» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
75 / 236
»»

SasoS ::

jani: ja.

Dead_Eye ::

ELEKTROLJUB: najprej oprosti za zamudo. Pingi? jah slabši so kot pri siol ADSL, nekje 20ms na slovenskih serverjih in nekje 50 na avstrijskih/nemških.... vbistvu se gibajo komaj pod 100. Sej za normalno brskanje po netu ni panike, v igrah pa se to pozna....
The one and only

Wox ::

Danes so me poklicali tudi s T-2. Tako da jutri naj bi prišel stric iz Telekoma in stric iz T-2. Z obema sem se zmenil za ob 16h. Hmm... to noč ne vem če bom lahko zaspal:D .
Commodore 64

alienalien ::

Viharnik nevem kako lahko prpričasš telekomovca da še dela ob 16h:D

tonimona ::

Daljnega januarja naročim 1/1, izpolnim pogodbo, navedem lokacijo, na zadnji strani pa tel. številko iz druge lokacije, za katero pooblaščam T-2 za odklop. V prostih okvirčkih navedem, da se selim. Prva poizvedba se izvede na tel. št. in ni prava. T1 javi, da imam PCM. Kličem T-2, kjer mi prisluhnejo in naročijo naj pošljem faks s spremembo podatkov za poizvedbo. Čakam 14 dni kličem nazaj. Nič še. Čez en teden help desk T-2 javi, da ta zadeva s faksom ni prava in da moram izpolnit novo povpraševanje. Besen naredim. Podpišem pogodbo in jo vrnem. Čez 14 dni odgovor isti PCM. Naročim, naj preverijo pravilnost podatkov, najdejo nov odgovor, ni prostih rezerv. Operater mi zagotovi, da to ni težava in da bo poslal nalog na T1 za vklop. Mine 14 dni kličem T-2, kako kaj napreduje. Novi operater mi da odgovor, da priklop ni možen, ker ni T1 pozitivno odgovoril in da ni nikakršen nalog za vklop poslan naprej. Kličem popoldne, novi operater mi zagotovi, da imam možnosti, za priklop in da bo poslal nalog za vklop še enkrat.
Zmešnjava totalna, kredibilnost na nuli, saj vsak operater mi ponuja svoje razlage in informacije, ki pa si nasprotujejo in vsak trdi, da je njegova prava. Kaj naj zdaj storim?

SasoS ::

Se pravi...tam kjer piše Podatki o priključku na katerem želite storitve T-2 si vpisal staro številko, na pooblastilu za odklop pa novo? In potem se čudiš da ne vejo kaj želiš? :\ :\

ELEKTROLJUB ::

@Dead_Eye

Ne vem ne vem.
Nekaj mora biti hudo narobe pri tebi.
Jaz imam vse pinge boljše kot na Shitol-u.
Na Arnes imam pinge 7ms
LED svetloba je prihodnost...

Wox ::

Ja, dejansko je telekomovec prišel 10 minut pred 16h. Na linijo je montiral razcepnik (splitter) in povezal telefon ter potegnil en daljši kabel v sobo kjer imam računalnik. Razcepnik je last Telekoma. To je vse. Monter T-2 je imel okoli 15 minutno zamudo. Povezal je modem, router ali switch oz. kaj je že pač ta malo večja škatulja in aminota. Takoj je vse delalo, TV in internet, spil je še kavo in sok in to je to. Zaenkrat sem ful zadovoljen. TV - slika večinoma lepa na vseh kanalih, razmeroma hitro preklaplja med kanalami. Upload je tak kot mora bit, se pravi nekje okoli 120kBps, download pa tudi okoli 120kBps. Evo, to je vse. Nimam zdaj časa kaj preveč pisat sem gor:D . Aja, monter od T-2 mi je rekel, da grejo zdaj ti preklopi s skupnim razvezanim dostopom kot po maslu. Telekom baje ful sodeluje z njimi (vsaj na našem območju je tako), tako da boste tudi ostali hitro na vrsti. Ne obupat. Jaz sem čakal od 10. oktobra 2005.
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

Calligula ::

Sem dobil danes potrdilo s T2, da tudi jaz dobim zelo hitro razvezan dostop, ker Telekom nic ne serje in, da so na predhodno poizvedbo pozitivno odgovorili.

romancretnik ::

Calligula, kdaj si pa podpisal pogodbo?

