» »

Poslovni informacijski sistem - izkušnje in predlogi.

Poslovni informacijski sistem - izkušnje in predlogi.

Mati ::

Spoštovani,
ker v podjetju kupujemo nov informacijski sistem, bi vas prosil da mi malo opišete PIS-e v vašeih podjetjih oziroma v podjetjih kjer delate.
Iščemo predvsem informacijski sistem, ki bi bil enostaven, ki hitro išče artikle (imamo čez 50.000 artikov), katerega baza se da dobro preslikati na internet itd.. Poleg tega nebi radi zapravili celega premoženja za zadevo.

Sprobali smo že naslednje:

Winteks - odpade zaradi zasnove
Comtron Tron - precej precenjen
AIO - DOS aplikacija zato odpade

Nainternetu sem našel ProPis, ki mislim, da bi bil ok, vendar bo na koncu vseeno naneslo čez mio. pa še nihče ga ne pozna. Pravtako je nujno, da dobimo program za kak teden brezplačno, da ga pred tem sprobamo.

Podjetje ima 10 zaposlenih, vendar bi potrebovali precej manj licenc, ker ne delajo vsi na program. Letni promet 1 - 5 mio EUR, ogromno faktur, nabav in zelo veliko število artiklov.


Prosim za kakšen nasvet. Kaj uporabljate. Kako ste zadovoljni....

damjanslo ::

Pozdravljen!

Predlagam ti lahko program Pantheon, ker sem cist slucajno podpornik za njega ;)

50 000 artiklov ne bo problem, preslikava na internet se manj. Cenovno zelo ugodna zadeva, moznost nakupa, zakupa, najema,...

Demo verzija na: ftp://ftp.datalab.si/demo/si/pantheon.msi.

Ponudba in vec informacij na 02 330 53 50 ali na damjan.napast@jamada.si.

lp

Charlemagne ::

Mati:
Definitivno bi za potrebe podjetja, kot si ga opisal, prišla v poštev rešitev Microsoft NAVISION. To je daleč najprimernejša zadeva za rešitev opisanih zahtev, poleg tega pa vam bodo v podjetju Adacta [http://www.adacta.si/index.asp?content=..., ki je uradni zastopnik za omenjeno opremo, sigurno lahko ponudili največ za normalno ceno. Velika prednost opreme MS NAVISION je tudi skoraj neskončno število razširitev in nadgradenj osnovnega programskega paketa, s pomočjo katerih bo aplikacija popolnoma integrirana v vaše okolje in z vašimi delovnimi procesi.

Mati ::

Pozdrav,

Pantheon sem medtem že sam našel na spletu in zdi se zanimivo, je pa opis na internetu zelo čuden. Za moje potrebe mi poišče paket LT, ko pa grem gledat ceno licence pa mi paketa ne najde???

Sedaj vlečem demo verzijo, da vidim če je to to kar iščem. damjanslo, povej mi še ali se pri Pantheonu plačuje mesečno vzdrževanje ali ne, ter če se ob nakupu licenc naredi prenos podatkov iz stare baze.

Glede Navision pa berem ravno opise na internetu, vendar sumim, da ni ravno poceni.

Edit: Zdaj sem našel ceno za LT, pardon!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mati ()

Mati ::

damjanslo, sprobal sem demo in zadeva je strašljivo podobna Comtronovemu TIC-u in me je že kar od začetka odbila.
Moti predvsem zamudno vnašanje artiklov. Zakaj ne morem vnesti artikla, brez da bi vnesel carinsko tarifo? in podobne stvari.
V mislih sem imel predvsem enostavnejši program za materialno poslovanje. Morda se pa motim in zadeva sploh ni tako strašna, kot zgleda na prvi pogled.

