» »

[+/-]Kritika NOVIC

[+/-]Kritika NOVIC

««
«
1 / 10
»»

Stepni Volk ::

Glede na stalna izražena mnenja v Novicah o:
- slovnici
- vsebini
- smiselnosti novice
- pravnih vprašnj
...
sem odprl to temo, kjer boste lahko podali svoje pozitivne in negativne kritke, mnenja, predloge in kar je še tega, kar ne sodi v samo debato o vsebini samih Novic.

Glede novic naj ponovno opozorim, da jih prispevate lahko vsi. Če vam obstoječe novice niso po volji, prispevajte lastne, boljše, lepše, berlivejše... in kar je še teh super relativov.
Pri tem se morate zavedati, da novica ne sme biti dobeseden prevod ali prepis. Zaželjen je sklic na več zanesljivih strani itd.

Če vam do pisanja ni, pa vsekakor podajte vse, kar vas teži glede novic v tej temi. Mnenja so dobrodošla, saj bodo omogočila vsem članom in pisunom, ki vas zalagajo z Novicami, da izpilijo svoj stil, popravijo morebitne napake ali nadaljujejo z delom...

Skratka izlijte svoje srce, v skladu z veljavnimi pravili seveda.
  • preklical razglas: Primoz ()

Myth ::

A bomo s tem pomagali k izbolšanju novic?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

zbogi ::

morm kr pohvalit vse točke, slovnico, vsebino in smiselnost, edin včas je kak glitch, ko objavte več kot teden staro novico, pa mogoč bi lohk mal bolj pogosto objavljal posebne dosežke glede xtremnih zadevah, predvsem navijanju.

Matek ::

Mr|ce, kot je povedal že Stepni volk v prvem postu - ja, pomagali boste.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

fahrenGONE ::

Novice so kul, res ni treba pretiravat z nekimi spremembami. Pustite tako kot je.

Microsoft ::

Moje cisto osebno mnenje je, da me skranjo ne zanimajo novice novih procesorjev in graficnih ala "ATI GTF cross-fire gtxyz 3mb 2211ski...". Skratka, dost takih novic je o hardveru, ki men niso nekak najbolj zanimive in jih sploh ne berem. Ampak to je cisto za mene, ker me pac hardver ne zanima. Za ostale nevem.

Potem me motjo brezveni komentarji na novice, ki po 10 postih nimajo veze z novico. Ce ne drugega, je potem brezveze pisat novice, ker se bo ze cez 5 minut itak govorilo o klobasah, namesto o vsebini novice.

Mot me to, da na nekatere novice cakas, da ti jo objavjo, lahko tudi par dni. Mislim, da je moj rekord 3 dni. Bi si mogli umislat kak drug mehanizem. Recimo, tisti, ki smo ze par novic spisal, bi lahko dobili privilegij, da se nam zaupa, da enih pra novic spisemo sami ni jih sami objavimo. Potem bi jih se vi popravlali, kolkor se vam zdi. Amka, kar bi blo pomembno, bi blo to, da bi se vidlo, ce lahko enmu pustite, da sam objavla novice, ki so nekje v okviru, brez da bi mu vi morili z nekimi slovnicnimi pravili in to.
Skratka, novico jst objavim takoj, ko jst popravim vse slovnicne pravile, nalimam vse linke, popravim vse zatpikane besede, se malo uredis v odstavke. Potem pa vi stopte v akcijo in do konca zglancate novico. Ce bi se izkazalo, da so moje novice dost dobre za spodnji prag, bi mi potem lahko pustili, da objavlam novice, brez da cakam, da se nekdo spomni in jo objavi. Ce bi drzal nivo, imam ta privilegij (objavlanje novi) se naprej. Ce zafukam, pa ne.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Primoz ::

Microsoft: saj to je sistem ... samo je treba pisat resnične novice ki so vsaj 90% slovnično pravilne ...
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Matri[X] ::

Meni se novica o tangah za iPod ne zdi vredna objave. Pac je modni dodatek. Na thinkgeek so uporabnejse stvari pa ni nikjer novice ko dodajo kaj novega.

frenk ::

men se zdi da so kriteriji za objavo novic prestrogi in da je to nekak razlog za zmanjšano število novic...par slovnično pravilno napisanih stavkov je za moje pojme čist dost, več pa itaq v original novici piše

...a bi loh vsaj omogočili vpogled v neobjavljene novice?

fahrenGONE ::

Je ze cool, ker potem bi pa mel prevec neumnih novic.