Tudi jaz namreč čakam (in še nekaj tisoč drugih...)
l.r.

denisbegood ::

Zdravo

Ali kdo ve kdaj bo mozno na Senovem ali v Brestanici (omrezje 07) imeti T-2 in njihovo Televizijo

lp Denis

freserovski ::

Poslal sem zahtevo na Telekom slovenije, da me priklopijo na samostojni vod. To sem prejel tudi iz T-2, kot razlog zakaj ni možna priključitev.

In dobil naslednji odgovor:

"Celotnega odgovora, ki ste ga prejeli od podjetja T-2 ne poznamo, iz tega, kar ste navedli v vašem dopisu pa sklepamo, da priključitev ni možna. Tehnični pogoji, ki bi omogočali vključitev niso izpolnjeni in so potrebni obsežnejši posegi v telekomunikacijsko omrežje."

Zanima me, če je kakšna možnost, da mora tovrstni poseg Telekom izvršit, če se to od njega zahteva, ali pa je to v njihovi dobri volji?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

shock ::

Cobra:

Pokličeš na telekom in rečeš da se kao želiš ADSL priključek. In vprašaj kako je s temi priklopi, ali boš si "delil" linijo, ali boš imel čist svojo linijo. BTW nič ne omenjat, da si boš priklopil kasneje na T-2, ker kajti ti bojo rekli, da to ni možna pa bla bla bla. Najboljše je da si po uradni poti pridobiš kako potrdilo da je to možno. Če pa je pol si vzameš VDSL.

energetik ::

Viharnik, blagor tebi.. Tud jest čakam že od srede novembra..

Hmm, nisem vedel, da more bit razcepnik doma, sm mislu da je v centrali.. Kako pa spravijo skupaj signala od Telekoma in T-2 v centrali?
A ta razcepnik lahko sam montiraš? Ker ne bi jest pustil enmu telekomovcu, da mi speljuje kable v sobo in vrta luknje po bajti>:D .. Sam da mi sproba, če delajo telefoni kot prej, pa da T-2 sproba, če dela njihov net, pol bom pa že sam napeljeval.
A kdo ve, kaj bi pa bilo brez tega razcepnika, a bi se PSTN in net motila med samo? Sej uporabljata povsem drug frekvenčni pas, a ne bi blo vseen, če bi bla modem in PSTN kr na isti parici?

Lp

SasoS ::

Kako pa spravijo skupaj signala od Telekoma in T-2 v centrali?

amm...s takim podobnim razcepnikom? :)
Telefoni bodo motili net, tako da razcepnik je nujen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

energetik ::

Heh, potem bi tistemu v centrali lohk rekli združilnik al kej takega..:D
In katerega T1 ni imel pol leta, unih za doma al unih za v centralo?

lp

Wox ::

@energetik: Razcepnik je čist majhna škatlica. Kabel iz telefonske vtičnice priključiš na eni strani, na drugi pa sta line (za telefon) in DSL (za VDSL modem). V bistvu filter, ki spodnje frekvenčno območje prepušča na line, visoko pa na DSL. Brez tega razcepnika verjetno lahko imaš modem priklopljen, samo ti telefon pol ne bo delal. Sprobal nisem, ker vse dela tako kot mora. In ne bi rad "popravljal" tistega kar dela. Pa BTW, Telekomovec je bil čist vredu dečko. Če ti bo pa kaj vrtal po stenah, pa ti itak še zaračuna. Tak da raje ne, pa kable sam spelji tako kot ti pač najbolj paše.

EDIT: Razcepnikov baje niso imeli onih, ki so v centrali. Je blo treba verjetno prej stestirat zadevo - kompatibilnost pa te stvari. Nepreverjeno robo ne moreš kar tako množično vgrajevat v centrali. Se lahko kaj skuri.>:D
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

d.k. ::

Zivjo.

Se moja zgodba,narocil t2 internet,2xTV in telefon.Po 3 tednih prisli in priklopili v 10 minutah,dela vse razen odhodni klici iz telefona(potrebno pocakati 48 ur,da nekaj skonfigurirajo).Internet dela stabilno ,2X TV dela bez problemov,zaenkrat same pohvale.

KRAJ: Zagorje ob Savi odaljen od centrale 38 m.;)
kr neki

Malkec ::

38m? Omg Kaj živiš v centrali? :D Ima kdo manj? >:D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

bperc ::

Zanima me, če je že kdo poslal na T-2 vlogo za prilagoditev hitrosti. In kakšen je dobil odgovor. Jaz sem poslav včeraj in da vidimo kaj bo. Namreč imam paket 10/10 deluje mi pa na 10/6. Pa so mi operaterji pri njih rekli da naj dam prošnjo. Bomo videli kaj bo.