Charlemagne ::

Mati:
Glede cene za Navision je dejansko tako, da se, tako kot paket, prilagaja potrebam uporabnikov. Če potrebujete npr. samo 3 licence, boste tudi plačali samo 3. Poleg tega ponuja Navision okolje, ki je normalnemu uporabniku MS Wndows (kar predvidevam, da ste) izjemno blizu. Če se še enkrat dotaknem cene, pa le ta na koncu sploh ni dosti višja od večine ostale ponudbe na trgu, kjer vam sicer ponujajo izjemno ugoden nakup nekih osnovnih verzij, vendar pa vam hkrati zamolčijo, da boste za normalno uporabo potrebovali vsaj še 6 do 7 dopolnilnih modulov, ki so seveda daleč od tega, da bi bili brezplačni.
Na vsak način vam torej predlagam, da se pri podjetju Adacta pridobite vsaj osnovne informacije o njihovi ponudbi in prepričan sem, da na koncu ne boste razočarani. Pa še pomoč in podpora uporabnikom je pri Adacti na zavidljivo visokem nivoju.

Mati ::

blazh sem jim poslal mail. Škoda, da na internet strani ni ničesar razvidnega o samem informacijskem sistemu. Vsaj skope informacije in kakšen screenshot bi bile več kot koristne.

Bom počakal da vidim kaj mi bodo odgovorili. Zaprosil sem tudi za demo.

Charlemagne ::

Mati:
To je itak edino pametno, saj se takšni programi ne kupujejo le za leto ali dve, ampak za dosti daljše obdobje. O ceni se da pa tudi vedno pogajati ;)

damjanslo ::

Mati:

Demo verzija vsebuje osnovne nastavitve, ki se seveda ob uvajanju prilagodijo in nastavijo potrebam koncnega uporabnika. Konkretno za vnos artiklov, se da zelo poenostavit zadeve z prednastavitvijo parametrov in avtomatskega generiranja sifer.

Mesecno vzdrzevanje ni pogoj, ampak je zelo zazeljeno, ce zelite slediti vsem zakonskim spremembam.

lp,
Damjan

Mati ::

Kot rečeno sem program dodobra stestiral. Moti me nekaj malenkosti, vendar popolnega programa ne bom dobil, razen če si ga sam napišem. Pri vzdževalnini me najbolj moti to, da večina serviserjev računa vzdrževalnina x število licenc, ko pa imaš problem s programom in jih resnično potrebuješ, ti sicer rešijo problem, vendar se servis vseeno plača.

Čemu torej vzdrževalnina?

Še eno vprašanje. Piše, da prenos baze za posamezen segment stane 100EUR. Kaj to pomeni. Komplet prenos artiklov s tarifnimi številkami, šiframi, cenami, slikami stane 100 EUR + 100 EUR za Kupce in dobavitelje + ....

Ali se plačuje 100 EUR za tarife pri artiklih, 100 EUR za šifre artiklov itd...

Upam, da mislite prvo verzijo, ker drugače me prenos pride več, kot vse licence....

U2FoundMe ::

Zdravo!
Pri nas imamo pa drugačen način izdelave poslovnih informacijskih sistemov. Namreč ne uporabljamo tujih kupljenih rešitev, ampak uporabljamo lastne. To pomeni, da smo sposobni za vsakega uporabnika razviti informacijski sitem po njegovih željah oziroma potrebah. Prav tako, so naši sistemi takoimenovani spletni sistemi. Se pravi, da si za delovanje ni potrebno namestiti nikakršnega programa, ampak za delovanje potrebujete samo samo spletni brskalnik z internetno povezavo. Za dodatne informacije me lahko kontaktirate preko e-maila.

Mati ::

Sem vam poslal mail.

U2FoundMe ::

Na žalost vašega maila še nisem dobil. Poskusite z zasebnim sporočilom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ERP/CRM za manjše proizvodno podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
7115402 (846) Goran's Blog
»

crm za mala podjetja

Oddelek: Programska oprema
346653 (2832) DJ-DUST
»

Strežnik za manjše podjetje

Oddelek: Strojna oprema
363318 (2246) levaky
»

Program za materialno poslovanje in proizvodnjo ?

Oddelek: Programska oprema
153538 (3327) Snegec
»

Računovodski programi

Oddelek: Programska oprema
294108 (2776) segi

Več podobnih tem