V-i-p ::

Jaz pa menim, da je prvi korak k izboljšanju in povečanju novic, da so tisti ki odločajo o objavi/zavrnitvi novic enaki do vseh. Ne moreš nekomu objavit novice o ptičkih in čebelicah na tej strani, drugemu pa HW ali SW novico zavrnit zaradi treh napak in ene vejice. To ne gre tako. Dajte si nardit, če drugega ne, vsaj en sestanek na ircu, pa se točno domenite kaj boste in kaj ne boste zavračali, ker potem pride do tega, da prosto po prešernu izbirate. Primer: Admin A danes objavi Janezovo novico o izidu novega antivirus programa. Ko pa novico o antivirusu prebere še Joško, se čez dva dni odloči, da pa bo on napisal novico o izidu novega firewall programa, a glej ga zlomka, njemu pa admin B novico zavrne. No v glavnem, sej kapirate kaj hočem povedat :). Še zdaj se recimo režim na račun ene moje spisane novice, ko se lastni sodelavci niste mogli zmenit med sabo, ali bi ali ne bi objavili :). Potem je pa novico pet adminov potrdilo in šest pisunov preklicalo objavo, ha, ha ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

fahrenGONE ::

Ja, ampak se vedno ne mores objavit cisto vsega in je cisto ok, kot je sedaj. Raje kvaliteta kot kvantiteta.

OwcA ::

@V-i-p: prav patetičen si. Preklicana je bila objava natanko ene novice (pravzaprav dveh, ampak drugi prekic se je zgodil davnega leta 2002 in je potrditev ter preklic opravil isti človek v razmaku 3 minut). Še tu sta bila udeležena natanko dva "sodelovca" in se je stanje spremenilo natanko dvakrat: objavljeno, zbrisano.

Če te ne bi bolje poznal, bi ti očital laganje in podtikanje, tako pa te le pomiljujem.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

root987 ::

Predvsem za razne HW in SF novice ravno ne rabiš nekega posebnega besednega zaklada...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

V-i-p ::

No, daj OwcA nehaj, se mi zdi da ti je tole TP rahlo v glavo stopilo, ja? Stvar je imela ironični pomen, ne vem kaj tako resno jemlješ in se nekaj greš. Bistvo je, kar sem hotel povedat, ne rabiš se zdaj obešat na vsako črko in pametovat. Point posta je bil povedati, da ste zmedeni kot le kaj, eden bi nekaj potrdil, kar bi drugi zavrnil. Dajte si nardit ene smernice in je. In če se ti da, potem si pa še prečitaj v komentarjih kakšne moje zavrnjene novice ko je en admin novico zavrnil, nekdo drug pa zraven pripisal, zakaj ne objavimo, saj je kul, pa boš videl o čem recimo govorim... Niste enotni in pika.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zvedavec ::

Iz novice o "teroristu":

da so ga ustavili in preiskali, ker:
nadzornih kamer ugotovili, da je sumljiv
je na podzemno vstopil, ne da bi pogledal policiste
Policisti so mu tudi povedali, zakaj so ga
"indicent" -> "incident"
je namreč lažno obvestil policijo, da je
ki uradno dela na primeru, ni dosegljiv
obdržati podatke o njem, čeprav se izkaže
ki zbira podatke o nedolžnih državljanih, policijska država

Še BesAna najde 6 od teh 8 manjkajočih vejic - torej kar nekaj (da tudi stilistične predloge, ampak tisto je bolj stvar okusa). Sicer je malo sitno, ker je treba pogledati vsak odstavek posebej, ampak novice po navadi tako niso preveč dolge.