Jan987 ::

mojmu kolegu so merili od centrale pa je mel 22m do tja. sam na žalost ta centrala še ne obogoča vdsl-ja, ker sm sam oddaljen cca 60m zračne linije

zibi ::

kaj je OK je Ok dela brez problemov
T-2 je zakon

zibi ::

sem cakal od novembra 2005

damjan11 ::

Ko sem čakal na internet od t-2 bi v hišo spustil tudi Silvota Pluta, kaj šele telekomovca.

VidKo ::

damjan11, če nisi ženska se Pluta nimaš kaj bat :D

Lp, VidKo

Kako dolgo ponavadi traja od podpisa pogodbe da zadevo zmontirajo?

-Jani- ::

Reštartajte Amine - novi programi...

Irmscher ::

No zgleda da bom jz tud kmalu dobu vdsl. T-2 učer poslal še enkrat poizvedbo na Telekom. Sm pa 320m od centrale Savsko naselje (Železna cesta 14 LJ).

HellBird ::

Malkec, jaz sem oddaljen od centrale 0 metrov, to je verjetno rekord. Na žalost pa še nisem priklopljen, ker čakam na skupno razvezan dostop. Drugače pa lokacija Trbovlje.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HellBird ()

conrad ::

@HellBird - hehe, 0 metrov. Jaz jo imam 4 metre stran, direkt nad glavo. :))
Verjetno drugi mesec naročim net in tv. Kaj, če nimaš telekom priključka za telefon je sploh kaj čakalne dobe, ali pridejo zrihtat v roku par dni?

nejcn ::

neki casa je bil hallmark v vzpostavljanju zdej so ga pa kar umaknili. a ga nameravajo dat nazaj? namrec dobrih angleskih programov s filmi/serijami prakticno ni. nemskih pa ne maram kr so vsi sinhronizirani :|

Matteo ::

Kaj, če nimaš telekom priključka za telefon je sploh kaj čakalne dobe, ali pridejo zrihtat v roku par dni?


to zna bit sele problem...na moji lokaciji je bil tel. prikljucek odjavljen pred parimi mesci (selitev prejsnjih lastnikov stanovanja...). ko sm pa js dau sedaj zahtevek za vdsl so pa iz telekoma dal odgovor da ni prostih vodov. ce pa ze imas tel. linjo naj bi te s tem razlogom ne smeli zavrniti (vsaj tko so mi rekli na t2 in tudi sam si tko razlagam glede na zadnjo oz. eno izmed zadnjih replik apek-a...

|bLaD3| ::

Jst bi samo tole dodal, prikloplen sem zdele 4 al 5 mesec.. do zdej nikoli ni blo problema, ene parkrat se zadeva podrla in postavla nazaj v roku 2 min.. tole kar se mi dogaja danes pa presega vse meje clovskega razuma. Televizija, Telefon in Internet sta down od 20:40.. klical sem pred 22 uro pa se noben ni javu, kao da klicem izven delovnega casa.. modem je sinhronirian, link ne utripa, tudi lucka na voodu svetu normalno, DELA PA POPOLNOMA NIC. POPOLNO RAZOCARANJE, mogli bi imet nekoga na pomoci ki bi dezural 24 ur, ni to ne vem kak strosek, uglavnem zdele kurim UMTS ker pac nujno rabim inernet.

RESNO RAZMISLJAM DA BI VSE SKUPAJ ODJAVIL, TOLE DANES JE PA RES THREE MUCH :(

DeletedUser ::

conrad: ti se lahk kar z vrtalnikom do kolokacije prebiješ :)
pa še s telekomom se ti ne bo treba ukvarjat :)

Malkec ::

|blaD3| :\

Si probal vse firealle/routere/switche/bla reštartat? Ker če zgleda tak da vse dela, bi tud moralo. Sam naprimer moram na ene vsake 3 mesce reštartat networking v debian routeru.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Jan987 ::

jah če se ti v 5mescih sam enkrat sesuje je to vredu napram s siolom ki ga zadnje cajte serje in saj enkrat na teden odpove vse za kakšni dve uri.

OldSkul ::

Tudi meni zadnje čase kar naprej dol meče linijo. Včasih tudi ta nekaj ur, pa miu je prej kar precej časa delalo bp.
Blade, ti tole govoriš v afektu. Bodo že poštimal...

