefonske ankete, prodaja, etc.

Avenger ::

Evo, ker vsak dan kidam smeti iz mojega e-poštnega nabiralnika in se trudim ignorirat žmigajoče in včasih piskajoče bannerje v browserju, vneto kurim bauhausove, merkurjeve in podobne prospekte, mi grejo telefonski klici, ki mi, ne da bi to zahteval, na vsak način hočejo prodati CD z zakoni in predpisi za podjetja, na moja od alkohola in kokakole utrujena jetra. Potem pa še anketa 'Ali ste zadovoljni s svojim avtomobilom' in še nekaj, ki se jih ne spomnim. Takile klici me jako spominjajo na tisto foro, ko klikneš en link in ti tam nekaj mešetari, klikneš še ene 5x in potem reče, evo, ukradli smo ti 52 sekund tvojega življenja.

Ob takih priložnostih me zelo srbi jezik, da bi kaj trapastega zinil, samo nekako se mi zdi, da je na drugi strani pač neko ubogo živinče v službi bednega sistema. Kaj vi naredite v takih primerih? Če rečeš, da nimaš časa, deklič izjavi, hej, ni frke, se slišimo kasneje, popoldne? ok, čauči!!!1

Pa tudi, kako je sploh lahko dovoljeno prodajati po telefonu? Predstavljajte si, da bi VSI prodajali po telefonu, od stolov, motorjev, do knjig in žemljic, 10 klicev na dan. Pa da bi bilo 100x več anket, recimo 2 klica na dan. To kar je zdej, je recimo nujno zlo, ampak ne vem točno zakaj mora bit to nujno...? Jaz bi čisto enostavno tole z zakonom prepovedal. Oglaševanje gor ali dol, moj telefon mi pustite pri miru in ne tratite mojega časa!

It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
  • spremenil: Avenger ()

urbybaby ::

Na Pošti Slovenija kupiš nalepko za cca 200 SIT in nezaželjene pošte ne bo več v nabiralniku. Nabaviš en dober popup stopper pa bo življenje malo lažje. Če te pa že dobijo na telefon, pa preprosto odložiš.

bosstjann ::

stvar je sila preprosta takoj ko se javiš na telefon po glasu vidš da na drugi strani zajame sapo in ti rečeš sam zanima me kolk časa traja ankata s tem si ga že čist iz tira vrgu lepo se pozanimaš kakšna je nagrada za sodelovanje v anketi in lepo poveš da za brez nagrade pa neboš metu stran n minut

BigWhale ::

Preprosto svoje telefonske ne objavis v telefonskem imeniku. Pa te ne bo nobeden klical.

aljazh ::

... in ne izpolnjevati anket, nagradnih iger in podobnega, kjer zahtevajo tvojo telefonsko ali pa napišeš kakšno neobstoječo številko.

Utk ::

Sej so reveži tisti ki kličejo, ampak jaz se jih znebim po najkrajšem možnem postopku. Če se jim ne da v 3 sekundah dopovedat da me ne zanima, poklopim.

#000000 ::

BigWhale
Preprosto svoje telefonske ne objavis v telefonskem imeniku. Pa te ne bo nobeden klical.


Tvoj predlog je logičen, ampak ne deluje. Jest imam že od leta 91 tajno cifro / in je ni nikjer v imeniku, med tem cajtom je bila izvedena tud splošna menjava cifer + dodatno sem zamenju številko ob nabavi isdn cca 5 let nazaj. In še zmeri me vsake tolk časa pokliče kak firma za kako anketo. Zadnjič sem enga anketarja vprašu, če mi lahko pove od kje mu moja cifra, pa je reku da on ne ve koga kliče in da grejo po vrsti, kar pa pomojem ne drži saj je pred časom klicala ena punca in kao iskala fotra, (nanj se glasi priključek) in jest ji povem da sem sicer njegov sin ampak njega definitivno ni na tem naslovu nikol bilo, in jo povprašam zakaj vse skupi gre, in mi pove da je kao neka anketa da če bi sodeloval itd. Se pravi da klub temuu da uradno cifra ne obstaja, da je bila zadnjič v imeniku leta 90 in da je bila vmes 2 krat zamenjana določene firme še vedno točno vedo kam kličejo. Zaključek je pa ta, da imajo verjetno nekoga na telekomu ki jim to omogoči, vsaj druge poti jest ne vidim. LP