Microsoft ::

Bwa ha ha ha ha.:D

Noro. Takle, ko se pol kaki slavisti spravjo nad novico, se vid, kolko so te novice res slovnicno pravilne in kako nekatere brezveze jebejo v glavo zaradi tega, ker se zatikpajo ali pa pozabjo kako vejco. Ce bi sli dalje, pa gledali odstavke pa to, bi blo se slabse. Sam jebat ga.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Stepni Volk ::

Microsoft - z lektorji in slavisti se lahko greš perpetum mobile. Vzami poljuben tekst. Najbolje kakšnega objavljenega v resni reviji. Daj ga v lektorstvo. Na novo lektoriran tekst daj na novo lektorirati drugemu lektorju.
Še enkrat ponovi vajo...
Še enkrat...
Še enkrat...
...
Tekst bo vedno prišel nazaj počečkan z rdečo.

S slovnico je namreč tako, kot s politiko in javnim mnenjem; deljeno je. :)

Moje osebno mnenje je, da se je potrebno držati vsaj nekaj osnov:
kdaj s in z,
kdaj h in k,
ločila...
Svoje slavistične sposobnosti namreč pridobivamo prav z branjem in poslušanjem, ter seveda govorjenjem in pisanjam. A če so vhodne informacije vedno v "pogovorščini"... to kvarno vpliva na tvoj slavističen razvoj. Zato ne kvarimo mladine in pišimo čim lepše.
Tudi to je izziv. Modan-je in hackanje jezika je od nekdaj hobi višjih slojev :)
Slo-tech naj bi izražal znanje, poznavanje... pokažimo torej poznavanje lastnega jezika.

Seveda nimam nič proti lastnim izrazom... ino tudi vse novice sem do sedaj razumel. Če me je kaj nesramno zbodlo v oko, sem poslal ZS avtorju.

Zgodovina sprememb…

OmegaBlue ::

Bi se lahko prosim držali teme - KRITIKI novic, tole ni še ena nakladalnica.

Edit: Tema je bila malo počiščena - vsi nadalnji komentarji, ki ne bodo kritika novice lahko hitro in brez milosti postanejo rdeči.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

Policist mi je predlagal, naj dam kritiko o novici v tole temo.

Prva stvar, ki me moti, sta imeni dveh mest. Ni mi se namrec uspelo razvozljati, po kakem algoritmu je prislo do tega, da se v eni novici dve tuji mesti napiseta drugace; eno se posloveni drugo pa ne. Gre za mesti San Francisco in Filadelfija.
Prvo mesto je sedaj napisano tako, kot ga napisejo domacini, drugo pa je po nase. Kar se mi zdi zelo sporno, da se potem pisuni nekje zahaklajo ob kako mankajoco vejico ali zatikpano besedo, tako velike napake pa kar ignorirajo.

Druga napaka, katero prav tako cudno, da niso opazili, je ponavljanje. Prva dva stavka v novici se zacneta z isto besedo.
Jaz sem doma. Jaz sem v sobi. Jaz sedim na stolu. Jaz pise.

Tretja stvar pa je drugi odstavek, ki se mi zdi zelo slab napisan. Prva je ta, da se v sredini pojavi teks, ki pravi, da se bodo v Filadelfiji zadovolili "le" ze 1Mbit, v San Franciscu pa bodo pokali od veselja z 300kbit. Kar je zelo cudno in mislim, da napacno. Kot bi rekel, da ti prodam cokolado, ce mi das vsaj 1000SIT, ampak ce mi bos dal pa 300SIT bom pa pokal do srece.
Naslednja stvar je, da je zelo neobrazlozeno, kaj v tem odstavku dela mesto Fliladelfija. Ali Googel tam nacrtuje postavit omrezje, ali ga je pa je opustil, ali je ze postavil omrezje? Al kaj? Zelo nejasen je tudi stavek, ki primerja visino vlozenega denarja v San Francisno z Filadeldijo, pri tem pa se sploh ne ve, z kaksnim znesekom primerjamo, kdo bi ga naj ali ga je ze kril?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CaqKa ::

a to je on pisun ki je v temi o avatarjih nakazal da piše novice le zato da jih bo imel 50, da bo lahko dobil avatarja?