SasoS ::

V takem primeru se verjetno splača probat računalnik vštekat direktno v modem, brez Vooda - lahko da je ta crknil. Tudi telefoni bi mogli delat direktno...

opajec ::

Imam problem glede uploada. Dvignil sem hitrost na 1 Mbps, vendar mi preko
Routerja različni testi kažejo tam nekje med 130 do 170 Kbps, če pa priklopim kabel direktno na VOOD
Pa mi dejansko pokaže kar pravilen upload med 850 in 950 Kbps. Download mi kaže vedno prav od 850 do 980 Kbps, tako preko
Routerja kot direktno. Kaka ideja ali je kaj drugega narobe. Router je Levelone WBR 3403. Imam pa vezano po slikici od SasoS
zaradi TVja. A so kake nastavitve v routerju ali je sam router problem? Nasveti,predlogi,....?

|bLaD3| ::

I'm BACK ONLINE !

Uglavnem, res sm bil razkurjen k je vse dol padlo.

NavadniNimda ::

Blad3 - na keri centrali pa si?

|bLaD3| ::

Ljubljana - Šiška, centrala na Celovški

Uglavnem zdej dela vse tko k mora :D Vesel sm k radio :D

MrStein ::

opajec:
Imam pa vezano po slikici od SasoS

Veži in probaj še normalno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

conrad ::

to zna bit sele problem...na moji lokaciji je bil tel. prikljucek odjavljen pred parimi mesci (selitev prejsnjih lastnikov stanovanja...). ko sm pa js dau sedaj zahtevek za vdsl so pa iz telekoma dal odgovor da ni prostih vodov. ce pa ze imas tel. linjo naj bi te s tem razlogom ne smeli zavrniti (vsaj tko so mi rekli na t2 in tudi sam si tko razlagam glede na zadnjo oz. eno izmed zadnjih replik apek-a...


Ja, jaz sem lastnik stanovanja in nikoli ni bilo telefonskega priključka. Lokacija je pa LJ - Mostec in po mojem ima tam Telekom dost prostih vodov, ker je novo naselje in imajo verjetno novo opremo...

opajec ::

Mr stein, SasoS

Vse odklopil in ponovno priklopil, resetiral router 2x in po drugem resetu routerja dela normalno tudi UL 910 do 950 Kbps. Hvala. Neverjetno ti routerji...

Irmscher ::

Kar se tiče T-2 Helpdeska... notr dela 16 folka (od tega ena ženska), no tok je računalnikov. Jasno, sami študenti.

Ko sem bil jz na ogledu, sta se 2 učila za fax (en fiziko (indukcija), drug matematiko), tretji je pokvaru računalnik - mogu vse še enkrat naložit.

Ni čudno, zakaj se noben ne javlja na telefon an?

Čisto zadaj je šefe Aleš, edini, ki ima TV (lcd) na svoji mizi, očitno ne dela nič.:D :D :D

Jan987 ::

mah je to je obut ko ke kličeš. sej drugač majo vredu pomojem program pa to sam niso pa prpravljeni na tak naval ki bi ga sicer pomoje kmot prčkavkal če ponudjo internet pol cenejš od konkurence. tukej ne gre samo za helpdesk ampak za vse sej monterjev pa tehnikov ki odpravljajo napake tud ni dost pa skor bi pomojem mogl bit saj eden ponoč dežur na centru kjer bi prijavil napako pa še na vsakem koncu slovenije en tehnik pa bi vse veliko bolj tekoče laufalo. čeprav mam občutek da se stvari premikajo na boljše pa tud kolkr sm govoru z kolegom pa rav da mu že skoz fajn dela sam čakov je pa 4 mesce.

Irmscher ::

Baje bo helpdesk po novem delal tudi ob nedeljah. Tko so mi rekli.

Za tehnike pa nevem.

fast ::

Ker sem 36 m preko 1500 m ,sem dobil inforacije da bom zavrnjen, čeprav imam vso opremo že par mesecev doma.
Pa me zanima, koliko vas je, ki ste preko 1500m od centrale?
Kdo kaj ve kdaj naj bi začel VDSL2 tehnologija uvajat? lahko na ZS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fast ()

Tilen ::

No danes sem imel priloznost preizkusiti en CSS server ki je postavljen na T-2. Na kratko povedano bi lahko rekel, da tega ne priporocam za gameserverje. Za slovence je kul samo bog ne daj da ker tujec pride gor. 200 ms+ ping.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

dmok ::

Pa me zanima, koliko vas je, ki ste preko 1500m od centrale?

Zračna razdalja ali po kablu ? Jaz imam do centrale 1300m po zraku in dobrih 1800m po kablu. Največja hitrost na liniji pa je okoli 10/1.

d.
««
75 / 236
»»