» »

ATI Radeon 9600 Pro zmrzne, sledi reset

ATI Radeon 9600 Pro zmrzne, sledi reset

Oven-2k ::

Zdravo!

Konfiguracija
Plata: EPOX 8RDA+
Procesor: AMD Athlon XP 2600+
Ram: 1GB DDR
Grafična: Gigabyte ATI Radeon 9600 Pro 128 MB
OS: Windows XP Pro
Nič ni overclockano.

Problem:
Že odkar sem kupil to grafično, sem imel z njo probleme - po dolgotrajnem igranju (recimo 1h+) kake zahtevnejše igre mi je zmrznil GPU in potem se je prikazal tisto slavno ATIjevo okno, ki te o tem obvesti in pove, da so gonilniki resetirali GPU. Ko se je to zgodilo prvič, se je običajno še 2x v razmaku nekaj minut in tretjič to ATIjevo okno pravi, da se je GPU že prevečkrat sesul in bo treba restartat računalnik. No, pa ker bolj malo igram igrice, sem bil prelen, da bi zadevo nesel na servis. Sem pa pomislil, da gre za pregrevanje, zato sem na hladilna rebra namontiral ventilator - ni pomagalo.

Zdaj pa je zadeva hujša - že po kakih 10-15 minut igranja slika zmrzne in računalnik se ne odziva več - pomaga samo še reset.

Kakšna ideja? Aja, kartica ni več v garanciji...
Rok
  • spremenil: Oven-2k ()

miwche ::

sliši se kot pregrevanje. kljub ventilatorju.
če imaš v drajverjih vklopljen ATI overdrive al kako se že reče, se ob pregrevanju driver odloči izklopit overdrajv in to je ta napaka ki jo dobivaš.
kako pa maš prevetreno kišto?
kakorkoli, zdi se mi da gre za obično pregrevanje, nič več.
probaj prvo na novo inštalirat drajverje.
~ there are more alpha males than beta testers ~

Oven-2k ::

Ja, meni se tudi zdi kot pregrevanje že od samega začetka, samo kišto imam odprto in kot pravim na hladilnih rebrih je dodaten ventilator. Sicer pa je okoli grafične kar dosti "lufta" (ni natlačeno vse skupaj). Ah sveže gonilnike in popravke sem tekom leta in pol (kolikor časa imam to grafično) sproti nameščal. Včeraj sem celo na novo namestil windowse, pa nič ne pomaga. Kako bi še bolj ohladil grafično si skoraj ne predstavljam amapk glede na to da je po defaultu gor samo hladilnik, bi to kar je sedaj, moralo biti dovolj.

Edit: Overdrvive? Privč slišim - kje pa najdem to nastavitev?
Rok

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oven-2k ()

jlpktnst ::

Na otip se ti zdi procesor/rami na grafični zelo vroče? Glej da ne skuriš kaj al pa da ti vent ne utrga nohtov če boš stikal not (pazi statiko ja).

Vglavnem če ni zelo vroče in če isto zajebava bi mogoč lahk blo slabo napajanje? Oksidirani agp slot? Prah? Slaba matična?

Če je pa grafična uber vroča ko se resetira lahk celo probaš downcloakat... mogoče se samo ram pregreje? Na laptopu me občasno pestijo reset problemi ja, tolk da pol downcloakam grafično (recim 10%) in dela dost ok. In ja laptop nima venta sploh za grafiko. 8-O

Oven-2k ::

Nejc, da se ne boš ti pregrel :D

Sicer pa ne, nič ni vroče, je samo prijetno toplo :)) Sicer se je pa to začelo dogajati šele zadnji teden (to, da popolnoma mrkne vse skupej) in _SAMO_ med uporabo 3D grafike. Druge obremenitve (CPU, RAM) ne povzročijo tega.
Rok


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpovedal računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
351875 (1357) gt55gre
»

Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505253 (4301) lordgreg
»

Radeon9000pro cooler

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141378 (1092) antonija
»

ATi Catalyst 3,8 in pregrevanje

Oddelek: Novice / Grafične kartice
372745 (2745) AtaStrumf
»

Problem z Radeonom 9500 Pro

Oddelek: Strojna oprema
361376 (889) Sycroft

Več podobnih tem