sicer pa očitno je pisec slišal za filadelfijo, za svetega frančiška pa še ne ;)

Zvedavec ::

@Microsoft: Če pogledaš v Slovenski pravopis 2001, boš ugotovil, da je Filadelfija eno od mest, kjer je dovoljeno poslovenjeno pisanje (ni pa nujno, tako kot je npr. pri Parizu; Filadelfijo je možno pisati tudi Philadelphia). Podoben primer je še Čikago. San Francisco se pa piše le v originalu.

Ziga Dolhar ::

Microsoft, sklicevanje na tuje napake ne more bit opravičilo za spust formalnega praga sprejemljivosti pri -- recimo -- tvojih novicah.

In če ti v svojih novicah vidiš le to, da si se nekje zatipkal, te moram neprijetno razočarat.

Stepni Volk: s temi slavisti pretiravaš. Če meniš, da je meja med tekstom, ki je primeren za objavo, in takim, ki ni, TAKO zelo zabrisana, da pravzaprav ni potrebna (oz. v svoji primeri se zaciklaš), zgolj opravičuješ nedoslednost pri upoštevanju osnovnih pravopisnih in slovničnih pravil.

Tudi v slovenščini obstajajo precej jasna in preprosta pravila, kdaj/kje se piše -- recimo -- vejica, in zgolj z branjem in pisanjem se jih ne da osvojiti. Če pa je nekomu pod častjo se ubadati s teorijo (priredja, podredja), ki je po mojem razumevanju nosilni steber pravilnega in smiselnega postavljanja vejic, mu tudi leposlovje ne bo kaj prida pomagalo.
https://dolhar.si/

Stepni Volk ::

Ziga Dolhar - tole pišem že v drugo, ker mi je v prvo vse zbrisalo...

Slo-tech je "open source", vsi uporabniki prispevamo. Za lektorja torej ni sredstev. Zato bodo slavistično gledane novice vedno nekoliko pomanjkljive. Tipkarske napake, kaj spregledaš ali čisto stvarna slovnična napaka...
Neobjavljenih novic nisem videl (razen svojih lastnih), niti nisem zadolžen za objavo / zavrnitev. Tako nisem kompetentna oseba za ta del.

Slovenščina je živ jezik, zato se ves čas preminja. Nanjo vplivajo besede in pomeni iz drugih jezikov, kot prispevki njenih hčera in sinov.
Tehnologija konstantno prehiteva izrazoslovje našega jezika. Zato v pogovoru in pisanju uporabljamo veliko tujk, večino angleško / ameriškega izvora. To se dogaja v vseh poklicih, cehih... Ob pogovoru s sociologom, psihologom, kemikom, genetikom, programerjem, zdravnikom... bo kraljeval besedni zaklad latovščine.
Iz tega razloga je nemogoče na Slo-tech-u, kot tehničnem forumu pisati v pravilni slovenščini. Ne gre. Dobesedni prevodi so včasih uporabni, drugič smešni. A vseeno jih lahko nekako prebavim.
Okna, pisarna... "žnevnik", ki si ga je izmislil JonasŽ. Ker na svojih rozinah skrbi še za Mojco Mavec, Vedno Milek, Marcel Štefančiča jr. in Marko Crnkoviča, se je njegov slovenski nadomestek Blog-a, prijel marsikje.
Stvar branja.
Tako kot lahko berem sporočila tistih, ki ne uporabljajo šumnikov... ali "leet speak".
In to je del moje "tolerance", ki ni toliko zaciklana, kot deluje na prvi pogled :)

Myth ::

V tej novici je polno slovničnih napak. Pa sem samo enkrat prebral. Čudno da avtor novice, ki jo v bistvu prebere večkrat kot uporabniki, tega ne vidi. :\

Pa ne govorim samo zdaj o tej novici, na splošno tudi. >:D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Matri[X] ::

Ta avtor ne objavlja veliko novic, zato jih verjetno tudi ne prebere tolikokrat.