Spajky ::

Tel.tajnica je odličen pripomoček za se rešit tečnih anketarjev, čim čujejo, da se tajnica javi, takoj poklopijo; najboljša je ona s speakerPhone, ki ti frend pri klicu lahko prosi, da dvigneš, če si doma; po glasu veš, da ni anketar! :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

misso ::

Druga fora je pa bila so me klicali pa me vprašali če imam čas za anketo pa sem ji reku da JA, pol je pa rekla da bo kasnej poklicala da nima zdele časa. 8-O

monster-x ::

Firme, ki se ukvarjajo s temi dejavnostmi, dobijo cifre v telefonskem imeniku in so tudi zaščitene. Tako, da če jim groziš, da jih boš tožil in ne vem kaj še, jim v bistvu nič ne moreš. ;) In obstaja kar dosti ljudi, ki se kar zdere na anketarja. Šele takrat se vidi kultura ljudi. V bistvu je najbolje lepo uporabiti bonton in reči, da zadeva ni zanimiva za vas in to je to. Aja, pa se najde kar nekaj ljudi, ki jih take stvari zanimajo in z veseljem odgovarjajo. ;)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Utk ::

Po moje je bolj nekulturno stalno nekoga klicat da nekaj kupi, kot nekoga nahrulit naj te zaboga že neha klicat. Pa kaj pol če si v imeniku, sej dobro da te nekdo lahko najde če te rabi, ne bi te pa rabli zarad tega klicat brez veze.
No, drugače ima pa moja mama najraje tiste iz triglava...zmeraj reče "pri vas ste sami lopovi, hvala lepa" potem pa slišijo samo še pi-pi-pi.

monster-x ::

CrniE, samo moraš vedeti tudi, da te ne kličejo stalno eni in isti. Ponavadi imajo, če jim rečeš, da ne želiš nikoli sodelovati v nobeni anketi, tudi to opcijo in od tam te skoraj gotovo ne bo nihče več klical. Imaš pa prav, da postane nadležno, če te kličejo iz večih. Saj več, ko jih boš skenslal na tak način, manj tovrstnih klicev lahko pričakuješ. ;)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

roli ::

Anketa še gre ampak prodaja pa ne.
Mi imamo ISDN in najprej kliče 23 čez sekundo ko konča klic že kliče 24.
Jaz preprosto lepo poklopim.
Sicer pa na našemu telefonu obstaja gumb zlonamerni klic samo ne vem,če to deluje ko je številka skrita.
http://www.r00li.com

ABX ::

Bodi skrajno neprijazen, nikoli me niso klicali dvakrat.

Kadar me kličejo nezaželjene osebe jih prosim če me lahko počakajo sekundo potem pa pustim telefon na mizi.

Če te dobijo na cesti in te zaprosijo za kak podpis, moraš obvezbo odgovorit da si to podpisal včeraj.

Hitro, enostvano in skrajno nesrmano, my best :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Seznam blokiranih tel. številk. (prodaja in pod.)

Oddelek: Mobilne tehnologije
1717584 (16920) jurre
»

Nadležne telefonske ankete

Oddelek: Loža
91386 (1242) floyd1
»

Telefonske ankete

Oddelek: Problemi človeštva
223351 (2657) AngelOfDeath
»

tezenje zavarovalnic in anketarjev po telefonu !!!

Oddelek: Loža
212845 (2242) nokia6310
»

nadlegovanje po telefonu

Oddelek: Loža
476702 (5212) Nejc Pintar

Več podobnih tem