CaqKa ::

APEK: Naš eter ni zastonj!

kriza, novica brez repa in glave... kaj je incotel, zakaj je , kaj je ta frekvenčni pas.. na katerem mediju je ta frekvenčni pas..
kuj nekaj skratka.

Microsoft ::

Zakaj tko dolgo rabte, da objavte Microsoftove novice? A ni dost novic o odprti kodi, kakem ne IE brskalniku in kaksnih linuksih, da bi lahko nardil tko pola/pola?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Matek ::

Zakaj tko dolgo rabte, da objavte Microsoftove novice? A ni dost novic o odprti kodi, kakem ne IE brskalniku in kaksnih linuksih, da bi lahko nardil tko pola/pola?

Več razlogov je. Novice se ponavadi spravljam objavljat proti večeru, ko imam čas. Če si jo oddal dosti pred večernimi urami, bo čakala do takrat. Drugi razlog je tvoja pismenost (nič osebnega, če želiš, lahko prilepim tekst tvojih novic v originalu in potem obdelan, preden jih objavim), ravno ti najpogosteje pišeš MS novice in tvoje spise si ponavadi vzamem malo več časa. Tematika novic ni nikakor diktirana s strani vodstva slo-techa. Tako pisuni, kot običajni uporabniki pišejo o tistem, kar jih zanima, na kaj naletijo, ... Če bi rad videl več novic o določenih temah, se jih potrudi pisati sam, ali pa pošlji samo povezave do originalov (namesto, da napišeš celo novico, prilepi v polje samo link) in malo pocukaj pisune, da jih spišejo. Pola pola bo, ko se bodo tako pisale novice - mi samo objavljamo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Ziga Dolhar ::

"Let me do it."

Problematična novica

Objavljena je bila v taki obliki, da je že v prvi povedi moč najti 3 napake tehničnega značaja. Torej nekaj, glede česar od slavistov ne bi bili deležni nasprotujočih si mnenj.

> Že od petka se da iz Microsoftovih strežnikov prenesi najnovejši .NET Framevork.
https://dolhar.si/

Microsoft ::

MadManMato, pa teb vzame vec casa, da popravis mojo novico, kot da ti dam sam link?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

vrtnyka ::

Jao, Microsoft :\ Ce vsi, ki pisemo novice lahko pocakamo bos pa ti tud. Ce bi se ti tako mudilo, bi prsu na irc pa bi vprasu kaj je z novico. Rajsi bodi potrpezljiv, ker pisuni in tisti, ki objavljajo niso vedno tam. Rajsi se naprej prispevi novice pa bo boljse ;)

Jaz pa dam pohvalo mateku, ker se res spravi k novicam in ti tud pove kaj je narobe ali pa celo to sam popravi.
vrtnyka ma resota rada

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: vrtnyka ()

Microsoft ::

Pa kak irc neki.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CaqKa ::

če je res kar je ziggga napisal, pol se najprej nauči framework napisat. maš srečo da se držim in ne rečem kake vulgarne besede ob tvojem nerganju, sem mislo da vsaj tolko znanja angleščine in samokritike pri novicah pa imaš.

veteran ::

>> Komunikacija z novorojenčkom (10:24)
>> Bodoče mamice in njihovi partnerji bodo izdelka gotovo veseli.

Hej, a je to slo-tech.com ali ringaraja.net?! Sem mislil, da je tole Slo-Tech | nova perspektiva računalništva, tako namreč piše na vrhu strani...

Vrtnyka, očitno si napačno vtipkala naslov v brskalnik, pravilni naslov za takšne novice je www.ringaraja.net. BTW, tole sploh ni novica, prej reklama. ;)

OmegaBlue ::

veteran, to je TECH kakorkoli pogledaš.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

vrtnyka ::

Veteran, naslov strani sem cist prou odtipkala tko, da ne rabis skrbet. Preden sem novico napisala sem vprasala, ce je primerna novica so rekli, da je. Pise se novice, kjer je usaj malo tehnike notri ane. Torej kje je problem, novico so pregledali predno so jo objavili torej ocitno je primerna.
vrtnyka ma resota rada

Microsoft ::

CaqKa, zatikpal sem se.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CaqKa ::

ja ja.. lahko komu drugemu poveš.. w in v sta malo preveč narazen.

BigWhale ::

zakwa pa se ne bi mogu zatipkat, sej ti dwe crki sta ful zamenljiwi...

;>

Microsoft ::

Aja, nism vedu, da sta w in v narazn. Hvala, da sta povedala.

Sam vseeno pa mislim, da ko si jst tekst v glavi berem, w ne izgovorim kot "fau ali kaj podobnega", ampak kot "v". In ce si recem za framework "framevork", pol pac prileti v namesto w, ce nisi pozoren.
In, a vama zdej poslem telefax z opravicilom z napako?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

64202 ::

xizda no, nehajte tecnart :P
I am NaN, I am a free man!

Poldi112 ::

Dejavu. Vsak mesec berem pritozbo MS na to da novice zaostajajo in odgovor, da je to zato ker so polne napak.
Mogoce bi pomagal Open office s crkovalnikom :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

CaqKa ::

microsoft
zato ker to kaže na to da si niti svoje novice nisi prebral

CaqKa ::

OpenBSD 3.8
November je tu in po utečenem običaju je že čas za izid nove različice OpenBSD. In res, izšla je že 3.8 reinkarnacija tega odprtokodnega operacijskega sistema, ki je od ostalih BSD-jev podedoval pregovorno stabilnost in robustnost, avtorji pa še posebno skrb posvečajo varnosti. Obširen seznam vseh sprememb od prejšnje različice lahko najdete tu.

Zadevo si lahko pretočite z najbližjega zrcalnega strežnika (če se nahajate kje drugje kot v Severni Ameriki, se zaradi ameriških kriptografskih zakonov raje izogibajte tistim v ZDA), samih slik ploščkov pa tam ne boste našli.



V novicah opažam vedno pogosteje uporabljeno besedo 'zadevo'.
to se uporablja v pogovornem svetu, ne pa kadar pišeš novico. naj tisti ki preglejuje novice bo bolj previden pri tej 'zadevi'.

druga opomba pa leti na točno tega pisca, ki ga bo očitno treba naučit, da se ne piše:
changelog najdete tu, ampak se link pospravi v sam kontekst novice.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

CaqKa ::

Mobilatorij


Če ti kaj ni všeč [+/-]Kritika NOVIC --Omy

kolkor jaz vem se na slotechu ne objavljajo novice, ki so reklame.
podpiranje najdražjega in še monopolnega mobilnega operaterja pa se mi zdi še manj smotrno.

http://spaces.msn.com/members/CaqKa/

[Ta odgovor je izbrisal OmegaBlue dne 07.11.2005 ob 00:44:56.]
[Ta odgovor je spremenil OmegaBlue dne 07.11.2005 ob 00:44:54.]
[Ta odgovor je ustvaril CaqKa dne 07.11.2005 ob 00:41:42.]

CaqKa ::

Unix je premagal Windows
>>> Hehe, singularity je potreboval v trenutnem razvonem stanju 300.000 ciklov.

in potem se še kdo čudi če povemo, da so novice pristranske?

BigWhale ::

Caqka, pa ti singularity ze kje laufa? ;) Singularity ni Windows ampak je nek MS-jev lab-rat. :)

CaqKa ::

me ne zanima. če je samo lab rat pol nevem zakaj se oiše novica o njem

CaqKa ::

Novi Motorolini telefoni
>>> Če vas zadeva zanima, si oglejte originalno novico.

pa smo spet pri 'zadevah'...
««
«
1 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prikrivanje politične opredelitve strokovnjakov (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
584844 (3614) Maria

Več podobnih tem